21.07.2020

ŞenPiliç En Büyük 66. Şirket



Şenpiliç, İstanbul Sanayi Odası’nın 'Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Şirketi' listesinde bu yıl yine yükselerek, sektöründeki başarısını bir kez daha tescilledi.

425 bin tonluk piliç eti kapasitesi ve 3 milyar TL’ye yakın cirosuyla Türkiye’nin en büyük entegre piliç eti üreticisi olan Şenpiliç, 87. sıradan yükselerek 66. sıraya çıktı.

Şenpiliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ yaptığı değerlendirmede, “Şenpiliç olarak İSO sıralamasında ilk 100 şirket arasında bu yıl yine yükselmenin gururunu yaşıyoruz. Ülkemize, toplumumuza ve sektörümüze daha fazla katkı sağlamak amacıyla stratejik olarak büyümemiz ve akıllı entegrasyonla gelişmemiz tüm hızıyla devam edecek.”

Şenpiliç, doğup büyüdüğü topraklardan sonra 2017 yılında ilk kez başka bir kentte yatırıma başladı. Şirket, Osmaniye Kadirli’de ilk etapta günlük kapasitesi 225.000 adet olan bir Kesimhane ve yıllık 579.500 ton olan bir Yem Fabrikasının yatırımını yaptı. Bunu, önümüzdeki dönemde kuluçkahane ve damızlık çiftlikleri izleyecek.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 400 milyon TL yatırımla kurduğu entegre tesisinin ve Adana’da kurulan yem fabrikasında üretim Ocak ayında başladı. Şubat ayı itibariyle de çiftliklere civciv girişleri yapılmaya başlandı.

Kuluçkahane ve damızlık çiftlikleriyle devam edecek olan ve çalışmaların hızla sürdürüldüğü yatırımların tamamlanmasıyla birlikte 200 kilometre yarıçaplı bir alanda ekosistem yaratılarak, 840 çiftlikle anlaşma yapılacak ve entegre tesislerinde 3.500 kişiye istihdam sağlanacaktır. Bu da yaklaşık olarak 20 bine yakın kişinin yaşamına dokunulacağı anlamına geliyor. Şenpiliç bu yönüyle istihdam seferberliğine de anlamlı bir katkı sağlayacaktır.

Şenpiliç Hakkında
Şenpiliç’in temelleri, 1978 yılında Kurucusu ve Onursal Başkanı Haşim Gürdamar’ın, Gebze’de bir yetiştirme çiftliği kurmasıyla atıldı. O yıllarda devletin de teşvik kredisi vererek desteklemesiyle birkaç hemşerisinin kurduğu tavukçuluk kooperatifine ortak olarak sektöre adım attı. İlk olarak kuluçkahane kuruldu, ardından kesimhane yatırımı yapılmasına karar verildi. 1988 yılına gelindiğinde ise bugünkü Şenpiliç hayata geçirildi.

Son 5 yılda üretim kapasitesini %50 artıran ve 425 bin tonluk piliç eti kapasitesi ve 2,8 milyar TL’yi aşan cirosuyla ‘Türkiye’nin en büyük’ entegre piliç eti üreticisi olan Şenpiliç, Türkiye’nin ‘en büyük ilk 100 sanayi kuruluşu’ içinde 66. sırada yer alıyor.

Türkiye piliç eti sektöründe yüzde 18 pazar payıyla lideri olan Şenpiliç, sektörel anlamda tüm teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ederek, ‘en büyük’ olmanın yanı sıra ‘en iyi’ olma vizyonuyla yatırımlarına devam ediyor.

Üretim tesislerinin yanı sıra sözleşmeli üreticileri de Sakarya ve yakın çevresinde olan Şenpiliç, doğrudan 3.700, dolaylı olarak 10.000 kişiye istihdam sağlıyor. Geniş satış ağı aracılığıyla Türkiye’nin 81 iline günlük olarak piliç eti dağıtım ve satışı yapıyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda