9.11.2020

Beğendik Market Kayseri’den Çekiliyor




Perakende sektöründe yaklaşık yarım asırlık bir döneme geride bırakan,bir dönem sektörün öncü markası olarak gösterilen Beğendik,kurulduğu ve büyüdüğü şehirden yani Kayseri'den tamamen Çekiliyor.

Kayserili yaklaşık yarım asırlık perakende devi resmen iflas etti.Yaklaşık 5 yıldır kayyım denetiminde hizmet veren Beğendik Market, kurtarılamayacağı anlaşılınca mahkeme tarafından iflası vermişti.

İflas kararından önce beğendik şubelerini Marikat Gıda Perakende A.Ş ye devretmişti ve isim hakkını alan şirket Beğendik tabelası altında faaliyetlerini sürdürürken beklenmedik bir gelişme yaşandı ve Beğendik'in tüm mağazalarını satın alan Marikat Gıda, Kayseri de bulunan mağazaları  KAYSERİ TANZİM MARKET'e devretti.

Devir işlemi Tamam

Bize gelen bilgilerde devir işleminin tamamlandığı, Kasım Ayı için devralınan mağazalarının tabelalarının değişeceği yer alıyor. Bu devir operasyonundan sonra Beğendik Market markası Kayseri ilimizden tamamen silinmiş olacak.


İşçiler'in Durumu Meçhul?

Yakın zamanda bir çok mağazasını devreden veya kapatan Beğendik'in Kayseri'de bulunan mağazalarında,çalışan işçilerin yeni devralan şirkette geçip geçmedikleri konusu meçhul.

Beğendik Hakkında

Beğendik ise 1986 yılında Kayseri’de kurulan ve 1993 yılında Ankara Kocatepe’deki mağazasını açarak büyümeye başladı.Perakende sektöründe ilklere imza atan Beğendik,2015yılına kadar çok ortaklı bir aile şirketiydi.2015 yılında aile içi güçsavaşları netiecesinde şirketin yönetimi tamamen Mehmet Beğendik'e geçti.Sağlık sorunlarından dolayı,şirket yönetimini Oğlu Hacı Beğendik'e devreden Mehmet Beğendik,2018 yılında vefat etti.

Türkiye'nin ilk İflas Erteleme alan ve uğrunda İcra İflas Yasası değişen Markası olan Beğendik yaptığı yanlış yatırımlar ve yönetimsel savrulmalardan dolayı 2016 yılında tekrar İflas erteleme aldı.Bu süreç dahilinde satın aldığı Alman Real'inde iflasını veren Beğendik,2020 yılının Eylül ayında Mahkeme tarafından verilen iflas kararı ile perakende sektöründen tamamen çıkmış oldu.

3 yorum :

  1. Marikata devir Marikat kayseri tanzime devir beğendik iflas vallahi ne güzel üç maymunu oynuyorlar başka bir şey değil amaçları dolaylı yoldan vergi işçi tazminatı ssk borcu ve tedatikçilere kazık atmaktan başka bir şey değil.

    YanıtlaSil
  2. koca şirket ne hallere düştü
    olan çalışana oldu
    hadi tedarikçi üretici diğer şirketlerden alacakları ile bir şekilde yoluna devam eder
    peki şu ekonomik ortamda çalışanlar ne olacak yazık çok yazık bu kadar çalışana

    YanıtlaSil
  3. Al gülüm ver gülüm işleri ile dolandırmadıkları kimse kalmadı. Kendilerini çok akıllı sanıyorlar. Adalet ve hukukun işlemediği bu düzende daha çok at koştururlar, olan her zaman mazluma garibana olur. Bunlara bu imtiyazı, bu iltiması ve bu töleransı verenlere, onca personelin ve firmanın mağdur edilmesine sebep olanlara da yazıklar olsun. Saksı değiliz herşeyin farkındayız...

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda