24.12.2014

D&R Çalışma Şartları




D&R bir çok kişi,özellikle öğrenci hayatı sürenlerin çalışmak istediği,ender firmaların başın da yer almaktadır.Hem nezih,hem de düzenli bir çalışma şekli ve  yorucu  iş oranın az olması bu isteği doğruluyor.Bu yazımız da D&R'ın çalışma şartlarını inceleyeceğiz.

Firma da günlük çalışma süresi 8 saat olarak belirlenmiştir.Yemek molanız bu saate dahildir.Haftalık değişen bir vardiya sistemi ile çalışırsınız.Hafta bir gün izin ki,bu izin genel de hafta içi verilir.Yılınızı doldurmanız durumun da bir çok firma da olduğu gibi 14+2 gibi bir yıllık izin kullanma hakkına sahip olursunuz.



Ücret konusuna gelecek olursak,yeni başlayan personeller asgari ücret ile istihdam edilmektedir.Tabi bu durum firma da çalıştığınız ve bir üst seviye reyon sorumlusu vb. pozisyonlar da olmanız durumun da değişmektedir.Maaşınıza ek olarak her ay düzenli olarak maaşınızın üçte birini "Ticket" adı altın da bir ödeme ile alırsınız.Bu ödeme yöntemi ile sadece alışveriş yapabilirsiniz,tabi bunu sadece "Ticket"in geçerli olduğu üye iş yerlerinden yapılacağını da ekleyelim.

Firma da mağaza müdürü/yardımcısı olarak çalışanların maaşı ciddi anlam da farklılık göstermektedir.

127 yorum :

  1. agi ücretini de almak mümükün mü?

    YanıtlaSil
  2. Görüşmeye çağırıldım. Acaba müdür yardımcılarının aldığı ücret konusunda bilgisi olan varmıdır. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Kaşa sorumlusu ne kadar ücret alır asgeri mi

    YanıtlaSil
  4. Merhaba müdür yardımcısı olmak isteyen arkadas acaba görüsmeye cağrıldınızmı nasıl gecti nasıl bir sürecti bilgi verirmisiniz lütgen çünkü bende cok istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. 18 yaşının altındayım,liseden mezun olacağım ağustosta 18 yaşına gireceğim ise basvursam kabul edilme oranim % kac

    YanıtlaSil
  6. 4 ay çalışmak istiyorum 18 yaşındayım tesettürlü eleman alıyorlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesettürlü çalışan görmedim ben şu ana kadar.Lakin siz başvurunuzu yapın.Artık günümüz de hiç bir firmanın bayanları başörtüsünden dolayı işe almama gibi,bir karar alma hakkı olmamalı.

      Sil
  7. 19 yaşındayım lise mezunuyum 3 ay çalışmak istiyorum kabul olma ihtimalim var mı?

    YanıtlaSil
  8. Lise mezunu değilim henüz 19 yaşındayım okuyorum, kabul olma ihtimalim yüzde kaçtır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe alınma ihtimaliniz her zaman vardır.Başvurunuzu yapınız D&R genç personel çalıştırmayı seven bir firmadır.

      Sil
  9. Merhaba ben D&r çalışmak istiyorum peki iş başvurusu nasıl yapabilirim bilgilendirirseniz memnun olurum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir D&R mağazasından başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  10. yaş sınırı var mı

    YanıtlaSil
  11. Evet en az 18 olmanız gerekiyor.

    YanıtlaSil
  12. Asgari ücret artı agi veriyorlar mi

    YanıtlaSil
  13. D&r da çalışmak istiyorum, başvuru şartları ve istenilen belgeler nelerdir

    YanıtlaSil
  14. Belgeler genelde rutindir.Temiz kağıdı,diploma fotokopisi,ikametgah vb.Başvuru için bir şart yok,herkes başvuru yapabilir.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba , d&r den arandım ve alsancak şubemize bekliyoruz görüşme için ki adresi herhalde biliyorsunuzdur diye konuşuldu. Genel bşvuru yapmıştım, telde pozisyon vs belirtilmedi. Belirttiğiniz gibi mi olur şartlar bilemedim, bir fikriniz var mı sormak istedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son derece rahat bir işe sahip olursunuz.Aklınızdaki sorular işe başlayınca yerini rahatlığa bırakacaktır.Herhangi bir kuşkunuz olmasın.

      Sil
  16. Yanıtlar
    1. Saçta sorun olmuyor,sakal ise top sakala müsade ediliyor.

      Sil
  17. merhaba yol parası veriyorlarmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yol ücreti verilmiyor.Lakin çok uzak mağazalarda akşam evlere servis var.

      Sil
  18. mülakata gittim yüksek ihtimalle alınmadım 1 hafta oldu arayan soran olmadı. birdaha nezaman mülakata katılma hakkım vardır aca tekrar başvuru vapsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bazen geri dönüş yapmaları 20 günü bile bulabiliyor.Bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  19. Ben D&R personelineliyim tesadüfen gordum yazayim dedim
    9 aydir çalışıyorum maas 1600 yol 205 fln + yemek kartina 400tl para yükleniyor toplamda bankaya 1800 kusur para yatiyor bide 400 tl yemek karti var geri kalan seyler ayni shift var haftada 1 gun izin fln D&R personeli isen paran gununde yatar gecikmez soru sorulursa yazamayabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Part time alıyorlar mı hafta sonu çalışmalık

      Sil
  20. Mağaza yöneticiliğinde durum nasıl peki çalışma şartları vs.Aldığı ücret

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yöneticilerin çalışma saati biraz fazla olabiliyor.Örneğin zaman zaman 10-12 saat aralığında çalışması gerekebiliyor.Maaş olarak edindiğimiz bilgilere göre 3500-4500 TL aralığında bir ücret alıyorlar.

      Sil
  21. Sene olarak 18e girdim lisedeyim yazın part time çalışmak istiyorum işe alınırmıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 18 yaşınızı tamamı ile doldurmanız gerekiyor.Ayrıca 3 aylık personel alımına pek sıcak bakmıyor firma.Lakin tam olarak emin olmak için isterseniz başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  22. Merhaba kasiyer ücreti hakkında bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,şu an için maaşlar 1800-1850 TL arasında değişmektedir.

      Sil
  23. Mağaza Müdürü maaşları ile ilgili bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müdür maaşları 3000-4500 TL arasında değişiyor.

      Sil
  24. merhaba, alım sürecinde kaç ay çalışmak istediğimize dair bir soru yöneltiliyor mu bize? soruluyorsa söylediğimiz süreden önce işten ayrılırsak nasıl problemeler yaşarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,alımlarda böyle bir soru sorulmuyor.İşe başladıktan sonra 60 gün dolmadan,istediginiz an iş bırakma hakkınız var.

      60 günlük süre dolarsa istifanızı,iki hafta önceden bildirmeniz gerekiyor.Aksi takdirde içeride bulunan maaşınızdan 14 günlük bir ücret kesilebilir.

      Sil
  25. Bana haftalık 54saat çalışma var dendi doğru mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45 saatten fazla olan süreler için mesai ödemesi yapmaları zorunludur.

      Sil
  26. Merhaba yakin zamanda ise işe başlayacağım d&r'de ve sözleşme imzalayacağim bu sözleşmede ne kadar süre çalışacağıma dair bir madde bulunabilir mi ? Çünkü Ekim gibi çıkmayı ve uygun görürlerse başka bir şubede yani okuduğum Üniversitenin oradaki şubede part time calismayi dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,genelde sezonluk çalışmayı düşünmüyorsanız size süresiz sözleşme imzalatırlar.Yani sözleşmede bir çıkış tarihi yoktur.İlerleyen dönemlerde firma da uygun görürse farklı bölgelerde ve part çalışma şansınız her daim vardır.

      Sil
  27. Merhabalar şimdi ben 18 yaşındayım yorumlara göre sıkıntı yok eyvallah 2 ay gibi çalışmak istiyorum bide mesai satine ne kadar ödüyolar

    YanıtlaSil
  28. Sezonluk olarak başvurabilirsiniz.Mesai ücreti ise bir günlük ücretiniz kadardır.Yani bir günlüğünüz 15 TL ise siz 5 saat mesai yapmanız karşılığında,maaşınıza 15 TL ek ödeme daha alırsınız.

    YanıtlaSil
  29. Uzun bir süredir bu şirkette emek veriyorum. Hani alışınca gerçekten yapılabilir. Ama maaş asgari ücret ve prim sistemi personeli satışa yöneltecek kadar yüksek değil. Aynı parayı her firma veriyor. Bu açıdan bakıldığında yeni başlayanlar asgari+Multinet+ yol ve harçlık gibi prim alırsınız. Sevgili D&R lütfen biraz daha cömert olun. İşe başvurmak isteyenlere tavsiyem yerinde görmeleri ve mağaza personeli ile iş işleyişini konuşmaları. Teorik ile pratik kısmı size kalmış.

    YanıtlaSil
  30. part time konusunda bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftalık 30 saat çalışırsınız ve maaş ise 900-1100 TL arasındadır.

      Sil
  31. Part time çalışmaya başladığımız da çalışma saatlerini onlar mı ayarlıyorlar? Dershaneye gideceğim için yardımcı olurlar mı bu konuda? Birde ben max 2 ay çalışmak istiyorum 60 gün dolmadan çıkmak istediğimi belirttiğim de bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Ya da direk başvuru sırasında mı söylesem bu durumu? Şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  32. Merhaba,çalışma gün ve saatlerinizi onlar belirliyor.Lakin bu ayarlanma yapılırken size uygun zaman dilimleri olmasına dikkat edilebiliyor.Başvuru sırasında 60 gün çalışıp çıkmak istediğinizi söylerseniz,işe alınmayabilirsiniz.İşten çıkarken bir sorun yaşamazsınız.

    YanıtlaSil
  33. merhabalar mağazada müdür olmak için parekende satış ve mağaza yönetimi okursak alınır mıyız? iş ilanlarında falan üniversite mezunu yazıyor sadece. iki yıllık bölüm de şüpheye düştüm ondan soruyorum

    YanıtlaSil
  34. Merhaba başörtülü personel alıyorlar mı?

    YanıtlaSil
  35. usta bende yol ücretini merak ediyordum aslında yani kesin yol ücreti var dime bende depoda başlıcam daha önce akasya da çalıştım çıktım ama müdürüm bölge müdürü olmuş tekrar alacak ben yol ücrti varmıydı unutmuştum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda yol ücreti yok.Lakin şehre uzak Avm içinde olan mağazalae için,sadece gece servisi var.

      Sil
  36. Arkadaşlar daha iki ay önce ayrildim kısa süreliğine girmiştim.Maaş asgari + multinet 400 tl ve 200 TL yol ücreti ,çalışma şartları kitapçilar ve hobiciler için çok yoğun.Ama şunu temin ederim ki o kadar da zorlugu yok ve direkt odemenizi misli misli misli alırsınız.Fakat dikkat edin işkur eğitim prigrami ile girmemeye calisin devlet ödemeleri geç yapıyor çünkü bunun D&R ile alakası yok belirteyim.Türbanlı arkadaslar icin net bir şey diyemem.Pek denk gelmedim

    YanıtlaSil
  37. Satış danışmanı olarak girildiğinde kasayada bakıormusunuz yoksa herkesiz görevi pozisyonu ayrımı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasiyer ayrı,satış danışmanları ayrıdır.Genelde kimse kimsenin işine karışmaz.

      Sil
  38. Merhaba,
    Internet yerine mağazadan başvuru yapmak işe alınma ihtimalini arttırır mı?
    Bir de Migros ve D&R arasında bir seçim yapmak durumunda olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen aynıdır.Lakin mağaza tanıdık varsa daha etkili olabilir.D\R marketçilikten daha rahat bir iş kolunda hizmet veriyor.O yüzden D/R kesinlikle.

      Sil
  39. Bir mağazasına uğradım başvurmak için; internetten başvurun dediler. İnternetten başvuruyorum; dönüş olmuyor. Sanırım çok başvuru alıyor. Burada işe girmenin bir yolu yok mu? İlla tanıdık mı olması gerekiyor?

    YanıtlaSil
  40. Evet aynen öyle. Yaklaşık 1 ay önce hem D&R'a hemde Nezih'e internet üzerinden başvuru yaptım, ilanı her gün güncellemelerine rağmen geri dönmelerini geçtim CV'me bile bakmıyorlar..

    YanıtlaSil
  41. Merhaba kırtasiye alanında 8 yıllık geçmişim var. En son da TveK mağazalarında çalıştım. Başvuru yapsam öncelik tanırlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet bir adım daha önceliğiniz olur.Başvurunuzu yapın.

      Sil
  42. Merhaba internetten başvuru yaptım yarın iş görüşmesi için aradılar ama ben çok kasılıyorum Ne gibi sorular sorarlar bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahat olmanız yeterli.Sizi zorlayacak sorular sormazlar.Güler yüzlü olmanızı da ayrıca tavsiye ederiz.

      Sil
  43. Ben 18 yaşımı bu yaz doldurucam 1-2 ay calışmayı düşünüyorum lise mezunuda olmuş olucam acaba girerken 1 2 ay calisip cikicagimi soyliyimmi yoksa direk 2 ay sonra istifamimi veriyim herhangi bir sikinti olurmu yani ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iki ay çalışacagım derseniz işe alınmayabilirsiniz.

      Sil
  44. Merhaba şu anda part time olarak haftada 30 saat d&rda çalışmayı düşünüyorum görüşmeye gittim geri dönüceklerini düşünüyorum maaş aralığı nedir acaba yardımcı olur musunuz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1400-1600 TL arasında değişen bir maaş alırsınız.Lakin rahat edebileceğiniz bir firmadır.

      Sil
  45. Part time 1400-1600 maaş aralığına agi ve yol parası da dahil midir acaba bir de maaş günü ayın kaçında?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş her ayın 1-5'i arası yatar.Evet rakamlara her şey dahildir.

      Sil
  46. D&rda prim sistemi var mı?

    YanıtlaSil
  47. Prim sistemi kitaptaki çalışanlara da yansıyor mu ve aynı şekilde partlara da? Bir de tüm mağazalarında mı geçerli prim

    YanıtlaSil
  48. Part time çalışanlara yemek parası ne kadar ödeniyor bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarım bir şekilde ödeniyor.Yaklaşık 120-140 TL kadar.

      Sil
  49. e-bebek ve D&R arasından part olarak çalışmak için hangisi nispeten daha rahattır? Ücret olarak aralarında fark var mıdır?

    YanıtlaSil
  50. D&R'a iş başvurusunu nereden yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  51. Ben yazın D&R a iş başvurusunda bulunmak istiyorum lakin lise mezunu oluyorum ama eylül ayında 18 e giriyorum. Alınma olasılığım olur mu acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 18'i doldurmadan almaları çok zor.Lakin başvurunuzu yapın siz.

      Sil
  52. part time olarak haftalık kaç saat ve gün üzerinden çalışılıyor? ayrıca maaş ne kadar oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada toplamda 30 saat çalışıyorsunuz yanı 4 gün çalışma 3 gün izin.Maaş ise yaklaşık 1500 TL'dir.

      Sil
  53. Kısmi part olarak çalışma şansı var mı peki? Haftada 2 gün ? Varsa maaşı ne kadar kismilerin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabi,lakin her zaman ihtiyaç duyulmayabiliyor.Siz yine de başvurunuzu yapın,başvuru esnasında çeyrek part olarak çalışmak istediğinizi belirtin.

      Sil
  54. part time dan full time geciliyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen olmasa da,belli bir süre part olarak çalıştıktan sonra,isteğiniz ile geçmeniz mümkün.

      Sil
  55. öncelikle bu kadar doyurucu bir içerik hazırladığınız için teşekkür ederim. kulis isminin hakkını vermişsiniz bir çok bilgi edindim.
    lisansüstü öğrencisi olduğum için tam zamanlı çalışamıyorum garsonluk gibi işlerdense daha nezih olabileceği için d&r gibi bir yeri tercih etmeyi düşünüyorum ancak çok fazla da olumsuz çalışan yorumu gördüm. amacım anladığınız gibi bedenen ve ruhen çok yıpranmadan günü geçirecek bir para kazanmak ne dersiniz bu konuda 2 ya da 4 gün çalışmak için başvurmalı mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Şahsen ben sizin yerinizde olsam ki,çalışmakta ekmek ve su kadar gerekli bir eylem olduğuna göre,düşünmeden başvurumu yapardım.Çalışabileçeğeniz nadir ortamlardandır.

      Sil
  56. yeni yılın gelmesiyle birlikte part time maaşlarında bir değişiklik söz konusu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Part maaşları da arttı.Lakin net rakamlar şubat ayının ilk haftası belli olur.Rakamlar netleşince bilgi verebiliriz.

      Sil
  57. Part time maaşları hakkında bir gelişme var mı? Tam olarak rakam nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey dahil elinize 1600-1700 TL aralığında bir rakam geçecek.Diğer şartlar aynı yani haftalık çalışma saati 30'dur.

      Sil
  58. Haftalık çalışma saatleri 24 saattir haftada 6gün çalışılmakta. Yol parası veriliyor fakat yemek dahil değil.

    YanıtlaSil
  59. 27 yaşındayım part time ilana başvurdum tecrübem var ne kadar sürede geri dönüş sağlanır

    YanıtlaSil
  60. Merhaba, part time için güncel yemek parası ne kadar? Ben başka bir markada çalışıyorum mesela orda her pazartesi haftalık olarak yatırılıyor D&R da nasıl ve tutar nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,aylık olarak yatırılıyor ve yaklaşık 200 TL tutarında bir rakam.

      Sil
  61. Part time maaş güncel tutar ne kadar ? Yeni başladm 165 TL yol ücreti denildi ancak maaş bilgisi soramadım haftanın 6 günü 4 saat çalışma 1 gün izin olacak şekilde shift düzenleniyor yemek parası yok 1 mola 15 dk 🤗 maaş bilgisi alabilirsem çok mutlu olucam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,elinize 1500-1600 TL aralığında bir rakam geçecektir.

      Sil
  62. Merhaba D&R part time için görüşmeye gittim, insan kaynakları olumlu cevap verirse başlayacağım. Haftada 24 saat çalışacakmışım, yol yemek ücreti yokmuş. günce part-time ne kadar kazanırım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,elinize 2000 cıvarın da bir para gececek.

      Sil
  63. merhaba iyi günler part tıme olarak d&r a başlayacağım insan kaynakları tarafından arandım.çalışacağım d&R şubesi tarafından da mülakata çağrıldım.İkisi de olumlu olarak sonuçlandı.Part tıme da tıcket yol yemek toplam ücret ne kadar oluyor ve hakları neler tavsiye eder misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,haftalık 30 saat çalışıyorsunu.Bu 30 saati 4 günde tamamlayıp,3 gün izinli sayılırsınız elinize her şey dahil 2100-2250 TL arasında bir rakam geçer.

      Sil
  64. Merhaba D&R'a ve e-bebek'e part time iş başvurusu yaptım. Henüz bir dönüş olmadı fakat hangisi daha avantajlı olur ? Sitenizde okudum şartları fakat tam emin olamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,şu an için e-bebek daha avantajlı ve bilinir.Lakin D&R da iyi bir firmadır.

      Sil
  65. Merhaba part time günlük 4 saat haftada 6 gün çalışma şeklinde 1 gün izin günümü oluyor ve maaş ne kadar bu durumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet haftalık 29 saat ve maaş ise 2100-2200 TL aralığındadır.

      Sil
  66. Bir sorum daha olacak part time çalışma şekli her mağaza da aynı mı ben rizedeyim avm açılıyor d&r da olacakmis başvurmak istiyorum ama part çalışma saatleri nasıl olur bir bilginiz varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışma şartları değişmez bu konuda endişeniz olmasın.

      Sil
  67. D&R yemek ve yol ödemesi yapmıyor mu part çalışana

    YanıtlaSil
  68. Merhaba d.rden arandim insan kaynaklari aradi bikac soru sordu deyerlendirmeye asamasina aliyiruz dediler ertesi gun donus yaptilar magazaya cagirdilar gine mulakatmidir acaba ne sorarlar bilgilendirirmisiniz ins alirlar

    YanıtlaSil
  69. Merhabalar .d.r den aradilar insan kaynaklari bi kac soru sordu yanitladim sonra bana deyerlendirme asamasina aliyorum dedi ertesi gun aradular magazaya cagurdilar gine mulakatmi olur yoksa ins alirlar ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba özdeğerlendirmeyi geçmişsiniz bir daki görüşme mağazada olacağı için mağaza sorumlusu sizi görüp değerlendirecektir ondan sonra işe alım yapılır.

      Sil
  70. Merhaba part time maaşı ve çalışma saatlerinde bir değişiklik var mı acaba

    YanıtlaSil
  71. Merhaba part time maaşı ve çalışma saatleri nasıl acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,haftalık 30 saat çalışıyorsunuz Bu 30 saati 4 günde tamamlayıp,3 gün izinli sayılırsınız elinize her şey dahil 2500-3000 TL arasında bir rakam geçer.

      Sil
  72. merhaba secretcv.com üzerinden birkaç d&r şubesine başvuru yaptım.Hepsinden başvurunuz değerlendirmeye alındı tarzında nötr cevap geldi.Sizce süreç nasıl ilerler bu cevaplardan sonra

    YanıtlaSil
  73. merhaba mutlaka dönüş yapacaklardır aşırı derecede bir iş başvuru döneminde firmalar

    YanıtlaSil
  74. Merhabalar d&r 'da mağaza müdürü maaşları ne kadar ve yemek yol ücretleri nasıl bilgilendirirseniz sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba mağaza sorumluları 10 bin ile 13 bin arası almaktadır yemek olarak yemek kartları verilmektedir yol tarafınıza ait

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda