21.09.2021

Tarım kredi market tavuk fiyatları








Tarım kredi market tavuk fiyatları?



Dondurulmuş besinler nasıl kullanılır?




Dondurulmuş besinlerde en önemli konu besinin çözdürülmesidir. Pek çoğumuz, dondurulmuş besinleri oda sıcaklığında, kalorifer üzerinde veya fırında yüksek sıcaklıkta çözdürürüz. Fakat, en önemli konu dondurulmuş besinin düşük sıcaklıkta hızlı çözdürülmesidir. Bunun için en uygun yöntem, buzdolabının alt raflarında bekletmedir. Bu işlem yapılırken ürünü cam kap veya naylon torbalara sarmak gerekir. Çözünürken suyunun başka gıdalara bulaşmasını önlemek için elinizden gelen yapılmalıdır. Ayrıca, mikrodalga fırınların çözdürme programında da rahatlıkla dondurulmuş gıda çözdürülebilir. Dondurulmuş gıda kullanılırken çözdürülmüş gıda asla tekrar dondurulmamalıdır. Bu durumda gıda zehirlenmeleri yaşanabilir.


Dondurulmuş gıda tüketiminin faydaları ve zararları


Dondurulmuş gıdaların yararları nedir?


Dondurarak gıda saklama işleminde herhangi bir katkı maddesi kullanılmaz. Gerekli koşullarda uzun süre saklanabilirler. Yıkanmış, ayıklanmış olduklarından pratiklik sağlarlar. Sebzeler, meyveler, unlu mamuller, balıklar bu yöntem ile saklanabilmektedir. Türkiye’de en fazla patates dondurulmuş ürün olarak satılmaktadır.




Dondurulmuş gıdaların içinde katkı maddesi olmadığından ve besin öğeleri içinde bozulmadığından rahatlıkla tüketilebilir. Kış veya yaz aylarında hormonlu gıdalar yerine dondurulmuş gıda tüketmek sağlığımız açısından çok daha iyidir.


Soğuk zincir ne demektir?


Dondurulmuş gıdaların dondurulma işleminden evinize gelinceye kadar olan sürede soğuk ortamlarda saklanması ve yolculuk etmesine soğuk zincir ismi verilir. Dondurulmuş ürünlerin -40 derecede dondurulup, tüketimine kadar olan sürede -18 derecede korunması sağlanır. Dondurulmuş besinler dondurma işlemi sonrası -30 derecede fabrika depolarında 150 gün saklanır. Dağıtım yapılırken ve marketlerde -18 derecede beklemek zorundadır.

Dondurulmuş gıda alırken dikkat edilmesi gerekenler

Marketlerden dondurulmuş gıda alırken en son alınmalıdır. Bu durumda ürün bozulmadan eve ulaşmaktadır.

Alınan dondurulmuş ürün üzerinde kar ve buz olmamalıdır.

Eve getirilen ürün hemen evde derin dondurucuya koyulmalıdır.

Bu tür gıdaları buz kabı veya donmuş ürün torbalarında taşımak sağlıklıdır.

Buzu çözülen gıda tekrar asla dondurulmamalıdır

Buzdolabında oluşan saklama koşulları dondurulmuş gıdaların ömürlerini ortaya koymaktadır.6 derecede derin dondurucuda saklanan besin 1 hafta, 12 derecede saklanan besin 1 ay, 18 derecede saklanan besin 3 ay kadar bekleyebilir.


Derin dondurucuda bekleyen besinlerde mikroorganizma üremesi durur. Çözdürmeden sonra hızla tekrar başlar. Bu nedenle ürünler bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülen besin tekrar dondurulursa besin zehirlenmesi bile yapabilir. Dondurulmuş ürün, oda sıcaklığında, su içinde, kalorifer üzerinde ve hafif ateşte bırakılarak yapılmamalıdır. En sağlıklı çözdürme dolabın içinde ya da mikrodalgadadır. Dolap içinde bekletiliyorsa bir cam kap içinde olmalıdır. Üründen akan sular diğer gıdalara ulaşmamalıdır. Çözdürülen besinler hemen tüketilmelidir.


Tarım kredi market tavuk fiyatları




Köytav poşetli tavuk kg 42,95₺




Köytav ördek kg 44,90₺




Toros gezen piliç kg 40,90₺




Toros poşetli tavuk kg 28,45₺




Toros piliç pirzola tabak kg 49,90₺




Toros piliç kanat kg 59,90₺







Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda