7.07.2015

Altunbileklerden İlginç Yöntem


TÜİK’in son verilerine göre Türkiye’de işsizlik yüzde 10,6. Yani her 10 kişiden 1’i işsiz. Gençlerde bu oran çok daha artıyor. OECD’nin son verilerine göre Türkiye’de 15-29 yaş arası 6 milyon genç işsiz. Buna karşın işveren ise çalışan bulamamaktan şikayetçi. Bu sorun perakende sektöründe daha da yoğun yaşanıyor. Perakende sektörü, bugüne kadar nitelik aramamasına karşın bir çalışanı ortalama 6 ay tutabilmekten şikayetçi. Ve sektör, işlerinin bir meslek olarak görülmesi için her yolu deniyor.
Başkentte her semtte yer alan mağazalarıyla perakende sektörünün önemli oyuncularından biri olan Altunbilekler Marketler Zinciri de ilgi çekici bir uygulamaya imza attı. Yaz aylarında artan istihdam ihtiyacını karşılamak için farkındalık oluşturmayı hedefleyen Altunbilekler, Ankara’nın çeşitli semtlerdeki merkezi yerlerde gerçekleştirdiği  “Kariyerim Altunbilekler’de” adlı danslı sokak gösterileriyle iş arayanlara “daha iyi iş imkanı bizde” dedi.
Gösteriler ilgiyle izlendi
Altunbilekler’deki iş imkanları ve kariyer fırsatları özel koreografiyle yapılan danslı sokak gösterileriyle tanıtıldı. Güvenpark, Dikimevi, Sincan Garı ve Batıkent Anıt Park’ta düzenlenen Flash Mob (bir anda beliren gösteri) gösterilerinde genç yeteneklerden oluşan ZNZ Dans grubu, hem yaptıkları danslarla büyüledi, hem de performanslarını izleyenlere dağıttıkları broşürlerle iş arayanları Altunbilekler’de çalışmaya davet etti. Eğlenceli gösterileri ilgiyle izleyen, zaman zaman dans grubuna eşlik eden, fotoğraf ve videolarını çekip sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, istihdam imkanlarının anlatıldığı broşürleri de dikkatle inceledi.


Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda