26.03.2015

Starbucks Çalışma Şartları



Starbucks ülkemiz de Arap asıllı bir şirket tarafından yönetilmektedir.Firmanın ülkemiz de,farklı bir şirketçe yönetilmesi sizi herhangi bir kuşkuya düşürmesin.Çalışma şartları olarak emin olun,İngiltere ve Amerika da bulunan işletmecilerden farkı bulunmamaktadır.
Bu yazıya konu olacak çalışma koşullarını bir kaç gün önce,Starbucks Cafe de çalışmış bir bayandan Öğrenmiş bulundum.Tabi durum böyle olunca,bu çalışma şartlarını mutlaka sitede yayınlamalıyım diye düşündüm.

Bu konu hakkın da beni aydınlatan bayan,işten çok memnun olduğunu lakin,müdür değişikliğinden dolayı gelen yeni yöneticinin bayan personeller ile çalışmamak gibi bir prensibi olduğundan,kendisini başka bir mağazaya gönderdiğini ve bu sebepten dolayı da işten ayrıldığını söyledi.Aksi takdir de işten ayrılmak gibi bir düşüncesi olmadığını da dile getirdi.

 Gelelim çalışma şartlarına.Starbucks günlük mesai saati 8 saattir.Bu 8 saatin 30 dakikası yemek molasıdır.Hafta da bir kez izin ve yılınızı doldurmanız durumun da,bir çok firma da olduğu gibi yıllık 14+2 izin kullanma hakkınız bulunmaktadır.Vardiyalı çalışma sistemin de bir işleyiş ile haftalık rutin olarak vardiyalar değişmektedir.Cafeler geç kapandığı için kapanışa kalan personel,evine servis ile bırakılmaktadır.

 Starbucks firma olarak yöneticilerinin personelleri hakkındaki düşüncelerine önem vermektedir.Dolayısıyla Müdürünüzün sizden memnun olmaması halin de,işten çıkarılmanız veya verimliliğinizin yükselmesi açısından başka bir Cafeye gönderilmeniz muhtemeldir.

 Ücret konusuna gelirsek personeller 1.150 TL Maaş+Ssk+250 TL yemek parası ve kişisel primler ile ödüllendirilmektedir.Personeller arasın da çalışmış olduğu yıla göre maaşlar da farklılık olabiliyor.Yöneticilerin maaşı ise neredeyse personelin 2 katıdır diyebiliriz.


Starbucks 2020 Çalışma Şartları/Maaşları

178 yorum :

  1. Ben 2014 yılında çalıştım.4 ay 1.250 lira toplam maaş alıyordum bankaya yatan maaşım.Ssk var ve setcarta aylık 300 lira para yatırıyolardı.2 haftada bi 150 lira para yükleniyordu.İsterseniz bunu nakit parayada çevirebiliyorsunuz.Kapanışta servis var normalde yok kendi imkanınıza gidiyorsunuz.Bide bahşiş şöyle oluyor kutu var normal kasanın orda.Müşteriler isterse oraya para koyuyolar.Bunu belli vakit geçtikten sonra vardiya müdürü dahil herkes para alıyor vardiya müdür dağıtıyor parayı.Vardiya müdür olmak için en az 2-3 yıl çalışmanız lazım genelde 3 yıl çalışmış olmanız lazım.2 ay deneme süreleri vardır.Beğenmedikleri durumunda işten atılırsınız.Eğitim ise devamlı vardır.Bi eğitim 5 saat ise o günkü vardiyanızın 8 saatini 5 saatini çalışmış olarak gözükürsünüz kalan 3 saati mağaza müdürüne bağlıdır sizi arayıp vardiyaya girmenizi isteyebilir genelde çalışmanı lazım çünkü vardiya saatinizi tamamlamınız şart.Mola ise toplam molanız 1 saattir.Genelde biz 45 dakika yemek molası kullanıyorduk 15 dakikayı ise kahve içiyorduk.Yemek molasında bi tane ve normal kahve molasında 15 dakika molamızda içiyorduk toplam günde tall boy 2 tane kahve içme hakkınız var şirket tarafından verilen haktır.Personelin herhangi gibi arkadaşlarına filan ikram ısmarlaması (bedavaya yani)yasaktır ancak kendi cebinizden veya maaş kartınızla ödemeniz gerekir tabi mağaza müdürü iyidir ona söylerseniz 1 seferlikte olsa arkadaşlarınız kahveyi bedavaya verebilirsiniz ama genelde yasaktır.Temizlik konusunda ise cafe turu vardır.Cafe turunu sadece baristalar yapar.Boşları toplarlar boşları topladığımız şeyin adıda baskettir.Basketle fincanları tepsileri çatal bıçakları tabakları içilen kahvelerin bardaklarını atarız normal plastik olanları tabi.Çöpleri konteyıra boşaltırız.Kahvenin temizliği baristalardan sorumludur.Her yer temiz olmak zorundadır.Bi şey dökülürse baristalar temizlerler genelde.Vardiya müdürleride temizlerler ama çok ama çok yoğun olması lazım yada baristalar azken vardiya müdürleri yaparlar.Normalde vardiya müdürleri yapmaz cafe turu filan yasaktır vardiya müdürlerine.Giydiğiniz kıyafetler.Pantolon cepsizdir veya dikili olmak zorundadır.Genelde kıyafeti şirket veriyorsa hiç cepi yoktur.Bunun sebebi hırsızlık yapan baristalar yüzünden böyle politika izlemektedirler.Çalışma koşulları iyidir maaşı olsun yemek konusunda olsun kapanışta evinize yakın veya evinizin önüne kadar servis iyidir.Genelde vardiya müdürleri iyi değildir ama benim vardiya müdürleri iyidi mağaza müdürümde iyiydi ama ayrıldım.Genel olarak starbucks böyledir arkadaşlar.Sorusu olan varsa yorum atabilir .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki dışarıdan müdür alımı yapıyorlar mı? Yani direkt yönetici olarak başlatılıyor mu

      Sil
  2. Part time iş olanakları nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 600 TL gibi bir maaş ve günde 4 saat çalışma şeklin de,part çalışabilirsiniz.Lakin Şubat ayı itibari ile şartlar ve ücret değişebilir.

      Sil
  3. Kahve filan yapmak zor mu

    YanıtlaSil
  4. Kahveleri yapmak zor mu? Birde içecekler karışmıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 ay deneme süren var.. zaten ilk hafta herşeyi yapa yapa öğreneceksin.. birbirine benzer içecek türü çok.. oraya gittiğinde de derler zaten ''vur kır parçala dağıt bu işi hızlı öğren''

      Sil
  5. Direkt yönetici pozisyonunda başlama şansımız var midir? Eğitim üniversite,iş tecrübesi 6 yıl yönetici olarak. Bu şartlarda yönetici olarak başlama şansım var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurunuzu rahatlıkla yapın Hüseyin Bey.Dışardan yönetici alımı her zaman olan bir firmadır Starbucks.

      Sil
  6. Erkeğim fakat saçlarım biraz uzun kulağımı kapatıyor diyebilirim bu durumda çalışabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  7. Şuan maaşları ne durumda

    YanıtlaSil
  8. Maaşlar ne durumda?

    YanıtlaSil
  9. 1.400 TL gibi bir maaş söz konusu.

    YanıtlaSil
  10. Personel alimi icin sartlar nedir ben yil olarak 18 ime girdim ama doldurmadim sorun olur mu genelde universitelileri aliyorlarmis lise sondayim ve yazin calismak istiyorun

    YanıtlaSil
  11. Şansınızı deneyin,çalışanların çoğunluğu üniversite okuyan kişiler olsa da,lise mezunu kişiler de çalışmaktadır.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel de hafta sonu izin vermezler.Günlük 4,5 saat çalışma ile part time personel alımı yapıyorlar.

      Sil
  13. Birkaç sorum olacak editör ve bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
    1.Starbucksta yaşı 35i geçen çalışanlarını işten cıkarıyor mu? 2. Magaza müdürü ve vardiya şefi sanırım magaza müdür yardımcısı kaç tl maaş alıyor son durumda.. 3. Barista olarak girdigimizde üniversite mezunu kaç yılda magaza müdürü yardımcısı yada magaza müdürü oluruz, 1-2 yıla olur mu acaba. Son soru:) aşırı yorgunluk oluyor mu çalışma koşulları zor mu ? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. Birkaç sorum olacak editör ve bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
    1.Starbucksta yaşı 35i geçen çalışanlarını işten cıkarıyor mu? 2. Magaza müdürü ve vardiya şefi sanırım magaza müdür yardımcısı kaç tl maaş alıyor son durumda.. 3. Barista olarak girdigimizde üniversite mezunu kaç yılda magaza müdürü yardımcısı yada magaza müdürü oluruz, 1-2 yıla olur mu acaba. Son soru:) aşırı yorgunluk oluyor mu çalışma koşulları zor mu ? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. Genç yaşta girenlerin bir çoğu 35 yaşına kadar genel de,becerisi de varsa yönetici olarak çalışmaya devam ediyor.Bunun dışın da yaşınızın 35'e gelmesiyle işten çıkarılmanız söz konusu değildir.Yönetici maaşları değişkenlik göstermektedir,ve genelde personelin 3 katı kadar olabiliyor.

    Düzgün ve sabırlı bir çalışma ile genel de 1 yıl gibi bir süre ile,yönetici kadrosuna girebilirsiniz.İş yoğun ama zevklidir.

    YanıtlaSil
  16. çok teşekkür ederim bilgileriniz için...başvuracağım. yaşım 27. umarım işe kabul edilirim..

    YanıtlaSil
  17. Lise öğrencisi ise alınıyor mu?

    YanıtlaSil
  18. Lise öğrencisiçin ise alınıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel de üniversite öğrencilerini işe alıyorlar,lakin gidip bizzat görüşmeniz de fayda var.

      Sil
  19. 17 yaşında bayanım yaz tatili için bir tanıdık vasıtasıyla işe girme ihtimalim var daha önce hiç iş tecrübem olmadı aynı zamanda yiyecek ve içecek hizmetleri üzerine okuyorum sizce olasılık nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe alınmanız durumun da,işe alışmanız çok kolay.Şayet tanıdık olarak bahsettiğiniz kişi,size işe sokabilirse ortam veya iş yönünden zorluk çekmezsiniz.

      Sil
  20. parttime olarak haftada kaç gün çalıştırıyorlar? okula göre shift yapabiliyorlar mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta da 4 gün olarak çalışılır,lakin zaman zaman değişebiliyor da.Ayrıca okula göre vardiya yapma imkanınız da vardır.

      Sil
  21. Ben 15 yaşındayım,starbucksda garsonluk imkanım olabilir mi ? minimum kaç yaşındaki kişileri alıyorlar

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. 17 yaşındayım işe girmek için 18 olmak şartmı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok nadir bir durum da olsa,zaman zaman 17 yaşında işbaşı yapanlar da var.Herhangi bir şubeye gidip iş başvurusu yapabilirsiniz.

      Sil
  24. Merhaba ben iş basvurusu yaptım çağırdı merkezine ama 3 oldu nerdeyse hale aramadılar internetten yapdım acik pozisyonda arayacağız diyor ama bekliyorum yaşım 18

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 Gün olduysa daha erken,genel de 10 günü bulabiliyor dönüş yapmaları.

      Sil
  25. Pardon 3 ay yazacaktım 3 gün deyil ?

    YanıtlaSil
  26. İyi günler admin. Starbucks firması başvurularımızda lokasyonu sıkıntı yapıyor mu. Ben istanbulda oturuyorum. Ve ulaşım durumu nedeniyle başvuracagım yerler 45 dk ve 1 saat arasında değişiyor. Bunu problem ederler mi? Alım sırasında gerek başvuru olsun gerek mülakatta olsun bize önerebileceğiniz şuna şuna dikkat edin diyeceğiniz şeyler var mı. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. İyi günler,

    Ben 2016 Ocak'ta internetten iki kere başvuru yapmıştım lakin geri dönüş yapılmadı, ben de vazgeçtim. Şimdi ise önümüzdeki Ağustos ayında ve Eylül ayında part-time olarak çalışmak istiyorum. Bunun için mağazalara gidip bizzat başvurmayı düşünüyorum. Ağustos'un başında işbaşı yapabilmek için Temmuz'un kaçında başvurmalıyım? Pozisyon açığı olan bir iki tane mağaza biliyorum. Gidip başvursam ortalama kaç gün sonra mülakata alırlar? Bir de part-time maaşlar nasıl oluyor ve günde kaç saat çalışılıyor?

    Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Ayın sonuna doğru başvuru yapın 25inden sonra,30undan önce olabilir.

      Sil
  28. Starbucksta part time calismak icin universitede sabahci mi aksamci mi (2. Ogretim) olmak daha mantikli?

    YanıtlaSil
  29. Sabahçı olmak daha avantajlı.

    YanıtlaSil
  30. starbucks ın kendi sayfasından mı başvurmamız gerekiyo ya da hangisi en mantıklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kendi sayfası üzerindr başvurmanız evladır.

      Sil
  31. starbucks genelde saat kaça kapanıyo

    YanıtlaSil
  32. Part time haftada kac saat kac gun calisiyor

    YanıtlaSil
  33. Universite okurken calisilabiliyo degil mi universite saatlerine gore vardiyeler ayarlanir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çalışılıyor.Saatleri işe alındıktan sonra konuşabilirsiniz.Bildiğimiz kadarı ile oldukça esnek çalışma saatleri mevcut.

      Sil
  34. bu başlıkla pek alakası yok gibi ama konu aynı sabah saat 8 de gidip aksam 4-5 gibi saatleri olan ne tür işler var acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Migros,Beğendik,Kipa,Real ve benzer ulusal marketlerin çalışma koşulları size uyabilir.

      Sil
  35. Güncel barista maaşları nedir acaba?

    YanıtlaSil
  36. referansa gerek var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Referans olması işe girmenizi kolaylaştırır...

      Sil
  37. üniversitede 2. öğretim olursak çalışabilir miyiz acaba?

    YanıtlaSil
  38. Sakallı çalışıyor mu bir de namaz vakitlerinde namaz kılmaya izin veriliyor mu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top sakal serbest,namaz mevzusu sorun olmaz.Lakin maga yöneticisinin tavrı çok önemli.

      Sil
  39. Ikametgahimizin calisacagimiz sehirde mi olmasi gerekiyor oyle duydum sanki

    YanıtlaSil
  40. Ayakkabı cogu cafelerde siyah diye biliyorum starbucksda ayakkabılarda öle mi yoksa serbest mi ?

    YanıtlaSil
  41. Merhaba. Ben 20 yaşındayım ve açık öğretimden liseye devam ediyorum mezun olmadım, işe alınma ihtimalim olur mu bu şekilde?

    YanıtlaSil
  42. Tabi olabilir.Başvurunuzu yapın geç olmadan.

    YanıtlaSil
  43. yarın baslıyoruz bizde bakalım nasıl olacak..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlı olsun. Çalışma şartları nasıl, eğitime girdiniz mi, hangi şube, yoğunluk nasıl, bizi bilgilendirirseniz sevinirim. :)

      Sil
    2. saol..2 gün eğitim aldık,yarın bır hafta olacak baslayalı,ama tabı 2 günluk eğitimde pek bısey öğrenemıyosunuz,sunu dıyebılırımkı baya bi öğrendım 1 hafta içinde hatta kasayı bıle öğrendım sayılır cok zor değil,yapamam zannedıyodum ama oluyomus.:)) zaten süreklı aynı ısı yaptıgınız için basıt gelıyo bı saatten sonra,calısma süresi 8.5 saat 1 saat molanız va..her mağazanın acılıs ve kapanıs saatleri değişiyo doğal olarak da vardıyalarıda değişiyo genelde iyi şimdilik mennunum..

      Sil
  44. Merhabalar ben bu ayın 6 sında işe başlayacağım ama bir yıl kadar çalışma gibi bir planım var daha sonra amerika'ya yerleşeceğim ben grafikerim oraya gittikten sonra freelancer işlerimi devam ettirirken orada ki bi şube de çalışma imkanım var mı lütfen biligilendirirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır. USA'deki kahve kalitesi ile Türkiyede satılan kahve kalitesi kadar HAYIR..USA'da Starbucks cardların Türkiye'de geçmediği kadar HAYIR. Amerikadaki çalışma sistemi eyaletlere göre değişir(her iş alanında olduğu gibi) vergilendirmeler,alınanücretler ve tabii ki yaşam şartları değişiktir.Türkiye'den aynı şirkete referans vererek iş bulmanız mümkün değildir. Bu tanınmış ve Amerikan kökenli fastfood markalarında da böyledir.aynı Türkiyedeki gibi İşe sıfırdan ve eğitim alarak başlayacaksınız ve siz eğer başarılı olursanız ancak USA'deki bir Starbucks firmasında çalışabilirsiniz.Bu başarı peki sınavla mı bitiyor? Hayır. Yeterli ingilizcenizin olması lazım amerikada çalışmak için(TOEFL) başarı belgesi,oturmak için izin,pasaportta geçerli vize,(öğrenci vizesiyle amerikada yabancıların çalışması yasaktır- amcanızın lahmacuncu kebapçı dükkanı varsa orası ayrı...:) , Amerikada çalışabilmeniz için, vergi ödeyebilen sıradan bir amerikan vatandaşının standartlarında olmanız gerekiyor.Yani her şey amerikaya gitmekle veya orada eğitim almakla olmuyor..yoksa boşuna para verip amerikaya gittim mi? gittim kişilerinden olursunuz.16 yıllık amerikada yaşamış birisi olarak ufak tefek tecrübelerimi aktarmak istedim.Admin arkadaşımdan ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.

      Sil
  45. Merhabalar ben buraya başvuru yapmak istiyorum ama öğrenmek istediği barista servis elemanı olarak işe başladığımızda bize kahve yapımını ve kahveyi de öğretiyorlar mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      İş eğitimini başladığınızda itibarrn almaya ve öğrenmeye başlıyorsunuz.

      Sil
  46. Mülakatta tahiminen sorulan sorular neler acaba ?

    YanıtlaSil
  47. Merhaba,
    Mülakatlarda paspas atar misin tuvalet temizler misin boş toplar misin gibi sorular soruluyormus sizce bunlara nasıl cevap verilmeli? Yani tuvalet temizletip paspas attirmayi birine yukleyebilirler mi? Sizce bu sorulara nasıl cevap vermeliyiz yapmak istemiyorsak direk bunu soylesek yani sadece Barista olarak kahveyle ilgilenmek istiyorsak olumsuz bir izlenim mi olur? Bu sorduklarim part-time çalışacak üniversite ogrencisi için sordugum sorular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışanlar genel de her işi yapar.Yanı mesleki bir iş olmadığı için,siz kibarca yapamam deseniz de iş görüşmeniz olumsuz sonuçlanacaktır.İşe ihtiyacınız varsa temizlik yapmaktan korkmayın.

      Sil
  48. Merhaba ben ortaokul mezunuyum beni işe alırlarmı internet ve telefon üzerinden başvuru yaptım 2 gün önce tahminen kaç gün içinde dönüş yaparlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beraber calıstıgım ark lise terk yanı ortaokul mezunu,referans olmadan cagırmaları cok zor ama inşallah ararlar..

      Sil
  49. rahat olun referansınız olmadan da alıyorlar. Sadece mülakatlarda olumsuz yanıt vermeyin. Yapacağınız iş zor bir iş değil. rahat olun sakince cevaplar verin sorun çıkmaz. Doğru zamandan başvuru yapmış iseniz mesela yeni bir şube açılacağı zaman başvurduysanız kesin dönerler.

    YanıtlaSil
  50. üniversitede ikinci öğretim olup da çalışılabilir mi acaba

    YanıtlaSil
  51. Evet ayarlıyorlar onu sana göre sorun olmaz

    YanıtlaSil
  52. Başvuru yaptıktan ne kadar süre sonra dönüş yapıyolar?

    YanıtlaSil
  53. Bana başvurudan 2 gün sonra döndüler mülakat için. Sitesinden ve kariyer.netden başvuru yapmıştım.

    YanıtlaSil
  54. Merhaba ben part time düşünüyorum hayatımda hiç çalişmadım kasaya el sürmedim oradaki kahveleri yapmayı bilmem buna rağmen alım yapıyorlar mı yoksa öncesinden bir iş deneyimi ya da Kahvelerle ilgili bir eğitim istiyorlar mı bilginiz var ise yazar mısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurunuzu yapın,gerekli eğitimler verilecektir.

      Sil
  55. Starbucks da sigorta yapmamalari gibi bi durum mumkun mu acaba universitede burs icin sikinti oluyo da

    YanıtlaSil
  56. Sigortasız çalışmanız söz konusu olamaz.

    YanıtlaSil
  57. merhaba bu ay içinde başlayacam allahın izniyle kariyer yapma imkanı var mı ve 35 yasına gelince işten çıkarma oluyor mu bana bu konu hakkında bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun.Dürüst ve çalışkan olursanız korkmanıza gerek kalmaz.Kariyer dr yapmanız olası tabi.

      Sil
  58. merhabalar admin. barista olarak başlayıp ingilizceyi toefl, ielts gibi sınavlarla ileri derecede olduğumuzu belgelersek, yaşımız ilerlediğinde 35-40 yaşlarına doğru, starbucks'ın ofis, insan kaynakları ya da herhangi bir büro işine geçiş yapmamız mümkün müdür firma bünyesinde? yani bu kurumda tabandan başlayıp dikey büyüme yapabilir miyiz? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun vadede çalışmak gibi bir düşünceniz var ise,çalışkan ve dürüst olmanızın yanın da,perakende konusunda da tecrübenizi yükseltirseniz emin olun,rahatlıkla kariyer yaparsınız...

      Sil
  59. merhaba ben şuan KFC'de kasiyer olarak çalışıyorum starbucks için başvuru yaptım kısa süre içerisinde mülakat için dönüleceği söylendi kasiyerlik deneyimim olması orda da aynı şekilde çalışmamı sağlar mı? yada farklı bir bölümde çalışmamı mı söylerler ve part time, full time arasında çok fazla fiyat farkı oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş tecrübeniz olmanız olması iyi.Lakin tam olarak aynı işi yaparsınız demek zor.Starbucks da Full çalışmak daha avantajlı.

      Sil
  60. ben 7 sene mağaza müdürlüğü yaptım.34 yaşındayım. ilk sorum 34 yaşında olduğum için işe alınmama riskim varmı? ikinci sorum starbucks ta mağaza müdürü görevleri nelerdir?

    YanıtlaSil
  61. Merhaba, ben 7 sene mağaza müdürlüğü yaptım.34 yaşındayım. ilk sorum 34 yaşında olduğum için işe alınmama riskim varmı? ikinci sorum starbucks ta mağaza müdürü görevleri nelerdir?

    YanıtlaSil
  62. ben 7 sene mağaza müdürlüğü yaptım.34 yaşındayım. ilk sorum 34 yaşında olduğum için işe alınmama riskim varmı? ikinci sorum starbucks ta mağaza müdürü görevleri nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risk diye bir şey yok.İşe başlama olağanız her zaman vardır lakin,kesin konuşmak çok zor.Perakende konusun da deneyiminiz varsa,görev konusu vs.çokta önemli degil,birbirine yakın bir görev tanımı vardır.Mağaza aç-kapat,personeli kontrol etme,para teslimatı vs..

      Sil
  63. Öğrenciyim, part time sigortasız çalisabilir miyim ???

    YanıtlaSil
  64. Arkadaş öncelikle hayırlı olsun. Benim sormak istediğim ankarada kariyer.nette mağaza müdürlüğü pozisyonuna başvuru yaptı. 3 hafta oldu geri dönüş yapmadılar. Yurtdışından yüksek lisans mezunuyum 3 tane üniversite bitirdi 4 tane yabancı dilim var. 5 yıl yöneticilik deneyimim var onların istediklerinden daha fazlası var. Perakendede bir yıl partıme müdür yardımcılığı yaptım. Cvim görülmüş ama cvp verimedi. Gidip yüzyizemi başvuru yapsam? Yoksa fazla maaşla çalışmış diyemi düşğnüyorlar

    YanıtlaSil
  65. Birde uluslararası sertifikası olan barista eğitimi aldım. Baristaların maaşları nekadar şuanda. En son maaşım 3300 tl çünkü.

    YanıtlaSil
  66. Başortulu eleman alımı yapılıyormu acabaa

    YanıtlaSil
  67. Merabalar başvuru yaptım bende yanlız bisorum var başörtülü alıyolarmı işe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başörtüsü ile çalışamazsınız.Yani çalışırken saçınızı açmanızı isteyebilirler.

      Sil
  68. Merhaba, starbucksta güncel mağaza müdürü maaşları nedir?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için 2.500-3.500 TL arası değişmektedir.

      Sil
  69. Merhaba. Starbucks ın kendi sitesinden bir sorun nedeniyle başvuru yapamadım. Kariyer.net ten yaptım. Acaba geri dönüş yaparlar mı? Yaparlarsa kaç gün sürer ?

    YanıtlaSil
  70. Merhaba , part time barista için güncel maaşlar nedir?

    YanıtlaSil
  71. Lise öğrencisyim 17 yaşındayım. Part-time sadece hafta sonu 2 gün çalışabilir mıyım

    YanıtlaSil
  72. Lise öğrencisiyim 17 yaşındayım. Part-time olarak sadece hafta sonu 2gun calisabilme fırsatım var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurunuzu yapın bu aralar fazlasıyla personel ihtiyaçları var.

      Sil
  73. Merhaba hocam kolay gelsin.ben de uni öğrencisiyim part time calismak istiyorum i.ö. aynı zaman da bu konuda vize final dönemlerinde yardimci olurlar mi ? Bir de part time maaşların 800 tl olduğunu duydum doğruluk payı var mıdır? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet part maaşları yaklaşık 800 TL civarındadır.Saatler konusun da sıkıntı yaşamazsınız,zira ortam da çalışanlar genel de yardımlaşmayı seven gençlerden oluşuyor.Vakit kaybetmeden başvurunuzu yapın.

      Sil
  74. merhaba full time maasların ne kadar olduğunu öğrenebilirmiyim?

    YanıtlaSil
  75. tamamen gençlerin yapabileceği bir iş 26 27 yaşındaysanız hiç bulaşmayın yoğun mağazalara gitmeyin daha sakin ve işleyişin yavaş olduğu mağazalar tercihiniz olsun maaşı genel olarak 18 yaşında bir genci kurtaracak düzeydedir eğitimini aldıktan sonra kahve yapmaya başlarsın vardiyalı sistemdir genelde mağaza 10 yada 11 de kapanır sen 1 saat temizlik yapıp mağazadan çıkarsın çok zor vardiyaları var örneğin kapanış yapıp gece 1 de evine gittin ve bir sonraki gün açılış yapabilirsin uykusuz kalırsın bunları göz önünde bulundurun genelde ortamı iyidir size hakaret küfür vs. durumlarda karşı taraf işten çıkarılır
    kahve yapmak zevklidir çalışmanıza göre mağaza müdürünüz sizi vardiya müdürü yapabilir minimum 1 senenizi alır
    ilk iş deneyiminiz ise bu işi tavsiye ederim sürekli insanların içinde olduğunuz için iletişiminiz güçlenir insanlarla daha rahat diyalog kurabilirsiniz

    YanıtlaSil
  76. merhaba kariyer.net ten başvuru yaptım. 2 haftayı geçti ama aramadılar. Direk şubesine gitmem faydalı olur mu? ne önerirsiniz? bu arada yaşım 18 ve deneyimim yok.

    YanıtlaSil
  77. Universite okuyorum part time olarak basvurmak istiyorum acaba ikametgah sorun olur mu?

    YanıtlaSil
  78. Part time kac saat calisiyo haftada

    YanıtlaSil
  79. Şu bir haftalık eğitim süreci tam olarak nasıl işliyor acaba Yarın saat 4 te görüşmeye gideceğim, aradılar çağırdılar. ŞANS DİLEYİN! 🙆 👄

    YanıtlaSil
  80. 6-7 ay çalışıp çıkmayı düşünüyorum çıkmadan 1 ay öne haber vermem gerekiyomu yoksa zaten mülakatta ne kadar çalışacaksın diye soruyorlardı? Birde herhangi bir subeye gidip ne dememiz gerekiyo ?

    YanıtlaSil
  81. Vardiya müdürü olmak için elden başvuru bıraktım ama bir aydır dönen olmadı umutsuzluğa kapılmalıyım sizce?

    YanıtlaSil
  82. Merhaba vardiya müdürü ilanı için görüşmeye çağrıldım.askerliğim yapılmadı bu sorun olur mu ayrıca 4 ay sonra yüksek lisansa başlayacağım , dolayısıyla tecil olacak askerlik.bu durumda sıkıntı olur mu? Bir de vardiya müdürü maaşları ne kadar acaba? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  83. Merhaba vardiya müdürü ilanı için görüşmeye çağrıldım.askerliğim yapılmadı bu sorun olur mu ayrıca 4 ay sonra yüksek lisansa başlayacağım , dolayısıyla tecil olacak askerlik.bu durumda sıkıntı olur mu? Bir de vardiya müdürü maaşları ne kadar acaba? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşlar değişkendir,lakin illede bir rakam isterseniz 2.000-2.500 TL arasındadır.Tecil sorun olmaz.

      Sil
  84. Merhaba bende vardiya müdürü ne is yapar , normal mudurden farki nedir ? Maaslari nedir bunlari merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal müdürün altındadır.Personel ve iş bölümü ile ilgili konulardan sorunludur.

      Sil
  85. Merhaba vardiya müdürü pozisyonu için görüştüm. Olumlu olursa 1 hafta içinde dönülür dediler.olumsuz olursa haber gelmiyor ie anlıyorum,dogru mu?14 Ekim Cuma görüştüm ve bu hafta dönmelerini bekliyorum.sorum;olumlu olursa hemen dönüyorlar mı yok gercekten 1 2 hafta süre geciyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baristalık yapmadan vardiya müdürü yapmıyorlar artık

      Sil
  86. calisma ortami nasil yarin gorusecegim ama tereddutum var full timeda bayan olarak cok sorun yasar miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça keyifli bir ortamı vardır.Zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız.Genel de çalışanlar öğrenci olduğu için,çalışkan ve kibardırlar.İçiniz de olumsuz bir düşünce olmasın.

      Sil
  87. 24 yaşındayım yaklaşık 8 yıllık tecrübem var beni işe alırlarmı acaba ?

    YanıtlaSil
  88. ben yaklaşık 5 yıldır çalışmaktayım lakin hiç tavsiye etmem zira çalışanına zerre değer vermeyen en ufak bir hata da senden kaynaklanmıyorsa bile seni harcayan insanları harcayarak ve kapitalist sisteme harfiyen uyarak bir yerlere gelmiş bir şirkettir kendisi sakın ola ki gireyim demeyin harcanmayın

    YanıtlaSil
  89. Tesettürlü kadın baristaları var mı? Baş örtüsü orada çalışmaya engel mi?

    YanıtlaSil
  90. İlknur sen neden 5 yıl çalıştın o zaman o kadar kötüyse.

    YanıtlaSil
  91. Meraba ben haziran temmuz gibi sadece 1 aylik calismak istiyorum. Is tecrubem yok. Boyle bir opsiyon var midir?

    YanıtlaSil
  92. merhaba 2 aylık eğitim süreci var demişsiniz bu süreçte maaş veriliyor mu

    YanıtlaSil
  93. bende mağaza müdrülüğü için başvuru yaptım. yaklaşık 1 ay geçti ve ilan hala açık.geri dönüşte olmadı hiçbir şekilde. acaba dönüş olur mu bu kadar zaman geçtikden sonra

    YanıtlaSil
  94. Ben lise son sınıf okuyorum,devlet okulunda okuduğum icin iznim var okula gitmiyorum ve bu süreyi değerlendirmek ıstiyorum. Part time balista olarak başvurursam Balista eğitimi alacak mıyım? Bana iş verirler mi ve güncel maaşları ne kadar ? İnternet üzerinden başvurmam mı Daha iyi yoksa birebir forum alarak mı?

    YanıtlaSil
  95. Merhaba,
    Ben 18. Yaşıma yeni girdim starbucks çok sayıda tanıdığım çalışıyor,bu işi yapabileceğimi ve kendimi iyi ifade edebilceğimi düşünüyorum ama yaş sınırını bilmiyorum.Dediğim gibi 18. Yaşıma girdim sizce girebilirmiyim?

    YanıtlaSil
  96. bu şirkette iş görüşmesine çağırılmak hem kolay hem zor. istediğiniz her yerden başvurun adamlar sizi beğenmedi ise olumlu yada olumsuz dönüş alamazsınız boşuna beklersiniz.

    YanıtlaSil
  97. Part time iş arıyorum 5 saatlik falan gunnuk yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  98. Starbucks kaybedenlerin yeridir. Starbucksda kariyer falan yapmayi düşünüyorsaniz gidin hurdacı falan olun kendi işinizi yapin :)

    YanıtlaSil
  99. Merhabalar ankara kentparkta starbucks müdürü ile görüşeceğim bugün mudur ile telden görüşme yaptım ben işçi değil bir arkadas kalıcı ve yükselecek birini arıyorum gel yüz yüze konuşalım dedi. Şuanda bi şirkette çalışıyorum asgari ücretle yemek. Servis. Haftasonu tatil ve özel günler de tatil. Starbucks daha eğlenceli bir işe benziyor ama haftada 1.gün iznin var yada özel günler iznin yok çok tereddüt te kaldım sizce ne.yapmalıyım bu arada şirkette idari işler personeliyim yüksek okul mezunuyum.

    YanıtlaSil
  100. Çok çekingen ve utangaçım bi sorun olurmu çalışmam da bide ayriyeten sevgilimle orda çalışmam sorun olurmu

    YanıtlaSil
  101. Ben yeni çıktım sakın başlamayın derim böyle resalet bi firma yok allah belalarını versin 6 aya yakın çalıştım

    YanıtlaSil
  102. Ben starbucksa baslicam iki gün sonra egitimim var eğitim hakkında bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
  103. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  104. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  105. Tarık soru göremiyorum ben.Rica etsem tekrar yazar mısın?

    YanıtlaSil
  106. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  107. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  108. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi daha önceki tecrübeleriniz mutlaka işe alınmanız da önemli rol oynayacaktır. Size tavsiyem,önceliğiniz Starbucks dah sonra,burger king ve en sonun da Mcdonalds olsun.Bu yerlere girmek için torpile gerek yok,hele son iki seçenek için emin olun hiç yok.Mülakatlar da güler yüzlü olun yeter.

      Başarılar dilerim.

      Sil
  109. İngilizce kursuna gidicem pazartesinden perşembeye kadar saat 13.00-16.40 arası ama sturbucksta full time çalışmak istiyorum. mümkün mü?

    YanıtlaSil
  110. iyi günler yazın 13.00-16.40 saatleri arasında pazartesi-perşembe günleri arasında İngilizce kursuna gidicem ama sturbucksta full time çalışmak istiyorum mümkün mü?

    YanıtlaSil
  111. Sadece hafta sonları calisma gibi bir durum soz konusu olabiliyor mu

    YanıtlaSil
  112. Merhaba. Full time başlayıp part time şekline dönüştürme şansımız var mı?

    YanıtlaSil
  113. Merhaba bende starbuck da çalışmak istiyorum fakat direk işe almıyorlar sanırım hemen girince deneme sürecine alıyor lar mı ? Birde çok zor mu kahve yapmak ve ortam nasıldır kişiler kibar iyi insanlarmıdğır açıkçası starbucksda kariyer yapmak istiyorum çok ciddi düşünüyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      personel ihtiyacı olduğu dönemler de hemen alım yapıyorlar.Bildiğim kadarı ile şu an da alım var.Kahve yapmak oldukça basit,zira eğitimini şubeniz de alıyorsunuz.Ortam olarak oldukça güzel,hem çalışıp hem de hoş dostluklar edineceksiniz.

      Sil
  114. Liseyi açıktan okuyorum.Yaşım 18 girebilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  115. yabancıyım çok iyi derecede rusça konuştuğum için Starbucks Antalya da full time çalışmak istiyorum (öğrenciyim) alma ihtimalleri var mı? Bi de ben daha önce böyle yerlerde çalışmadım sıkıntı olur mu? şimdi den teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı diliniz olması çok iyi.Yüksek bir ihtimalle işe alırsınız,vakit kaybetmeden başvurunuzu yapın.Tecrübe konusun da rahat olun,kısa sürede öğrenilebilecek bir işe başlayacaksınız.

      Sil
  116. 2017 itibariyle part time ve full time maaslari ne kadar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Full time çalışanlar asgari ücret,part time çalışanlar ise 760 TL civarı olması gerekiyor.

      Sil
  117. sakal sorunu var mı hergün sakal tıraşı oömak zorundamıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top sakala izin veriyorlar.Lakin tamamı ile yüzü kaplayan bir şekil de sakal bırakmaya izin verilmiyor.

      Sil
  118. Merhaba direkt herhangi bir şubeye gidip oradan başvurma imkanımız var mı? Varsa nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarı ile var.Şubeye gidip forum dolduruyorsunuz ve sizi genel merkeze görüşmeye davet ediyorlar.Tabi davet etmeleri için ilk önce sizin ile,çalışmaya karar vermeleri gerekiyor.

      Sil
  119. Admin starbuck-mc donals-burger king-lc waikiki-defacto bütün firmalara bir çok kez başvuru yaptım ve uzun zamandır buralarda işe girmek için uğraşıyorum ama olmuyor
    Her şey torpile bakıyor...

    YanıtlaSil
  120. merhabalar ben 3 ayımı doldurduğumda şehir dışına gideceğim (şartlar öyle oldu ) ama starbucktan da ayrılmak istemiyorum acaba o ildeki herhangi bir şubesine transfer olur mu ? yoksa altı ay çalışmalı mıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda en rahat firmalardan birisidir,Starbuck.Mağaza müdürünüze konuyu anlatabilirsiniz.

      Sil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda