16.07.2017

Bim Part Time Çalışma Şartları/Maaşları 2017





Bim de part time çalışan birisi ayda en fazla 128 saat çalıştırılabilir. Haftada 30 saattir max ama 1-2 saat fark eder 128 saati doldurtmak isterseniz. Maaş konusu yemek + yol içinde eğer 128 doldurursanız yaklaşık 1050TL maaş alırsınız. Maaşınız eksiksiz her ayın son günü yatar. Eğer son gün pazar gününe denk gelirse 1 ya da 2 gün erken yatırılır. Ve gün içinde yatar gece 12de değil. 

Eğer okul veya başka işiniz yoksa hep akşamcı yaparlar bu daha zordur. Çünkü yoğun saatler çıkış işlemleri vs. Derken çıkmanız geç saatleri bulur. Ama sabahçı olursanız akşama göre çok daha erken çıkarsınız. 

BİM PART TİME ÇALIŞMA ŞARTLARI

Part time çalışıyorsanız genellikle kasada durursunuz. Ve çok dikkatli olmanız gereklidir. Mağaza cirolu ise genellikle sıkı çalışma temponuz olur. Mola 45 dk 1 saat olur. Kasa yoğunlaşırsa molanız rezil olur sürekli çağırırlar ne mola kalır ne birşey. Kasa şifrenizin gelmesi 1 ayı bulur.

İş kolaydır ama eğer başınızdaki adamlar sıkıntılı ise zordur. Ters tiplere vs. Denk gelirseniz, mağaza müdürü hiç mağazada iş yapmaz ki az da olsa yapması gerekiyor , sizi kameradan izleyip yaptığınız en ufak hatayı bile telefondan(mağaza içindeki sabit hat) arayıp suratınıza vurabilir. Bu tamamen çalışma yerinize ve arkadaşlarınıza bağlıdır. Kimisi tolore eder kimisi sıkıntı çıkartır. Tavsiyem ise başlamadan önce çalışma arkadaşlarınızı biraz incelemeniz. İş günleri dışında da arayıp işle ilgili soru da sorabilirler.

Mağazada reyondaki ürünleri düzeltme yığma yapma işte son kullanma tarihi kontrolü bazen camları, kasaları silme , mağazaya mop atma , mal atma , müşteri soruları ile ilgilenme, birbirine karışan ürünleri düzeltme vs...

En önemlisi de part time çalışanların yeri genellikle çok değişir. Sebebi de ara eleman gibi eksik kalan yerlere yönlendirmeden kaynaklıdır.

Part time çalışanlar genellikle sözleşmeli alınır. İstediğiniz an feshi etme hakkına sahipsiniz. 

Not: Başvuru yaptıktan sonra 1-2 ay sonra bile aranabilirsiniz. Cirolu mağazalarda vakit daha çabuk geçer biraz zorlanırsınız ama sorun olmaz.Cirosuz mağazalarda sıkılırsınız tabi bu göreceli.

30 yorum :

  1. bim market işkurla girenleri geçici kadro vereceklermiş..3 ay boyunca çalıştır sonra geçici kadro versinler bu doğrumu

    YanıtlaSil
  2. Sanırım söylenti bu dedikleriniz.Şu an için böyle bir bilgi gelmedi bize.

    YanıtlaSil
  3. part time ücreti ne kadar acaba

    YanıtlaSil
  4. Bim de sadece haftasonları çalışma olanağı var mı acaba ?

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. haftalık toplam 30 saat çalışıyorsunuz,geri kalan günlerde izinlisiniz.Bu 30 saati üç günde de çalışabilirsiniz,beş günde de.

      Sil
  6. İstenilse part timeden fulle geçiliyor mu

    YanıtlaSil
  7. sözleşme maddeleri ne gibi şeyler yazıyor ve çalışan istediği zaman işten çıkma hakkına sahipmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşme genelde sürekli değişebiliyor.İstediğiniz zaman işten çıkma hakkına sahipsiniz.

      Sil
  8. ben sadece pazar günleri 4 saat çalışıyorum ücrette bir artış olabilir mi???

    YanıtlaSil
  9. mrb bnm bebegım oldugu ıcın part tımecalısmak ıstıyorum fkat tam tesekkullu olarak anlayamadım her magazasında part varmı yoksa belırlı magazalrdamı olyr

    YanıtlaSil
  10. MERABA part time sigorta tam mı yatıyor

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, ulusal zincir bir mağazada ful time olarak sabit zamanlı çalışıyorum 40 yaşındayım ve Bimde de part time olarak çalışmak istiyorum. Bu şartlarda Bimde çalışan arkadaşlar varmıdır. Bimde çalışma şansım nedir? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşınızdan dolayı part time imkanı olmayabilir.Genelde öğrencilere part tima çalışma olanağı sağlanıyor.

      Sil
  12. benim esim BIM de calismakta ORDU UNYEDE benim izmire tainim Cikti esimin de izmirde Calismasi icin BIM de atama oluyormu tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Eşiniz bölge sorumlusu ile görüşürse konu hakkında bilgi sahibi olur.Zira İzmir de çok sayıda Bim var,rotasyon yapmaları olası bir ihtimal.

      Sil
  13. merhaba part çalışan bir eleman yıllık izin de ücret alıyor mu alıyorsa nasıl hesaplanır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Part çalışanlar yıllık izinlerde maaşı üzerinden ücretlendirilir.2017 de maaşlar yaklaşık 800 TL civarındaydı.

      Sil
  14. Merhaba,ben diyarbakır da radisson otelde çalışıyorum part time çalışmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, iş başvuru formu doldurmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  15. Merhaba. Şuan yazdiginiz yaziyi ben yazmistim baya oluyor guzel bir şekilde derleyip yayınlamışsiniz elinize sağlık.
    eklemeyii unuttugum şeyler varmış onları da ekleyeyim. İlk 3 ay deneme süresidir. 3 aydan sonra maaşınıza mağaza primi Yatar. Mağaza cirosuna gore bu miktar degisir. 3 ayda bir envanter sayimi yapılır. Oran tutarsa oradan da prim alirsiniz. Envantere her zaman yazmiyorlar yazarsalar alıyorsunuz. Az bir tersleşirseniz mobbing yapılıyor. Kendinizi ezdirmeyin. Gerekli gordugunuzde de üst yetkiliye de bildirin. Yoksa sikinti yaşarsınız. Hem okula gidip hemde calismayi dusunuyorsaniz iyi bir yer. Mağaza içi ve dışı hirsizliklara dikkat edin. Bunlari da eklerseniz daha bilgilendirici olur. İyi calismalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sizin bilgilerinizden çok kişi faydalandı.En kısa sürede bu yazdıklarınıza da ekleyip yeni bir makale daha oluşturacağız.

      Teşekkürler katkılarınız için.

      Sil
  16. Merhabalar. Ben üniversite öğrencisiyim. Basvuru yapıyorum ama dönüş alamıyorum sebebi ne olabilir? Ayrıca yaz tatili için memleketime döndüğümde işten çıkmak yerine beni oradaki bir Bim'e yerleştirmelerini talep etsem kabul ederler mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,part için başvuru yapıyor ve geri dönüş alamamanızın en büyük nedeni,personel ihtiyacının olmaması olabilir.Zira genelde başvurular en uygun şartlar oluşana kadar bekletiliyor.Nitekim personel ihtiyacı olduğu en bu kayıtlardan en uygun olanına geri dönüş yapılıyor.

      Part time olduğunuz için farklı şehirlere transfer olma işlemi çok zor.

      Sil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda