1.07.2015

İkea Çalışma Şartları



Yakın zamanlar de genel de gıda,teknoloji ve giyim perakendecilerinin çalışma şartlarını inceledik.Lakin bize gelen maillerin arasın da bir yapı marketi olan İkea'nın çalışma şartlarını,merak edenlerin de olduğunu öğrendik.Bu yazımız da kısaca İkea'nın çalışma şartlarını inceleyeceğiz.

İkea da haftalık çalışma süresi yasalar da belirtiği gibi 45 saat olarak düzenlenmiştir.Lakin günlük çalışma saatleri diğer firmalara göre biraz daha farklıdır.Zira gün de toplam da 10 saat çalışmanıza karşın hafta da iki gün izin kullanırsınız.Bu izinler genel de hafta içi verilir,çünkü hafta sonları satışm mağazalarının hayli yoğun olduğu gözlemlenmektedir.Buna ek olarak her firma da olduğu gibi yılınızı doldurmanız durumun da yıllık izin hakkına sahip olursunuz.

Firma da mesai saatleriniz dışın da fazla bir çalışmaya tabi olmanız söz konusu değildir.Nitekim böyle bir durum olmuş olsa bile,İkea çalışanlarına fazla mesai ücreti ödemektedir.Ayrıca resmi bayramlar da çalışmanız durumun da,yine günlük çalışma ücretini %100 zamlı alırsınız.
İkea Maaş konusuna gelecek olursak yeni giren bir personelin güncel asgari ücretten %20 daha fazla bir ücret aldığını belirtmek isteriz.Bu ücrete ek olarak yemek ve servis imkanın da firma tarafından karşılandığını bilmeniz de fayda var.Yani Maaş + Yemek + Servis şeklin de bir tablo oluşmaktadır.Ayrıca firma hem mağaza genelin de,hem de bireysel prim sistemi uygulamaktadır.

Not: Mağaza Müdür ve Mağaza Müdür Yardımcının Maaşı personelden farklıdır.Bu fark personel maaşının üç katı kadar olabilmektedir.

İkea Çalışma Şartları/Maaşları 2017

14 yorum :

  1. Biraz yorucu ama hakkınızı alırsınız.

    YanıtlaSil
  2. Hayır ben 9 sene çalıştım tavsiye etmem sakin

    YanıtlaSil
  3. Ağustos'ta 18 yaşıma gireceğim ama bu yaz Ikea'da herhangi bir işe başvurmayı düşünüyorum.Yaşım buna engel olur mu? Raf dizme vs işlerinde ve sadece yaz dönemi için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvuru yapın,bayanlar çok ağır bölümler de çalıştırılmıyor.Ağır ürün yerleştirimi ve taşıma işleri genel de,bay personeller tarafından yapılıyor.

      Sil
  4. Hocam, part time restoran bölümü ile ilgili bir bilginiz var mı? 3 gun tatil falan varmış, ücret çok düşüktür diye düşünüyorum :(

    YanıtlaSil
  5. lojistik bölümü için maaş ne kadardır acaba

    YanıtlaSil
  6. Ikeada personel olmak dışardan bakıldığında oldukça güzel ancak mağaza çalışanlarının birçoğu memnun değil özellikle satış departmanı için personel üzerinde çok büyük baskı var yöneticiler hiçbir şeyden memnun olmuyor ve bu süreç yeni başlayan personelden tutun 8 9 yıllık mağaza açılışından beri bulunan personel içinde aynı. Kıdem diye birşey kesinlikle söz konusu değil 8 yıllık personelik 6 aylık personelden daha düşük ücret aldığı bütün personeller arasında bilinmekte. Ayrıca ikea artık asgari ücret veriyor. Anlayacağınız sevgili fuat atalayın zamanında verdiği vaadlerle şimdiki güncel ıkeanın yakından uzaktan alakası yok. Hep te kötü yönleri var demek doğru olmaz. Mesela maaşlarınız hiçbir zaman gecikmez şirket haklarınızı savunur. Ancak ikili ilişkiler yöneticiyle olan ilişkiler özellikle de satıl departmanında insanın huzurunu psikolojisini bozar nitelikte. Unutmayın hiçbir maaş hiçbir extra para sizin huzurunuzdan mutluluğunuzdan önemli değildir ki ikea artık bahsedildiği gibi %20 fazla vs vermiyor.basvurmak isteyen arkadaşlat asgariye talimsiniz. Kendinizi bitirmeyin hayat gülünce güzel :)

    YanıtlaSil
  7. Ben ikea ankara mağazasında part time çalışıyorum. Girdigim güne lanet olsun. Ne zaman bir izin istesek burnumuzdan geliyor. Hayatınızı mağazaya bağlı yaşayacaksanız, kimseniz yoksa, çok fakirseniz gidin çalışın. Eğer kurallara uyan iyi biriyseniz kafayı yersiniz çünkü herkes iki saat mola yapar ama siz 5 dk geç gelince molalara dikkat edelim olur. Bütün işleri bu dediğim gibi saf temiz insanın üzerine yıkarlar. İşyeri içinde adalet yoktur. Supervisorler günah keçileridir herseyden sorumludur. Grup liderleri iyi eğitim görmemiş emirler yağdıran sizi robot zanneden kişilerdir. Habil müdür çok iyi yöneticiydi mağazayı tek başına çeviriyordu. yeni müdür Akın daha iyi birine benziyor vizyon sahibi ama alt kademe yöneticileri Allah düşmanımın başına vermesin. Oralara nasıl çöreklendilerse birbirlerini de tutuyorlar. Umarım Akın onları yola getirir de çalışanlar biraz rahatlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parttime olarak stok kontrole girmeyi düşünüyorum da çalışma şartları nelerdir yani maaş, çalışma süresi falan, çok ağır bir işe benzemiyor,sizce nasıldır

      Sil
  8. Suan ankara ikeada calisan varmi

    YanıtlaSil
  9. Ben ikea cardiffde calisiyorum uk de isimi yapiyorum hic kimse karismiyor breaktime vs her sey cok guzel burada servis yok yemek var fazla mesai ucreti yok lakin o calistiginiz fazla saatler size holiday olarak geri doner istedigimiz zaman mazeret izni alabiliriz yoneticilerimiz calisanina asla emretmez dahs cok tesvik eder mutlu calismasi icin burada da asgari ucretin biraz uzerinde maas aliyoruz , iyiki ikeada calisiyorum diyorum her zaman .
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Mimar olarak (görsel iletişim uzmanı gibi konumlarda) maaş ne kadar olmakta?

    YanıtlaSil
  11. İkeanın maaşları sır. Kimse yazmıyor kimse söylemiyor. Arkdaş ne alıyorsunuz yazsanız ölür müsünüz?

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda