17.02.2022

2022 Yılı Migros Çalışma Şartları ve Maaşları


Kuruluşumuzun 8. yılında yine sizler için perakende sektöründe çalışanlar tarafından,birinci ağızdan en net çalışma şartlarını haber haline getiriyoruz.Migros,gıda perakendeciliğinde ülkemizin yegane şirketidir.Gerek çalışan sayısı gerekse çalışma şartları bakımından rakiplerinden oldukça ileridedir.Peki 2022 yılında asgari ücrette yaşanan büyük artıştan sonra çalışma şartları nelerdir derseniz hemen yazımıza geçelim.

MİGROS ÇALIŞMA ŞARTLARI 2022

2022 yılı itibari ile çalışma şartlarında bir değişiklik söz konusu değil.Lakin biz yine de merak edenler için ekleyelim.

Her koşulda yasaların emrettiği şekilde personel istihdam eden Migros'un 2021 yılı için çalışma şartlarında bir değişiklik söz konusu değil.Lakin biz yinede kısaca özetleyelim.Günlük molalar dahil 8,5 saat çalışılan firma da,hafta da 1 gün izin hakkınız bulunmaktadır.Personel her hafta sabahçı/öğlenci şeklinde değişen vardiyalar ile işe gelip gitmektedir.Yılınızı doldurmanız durumunda ilk yıl için 14+2 gün şeklinde bir yıllık izin hakkınızın olduğunu belirtelim.Bu izin süresi yılınız arttıkça,bir kaç gün daha artacaktır.

Ve gelelim fazla çalışmalara.Migros'da hiç bir zaman fazla çalışmanız karşılıksız kalmaz.Ciro ve müşteri sayısı bakımından yoğun mağazalar fazla çalışmaların karşılığında Mesai ödemesi yapıyor,bunun dışında kalan orta düzey ve rutin mağazalar ise,denkleştirme yani saat olarak fazla çalışılan vakit kadar personele,erken çıkış veya geç giriş vermektedir.

Part çalışanlar haftalık 29 saat çalışır ve bu 29 saatlik süreyi genelde 4 gün içinde tamamlar.Haftanın geri kalan 3 günüyse izinli sayılır.Fazla çalışmanız söz konusu olursa yine denkleştirme yapmak veya mesai alma şansınız var.


MİGROS 2022 YILI PERSONEL MAAŞLARI

Detaya geçmeden önce çalışanların bu 2022 yılında yüzde 40 ile 60 arasında zamlar aldığını belirtelim.Lakin bu zam oranı kısmi de olsa personelin sendikal haklarını aldığı 5. yılı doldurmasına da bağlı olduğunu belirtmekte yarar var.

Yan haklara gelmeden önce departman olarak alınan TL bazında olası rakamları verelim.

Maaşlar
Reyon Personeli: 4300 - 4450 TL
Kasa Personeli: 4350 - 4500 TL
Manav Personeli: 4700 - 5250 TL
Şarküteri Personeli: 4750 - 5200 TL
Kasap Personeli: 4900 - 5600 TL
Part Time Personel: 3150 - 3250 TL
Yönetici: 7500 - 9000 TL

Yukarıda verdiğimiz rakamlara YOL,PRİM,BONO ve İKRAMİYE dahil değildir.Migros'da 5. yılını doldurmuş bir çalışan yaklaşık 900 TL gıda çeki almaktadır.Buna ek olarak yine yıla bağlı 400-700 TL arasında ikramiye ödemesi vardır.Yol parası ise büyük şehirler için 430 TL,küçük şehirler için 250 TL civarındadır.Prim her mağazaya göre değişken olduğu için bu konuda net konuşmak yanlış olur.

Maaş haricindeki hakları alabilmek için işe girdikten 3 ay sonra sendikaya kayıt yaptırmalısınız.

MİGROS SENDİKAL HAKLAR NELERDİR

Migros çalışanlarının sendikalı olduğunu söylemiştik,peki bu sendikal haklar nelerdir derseniz sıralayalım,

-Toplu İş Sözleşmesine göre zam
-Aylık Gıda Yardımı
-Yıllık Eğitim Yardımı(Çocuk sayısına göre değişior)
-Yıllık İzin Harçlığı
-Aylık Deterjan Yardımı

MİGROS 2021 İŞE ALIM SÜRECİ

Firmaya resmi internet sitesi veya kariyer siteleri üzerinden başvuru yapabilirsiniz.Başvurunuz ellerine ulaştıktan yaklaşık 3-15 gün için de size dönüş yapacaklardır.Şayet olumlu bulunmanız durumunda iki mülakat sonunda,sizden aşağıdaki evrakları toplanmanız istenecektir.

-Sağlık Raporu
-Temiz Kağıdı
-İkametgah Belgesi
-Diplama Fotokopisi
-4 Adet Vesikalık
-SGK kaydı ve geçmişi
-İş Çıkış Bildirgesi
-Kimlik Fotokopisi
-Maaş için Banka Hesabı

Bu evrakları verdikten yaklaşık 2 veya 3 gün sonra işe başlarsınız.Belirtmekte yarar var,pandemi nedeni ile mülakatlar Whatsapp üzerinden görüntülü yapılabilir.Bu nedenle telefonunuzun bu süreçte açık olmasında yarar var.





46 yorum :

  1. daha önce migrosda çalıştım beni 3 mağazada mülakat etmişlerdi ve işe aldılar
    şimdi macro center başvurdum evrakları aldılar 1 mart başlarsın demişlerdi hiç bir yere göndermediler son gün kaldı ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evrak verdiyseniz kesin işe alındınız demektir.Bekleyin muhtemelen bu haftaiçi kesin işe başlarsınız.

      Sil
  2. Daha önce migrosta sözleşmeli olarak çalıstım kodro açıklıgı olmadığı için alinamadım,43 yasındayım başvurursam tekrar değerlendirildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,ne olarak çalıştınız.Reyon dırışında bir grupsa alma olasılıkları yüksek.

      Sil
  3. Merhaba izmir buca Karabağlar bölgesinde alım var mı ne yapmam gerekir internetten başvuruyorum ses yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,şu an için en mantıklı yöntem kariyer sitelerinden başvuru yapıp beklemek.Bir süre daha beklemenizde yarar var.Dönüşler 20 günü bulabiliyor.

      Sil
  4. Sezonluk alım ne zaman oluyor İzmir de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,haziran sonunda başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  5. Merhaba 2.5 sene macrocenter de kasiyer olarak görev yaptım evlilik nedeniyle tazminat ile isten ayrıldım sejir değiştirdim 5.5 6 ay geçti aradan tekrar başvuru yaptım lakin ses yok alirlar mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,6 ay geçtikten sonra ancak Bölge Müdürü veya Bir Mağaza Müdürünün referansı ile işe alınma ihtimaliniz olabilir.Lakin kesin konuşmak zor.

      Sil
  6. Merhaba Migros Mayıs ayında en çok alım yapıyormuş sanırım nereden alıyor başvuruları nasıl yapılıyor bilgi alabilirmiyim İşkur üzerinden mi yayınlıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,kariyer siteleri ve firmanın kendi web sayfası üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  7. eski sayfanızdan gördüm Mayısta çok çağrılan olmuş nereden başvuru yapıldı da çağırdılar genelde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,kariyer siteleri ve firmanın kendi web sayfası üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  8. Merhaba Migros’ta kadroluyum fakat askerlik var önümde askere gidip gelip devam edebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba askerlik sebebi ile bütün haklarınızı alıp işten ayrıla bilirsiniz sevilen biriyseniz askerlik dönüşü tekrar işe alım yaparlar.

      Sil
  9. Merhaba İzmir Buca Karabağlar civarında alım var mı kariyerden işkurdan bir ilan yok ama bilginiz varmı teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Migros’un mağazalarından bilgi ala bilirsiniz

      Sil
  10. Merhaba Migros Mayıs ayında sezonluk alım yapıyormuş nasıl oluyor süreç nasıl

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Migros ta staj ne oluyor ilk işe girerken neler yapılıyor ne kadar sürüyor sonuç noluyor bilgi alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  12. Merhaba. 1 ay once Migros'a internetten basvurdum. Macrocenter reyon icin aradilar. Goruntulu gorustuk. Evrak istediler. Maille attim. Sonra sehirdisina cikmam gerekti, girisimi iptal ettirdim. Baska bir ik yetkilisi, sanirim iptal edildigini bilmiyordu ve arayip evraklarimla ilgili soru sordu. Isin olmadigini ve baslayamayacagimi soyledim. Iki hafta sonra tekrar basvurdum. O ikinci arayan yetkiliyle goruntulu gorustuk. Ben bir hafta icinde olumlu olursa ararim dedi, 2 hafta gecti aramadi. Ben de ilk gorustugum yetkiliyi aradim ve baslamak istedigimi islerimi hallettigimi soyledim. Sorun degil evraklarin zaten duruyor dedi. Muhtemelen hemen baslarsin dedi, evraklarini yolladim sana mesaj gelecek dedi. Girisini yapicam dedi. Iskurlu alnayacakmis ama sormadim kadrolu mu vs diye. Sozlesme filan imzalamadim. Sezonluk lafi falan gecmedi hatta uzun sureli ariyoruz dedi. Beni kadrolu mu almistir ki ve duger ikinci gorustugum ik yetkilisinin evraklarimi onaylamayip beni baslatmama durumu olur mu sizce? Ilk gorusugum okey dedi cunku sonra o demedi.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba. 1 ay once Migros'a internetten basvurdum. Macrocenter reyon icin aradilar. Goruntulu gorustuk. Evrak istediler. Maille attim. Sonra sehirdisina cikmam gerekti, girisimi iptal ettirdim. Baska bir ik yetkilisi, sanirim iptal edildigini bilmiyordu ve arayip evraklarimla ilgili soru sordu. Isin olmadigini ve baslayamayacagimi soyledim. Iki hafta sonra tekrar basvurdum. O ikinci arayan yetkiliyle goruntulu gorustuk. Ben bir hafta icinde olumlu olursa ararim dedi, 2 hafta gecti aramadi. Ben de ilk gorustugum yetkiliyi aradim ve baslamak istedigimi islerimi hallettigimi soyledim. Sorun degil evraklarin zaten duruyor dedi. Muhtemelen hemen baslarsin dedi, evraklarini yolladim sana mesaj gelecek dedi. Girisini yapicam dedi. Iskurlu alnayacakmis ama sormadim kadrolu mu vs diye. Sozlesme filan imzalamadim. Sezonluk lafi falan gecmedi hatta uzun sureli ariyoruz dedi. Beni kadrolu mu almistir ki ve duger ikinci gorustugum ik yetkilisinin evraklarimi onaylamayip beni baslatmama durumu olur mu sizce? Ilk gorusugum okey dedi cunku sonra o demedi.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba yukaridaki soruyu soran benim. Alimim gerceklesti yarin 1 haftalik staja basliyorum sonra kendi magazama geciyorum. Ama sozlesme falan imzalamadim iskurla alinmadim dorekt kadrolu mu alinmisimdir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bir hafta deneme süresi bu süre içinde kendinizi beğendirin ondan sonra magaza sorumlusun tavsiyesi üzerine sözleşme imzalatırlar

      Sil
  15. Merhaba ben yukaridaki soran. Cevap icin tesekkurler. sozlesmeyi mail yoluyla imzalattilar. Ama halen su kadrolu/degil meselesini anlamadim. Kadrolu muyum ki degil miyimdir? Bana simdi bono yatmaz mi? Sadece maas ve yol mu yatar

    YanıtlaSil
  16. Merhaba lutfen bana yardimci olun.
    Migros'a dun basladim. Sms geldi, ise girisin tamamlanmasi icin bu linkteki anketi doldurup sisteme parmak izini girmelisin diye. Linke tikladigimda yalnizca sicil numarami ve magaza kodumu soruyor. Yazip yolladigimda cevaplariniz kaydedildi ekrani kapatin diyor. Parmak izimi de giremedik, sistem gormedi sicilimi bir turlu. Bu gun tekrar sms geldi anketi doldurmadigini tespit ettik isten atilabilirsin diye. Ama linkte anket cikmiyor yalnizca magaza kodum ve sicilim soruluyor. Mudur de nedenini anlayamadi ik da. Ne olacak simdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba mağaza sorumlunuz bu olayı genel müdürlüğünüzü arayarak çöze bilir.

      Sil
  17. Selamlar. Sozlesmelk basladim yeni. Bono almayacak miyim? Maas+yil 5430 tl mi alirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba deneme süreciniz tamamlandıktan sonra haklarınızı ala biliyorsunuz

      Sil
  18. Merhaba Migros herkesi sözleşmeli mi alıyor şu an?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ilk işe girişlerde sözleşmeli alım yapılıyor.

      Sil
  19. 4 sene önce migrosta sözleşmeli çalıştım.Tekrardan görüşmeye çağırdılar yine mi sözleşmeli olur sizce?

    YanıtlaSil
  20. Direkt kadrodan işe giriş var mı Migrosta ?

    YanıtlaSil
  21. Maaşlar ne kadar şu an

    YanıtlaSil
  22. Kaç aylık sözleşme imzalıyorlar acaba?

    YanıtlaSil
  23. Maaş yeni başlayan ne kadar alıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yeni başlayan personellerin maaşları askeridir kıdem aldıkça değişir

      Sil
  24. Bir çok kez başvuru yaptım dönüş olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba mutlaka bir sorun olmuştur yada acık kadro yok ola bilir bulunduğunuz departmanda

      Sil
  25. ayın 22 sinde sezonluk satış danışmanı olarak işe başlıyorum kadroluya geçme şansım mevcut mu eğer mevcutsa nasıl geçiş yapabilirim bu süreçte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba kadroya geçme olasılığınız bulunmakta bulunduğunuz mağazada mağaza sorumluları sizin çalışmanızı beyendiği taktirde merkeze bildirmektedir sizde uzun süre çalışmak istediğiniz takdirde bu referansla geçiş yapmaktasınız

      Sil
  26. Merhaba migrosa sezonluk girip devam etme şansım varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba migros dan çıktıktan sonra giriş yapa biliyorsunuz yüz kızartıcı bir suçunuz olmsürece ve üs kademeyle sıkıntı yaşamazsanız mümkün

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda