3.01.2021

Şok Market 2021 Yılı Çalışma Şartları/Maaşları


 Şok market,ülkemizde hizmet veren 3 indirim marketinden biridiri.Ve aynı zamanda 2020 yılında en çok insan istihdam eden şirketler arasında gelmektedir.Firma Borsa İstanbul'a adım atması ve aylık ortalama 100'e yakın yeni şube açmasıyla,sektörde en zorlu rakiplerden birisi haline gelmiştir.Zaman zaman firmanın yabancı veya Türklere satılacağı yönünde söylentiler olsa da,Şok Market emin adımlar ile yoluna devam ediyor.

Bu yazımızda yine sizler için firmanın çalışma şartlarını ve maaş konularını işleyeceğiz.2021 yılında Asgari ücrete gelen 500 TL bandındaki zam,Şok'ta maaşlara yansıyacak mı bunları öğreneceğiz.Uzatmadan konumuza başlayalım.Şok Market 2021 yılı Çalışma Şartları ve Maaş bilgisi aşağıda sıralanmıştır.

ŞOK MARKET 2021 PERSONEL ÇALIŞMA ŞARTLARI

Şok Market'in 2021 yılı için çalışma şartlarını ele almak gerekirse geçmiş dönemlere nazaran,herhangi bir değişim söz konusu değil.Zira yasalarda ne varsa Şok Market,aynı şekilde personel istihdam etmektedir.Kısaca özetlemek gerekirse günlük çalışma saati 8,5 saat olarak tanımlanmıştır.Bu 8,5 saatin 1 saati sizin çay ve yemek molanızdır.Zaman zaman fazla çalışmanız söz konusu olsada bu çalışmaların karşılığını denkleştirme,yani erken çıkış veya geç giriş saati olarak alırsınız.Bu arada haftada 1 günde haftalık izin hakkınızın olduğunu ekleyelim.

Bir başka konusu ise yıllık izindir.Şayet sabreder bir yılınızı doldurursanız Şok Market'de 14 gün yıllık izin ve iki haftada haftalık izin yani 14+2 gün şeklinde yıllık izin hakkınızın olacağını belirtelim.Hemen belirtelim ki şirkette yılınız arttığı durumda yıllık izninizde artar.5. ve 10. yılınızı doldurmanız durumunda yıllık izin sayınız yükselecektir.

ŞOK MARKET 2021 PART TİME ÇALIŞMA ŞARTLARI

Şok ülkemizde en çok Part Time personel çalıştıran firmalarından birisidir.Part Time çalışanlar haftalık 29 saat çalışmakadır.Bu 29 saati genelde 4 günde tamamlar,haftanın diğer 3 gününde izinli sayılırlar.

ŞOK MARKET 2021 PERSONEL/YÖNETİCİ MAAŞLARI

Ve herkesin merak ettiği rakamlar.2021 yılında Asgari ücrette güzel bir artış oldu.Şok Markette bu rakamı maaşlara yansıtacaktır.Detaylara geçmeden önce Şok Market'in çalışanlarına piyasa şartlarına göre,iyi bir maaş ödemesi yaptığını belirtelim.Piyasa şartlarında asgari ücret ile çalışanların Şok'ta diğer rakiplere göre,yüzde 3 veya 5 oranında daha fazla maaş aldığını ifade etmekte yarar var.Tabi bu ödeme ve şartlar maaş işe sınırlı değil.Maaşa ek olarak her ay düzenli olarak Şok Kart adı verilen ve personele özel bir karta,maaşınızın yaklaşık %10'u kadar,sadece Şok Marketler de alışveriş yapabileceğiniz bir ödeme yapılmaktadır.Ayrıca Yemek ücreti de şirket tarafından karşılanmaktadır.Tabi Personel Envanter primini unutmayalım,Şok Market personeline Prim vermektedir.



Şok Market 2021 Yılı Personel Maaşları

Depo Elemanı: 3.200-3.350 TL
Personel: 3250-3400 TL
Part Time Personel: 2.100-2.250 TL
Mağaza Sorumlusu Yardımcısı: Ş4.250-4.750 TL
Mağaza Sorumlusu: 5100-5.500 TL

Kısaca özetlemek gerekirse Şok Market'de çalışan bir kişinin YEMEK PARASI - GIDA ÇEKİ - PRİM ve SGK şartları ve hakları ile istihdam edilmektedir.

ŞOK MARKET'E İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şok Market'e başvuru yapmak oldukça kolaydır.Bunun için aşağıda verdiğimiz bağlantıya tıklayarak gerekli bilgileri okuyabilirsiniz.



ŞOK MARKET'DE İŞKUR ÜZERİNDEN ÇALIŞMAK

Ülkemizde özellikle son yıllarda İşkur üzerinden yoğun bir personel alımı yapılmaktadır.Firmalar bu konuda desteklendiği için neredeyse personel alımlarının tamamına yakını İşkur üzerinden yapılmaktadır.Şok Market'de çoğunlukla İşkur üzerinden personel alımı yapmaktadır.İşkur üzerinden giren personeller ilk üç ay Şok Market'in kadrolu personeline verdiği Şok Kart ve Yemek ücretinden faydalanamaz.Şayet üç ay sabrederseniz ve sonunda Kadrolu personel olursanız tamamıyla bunlardan faydalanmaya başlarsınız.

Ayrıca İşkur üzerinden işe başlayanlar ilk üç ay maaşları Ziraat veya Halk bankasına yatmaktadır.Maaşınızı her ayın 10-15'i arası kimliğinizi ibraz ederek çekebilirsiniz.

ŞOK MARKET KİMİN

Şok Market bir Yıldız Holding iştirakidir.Yıldız Holding kimin derseniz karşımıza Ülker Grubu ve tabi Murat Ülker çıkmaktadır.

60 yorum :

  1. Maaş 3250 ile 3400 yazıyor bunda birde şok karta tl yükleniyor diyor bu maaşın içindemi yoksa maaş haricmi.

    YanıtlaSil
  2. Marketlerden en iyisi hangisi şokmu,101 mi, yoksa bimmi,

    YanıtlaSil
  3. Şokda yükselme olayı nasıl oluyor ve nereye kadar yükselirsin ve kac yılda nelere yükselirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-3 yıl içinde mağaza sorumlusu.5-10 yıl üstü olanlardan bölge müdürü çıkartıyorlar.

      Sil
  4. Mağaza sorumlusu 2020 de bile 3000 anca alıyordu. 2021de nasıl 5000 olacak onu anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç güne kadar en doğru rakamları paylaşacağız.Bu rakamlar personeller ile konuşulup,beklenen rakamlardır.Bu hafta içi net rakamları öğrenebilirsiniz.

      Sil
  5. Merhabalar iş görüşmesi için 2.kez gidicem. Daha önce de gitmiştim bana sınav linki atmışlar dı ama haber gelmedi tekrar görüşmeye gitmem de bi sıkıntı olur mu

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar Hayırlı günler

    28 ocakta sınava girdim bugün itibari ile 9 şubat oldu yani yaklaşık 11 gün oldu sınavdan geçtiğime eminim fakat ne geçtin diye nede kaldın diye haber vermediler işe de çok ihtiyacım var ve sürekli çalışmak için başvurmuştum.. Acaba alınırmıyım.. Bu arada eşim de şok markette master eleman olarak çalışıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,eşinizin çalışması sizin çalışmanıza mani değil.Lakin bu ara süreç yavaş işliyor.Bazen dçnüş yapmaları 20 günü bulabiliyor.Veya sizi istihdam edecekleri bölgede personel durumundan dolayı,dönmeleri geçikebiliyor.Çok acil bir durum yoksa bir veya 2 hafta beklemeniz de yarar var.

      Sil
  7. Bekleyelim bakalım inşaallah beklediğime değer, alınırsam buradan size bildireceğim

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar.. Şoka girmek için başvurmuştum sınav göndermişlerdi fakat kaldığımı öğrendim 2. Bir sınava girmek mümkünmüdür

    YanıtlaSil
  9. Sınava girip de olumlu ya da olumsuz geçtiğini biz kendimiz kontrol edebiliyo muyuz.. Vee en az kaç almak lazım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,ne yazık ki kontrol etme şansınız yok.Zira beklemelisiniz.

      Sil
  10. Ben şubatınn 1 inde başladım işe Mart 1 de şok kartım gelir mi yemek kartım yoksa bir dahaki aya mı kalır birde bu aydan sonra her türlü haklarından faydalanabilirim demi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Mart ayında Şok kartınız gelecektir.Nisan ayında haklarınızın tamamını alacaksınız.Hayırlı olsun.

      Sil
  11. Şok markette eski master personeldim...
    Adamı olanı sınavsız aldıklarını gördüm dahada vahimi buna güvenerek çalışmıyor herkese kafa tutuyordu...Aldıgı para haram para ihtiyacı olanlar işsiz bunun gibiler yattigi yerde maas aliyor

    YanıtlaSil
  12. Yaş sınırı varmı 42 yaş

    YanıtlaSil
  13. Beni aradılar şoktan imza atmak için alınmış mı oluyorum

    YanıtlaSil
  14. 3 yıl a101 mağaza elemanlığı yaptım 42 yaş defalarca baş vurdum hiç mülakata çagrılmadım sizce yaşdan dolayımı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,başvurunuzu yapın.Personel eksikliği varsa alınırsınız.

      Sil
  15. 7 günlük maaş 230 lira yattı. Sorun nerede bilmediğim bir şey mi var ?

    YanıtlaSil
  16. Yol parasını karşılıyorlar mı acaba?

    YanıtlaSil
  17. 42 yaşındayım 3 yıl a101 de çalıştım defalarca baş vurmama rağmen geri dönmediler acaba yaştan dokayımı

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar..

    3. Kere sınava girdim fakat sınavı gönderirken bana haber vermediler rast gele telefonumda gördüm.. Daha önceleri sınava girmeden önce ararlardı bu sefer aramadılar neyse girdim ben yinede sınavı cevapladım 3. Kez.. Geçtiğimden bu sefer eminim 1.5 hafta oldu arayan yok acaba yanlışlıklamı gönderdiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz erken dönüşler bu ara 25 günü bulabiliyor.

      Sil
  19. Merhaba part time personel alımı yapılıyor mu?

    YanıtlaSil
  20. Yaş sınırı varmı 42 yaşındayım a_101 de çalıştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurunuzu yapın genelde 45 yaşına kadar alımlar var.

      Sil
  21. Şok markette Part time çalışma ve izin şartları nelerdir ? Maas durumu ve şok karta en gec ne zaman sahip olabiliriz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,partlar haftalık 30 saat çalışır.Genelde 30 saat 4 günde tamamlanır ve diğer 3 gün izinli sayılırsınız.Maaş ise 2100-2150 TL civardır.3. ayınızda tüm haklarınızı almış olursunuz.

      Sil
  22. görüşmeye gittim sohbet havasinda geçti mail göndereceklerdi gelmedi 5 gün oldu bu görüşmenin olumsuz olduğu anlamına mi geliyyy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta sonu haricinde 5 iş günün de gelmiş olması lazım.Spam klasörünü bakmayı unutmayın.

      Sil
  23. Şok market part time çalışma saatleri nedir saatinden fazla çalışan personel ekstra ucret alır mı

    YanıtlaSil
  24. Merhaba şok markette gömlek ve t-shirt giyenler arasında pozisyon farkı mi var yoksa tercih meselesi mi ?

    YanıtlaSil
  25. sendika var mi marketlerde.. birde guncel personel maaslari ne kadar.. bilgisi olan var mi.. prim,ikramiye vs. oluyor mu.. şok marketten cagrildim.. bunlarin cevabini bilen var mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sendika yok.Güncel maaş,prim ve çalışma şartları makalemizde var.

      Sil
  26. Part time maaşlarının güncel rakamları nelerdir acaba?

    YanıtlaSil
  27. 13 yıl şokta çalıştım maaşlar yanlış kademe atlama bilgisi yanlış prim yol ve yemek parası sadece göstermelik araştırılmadan yazılmış bir yazı örneği

    YanıtlaSil
  28. Buradaki bilgiler gerçeği yansıtmıyor. Keşke araştırıp gerçek bilgileri aktarlanız. Paye kart 260 270 tl yatıyor şok kart 3 ayda bir , 290 tl yatıyor. Maaş prim olmadan 3400 yatıyor satış primi yönetici ve yardımcı için mağazaya göre değişir bizde 290 400 arası yatıyor

    YanıtlaSil
  29. Verdiğiniz maaş bilgileri yanlış, oğlum şokta çalışıyor, mağazada master 3000 kusur maaşı, 4500 ne alaka?

    YanıtlaSil
  30. Ankarada partime çalıştırılıyormu şokta

    YanıtlaSil
  31. Selamın Aleyküm ben şok marketlerde part time olarak çalışıyorum benim aylık 120 saat çalışmam gerekiyor fakat benim müdürüm bunu anlamıyor shift’i doldurunca aylık 130 saat çalışmış olarak gözüküyorum. Şöyle hesaplıyolar günlük 5 saatX26=130 ama benim aylık 120 saatten fazla çalışmamam gerekiyor bunu anlamıyorlar sonrada bana sen saat lafımı yapıyorsun diyorlar. Ben ücretli çalışanım tabiki yapmam lazım kim parasını almadığı halde fazladan 1 saat çalışırki? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bu konu da net bilgiyi size Alo 170 nolu hat verecektir.Aramanız da yarar var.

      Sil
  32. Kardeşim 5 saatin içinde molada var neden haksızlık yaptığını düşünüyorsun ki müdürünün bende şok marketteyim Allaha şükür 3 uni mezunuyum is güç yok maalesef piyasa da keşke olsa da bende çıksam diyorum saatinde yanlışlık yok bence hafta da 4 gün çalışman gerekiyorsa kendine şöyle en olmadı bölge sorumlusu o da halledemezse satis müdürü filan diye gidebilirsin ben hamile halimle 11 saat çalıştırıldım hakkını ara ama sonuç alabilirsin inşallah simdi izindeyim süt iznimi filan kullanamazsam şikayetçi olucam ihtarname ile...

    YanıtlaSil
  33. Part time maaş ne kadar?

    YanıtlaSil
  34. Part time günlük ve haftalık çalışma saati ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.perakendekulis.com/2022/02/sok-market-personel-maaslar-2022.html

      Yukardaki yayını inceleyebilirsiniz.

      Sil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda