6.04.2014

Migros Çalışma Şartları




Türkiye de perakende denildiği zaman şüphesiz akla ilk gelen firma Migros'dur.Gerek müşteri sayısı,gerek mağaza sayısı,gerekse mağazaların da çeşitlilik kriterlerini ele aldığımız da Migros rakiplerinden,hep bir adım önde olmayı başarmıştır.Peki bu firma da bir eleman ne alır,ne yer,ne içer şimdi bunu irdeleyelim.

Farklı Migros mağazaların da yapmış olduğum diyaloglara istinaden şunu,rahatlıkla söyleyebilirim ki personel Migros'un Koç grubun da olduğu zamanlar da özlük haklarının daha bir ön plan da olduğunu vurguluyor.Bu detayı verdikten sonra konumuza dönelim.

Migrosta çalışma saati 8 saat olarak belirlenmiştir.Lakin yemek molanız bu 8 saatin dışında olup,yemek molası ile beraber mağaza da geçirilen zaman toplam da 8,30 saati az da olsa geçmektedir.Migrosta iki grup eleman çalışmaktadır,

1-Tansaş üzerinden işe alınan elemanlar.Bu çalışanlar migros elemanın sahip olduğu bir çok hakka sahip olmayabiliyor,ve maaşları da mukayese edilecek olunursa ciddi farklılıklar gösterebiliyor.

2-Migros'un kendi bünyesin de çalışan elemanlar sendikal haklara sahip olup,sendika için aylık 30 TL ye yakın bir ücret kesilmektedir işçiden.Ssk primi aldığı maaş üzerinden yatırılır ve 3 ay da bir kere olmak üzere maaşının 3/1 prim olarak ödenir.Yani 900 TL maaş alan bir işçi,3 ayda 1 defa olmak üzere 300 TL daha ek ödemek alır.


Orta reyon ve kasiyer gibi çalışan işçilerin asgari ücret aldğı firma da ,tezgahtar maaşları farklılık gösterebiliyor.

 Migros Yönetici Adaylığında Şartlar ve Migros Kasiyer Çalışma Şartları adlı,yazılarımızı da okumanızı tavsiye ederim.

Migros'un Maaşlarını merak ediyorsanı zaşağıdaki bağlantıya tıklayanız.
MİGROS 2017 ÇALIŞMA ŞARTLARI/MAAŞLARI İÇİN TIKLAYIN

196 yorum :

  1. Part time çalışma şartlarınıda yazardanız iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. Kasiyer olarak çalışmak istiyorum ama tereddüt içindeyim

    YanıtlaSil
  3. Ben bir hafta calistim ve para mi alamadim .tellerin hepsine ulaşmaya calisiyorum ama nafile cvp yok duysunlar helal etmem ben o parayı ne bu tarafta ne diğer tarafta....

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Migros'da yöneticilik yapmış birisiyim.yeni işe giren kişi asgari ücret ile işe başlıyor ve her yıl değişen oranlarda olmak üzere kıdem alıyor.kıdem oranına göre de her üç ayda bir bu oran üzerinden ikramiye alıyor.beş yılın sonunda prim katsayısı %100 oluyor ve üç ayda bir 1 maaş ikramiye alıyor.ayrıca sendikal haklar gereği yakacak yardımı,öğrenci çocuk yardımı,evlilik yardımı,giyim yardımı,yıllık izin yardımı,yol yardımı gibi ek gelir veriliyor.maaşlar brüt ücret üzerinden verildiği için yılın son aylarına doğru gelir vergisinden dolayı maaşlarda azalma oluyor.çalışma saati yemek ve çay dahil 8,5 saat ancak genelde haftada 45 saatin üzerinde çalışma oluyor ve fazla mesai ödenmiyor,izin olarak kullanılabiliyor.bir çok mağazada personel yetersizliğinden dolayı çalışma şartları biraz ağır denilebilir.
    yöneticilere gelirsek mağaza sorumlusu,mağaza yöneticisi,müdür yardımcısı ve mağaza müdürü olarak ayrılıyor.ve maaş mağaza sorumlusunda 1200 tl gibi bir rakamdan başlıyor ve her ay kıdemine göre maaşının 1/3 ekleniyor+yol yardımı+yıllık izin harcı+öğrenci çocuk yardımı gibi ek gelirleri var.mağazada 2 yönetici çalışıyorsa haftalık izinlerde tam gün çalışılıyor ve fazla mesai verilmiyor,ayrıca günlük 10 saatin altında çalışılmıyor.bayramlarda çalışmaya bayram mesai ücreti ödeniyor.özellikle yönetici olarak çalışmak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar ben migrosta sanal markette çalışmak istiyorum şu sıralar..o bölüm hakkında hiç bilginiz varmı çalışma saatleri çalışma yoğunluğu nasıldır . pişman olurmuyum eger girersem..bilgi verirseniz sevinirim

      Sil
    2. Dostum merhaba ben üniversiteden yeni mezun oldum. Yönetici olarak başvuru da bulunmalimiyim sizce ? Ve şu anda ki ücretleri çalışma sistemi saatleri nasil ?

      Sil
  6. 15 yıl şarküteri olarak çalıştım en sonun da tazminatımı aşlayanlalıp çıktım.ben şanslıydım çünkü bir çok hakkım vardı ama geçtiğimiz 2 3 yıldan sonra işe başlayanlar benim kadar şanslı değil.bir çok haktan yoksunlar.kısacası migros eski migros değil.uzak durun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum sana ve bende 8 veya 9 saat çalışıcağımı düşünerek migrosa girdim böyle saçmalık yok herkes kolayca müdür oluyor mağazanın personele ihtiyacı var bolca müdür geliyor ve mesai parası verilmiyor

      Sil
    2. katılıyorum sana ve bende 8 veya 9 saat çalışıcağımı düşünerek migrosa girdim böyle saçmalık yok herkes kolayca müdür oluyor mağazanın personele ihtiyacı var bolca müdür geliyor ve mesai parası verilmiyor

      Sil
  7. Dinçer,

    Sanal market personeli de aynı şekil de 8 saat,çift vardiya olarak çalışmaktadır.Şunu söyleyebilirim ki.mağaza da çalışan personele göre daha rahattırlar.İnternet üzerinden gelen siparişleri hazırlayıp adreslere ulaştırmak,işin tamamı bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam yanlış bişeymi yazdım acaba yorumumu silmişsin?

      Sil
  8. Dinçer,kardeşim sanırım yorumunu yanlışlıkla kendin sildin.Zira ben silmedim,o yüzden herhangi bir yanlışlık yok ve sakıncalı bir şey de söylemedim.

    Sanal marketin çalışma şartlarını elimden geldiğince öğrenir yine bu sayfa da ve site de yayımlarım.Lakin bana soracak olursan mağaza da çalışmaktan çok çok daha rahattır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ok çok saol..bana bu konuda yardımcı olursan inan çok sevinicem...hiçbiryerden yeterli bilgiyi bulamadım çünkü..
      bana burdanda ulaşabilirsin :https://www.facebook.com/ddamgaci

      saygılar hocam

      Sil
  9. 2 Sene izmir karabağlar malık 1 kipa ekspreste mağaza elamanı olarak çalıştım ve çoğu işi takım olarak yaptık bir sıkıntı durumunda her ne konuda olursa olsun ailesel bir konu bile olsun yöneticiniz yardımcı olmaya çalışıyor her hangi bir işiniz çıktı diyelim o gün 30 dakika 1 saat neyse izin veriyor eve gitmeniz için mağazam kapanınca şokta işe başladım 5 güdür çalışıyorum ancak memnun değilim yemek haric 7.30 çalısma saati denildi yemek dahil 8 saat denildi haftada bir gün ac kapa 1 gün izin denildi kabul ettim bugün işim çıktıgından dolayı master arkadaştan izin alarak vardiyadan ayrıldım ancak müdürüm açılış mağazasındaydı benden bir ürün getirmemi ancak vardiya sonu getir denildi bende masterdan izin aldıgım için eve gidip üzerimi degiştirip yola çıktım geri döndüm açılış magazama 30 dakika erken çıktım diye laf yaptı hem bana hem izini veren yönetici arkadaşa.İşim var bir gün ödeşelim abla erken gelir 30 dakika yada geç çıkarım dedim.Neyse anladım ki şokta yönetici olanın bir yeri kalkıyor ve yalama oluyorlar migrostada bu sıkıntı var mı ? askerliğim tecilli aöf okuyorum eğer yoksa yöneticiler insan ise yardımcı oluyorlar ise hemen işe başlamak isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Acapella,

      Maalesef şok,bim ve benzeri marketlerin mantalitesi aynı şekil de işliyor.Müdürlerinin bir çoğu eğitimsizlikten çok insani yönlerini yitirdikleri için,altın da çalışan personeli sömürmek ve yermekten başka bir iş yapmıyor.

      Emin olun migros bu saydığımız marketlerden kalite ve imkan olarak kat kat üstündür.Başlamanızı tavsiye ederim.

      Sil
    2. hocam sanal market hakkında bilgi edinebildinmi senden haber bekliyorumda:)

      Sil
    3. Evet ana sayfa da bir makale yazdım.Samimi olduğum bir müdür,ki bu eski 5M mağaza müdürüdür Sanal market çalışanlarının hayli yorulduğunu söyledi.Bunun dışın da bir çok imkan diğer personel ile aynı.

      Sil
    4. hocam şimdi okudum makalenizi..yalnız bazı yanlışlar var sanırım..çalışma saatleri 8 değil 9,5 saat..bunu bana görüşmeye gittiğimde söylemişlerdi.. birde illa 5M olması gerekmiyor sanal marketin olması için 3M li şubelerdede var..vatan migros/merter migros gibi mesela...okadar uğraşmıssınız çok teşekkürler..ama sanırım arkadaşınız birkaç yanlış bilgi vermiş size...saygılar

      Sil
    5. birde ehliyette gerekmiyor araçları kullanan ayrı bir şöför varmış...bu bilgiyide görüştüğüm yerden aldım...

      Sil
  10. snal market ilk kurulduğundan beri çalışanlardanım, dinçer size yardımcı olmak için ben de bir kaç ekleme yapayım. aslında perakendekulis'in dedikleri doğru migrostaki çalışanların 8 saatin üstün de çalışması imkansız çalışsa da bu çalışma karşılığını fazlası ile alır. sanal market ilk kurulduğu dönemler de elamen alımlarına çok özen gösteriyorlardı hatta bir ara lise ilk öğretim ve lisa mezunlarını bile işe almadıklarını hatırlıyorum. 5m olan büyük mağazalar sanal market için pilot mağazalar olarak seçildi ve ilk olarak bu mağazalar da uygulanmaya başladı. sanırım şu an 3m lerde de var. tabi ilk dönemler eliyeti olmayanları da işe almamaları cabası. :))

    o zamanlar sanal marketten alış veriş yapanlar çok seçkin insanlardı şimdi ise her sempten alışveriş yapanlar var dolayısıyla işimiz de o zamanlar çok ağır değildi. ama şimdi durum değişti migros üzerinden yapılan eleman alımları şimdi paravan bir şirket olan tansaş üzerinden yapılmaya başladı ben ilk çalışanlardan ve migrosun elemanı olduğum için maaş+prim+yol+gıda yardımı ve üç ayda bir yarım maaş ikramiye alıyorum ama şimdi işe girenler bu haklardan yoksun.

    dinçer, size tavsiyem migros üzerinden işe girerseniz tamam girin, ama tansaş üzerinden iş sözleşmesi imzalatmaya kalkışırlarsa uzak durun hiç bulaşmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deniz dostum yorumun için saol ..şimdi işe migros üzerindemi giricem yoksa tantaş üzerindenmi giricem onu bilmiyorum..ama merter migros-vatan migros-bakırköy galeria migros..şubelerini dolaştım ordaki sanal market çalışanları ile biraz konuştum. dışarda çalışmak sanırım daha avantajlıymışş tamam belki poşetleri taşırken yoruluyorsundur ama iyi bir bahşiş toplama olayı varmış.bana dedikleri o hatta bazı çalışanlar maaşlarına bile dokunmuyormuş.bahşişlerden geçiniyorlarmış..bu doğrumudur..ve benim en çok öğrenmek istediğim konu mesai saatleri 8 saat diyorsunuz ama görüşme yaptığım kadın ve çalışanlar benim dediğimi diyorlar..yani mağazaiçi çalışanlar 8:30-18:00 siparişleri teslim eden grup ise 10:30-20:00 arası çalışıyorlarmış..buda 9.5 saat yapar?....ben 9.5 saatte çalışırım sorun değil ama bu mesai saatlerine sadık kalınıyormu acaba yani 6 da çıkmak verken 7.5.8 e kadar tutarlarmı..tutarlarsa izin gününe ekliyorlarmış sanırım o fazla çalıştığın saatleri..bunu gerçek anlamda uyguluyorlarmı? benim öğrenmek istediğim bu..saygılar

      Sil
  11. Migros uzerinden ise baslayacaksaniz bir dakika bile durmayin. Evet bahsis olayi var ama abartilacak kadar iyi degil yani cogun kredi karti veya site uzerinden odeme yapabiliyor gun gelir bir lira alirsiniz gun gelir 30 lira bahsise pek guvenmemek gerekiyor.


    Ben anakara ankamall 5m migrosta gorevliyim istanbuldakilerin calisma seklini ilk defa senden ogrendim sanirim isin yogunlugundan bu saatler arasin da calisiyorlar. Ama fazla calismalari geri veriyorlarsa sorun yok. Burada onemli senin migros uzerinden ise girmen. Saatin geldigi zaman cikarsin migros diger kolpa marketlere benzemez bu konuya pek takilma. Hayirli olsun bakalim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşkler hocam saol verdiğin bilgiler için

      Sil
  12. Deniz Yaman,yorumların için teşekkürler.Dinçer senin ve Denizin verdiği bilgiler doğrultusun da makalenin yanlış yerlerini düzelttim.Ve tabi sana şimdiden hayırlı olsun.Umarım uzun ve istikrarlı bir çalışma hayatının başlangıcı olur.

    Sayfamızı ziyaret etmeyi unutma. :)

    YanıtlaSil
  13. yıllar önceki migros ile şimdiki migros arasın da dağlar kadar fark var... önceden personelini insan yerine koyan ve en ufak bir sorun da dahi adil davranıp tarafları dinleyen yöneticiler varken, şimdi bunun tam tersi... hem personele değer verilmiyor hem de adil davranılmıyor. sürekli personel değiştirmeleri ve kimsenin uzun vadeli çalışmaması bunun neticesi diye düşünüyorum. umarım migros Koç grubunun elindeyken geçirdiği güzel günlere döner...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önüne gelen müdür olursa olcağı bu yapcak bişe yok veya mağaza sorumlusu oluyo kolay yükselip ışın hızıyla düşebiliyosun migros budur ilk işe girdiğim zaman insanların işlerinden memnun olduğunu sanmıştım sonra molalarda konuştuğum zaman onların hayattan bezdiğini anladım ve iyi bir konuma gelebilmek için şehir dışında çalışman gerekiyomuş modern kölelik bu olsa gerek

      Sil
  14. Merhaba migrosta sanal market bölümünde yemek tamamen firmaya mı ait yoksa maaşa mı dahil? Bilgi verirseniz çok memnun olurum

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,

    Yemek tamamen firmaya ait.Bu konuda rahat olabilirsiniz.Tabi bazı mağazaların yemekhanesi olmayabiliyor,bu durum da Migros mağazaya yakın bir lokanta vb. bir yemekçi ile anlaşıp,personelin o mekanda yemek yemesini sağlıyor.Neticeye bakacak olursak yemek için cebinizden ekstra bir para çıkmaz.

    YanıtlaSil
  16. Migros mudur ve müdür yardimcjsi maaslari ne kadar bilgi verebilir misiniz

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,

    Yeni başlayan bir müdür yardımcısının maaşı 1500-2000 müdürlerin ise 2000-3000 TL arasında değişmektedir.Bu rakamlar firma da çalıştığınız süreye göre değişebilir.

    YanıtlaSil
  18. Slm Migrosa yeni baslayan asgari ucretle basliyo. Zam oranlarini ve diger haklari bilen var mi ?
    Mesala asgari ucretle baslayip 2 yil sonra yine asgari ucretlemi calisiliyor. Diger haklar nelerdir ne kadar zaman calistiktan sonra alinmaya baslanir?

    YanıtlaSil
  19. Selam Özkan,

    Şayet reyon görevlisi veya kasiyer olarak işe başlayacaksanız ücret asgari ücret olarak belirlenmiştir.İki yıl çalışmış olduğunuzu varsayalım ve sonun da hala sıradan bir kasiyer veya reyon görevlisi olarak çalışıyorsanız maaşınız hala asgari ücrettir.Lakin çalışma süresince yeriniz de saymayıp kendinizi kanıtlayıp,yükselmeniz durumun da maaşınız da bu atılıma göre artacaktır.

    3. ayınızdan itibaren konuda bahsi geçen tüm yardım ve prim ödemelerinden faydalanmaya başlarsınız.Ayrıca sendikal haklara sahip olursunuz.

    YanıtlaSil
  20. Tskkrler perakende Kulis,
    Migrostan ise sarküteri olarak alınmıstım. Ama bazi sorular vardi. En onemlisinin cevabini verdiniz.
    Bu sartlarda evli bi bireyin migrosta calisip gecinmesi cok zor. 3 aydan sonraki primler cartlar curtlar hikaye. 2 ay nefesin kokucak acliktan:-) 3. ay doyucan. 2 ay asgari ucretten de 30 lira sendika kesicek. 900 lira kalicak. Sacmaliginda otesi. Ben suan zaten her ay sarküterilik yaparak 1400 arti mesai olursa 1500 1600 aliyorum. Perakende sektörünün en büyüğü denilen migrosta calısmak istemistim. İse de almıslardı ama eksik kalsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en iyisini yapmısın kardeşim.

      Sil
  21. Sevgili Özkan,şayet şu anki piyasa koşullarını ele alırsak,sizin aldığınız ücret gayet tatmin edici.Migros eskisi gibi değil.Çalıştığınız firmadan ayrılmamanız da yarar var bence.

    Başarılar dilerim size.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba arkadaşlar
    migros un çalışma saatleri nedir
    Akşamları 18:30 dan sonra calisabilecegim bir iş arıyorum migros bu iş için ıyimi. Yardımcı olabilirmisini z

    YanıtlaSil
  23. Burcu hanım merhaba,

    Migros'un part çalışma saatleri sanırım sizin çalışmak istediğiniz saatlere uymuyor.Zira part çalışanlar 17:30 da iş başı yapmak zorundadır.Şayet daha detaylı ve sağlıklı bilgiyi herhangi bir Migros mağazasından alabilirsiniz.

    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  24. Asgari ucret+yol+yemek parasi ve aylik gida yardimi 20 TL her ay sendikaya kesilir 3 aydan itibaren her ay maasinin 3te 1ini prim olarak alirsin.

    Yemek gelen magada calisanlar yemek parasi alamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gaye 3 aydan sonra her ay mi 300 tl yoksa 3 ayda 1 mi 300 tl ikramiye

      Sil
    2. Merhaba zeynep hanım,

      Ben gaye hanımın yerine size cevap vereyim.İlk işe başladığınızdan itibaren ilk 3 ay harici diğer zaman zarfın da,her 3 ay da bir maaşınızın 3/1ini prim olarak alırsınız.Bu her 3 ay sonun da tekrarlanır.

      Sil
    3. Bu miktar olduk ca komik kalmış kipa da tam maaş 3 ayda

      Sil
    4. Bu miktar olduk ca komik kalmış kipa da tam maaş 3 ayda

      Sil
  25. Haktan Karakuş14 Nisan 2015 12:45

    Peki arkadaşlar güncel maaş ve prim sistemi hakkın da bilgisi olan var mı? Bir de işe başlarsam kaç ay sonra sendikalı olabilirim? Ve sendikanın faydaları nelerdir?

    YanıtlaSil
  26. Prim sistemi değişkenlik gösterebiliyor.Lakin sendikalı olmak içim 3. ayınızın bir fiil dolmuş olması gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. niye sendikasız olmsam da aynı ikramiye verilecek kanun böyle

      Sil
  27. Arkadaşlar oturuduğum ilçede migros açılacakmış. ben 6 aya yakın çalışmayı düşünüyorum. Full time ve parttime reyon görevlilerinin maaaşları ve çalışma saatleri nedir. Birde sözleşme falan imzalatıyorlar mı ?

    YanıtlaSil
  28. Reyon Görevlileri asgari ücret ile çalışmaktadır.Part time çalışmanız durumun da bu ücret asgari ücretin yarısı kadardır.Tabi maaşa ek ücretler olabiliyor bunu da göz önün de bulundurun.Tabii iş sözleşmesi imzalıyorsunuz,lakin bu sözleşme istediğiniz zaman istifa vermenize mani değil.

    YanıtlaSil
  29. Eskiden 3 ayda 1 900 tl falan ikramiye verilirmis.simdide uc ayda bir 900 tl ikramiye alabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  30. Her üç ay da bir kez maaşınızın 3/1'ini ikramiye olarak alırsınız.Lakin bura da dikkat etmeniz gereken husus şu ki,Migros eski çalışanlarına torpil geçmektedir.Şimdi ki işe alımlar,Tansaş üzerinden olduğu için,diğer Migros çalışanlarının haklarına sahip olma gibi bir şey söz konusu olmayabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben migrosta çalışmayı çok istiyorum ama tansaş üzerinden sözleşme imzalamak istemiyorum tansaşın sözleşmesini imzalamadan giremiyormuyuz

      Sil
    2. İyi bir referans olursa Migros üzerinden işe girmek mümkün.Tabii bir de eleman ihtiyacının çok fazla olduğu dönemler de Migros üzerinden işe alımlar oluyor.

      Sil
    3. Siz ordamı çalışıyorsunuz

      Sil
    4. Hayır,farklı bir firmadayım ben.Lakin şartlarını ve detayları çalışan dostlarımdan öğreniyorum.

      Sil
  31. Merhabalar sanal Market elemanı için başvuru yaptım aradılar fakat murat lojistik diye bir firma sigorta yapacakmış bu nasıl oluyor o zaman ben Migros elemanı olarak başlamıyorum yasal şartlar nasıl migrosla aynımı bilen varmı yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sere19 murat lojistik paravan şirket olduğundan Migros personelinin haklarından faydalanmasını sadece yolu yemek ve asgari ücret tarifesi geçerlidir nekadar çalışırsan çalış aynı şartlar altında çalışırsın zaten bu birimde çalışanda fazla çalışmıyor eğer şartları kabul edersen tabikide karar senin

      Sil
    2. Şu demek sere19 Taşören firma senin sırtından migrostan kazanç elde ediyor demek Migros elemanı değil sin demek sadece sigorta yol yemek demek 11 saat asgari ücret e talim etmek demek bilmem anlatabildimmi

      Sil
  32. ben tuğçe ve ozana katılmıyorum sere19 doğru yerlerden bilgi almanı tavsiye ederim bence git birebir bilgi al işine gelmezsse çalışmazssın ama kafan karışmasın şunu net biliyorum migros elemanının bütün hakları sanal içinde geçerli biraz süre lazım yani 3 veya 4 ay sonra fark edersin lojistik firma tamamen migrosun diye biliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türker haklısın teşekkür ederim gideceğim bakalım ne diyorlar hem bu ülkede bırak yolu yemeği sigortadan bile çalanlar var en azından onlar sağlam bir gideyim başlayım hayırlısı allahtan

      Sil
  33. Sanal Market Çalışanı28 Nisan 2015 14:41

    1,5 senedir çalışıyorum murat lojistik üzerinden işe alınıyor olmanız sizi yanıltmasın migros personelinin bütün haklarına sahipsiniz. Teslimatta görevli olursanız çok güzel bahşiş alırsınız ben şahsen maaşa dokunmadığım ayların olduğunu biliyorum. Fazla çalışmanız durumun da bir sonraki gün erken çıkış veya geç giriş gibi çalışarak telafi edersiniz. Her işin bir zorluğu olduğuna göre bu işin de zorluğu olması doğaldır. Bence çalışacak arkadaşlar denemeniz de fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş ben orda çalışan bir arkadaşın aracını almayı düşünüyorum kendim çalışı am 2,400 net aracın geliri varmış ne tavsiye edersin tskrlr

      Sil
  34. Migros çalışanı28 Nisan 2015 21:02

    Sevgili çalışan yanlış bilgi veriyorsun Migros elemanı sendikalı sen değilsin Migros elemanı 3 ayda bir ikramiye alır sen alamazssın Migros elemanı yükselir sen yerinde sayarsın Migros elemanı heryıl maaşı yükselir sen yeni girenle aynı alırsın sen 10 /11 saate talim edersin Migros elemanı7; 5saat çalışır daha fark istersen çok var yani dağlar kadar fark var kendinizi kaldırmayı haa yanlış anlama yın çalışılacak iş değil demiyorum sadece farkları izah ediyorum

    YanıtlaSil
  35. Değerli Migros çalışanı kardeşim ben senin üç ayda aldığın ikramiyenin 2 katı prim alıyorum maaş senden çok daha fazla bahşiş leri hiç katmıyorum çalışma saatleri de 9 saat bizim sistemimiz farklı biz ayrı bir birimiz sadece işimizi yaparız başka bir iş yapmayız yükselme olarakta 2 yıllık eleman ile yeni girmiş eleman arasında 250 tl maaş farkı bulunur Migros çalışanları bizlerin en yakın iş arkadaşlarımïzdır hepside bizim için çok değerlidir Teşekkürler

    YanıtlaSil
  36. Arkadaslar bana 6 aylik sözlesmeli teklifi geldi. Naşil sizce sartlari nedir. Daha snra kadroya geciliyo mu. Bulundugum yere bitane daha acilck cunku.

    YanıtlaSil
  37. Yanıtlar
    1. Çalışmaya başlamanız durumun da sizi kadroya almaları,kendilerinin insiyatifindedir.Tabi bu süre zarfın da sizin çalışma şekliniz de azminiz de önemli.

      Sil
  38. ben lise 3 bu sene başlıcam yaz tatili değerlendrimek için migrosta çalışmayı düşünüyorum sizece işe alırlarmı lırsada nasıl başvuru yapmalıyım ..16 yaşımdayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Migros 18 yaş altı hiç kimseyi çalıştırmamaktadır.Lakin İnsan Kaynaklarına görüşmeniz de yarar var.Belki şartlar değişmiş olabilir.

      Sil
    2. almazlar zor ama alınabilir ben migrosta çalışıyorum firma elemanıyım ama part time oda zor ama tanıdın varsa hemen başlarsın ben firma elamnı olarak çalışıyorum bana sanaldan iş teklifi geldi ve yogun ve zor iş dediler kolay iş yok şuan reyon elemanıyım çok rahatım ama farklı yere gitmek isterim tabi maaşları gayet iiyi bence saatin geldimi çıkar gidersin ama elin hızlı olmalı ki işin bitsin yoksa mesai kalan hiç görmedim yani ben

      Sil
  39. internet sitesinde tezgahtarlık için lise öğrencisi veya mezunu diye bi şart var. eminmisiniz 18 yaş altında çalıştırmadıklarına. bu konu hakkında kesin bi bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tezgahtarlar için Lise Mezunu olma şartı söz konusu değil.Zira özellikle Kasap alımların da İlkokul da değerlendirmeye alınır.18 Yaş altı personel çalıştırmayan bir firmadır Migros.Lakin isterseniz siz bir de İnsan Kaynakları ile görüşün.

      Sil
  40. Benmi görüşelim insan kaynakları ile

    YanıtlaSil
  41. migrosta artık 3 ayda bir prim yok o 3 aylık prim her aya bölünerek yatmaktadır.Bilgilerinize...

    YanıtlaSil
  42. 18 yaş altı kesinlikle çalıştırlmamaktadır.

    YanıtlaSil
  43. öncelikle şunu söyliyeyim 7yıl Ankarada Migros ,kipa,çagdaş,makro,Altunbilekler Vb Magzalarda Geneli migros ve Kipalarda Firmanin Elamani Olarak Calistim Migros Ozamnlar Çok iyiydi Ve personelleri Çok memnundu Çok kaliteydi aradan 4Yıl sonra Ben hala migrosu ayni migros sanarakdan Muglanin datca ilcesinde migrosa basladim migros ayni migros degil egitimde anlatilan o kaliteli ve Hijjene musteriye onem veren bi migros goremedim calisma saatimiz en kisasi 10saat mudure kalsa önçek yapmakdan ve ürün actirmaktan bizi ewe hiç gondermiyecek önune gelen müdür olmuş seviye yerlerde sırf mudur kendini dha yukseltmek için sezonluk elemanlari kullaniyor benden tavsiye migrosa başlayacak olanlar 2defa düsünsün ne kalite kalmis ne hijjen ne saygi hic birsey Bizim mahalledeki Bakkal Migrosdan Daha İyi başka Bir sey demiyorum

    YanıtlaSil
  44. Bodrumda eleman alimi varmış. Kalacak yer onlara aitmis.acaba nasıl bir yer ayarlarlar. Bir de gerçekten 8.30 saat mi olur. Daha fazla çalışamam çünkü. Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalacak yer konusun da bilgim yok.Lakin 8.30 dan fazla çalışmanız söz konusu değil.Kalacak yer detaylarını işe alım sırasın da,net bir şekil de öğrenebilirsiniz.

      Sil
    2. beni de aradılar bodrum için kalacak yer vs maaş nasıl olur?

      Sil
    3. beni de aradılar kalacak yer ve maaş durumu nasıl olur????

      Sil
  45. Migrosa sezonluk olarak çalışanım mjet formatında çalışıyorum sözde kasiyer diye geçiyorum ama yapmadığım iş yok reyon yerleştirmesi, temizlik, depodan mal çıkarma, meyve sebze düzenine kadar herşeyden sorumluyuz. Ne çay saati kullanabiliyoruz ne de doğru düzgün yemek saati var. Sabahçı olduğum zamanlar öğle yemeğini ancak 15.30 dan sonra yiyebiliyoruz sabah 8 de işe başlayıp öğle yemeğini saat 15. 30dan sonra yiyen bir personelden bir de güler yüz bekleyen yöneticiler var. Sabah beş dakika geç kalınca söylemedikleri kalmaz akşam ise 1 2 saat geç çıkartırlar. Zamanında çıkmak istiyoruz dediğimizde duymadığımız laf kalmaz. Yöneticiler sezonluk personeli kölesi gibi görüyor özel işlerine varana kadar her işi yaptırıyorlar. Kısacası aldığınız paraya değmez. İmkanınız varsa daha iyi bir işe başlayın kolay kolay migrosta çalışılmaz çalışacaksanızda sakinleştiriciye başlarsınız zaten bir zaman sonra.

    YanıtlaSil
  46. öncelikle tanıdık vesilesi ile işe gırersınız. 3 aylık sezonluk tezgahtar olarak başlarsınız maaşınız 1170 tl dır ayın 4 unde yol parası 170 lıra ayın11 de 450 lıra ayın 26 sında 550 lıra olmak uzerın 3 e bolunmus şekilde alırsınız 3 ay sonunda kadroya geçerseniz size sendika hakkı doguyor sendikalı olursanız gıda yardımı yakacak yardımı vs alıyorsunuz kadroda ılk %33 hakkınız oluyor zamanla %50 %80 %100 olup gıda yardımı alıyorsunuz %100 olunca gıda yardımı 200 lira oluyor

    YanıtlaSil
  47. Sanal market hakkında tam detaylı bilgi verirmisiniz şimdiki şartlar va çalışma saatlerinden bende gidicem o bölüme çocuğum var skinti olmaz inş
    Dedikleri saat disina cikmazlar

    YanıtlaSil
  48. Neden kimse cvp vermio acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşağıdaki linki tarayıcınızın adres çubuğuna,kopyalayıp yapıştırın.

      http://www.perakendekulis.com/2014/12/migros-sanal-market-calsma-sartlar.html

      Sil
  49. migrosun tek sorunu müşteriler müşteriler herzaman haklıdır heryerde böyle ama sizin hiç bir zaman arkanızda durmaz şirket ve müdürler siz istediginiz kadar fedekarlık yapın isdediginiz kadar kendinizi yırtın müdürle aranız iyi degilse yükselemessiniz asla isterseniz isi çok iyi bilin ama bizim sehrimizde böyle

    YanıtlaSil
  50. Sayin admin bende carrefouda calisiyorum migrosta carrefourda ayni personelleri somurmekten baska bizey yapmiyorlar maya dedikleri yonetici programina dahil oldum ama hep torpil torpil turkiyede yasiyorsak hep adam tutma

    YanıtlaSil
  51. 3 ayda 1 prim denmiş, bunun dışında ek olarak 3 ayda 1 çift maaş var mi

    YanıtlaSil
  52. Evet 3 ay da bir prim vardı.Lakin kısa bir süre önce Migros,3 ay da bir verdiği primi yılın her ayına eşit bir şekil de paylayarak,her ay vermeye başladı.Yani 12 ay da 1200 TL çift maaş toplamı ücret,her ay maaşınıza fazladan 100 TL olarak yansımaktadır.

    YanıtlaSil
  53. migros şok a101 carrefour vs bu gibi yerlere girmenizi asla tavsiye etmem...köleden bir farkınız yok...müşteri ne derse desin ses çıkaramazsınız en ufak bi cevap vermenizde şikayet durumu olur ve ikaz alırsınız üç ikazda hadi güle güle...asla personeline sahip çıkmayan kapital sistemin insanı sömüren rezil dev şirketleri..patronlar daha fazla kazansın siz ezilmeye devam edin...

    YanıtlaSil
  54. Merhaba 2 yil once migros po da calistim magaza personeli olarak a 6 ay calistim sonra istifami verdim ucret yetersizliginden simdide sarkuteri olarak bas vurdum tekrar ise alirlarmi beni acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarı ile Migros ayrılan personeli tekrar işe almıyor,lakin siz farklı pozisyon da şansınızı deneyin.

      Sil
  55. 3 Aylık dönemi atlatmanız durumun da,tazminatsız işten çıkarılma durumunuz söz konusu olamaz.Zira sendikal haklar 3 aylık süreden sonra yasal olarak size tanınıyor.

    YanıtlaSil
  56. Yer değiştirmek için İnsan Kaynaklarına dilekçe yazmanız gerekmektedir.Lakin değişiklik sebebi önemlidir.Zira şubeden sıkıldım,bunaldım gibi sebeplerden ötürü rotasyon yapılmaz.Geçerli bir sebebiniz var ise,genel de yer değişikliği yapılır.

    YanıtlaSil
  57. Siz işinizi temiz ve düzenli yapıp,dürüst çalıştığınız sürece Migros değil,hiç bir market sizi işten çıkarmaz.Maaş konusu göreceli bir kavramdır.Şayet aldığınız ücret sizi tatmin ediyorsa,ikinci şahısların yorumlarını pek önemsemeyin.

    YanıtlaSil
  58. Sayın admin Migrosta bıyıklı insanlar görüyoruz acaba bıyık Kuralı nedir Serbestmidir ?

    YanıtlaSil
  59. Sayın admin Migrosta bıyıklı insanlar görüyoruz acaba bıyık Kuralı nedir Serbestmidir ?

    YanıtlaSil
  60. Sayın admin Migrosta bıyıklı insanlar görüyoruz acaba bıyık Kuralı nedir Serbestmidir ?

    YanıtlaSil
  61. Firma personelleri olabilir,lakin bildiğim kadarı ile Migros sakal ve bıyık konusun da son derece hassas.

    YanıtlaSil
  62. arkadaşlar sanal markette çalışmak isteyenlere ÖZENLE DUYURMAK İSTERİM SAKIN HAAAA ...... sakın bulaşmayın derim. böyle bişey yok sabahın köründe bir sürü mal taşırsınız. ben başladım 2 gun zor çalıştım. iş ağır ama napıyım en azından bır ay çalışıp maaşımı alır çıkarım dıyodum ama öyle ılmadı ılk gun ve ıkıncı gun bana işi öğretecek arkadaşla beraber cıkıyoduk servıse ve evlere beraber tasıyoduk poşetleri ıkıncı gun gece kollarımın belımın ağrısından uyuyamadım gece saat 4 de artık dyanamayıp kalktım kas gevşetici içip ancak oyle uyuyabıldım. sabah tekrar işe gittim ve 3. gundu servıse bu kez yalnız cıkıcaktım yanı butun poşetlerı ben taşıyacaktım. markete gıttığımde baktımkı sabah 10:30 servisi yani 1. servis malları hazırlanmış ohaaa dedım ınanılmaz rahat 20 kasa urun var bi müşterininkinde tam 7 tane 5 litrelik 3 tane 10 liytrelik su ve kocaman bir lahana yuh dedim ya bunların hepsini benmi tasıycamve daha ilk servis ve daha elemanlar hzırlamaya devam edıyolar gittim üzerimi değiştirip şefe ben gidiyorum diyip çıktım... arkadaşlar bildiğiniz hamallık yapıyosunuz bahşiş falan hikaye olsada fark etmez yapılacak iş değil gidip inşaat ta çalışın ınanın bu kadar yorulmazsınız. daha önce body salonunda vücut geliştirmeye gitmiştim hergun bır suru koşu ağırlık çalışmıştım ınnaın bu kadar yorulmamıştım . ve soylendığı gıbı değil bana saat 11_20 arası demişlerdi ama oyle degıl sabah 10 da mağazada olursunuz son servıs 6 dadır servıse çıkar servıs bıtınce eve gıdersınız buda en erken saat 9 dur yanı günde çok rahat 11 _12 saat çalışıyosunuz. dış kapının mandalısınız. hee birde sipariş edenlerin muamelesivar tamamen ezik birisiniz en alt sınız. bütün bunları düşünüp öyle başvurun........

    YanıtlaSil
  63. Hiç kusura bakmayın ama biraz rahat iş beklentisi gördüm yorumlarda. Zira ben şu an A101'de çalışıyorum ve bütün anlatılanlar karşısında maalesef "bu mu zor?" demekten kendimi alamıyorum.
    4 aydır çalıştığım mağazada 2 bayan yönetici (ms, msy) ve 1 personel ben varım. MS ve msy kapatan açar mantığında 9 saat mağara dediğim ofiste çalışırken 550m² lik mağaza bir bana kalıyor ve 3 aydır "personel eksikliği" nedeniyle izin kullanmadan aç-kapa yapıyorum. 2 günde 1 bütün mahalleye (856 apartmanmış, muhtardan öğrendim) insert dağıtıp, haftada 3 kez en az 6 palet (rekorum 11 palet) olmak üzere mal çekip rafa açıyorum. Normal zamanda hem kasaya hem reyona bakıyorum. İstisnasız her gün 2-3 kere ön yüz için fırça yiyorum.

    Bu arada A101 personel maaşı 1200 net. Lakin beni part-time'a çekip ( sözde 156 saat ama 3 aydır sabah 9 akşam 9 çalışıyorum) maaşı 1100e düşürdüler. Maaş dışında hiçbir şey yok. Hiçbir şey derken prim, yol, gıda, yakacak falan değil su bile yok.
    Bu hafta ile birlikte 12 gün izin alacağım oldu ve sgk girişimi de 14 gün geç yaptıkları için 26 gün alacaklıyım. Fazla mesai saatlerini hiç hesaplayamadım bile. MS ve BS'ye yeni personel gelince tek tek kullanayım dediğim de "olmaz, yeni gelene haksızlık olur. İşten çıkarken çıkışını geç yaparız" deniyor. İçimden ulan salak herif 1 ay başka işe almazlar, mal! Diyorum.

    Her ne olursa olsun Migros bu sektörde lider ve şartları zayıflamış olsa bile personeline en fazla hak tanıyan şirket. Sektör değiştirmeyecekseniz migros ta kalın.

    YanıtlaSil
  64. Başka Migros un müdürü gelip benim çalıştığım mağazada toplantı yapabilir mi ve toplantı sırasında bağırıp masaya yumruğunu vurma hakkına sahip midir? Biz bir şey dediğimiz zaman beni bölge müdürü gönderdi diyor ama bize bu durum hiç inandirici gelmiyor. Ayrıca bize her toplantıda iki ikaz bir ihtar sonucu işten atilirsiniz diye söylenir. Mağazanın sigara açıklarında kadar odedik

    YanıtlaSil
  65. Arkadaslar sanal market konusunda bilgi alabilirmiyim şartlar nedir caalisma saati nedir

    YanıtlaSil
  66. yazılan yorumların çoğu yalan..ben daha 6 ay oldu migros a gireli böyle lanet böyle hak yiyici böyle adaletsiz bi yer görmedim...ne paranız tam yatar ne zamanında işten çıkarsınız..eşşek gibi her işi size yaptırırlar berbat bi yer asla denemeyin işsiz kalmak daha iyi oraya girmektense...

    YanıtlaSil
  67. migrostan aradılar genel merkeze iş görüşmesi için çağrıldım yazılanları okuyunca heves kalmadı..tansaş falan ne ayak.mesailer ödenmemesi nedir yuh ....

    YanıtlaSil
  68. Bugünün şartları ne durumda bilen var mı kadroya mi alıyorlar, ek yardımları, maaş.. Yukardaki yazılanlar hiç olumlu değil gerçi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şartlar da bir değişme yok.Değişen tek şey maaşlar.Yakın zaman da 2016 yılının güncel şartlarını da sitemize ekleriz.Bu ara da Namık bey,genel olarak marketçilik pek memnun kalınacak bir meslek değildir.Bir çok kişi mecbur olduğundan çalışmaktadır.

      Sil
  69. Benim bu araştırmadan çıkardığım sonuç, migros kadrosuna aldığı elemanları tatmin ediyor, başka bi şekilde firmaya giriş yapmak mantıklı değil..

    YanıtlaSil
  70. Tesettürü ile yani başörtüsü ile çalıştırmıyorlar.

    YanıtlaSil
  71. çaresizlikten giriyorsanız yada geçici düşünüyorsanız çalışın derim yoksa yanına bile uğramayın,torpiliniz yoksa senelerce bir umutla sürünürsünüz, sürünenide çok gördüm, ne kendinizi ne ailenizi geçindiremezsiniz, balondan çalışanı çok mutluymuş gibi gösteren tüm firmalardan uzak durun.

    YanıtlaSil
  72. Ben geçen tanıdığım birkaç insana sordum 2016 itibariyle yeni baslayan müdür yardımcısı 2000 tl alır dediler. Bu doğrumu maaş ilk 2 aydan sonra degisiyo dediler kısacası bana ufak biraz bilgi verirmisiniz olabildigince net olsun ama

    YanıtlaSil
  73. Cuma namazına izin varmı?

    YanıtlaSil
  74. Kim diyor yaa yok 11 saat mis karşılığı yokmuş 1300 Muş 3 seneligim ben en az aldigim 1800 8 buçuk saat mesai doldu mu çıkarsın. Yeri gelir fazla çalışır sin ama ya izin veriyorlar ya mesai giriyorlar Migros dan rahat market yok ne maddi ne manevi. ..

    YanıtlaSil
  75. Kim diyor yaa yok 11 saat mis karşılığı yokmuş 1300 Muş 3 seneligim ben en az aldigim 1800 8 buçuk saat mesai doldu mu çıkarsın. Yeri gelir fazla çalışır sin ama ya izin veriyorlar ya mesai giriyorlar Migros dan rahat market yok ne maddi ne manevi. ..

    YanıtlaSil
  76. Kim diyor yaa 11 saat 1300 maaş hakkını vermiyor diye ben 3 seneligim en az aldığım 1800 8 buçuk saat çalışıyoruz ayrıca yeri gelir fazla çalışırsin karşılığında ya izin var ya mesai giriyorlar. Marketcilikte en rahat is Migros hem maddi hem manevi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi pozisyonda çalışıyorsunuz acaba?

      Sil
  77. Güncel maaşlar ne kadar? Yeni işe başlayacak olan mağaza yönetici adayı ne iş yapar mağazada en yetkili müdür sonra yönetici mi gelir?

    YanıtlaSil
  78. Yeni başlayan mağaza yönetici adaylıgı süreci nasıl işler maaslari ne kadardr?

    YanıtlaSil
  79. Arkadaşlar migrosta çalışacaksanız mjetlerde sakın çalışmayın derim. Tam bir kölelik düzeni fazla çalışma, molalar yok diyecek kadar az.yöneticilerin baskısı vs.

    YanıtlaSil
  80. Tez kop her ay parayı kesiyor helal etmiyorum.ful çalışıyoruz kimse ek ödeme yyapmıyor .zehir zıkkım olsun haklarimiz.mağaza mudurleri hem ağa hem paşa bölge sorumluları personelle konusmuyor bile.sendika üyeleri yılda bir gelip mudurler çay zikkimlanip gidiyor.personel sesini çıkarsa savunma alınıp dislaniyor.işten çıkmaya zorlanıyor .Allah bile affet meyecek.sendika yalanda ses bombası dağıtıp milleti uyutuyor.lanet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende altunbileklerde çalışıyordum bi hafta oncesine kadar kuruyemiste. Diyorlar ki temiz düzgün durust calisani hic kimse işten cikarmaz. Ben öyle calistim 3 sene boyunca yere göğe sigdiramiyorlardi hatta isim olmayan bir suru is de yaptiriyordu mudur paspasina kadar. Ne mi oldu sesimizi çıkarınca kapiyi gosterdiler.savunma bilmem ne sube degisikligi... istifaya zorladilar tazminatsiz... issiz gucsuz kaldim. Kanunlar hep isverenden yana... yazık

      Sil
  81. Hakkim haram olsun çektiğim fullar migrosa ve tezkopa zehir zıkkım olsun.

    YanıtlaSil
  82. müdürler ve yardımcıları sendikaya üye olabliyorlar mı? bir de yan hakla nelerdir?

    YanıtlaSil
  83. mağaza yöneticileri ve müdürleri de sendikaya üye olabilir mi?

    YanıtlaSil
  84. Evet yöneticiler de sendika üyesi olurlar.Personele tanınan yan haklardan aynı şekil de faydalanırlar.Maaş-Yol Parası-Yemek Parası-3 ay da 1 kez olmak üzere yarım maaş ikramiye,şeklinde...

    YanıtlaSil
  85. Selam Admin ve Arkadaşlar bir ricam olacak sorular ve cevaplar karma karışık sizden ricam yazacağım sorulara cvp verebilirmisiniz
    yeni eleman maaş:
    3 ay sonra maaş:
    ve 3 ay sonunda aylık olarak primlerdedahil olmak üzere kaç saat çalışılıyor ve yol prim yemek eline geçen ne kadar dır şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  86. Migros maaşları hakkın da yarın bir yazı yazabiliriz.Konu hakkın da siz de bilgi sahibi olursunuz.

    YanıtlaSil
  87. Migrosta ise başlamayı düşünüyorum herkes başka birşey diyor gunde en fazla kac saat çalışırım normal bir personelin aldığı ücret ne kadar izin varmi yokmu genel anlamda kesin bilgi istyrm???????

    YanıtlaSil
  88. Migrosta ise girmeyi düşünüyorum ama herkes başka birşey diyor en fazla kac saat çalışırım aç kapa olayı varmış o nasıl olyr normal personel maaşı ne kdr izin varmi yokmu yanisi genel olarak migros personel hakkında doğru ve kesin bilgi almak istyrm?????

    YanıtlaSil
  89. Merhaba ben mulaktlardan gectim ve alındım. Fakat iskurla ortak olarak aldklarni ve 6 aydan sonra kadroya girebilceğmi soylediler. Kasiyer olcam 1300 maas ve yemk karsiliyolarmis sigortada saglk sigortasymis. Yardimci olur musunuz bana. Kafam cok karisik.

    YanıtlaSil
  90. Merhaba ben mulaktlardan gectim ve alındım. Fakat iskurla ortak olarak aldklarni ve 6 aydan sonra kadroya girebilceğmi soylediler. Kasiyer olcam 1300 maas ve yemk karsiliyolarmis sigortada saglk sigortasymis. Yardimci olur musunuz bana. Kafam cok karisik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun yok asgari ücret artışı nedeni ile firmalar devlet tarafından maaş ödemesi ile,desteklenmektedir.Siz çalışın 6 ayın sonun da maaşınız tamamı ile Migros tarafından ödenecektir.

      Sil
  91. Merhaba, Migros'ta yakın akrabaların çalışması yasak mı

    YanıtlaSil
  92. Erkek arkadasim karsiyakada mjette calisiyor. Ve iki gunlugune cesmedeki migrosa yollicaklarmis. Kendi istemedigi surece boyle bi hakki varmi. Yakin magazalardan personel yardimi oluyor ama karsiyaka ve cesme arasi baya uzak. Olabilir mi boyle bir sey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe girerken imzaladığı sözleşme nedeni ile,her mağazaya gönderebilirler.Kısa bir süre ise,gidip çalışması mantıklı...

      Sil
  93. Merhaba, Migros'ta iki akraba çalışabiliyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın akraba abi,kardeş,baba,anne yakınlığın da değil ise,çalışabiliyor.

      Sil
  94. Mesala öz kuzenin varsa çalışılıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öz kuzen sorun olmaz.Abi,kardeş,abla,anne ve baba olmamalı.

      Sil
  95. Merhaba bende bir şey sormak istiyorum migrosta vardiya sistemi nasıl haftalık mi değişiyor duyduğum kadarıyla her akşam merkezden yazı geliyormuş personel vardiyasini belirleyen sabit haftalık vardiya şeklinde değilmiş herkes aksam mesai bitiminde ogreniyormus yarın kaçta gelip kaçta cikicağını doğru mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardiya sistemi haftalık değişmektedir.Vardiyaları müdür ve yardımcısı takip etmektedir.

      Sil
  96. İlginç öz kuzenim aynı bölgede çalışıyor diye beni almadılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ilginç,oysa ki benzer durum da çalışanlar var.

      Sil
  97. Depo elemanları vardiyali çalışma şekli nasıl magazadakilerle maaş aynimi ve taşeron mu çalışanlar sendika ofis çalışanlarında varmi teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Depo personelleri teşeron olarak çalıştırılıyor.

      Sil
  98. Depo çalışma saatleri?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah 08:00 akşam 18:00 şeklin de çalışır depocular.Cumartesi ve pazar günleri kapalıdır...

      Sil
  99. Migrosda 3 gündür tezgahtarlık yapıyorum kıdemlerim nasıl artar mesela nasıl müdür olunuyor ne yapmam gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az iki yıl çalıştıktan sonra,tezgahtar olarak kıdem alabilirsiniz.Müdür olmak için sınavlar ve en az 6 yıl çalışmak gibi şartları var.

      Sil
  100. Ben migrosa normal başvuru yaptım ama ortada işkur lafları dolaşıyor beni işkura falan bağlamamışlardır dimi çünkü kötü yanları falan varmış sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşkur üzerinden başvuru yapmadıysanız bağlanmamışınızdır.

      Sil
    2. İşkur üzerinden başvuru yapmadıysanız bağlanmamışınızdır.

      Sil
  101. Migros da işe girdim ama istediğim yerde giremedim başka bi migrosa nasıl geçebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağaza değişikliği istemelisiniz.Mağaza müdürünüze durumu açıklayın,size yardımcı olacaktır.

      Sil
  102. Ayın 15' inde migrosa başladım ve kayıt olurken benden hesap numarası falan istemediler maaşımı nasıl alıcam ve ay başında verirler mi maaşı yoksa 1 ay çalışmam falan gerek mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin adınıza hesap açıyorlar zaten,sizin yapmanız gereken gidip hesap kartını şubeden almak.15'inde iş başı yaptıysanız yarım maaş alırsınız,bir ay beklemenize gerek kalmaz.

      Sil
  103. Maaşlar ayda bir kere mi iki kere mi yatıyor ve ayın kaçında yatıyor maaşlar

    YanıtlaSil
  104. Merhaba migroslarda ofis personeli olarak calisan varmi.. Kipanin ofis calisani olarak yakin zamanda migrosa gececegimiz icin bu konu hakkinda issiz kalmak gibi endiselerim var.. Tesekkurler..

    YanıtlaSil
  105. Güncel maaş bilgisi olan var mı arkadaşlar? Kasiyerlik için görüşmeye çağırıldım, mülakat vs. nasıl oluyor bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asgari ücret lakin,yan gelirler ile 1.500 TL civarın da bir maaş alırsınız.Mülakat sadece yöneticiler de olur,size şartları anlatacaklardır.

      Sil
  106. Mağaza yöneticisi tam olarak ne iş yapar maaşları ne kadar ve mülakatta neler soruyorlar bilgisi olan bilgilendirir se sevinirim ...

    YanıtlaSil
  107. Migros personeli olarak size bildiğim her şeyi anlatayım;
    Günde 8.5 saat çalışırsınız ( 10:00 - 18.30 ) - ( 13:30 - 22:00 )
    Haftada bir gün izniniz var
    Yemek molası ( 1 saat ) ve çay molası ( 30 dk ) toplamda 1.30 saat molanız var
    Maaş yan gelir yol parası falan her şey içinde 1647 Tl + Bono 140 tl diye biliyorum money club kartınıza yatıyor para + bayramlarda 170 lira ikramiye diye biliyorum
    ben de yeni başladım bildiklerim bu kadar :/

    YanıtlaSil
  108. Migrosa gireli bir ay olmadı şuan istifa etmek istiyorum bunu 15 gün önceden falan bildirmem gerek mi yoksa direk istifayı verip çıkabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 ayınız dolmadan istediğiniz zaman cıkabilirsiniz.Aksi takdir dr iki hafta önce haber vermelisiniz.

      Sil
  109. Arkadaşlar 2 yıl şokta çalıştım migrosa girmek istiyorum yapmadığım başvurmadıgm yer kalmadı bi eleman açığı olmaz mi ya arayan soran yok kafayı yicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer lise mezunuysan ararlar değilsen aramazlar yenibosnaya gidip başvuru formu doldurman gerek

      Sil
  110. Mağaza değişikliği için ne yapmam gerek müdür yardımcıları yapmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölge müdürü vr insan kaynakları ile görüşmeniz gerekiyor.

      Sil
  111. Migrosta sendika hakları neler

    YanıtlaSil
  112. İyi günler öncelikle. Ben bugün staj yapmak üzere işe başlamış bulunmaktayım. İşe girerken ücret olarak 1300 tl dediler ama sözleşmede 1647 tl yazıyor bunun hakkında bilgi alabilir miyim ve son olarak başka bir şehirde ki migrosa geçiş yapabilir miyim acaba iki ay sonra? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brüt 1.647 net elinize geçecek rakam 1.300 küsür... şeklin de olacaktır.Aradaki fark vergi vs.. kesintilere gidecek rakamdır.Diger sorunuza en doğru cevabi insan kaynakları verecektir.

      Sil
  113. İyi günler,ben üniversite 1 öğrencisiyim sadece yaz için 2 aylık çalışicam beni 2 ay için sadece yaz için ise alırlar mi?

    YanıtlaSil
  114. Merhabalar, Migrosta işe alındığıma dair arandım.Bilgi verildı fakat o an müsait olamadığımdan istenen tüm belgeleri öğrenemedim.Hangi bankadan hesap açılacağını vs şeklinde bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğru bilgiyi sizr insan kaynakları departmanı verebilir.

      Sil
  115. SELAM PART TİME ÇALIŞMA SAATLERİ NASIL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam sitemizde arama yaparak,sorunuza cevap bulabilirsiniz.

      Sil
  116. Merhaba migrosta çalışan bir müdürün 2M mağaza müdürü olabilmesi için ne yapması gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güncel çalıştığı mağaza da,ciro yönün de ciddi artışlar göstermesi gerekiyor.

      Sil
  117. Merhaba kariyer.net sitesinde ve kendi ik sitesinde belirtmiş en az lise ogrencisi diye 15 yasimi doldurdum 16 yi doldurmama 5 ay var Lise 10. Sinif ogrencisiyim benim girme sansim varmi ? Saglam 1-2 referansta var bilgilendiriseniz sevinirim teşekkürler..

    YanıtlaSil
  118. Migros mağaza yöneticisi adayı için mülakata çağrıldım
    Yönetici ve mağaza müdürü arasindaki fark nedir?
    Maaşları ne kdr farklılık gösterir
    Mülakata bıyıklı gitsem nasıl karşılarlar acaba

    YanıtlaSil
  119. Mağaza müdürü,mağazanın tek sorumlusu anlamına gelir.Yönetici ise genel bir terimdir.Genel müdür bile yöneticidir.Sizin mülakata çağrıldığınız pozisyon ise,yöneticiliğin ilk basamağıdır diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  120. Okuduğum yorumlar farklılık göstermekte çalışma saatleri ve ücret politikası hakkinda kafamda hala soru işaretleri var mağaza yöneticisi adayı 4 ay eğitim suresince ne kdr maaş alır eğitim sonrası ne kdr maaş alır .
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  121. Okuduğum yorumlar farklılık göstermekte çalışma saatleri ve ücret politikası hakkinda kafamda hala soru işaretleri var mağaza yöneticisi adayı 4 ay eğitim suresince ne kdr maaş alır eğitim sonrası ne kdr maaş alır .
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  122. Merhaba a101 de çalışıyorum migros a geçiş yapmak istiyorum ama tavsiye edermisiniz? Birde kasıyer ve Reyan gorevlisinin güncel maaşı ve yararlandığı haklar nedir?Bir arkadaşım 4.5 aydır personel olarak çalışıyor ve 1700.1800 tl maaş aldığını soyluyor magaza cirosu iyi olduğu için ancak burdaki yorumlar çok farklı çok kararsız kaldim özellikle güncel maaslardan bahseder misiniz lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A101'e göre Migros her bakımdan iyidir.Düşünmeden Migros'u tercih edin...

      Sil
  123. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  124. Beni migrostan aradilar engelli kadrosu için tüm calisanlarimizu sezonluk aliyoruz dediler 2 ay sonra performansın iyi ise veya ihtiyaç acigi var ise devam ediyoruz yoksa vedalasiyoz dediler.acaba sezonluk calistirip istenmiş cikariyokar bilen varmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz şey deneme süresi.Çalışkan bir insansanız uzun yıllar çalışırsınız rahat olun.

      Sil
  125. Kasiyer yada her hangi bi iş olabilir

    YanıtlaSil
  126. Merhaba... Ben de Migrosta part time çalışmayı düşünüyorum ama hafta içi 3 gün akşam kursum olduğu için gündüz veya öğle saatlerinde çalışmak istiyorum. Mümkün müdür? Bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  127. Merhaba lütfen acil yorum yaparmısınız eşim meyve sebze reyonuna yeni girdi ancak bugün müdürle konuşmuşlar ve maaş 1300tl ymiş 2sene boyunca ve alışveriş çeki 60 tlymiş ilk 15 günde deneme sayıldığı için ücretsiz çalışma olcakmış böyle saçmalıklar olabilirmi diğer marketlerde alışveriş çekleri 200 250 tl arası hakları çok daha iyi çok saçma geldi bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimi yoksa en düşük maaş ile anlaşmış olabilir.Zira tecrübe personel daha fazla alıyor diye biliyorum.En az eline 1.800 TL kadar para geçmeli.

      Sil
  128. Slm arkadaşlar ben engelli kadrosunda migrosa girdim insan kaynakları bana kasiyer pozisyonu olduğumu iletti.3m izmir park ta kasiyer olarak 4 gün calistim.ancak orada hep bayan kasiyer calistiriyolar 3 günde sadece sebze meyve kodlari hariç kasiyerligin tüm islerini ve müşteri ilişkilerinde basarili oldum.meğer mağaza müdürü sadece performansa bakmiyor başka maazalarada ihtiyaç doğrultusunda eleman gonderiyormus.benide kasiyerlikte yetiştirip mjet maazasina gondericeklerdi.mjet maazalarinda her isi temizlik RAF mal kabul her isi yaptiriyorlarmis.insan kaynakları acik konusmayip kasiyer vs pozisyonu diyebilir mağaza müdürü başka mağazalara gönderip bir bakmissiniz paspas yapabilirsiniz demekki.bu bana soylenmedi kaldiki engelli kadrosuna eleman aliyolar.ve 3 gün ne is sözleşme imzalatipvyaptılar nede 2 çocuk sahibiyim agi formu doldurttular.migros engelli personel acigi neden olduğu belli maaza müdürlerinin ellerine bu tur yetkiyi verip calisan özverili bir personeli bile kaybedebilir migros.siz değerli engelli kardeşlerim ve diğer arkadaşlar sizlere yemin ederimki emin olun kim kime dumduma bir durum.ne insan kaynakları isini düzgün yapmakta ilgilenen bakan yok çünkü calisanlar değersiz siz gidersiniz baskasi gelir zihniyeti oluşmuş.her gün vardiyaniz değişiyor bir gün 10 saat calisiyosunuz bir gün 9 saat sabah gelip aksam eve gidiyorsunuz bir gelip yarin 13 de gelip aksam 10 da cikiyosunuz.fazla calismaniz normal çünkü pdks yani kart personel cikis giriş kartları yok sadece bir kagida günlük imza atiyosunuz personelin calisma saatlerinin yani puantalar maazalarda manüel giriliyor yani hata riski çok.siz siz olun bir kez daha düşünün derim migrosta calisacaksaniz.yazdiklarim yemin ederim doğrudur.saygilar

    YanıtlaSil
  129. Bu haber,yoruma kapanmıştır.Güncel maaş ve şartlar yazının en altın yer alan linktedir.

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda