16.05.2015

Turkcell Çalışma Şartları



90ların başın da cep telefonlarının hayatımıza girmesi ile,yeni yeni iş kolları da sektörde yerini almaya başladı.Bunlardan biride hiç şüphesiz binlerce çalışana sahip olan mobil teknoloji sektörü.Cep telefonlarının önemini bir kenara bırakıp bir GSM firması olan Turkcell'in çalışma şartlarını inceleyeceğiz bu yazımız da.Yazımız da Turkcell İletişim Merkezi adı ile hizmet veren mağazaların çalışma şartlarını inceleyeceğimizi belirtelim.Daha sonraki yazılarımız da firmanın Çağrı Merkezi şartlarını da ele alabiliriz.

Tim da çalışma (günlük) saati 8 saat olarak belirlenmiştir.Bu 8 saatin 30 dakikası yemek molasıdır.Her personel haftalık değişen vardiya sistemi ile dönüşümlü olarak bir hafta sabah,bir hafta öğlen iş başı yapmaktadır.Hafta da bir gün haftalık izin ve yılınızı doldurmanız durumun da,yıllık izin kullanma hakkına sahip olursunuz.

Firma herhangi bir sebepten ötürü fazla çalışmanız durumun da,mesai ödemesi yapmaktadır.Ayrıca mağaza geneline hedef cirolar verilip,bu kotaların aşılması durumun da,personel prim adı altın da ödeme almaktadır.Bu ödemeler kişinin maaşına ve çalıştığı pozisyona göre değişmektedir.

TİM maaşlarına gelecek olursak;

Satış Danışmanı: 900 – 1150 TL
Kasa Sorumlusu: 900 – 1250 TL
Pazarlama Stajyeri: 900 TL 
Kurumsal Satış Temsilcisi: 1000 – 1300 TL
Aktivasyon Elemanı: 900 – 1100 TL

11 yorum :

  1. Merhaba , 4 senedir Turkcell Tim çalışanı olarak şunları söylemek istiyorum.

    Turkcell de çalışmaya başladığında ilk günler tarifeler,kampanyalar,aksesuar satışıydı cihaz satışıydı kafanı karıştırır tam anlamıyla mağazada işî sana öğretmeye îstekli biri varsa bir ayda öğrenîrsîn . Sonrasında o ilk heycan kimseye satış vermemeye çalışırsın mağaza içerisinde çalışma arkadaslarınla aranda satış rekabeti , mağaza müdürünüzün sürekli hedeflerden bahsetmesi aylık hedeflerinizin tutmazsa prim alamıyacağınızı söyleyerek sizi motive etmek yerine satıştan yaptığınız işten soğutur. Hedeflerde her ay tutmaz yapmış olduğunuz satışlardan firmanız para kazanır siz ise kuru maaşla yetinirsiniz. Turkcell tarafından mağazaya hedef verilir fîrma verilen adedin üzerine 50-100-150 adet fazla hedef ekleyerek sizîn ulaşmamanızı ister prîm vermemek için. Hedef hedef hedef diye sürekli söylenmeye devam ederler. He bide şu vardır her firmaya göre ondan çok prim para veren firma yoktur . Hepsi aynı şeyi söyler. Sigorta olayıda aklıma gelmişken 3-5 ay sigorta yapmazlar siz farkedip baskı yapmazsanız. Sigortanızı düşük yatırırlar .Maaş asgarinim üstündeyse bî kısmını elden verirler ki vergi kacırsınlâr sigortada eksîk yatırsınlar. 12 saat çalışma saaati içerisinde yemek molasına cıkarsınız yediğiniz yemek boğazınızda kalır hele ki mağazada mutfak varsa yemeğinizi beş dakkada yîyip müşteriye bakmanızı îsterler fedakarlık yapmanızı beklerler. İnsan bunlar sizde yemeyi yemekle yememek arasında saglıksız bi şekilde tabi kalkar gider müşteriye bakarsınız. Hep fedakarlık isterler . O kadar sahtekar karaktersîz firmalar dolu ki anlatsam bir ayımı alır.

    Turkcell de firmaları denetlemek için ekîp gönderir yalandan ekipler gelince sîgortasız işcileri dışarı gönderirler gîdene kadar takılın derler.
    Turkcellin gönderdiği elemanda mağaza stoğunu olması gerekenlere bakar gider turkcell tim çalışları sayesînde turkcell bîyerlerde fakat nankör kedi mîsali ver firmalara bayilik çalıştırsın insanların sağlığıyla hakkıyla alın teriyle oynayarak.
    Yazıklar olsun turkcell verdiğim senelere..
    Bana verdiğin sorumlulukları laikıyla yerine getirdim turkcell de görmemezlikten gelerek laıkıyla yerine getîrdi.
    Yapılcak iş mi size kalmış 4 senemi verdîm severek yaptım işimi hep haksızlık soğuttu yaptığım sevdîğim işten.
    Satış Danışmanına verdikleri maaş 900-1000 arası.

    İletişim Danışmanına 1100-1250 arası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dostum, dediğin gibi gerçkten 12 saat mı çalışılıyo, yani vardiya sistemi yokmu ? bide hngi şehrde çalışıyodn ve sürekli satış baskısı yapıyolr mıydı ?

      Sil
  2. Alayi hirsiz turk milletinin ka nina islemis hirsizlik hak yemek guya muslumanlar su kurnazlari

    YanıtlaSil
  3. Türkiye burası ne bekliyoruz ki.Büyük firmaların %3 lük kısmı düzgün diğerleri hep büyük firmayım diye geçiniyolar ama çalışanların kıymetini bilmiyolar.Siz köle gibi çalışırsınız ay sonu az buçuk prim ve asgari ücret maaş alırsınız ama şirket kasası tonlarca parayla dolar.Ülkede adalet yok ! Sözde müslüman bi ülkede yaşıyoruz.Harram zıkkım olsun.

    YanıtlaSil
  4. Bende Türkcell de çalışıyorum saat11 de gidip akşam 9 gibi çıkıyorum kota olayı bizdede var ama bir problem yaşamıyoruz patronumuz saolsun her konuda anlayışlı ve yardımcı halden anlayan birisi mağzamızın mutfağında yemek yiyoruz ve yemekden sonra aşırı bir yoğunluk yoksa sigara molasına çıkabiliyorum bir sorunum yok şuan işimle alakalı memnunum.

    YanıtlaSil
  5. Ya benim sorduğum soru deneyimsiz kişileride işe alıyorlar mi lütfen bi cevap ya

    YanıtlaSil
  6. Turkcelde çalışmak için illa deneyimli mi olmak gerekiyor

    YanıtlaSil
  7. Ya benim sorduğum soru deneyimsiz kişileride işe alıyorlar mi lütfen bi cevap ya

    YanıtlaSil
  8. Satış danışmanı olacaksanız türkcell de bazı firmalar deneyim istemiyor ve bunuda ilanda açıkça belirtiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Usta ben yeni işe girdim şuann 3.günüm surekli soruyorum o nasil olacak bu nasil olacak diye sağolasinlar çok yardimci oluyolar ben sormasam bile söyluyorlar şoyle boyle diye.ilk işim olduğu için biraz çekiniyorum hata yaparsam diye.ne yapmam lazim acaba tavsiye oneri verir misiniz tesekkurler?

      Sil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda