19.09.2015

Beğendik Kipa Flörtün de Son Durum



Reuters Muhabiri Ceyda Çağlayan Durdu'ya açıklamalarda bulunan Beğendik İcra Kurulu Başkanı Hacı Beğendik, satın alma sürecinin sürdüğünü, mülkiyet sözleşmelerinin devri ile ilgili sorunları çözmeye çalıştıklarını ancak yılın son çeyreğinde bu operasyonun biteceğini belirtti. Beğendik ayrıca, daha hızlı büyüme hedefleri kapsamında, yabancı fonlarla da ortaklık görüşmeleri yürüttüklerini söyledi.
Hacı Beğendik: “Geçen yıla kadar organik büyürken, Real'de yaptığımız satın alma sonrasında, inorganik olarak çok daha hızlı ve kolay büyüyebileceğimizi gördük. Bu doğrultuda Tesco Kipa'nın da 10 mağazasını satın alacağız. Satın almayı dördüncü çeyrekte bitirmiş olacağız.” dedi ve ekledi: “Süpermarket formatında Beğendik, hipermarket formatında ise Real ile büyüyeceğiz. Tesco Kipa'dan alacağımız 10 mağazanın sekizini Real, ikisini ise Beğendik adı altında işleteceğiz.”

Tesco Kipa, geçtiğimiz günlerde KAP'a yaptığı açıklamada, “bir kısım mağazalarının” Beğendik ve Real'e devri ile ilgili müzakere yürüttüğünü duyurmuş ancak başka detay vermemişti. Beğendik, satın alma görüşmeleri yürüttükleri 10 mağazanın Ankara, Mersin ve Denizli'de olduğunu belirtirken; neden bu mağazaları tercih ettikleri sorusu üzerine, “Tesco o lokasyonlardan çıkmak istiyordu, bu nedenle o şehirlerdeki mağazalara talip olduk.” dedi.

Halka arz planlanıyor
Mağazaların satın alma bedeli ile ilgili bir bilgi vermeyen Beğendik; buna karşın daha güçlü büyümek ve şirkete kaynak yaratmak için yabancı fonlarla görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Beğendik, “Yabancı bir fonla ortaklığa giderek kaynak yaratmak istiyoruz. Daha sonra da halka açılma planımız var. Fonla birlikte halka açılmanın daha iyi olacağını düşündük.” dedi ve şöyle devam etti: “Görüştüğümüz bazı yabancı fonlar var. Bunlar arasında İran'dan da fonlar var. Ambargonun kalkması durumunda bu ülkeden gelebilecek çok ciddi bir fon kaynağı bulunuyor. Ancak görüşmelerimiz henüz çok ciddi bir platforma oturmuş değil.”
Geçen yılı 550 milyon lira ciro ile tamamladıklarını belirten Beğendik, bu yılı 1.5 milyar lira ciro ile tamamlamayı öngördüklerini; 2016 hedeflerinin ise 2 milyar lira ciro olduğunu söyledi. Beğendik; Marmara, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz'de 46 süpermarket ile faaliyet gösteriyor. Grubun ayrıca Real adı altında da 13 hipermarketi bulunuyor.

22 yorum :

  1. Yeni bir bilgi varmı açıklama ne zaman yapılacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12. Ayın ortaların da iki şirketten de açıklamalar ile devir işlemleri basına duyurulur.Ayrıca Beğendik İranlılar ile bir ortaklık kurabilir.

      Sil
  2. Beğendik in mali yapısı sağlam mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bu konu da benim şüphem yok.Gelecek 5 yıl için de perakende sektörün de ayakta kalacak,perakendecilerden biri de hiç şüphesiz Beğendik olacaktır.

      Şahsen ben Beğendik'in Aralık ayın da,bir değişim geçireceğini öngörüyorum.

      Sil
  3. Nasıl bir değişim olacak ?

    YanıtlaSil
  4. Kuvvetli bir ihtimal ile,Beğendik markasına büyük bir yatırım yapılacak.Ayrıca Kipa'dan devralınan şubeler,Real zincirine dahil edilecek.

    YanıtlaSil
  5. 40 milyon TL yi beğendik nasıl ödeyecek merak ediyorum gerçekten ? Bazı mağazalarda sigara rafları bomboş. Finansal olarak sıkıntılı bi dönem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız miktar son derece büyük.Lakin ben size çok değil yakın zaman da,hiç kimsenin beklemediği bir hamle ile Beğendik'in,Real'i satın alarak her kesi nasıl dumura uğrattığını hatırlatırım.

      Bu yıl sonuna kadar Beğendik finansal açıdan hayli sıkıntı çekecektir.Çünkü Real'i bu yıl sonu tamamen tekeline alması söz konusu.Tabi bir de Real'in alım taksitlerinin sonlarına yaklaşıldığından da,kaynaklanıyor bu finansal darlık.Şu an için personelden herhangi bir sızıntı yok.Şayet ilerleyen günler de,somut gelişmeleri sayfamızdan paylaşabiliriz.

      Sil
  6. Beğendik in Real i kaça aldığı biliniyor mu ? Bu konuda pek bilgi yok sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun vadede yapılmış bir satın alma olduğunu bilmek ile beraber,net rakamlar hakkın da bir bilgi vermek çok güç.Çünkü her iki firmadan da zannedersem o dönem de,işlemler hakkın da detaylı bir açıklama yapılmadı.

      Sil
  7. Beğendik niçin Kipa'nın bazı mağazalarını alıyor anlamış değilim. Çünkü iyi iş çıkaran mağazaları vardı ama onlarda da sıkıntı var. Raflarda bazı markalar şu an yok. Sigara rafları bomboş. Üstüne üstelik mağaza kiraları dahi ödenmiyor. Finansal olarak zorlanıyor gibiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tedarik konuların da sıkıntı çektikleri aşikar.Lakin kira gideri hakkın bir bilgimiz yok.Şahsı öngörüm,Beğendik'in bu yıl sonuna kadar bir yatırım alacağı yönün de.Kipa'yı alıp,Real tabelası ile yola devam edecek.

      Sil
  8. Beğendik bu sıkıntıları nasıl atlatacak bi öngörünüz var mı ? Şu an içinde bulundukları durum çokta sürdürülebilir gözükmüyor sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın zaman da muhtemelen hisselerinin belirli bir bölümü,borsa da işlem görmeye başlayabilir.Bu bir seçenek lakin,gerçekleşmeyebilir de.Şahsen ben yıl sonuna kadar Beğendik markasına bir yatırım yapılarak,bu mali sıkıntının aşılacağını düşünüyorum.

      Sil
  9. Yeni bir bilgi var mı satın alma konusunda ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendik Grubunun Genel merkezin de,sıklıkla Kipa adının geçtiğinin haberlerini alıyor.Gelen bilgiler de alınan 11 mağazanın üçü Beğendik,diğer sekiz mağazanın ise,Real tabelası ile yola devam edeceği bilgileri de var.Fakat muhtemelen bu yılın son ayı veya 2016 yılının ilk ayın da,iki firmadan da,en doğru bilgileri öğreneceğiz.

      Sil
  10. Ben neden sürekli Beğendik hakkında olumsuz söylentiler çıkıyor anlamıyorum.Beğendik yatırım yaparak ciddi anlamda ekonomiye katkı sağlıyor.Bim mesela hiçbir katkısını göremiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız,Beğendiğin son 5 yıl da perakendeye ve ekonomiyi canlandırmaya yönelik yaptığı yatırımlar,münazara dahi edilmez.Örneğin Ankara Çayyoluna açtıkları,devasa ve modern mağaza belki de son zamanlar da hayata geçirilmiş en büyük projelerden biri.

      Sil
  11. Beğendik yakın zamanda yeni mağazalar açacak mı ? Bir de kipa işi ne oldu hiç açıklama yok iki taraftanda beğendik vazgeçti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın zaman da Kayseri de yeni bir mağaza açılacak.Ayrıca Ankara da yeni mağazalar açılma olasılığı da yüksek.Kipa için çok değil bu yılın sonun da net açıklamalar yapılacaktır.

      Sil
  12. Kipa ile Beğendik anlaşamamış.
    Kaynak:http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1175675-kipa-magaza-devri-icin-begendik-ile-anlasamadi

    YanıtlaSil
  13. Almaması bence daha iyi.Zarar eden mağazayı nasıl kara geçireceksin ki

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda