23.09.2021

Tarım kredi market mantı fiyatları










Tarım kredi market mantı fiyatları




Türk mutfağında olduğu gibi her ülkenin kendine özgü bir mantı türü vardır. Eskiden evlerde sıklıkla yapılan mantı çeşitleri şimdi hazır tüketimle birlikte market raflarında yerini almış durumda.




Aslına bakarsak mantı Türk mutfağının bir ürünü değil. Evet, çok fazla tüketiyoruz, kültür mirasımız sayılabilecek kadar popüler ancak Mantı Türk mutfağına ait bir yemek değildir. İlk tüketen biz değiliz, son tüketen de biz olmayacağız.




Mantı şüphesiz ki her ülkenin mutfaklarında yer alan vazgeçilmez bir yemek türüdür. İçerisinde ağırlıklı olarak hamur ve kıymanın bulunması sebebiyle en doyurucu yemekler arasında yerini alıyor. Buna bağlı olarak da uzun yıllardır Türk ve Dünya mutfağında tüketiliyor. Türkler mantı ile ilk olarak Orta Asya ve Kafkasya da tanıştı.




Mantı ülkemiz için kültürel miras statüsüne ulaşmış bir yiyecektir. Mantı, ilk olarak Çin’de ortaya çıkmış bir yemektir. Tahminlere göre 13. yy da Orta Asya Türkleri mantıyı Çinlilerden görerek yapmaya ve yemeye başlamışlardır. Bu sayede Mantının ünü Anadolu’ya kadar uzanmış ve Osmanlı Padişahları tarafından da sevilerek yenmeye başlamıştır. Bu konuda örnek verecek olursak; Fatih Sultan Mehmet hemen her güne mantıyla başlarmış. Fatih Sultan Mehmet’in oğlu II. Beyazid da mantıya bayılan bir diğer padişahmış. II. Beyazid’ın sevdiği mantı çeşidiyse buharda pişmiş olanıymış. Sonrasında mantı saray mutfaklarında sıkça yerini almaya başlamıştır.




Tarım kredi market mantı fiyatları




Toros etli mantı 500 gr 18,90₺




Toros etli mantı 1 kg 37,89₺




Etsiz çorum mantısı 1 kg 13,90₺

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda