1.08.2017

Bu Sözlükte Her Kelime Çocukça Olacak



Türkiye’nin çocukça konuşturacak ilk eseri, Çocukların Dili Sözlüğü hazırlanıyor. Çocuk Dili Sözlüğü sayesinde, çocukların keşfettiği birbirinden ilginç kelimeler ölümsüzleştirilecek. “Bu sözlükte bu sözcük de olmalı” diyenler de sözlüğe katkı sağlayabilecek.Daha önce hiç yapılmamış, Nuit Reklam Ajansı imzalı “Çocukların Dili Sözlüğü” projesi Palm City Mersin AVM, Carrefour Bursa AVM ve Carrefour İçerenköy AVM’nin sosyal medya kanallarından gerçekleştirilecek.

Bebeklikten çocukluk çağına kadar telaffuz edilen ve her çocuk için özel anlamı olan kelimeler, derleniyor. Kaynağı sadece çocuklara ait kelimelerin yer alacağı eğlenceli sözlük, hem çocukların keşfettiği kelimeleri ölümsüzleştirecek, hem de ebeveynler için kalıcı bir hatıra olacak.Bazı çocuklar adeta kelime mucididir. Tıpkı Oğuz Aral’ın en meşhur karakterlerinden Avanak Avni’nin “dıgıl mıgıl” ve “muful”u gibi insanları gülümseten, daha önce başkalarından duyulmamış özel kelimler üretebilirler.Öte yandan her çocuğun kendine has telaffuz biçimi vardır ve bilinen kelimeleri kendine has söyleyişle ilginç hale getirirler. Domatese totames, lütfene nüften, suya fu, portakala porkatal, sandaleyeye yandande, ıspanağa sıpılbak, telefon’a tipon, kitaba kipat, keçi’ye çeçi, muhallebi’ye gubabebi diyenler gibi siz de mutlaka kendine has sözcükler üreten birçok çocuk tanımışsınızdır.
İşte bu kelimelerden oluşan dilin adı, Çocuk Dili’dir. Çocuk Dili, sempatikliği ve masumluğu içinde barındıran, her çocuğun kendine özgü söylemlerinin bulunduğu eğlenceli bir dildir.Şimdi bu dili ölümsüzleştirmek için bir proje gündemde. “Çocukların Dili Sözlüğü” projesi ile Çocuk Dili’nin biribirinden ilginç, kimi zaman düşündüren, kimi zaman güldüren sözcükleri derlenecek.Türkiye’nin en saygın Alış Veriş Merkezlerinden üçünün sosyal medya kanallarından eş zamanlı gerçekleştirecek, “Çocukların Dili Sözlüğü” projesi ile “bu sözcük de mutlaka burada olmalı” diyenlerin desteği ile Çocukların Dili Sözlüğü derlenecek.

Bu anlamlı projede yer almak için takipçiler proje paylaşım fotoğrafının altına, çocuğunun, kendinin, yakınının, kuzeninin ve yeğeninin sözcüklerini yazacak.Proje bitiminde tüm katılımcıların yazdığı sözcüklerin yer aldığı anı dolu eğlenceli sözlük, takipçilere hediye edilerek unutulmaz bir hatıra kitap ortaya çıkartacak.Palm City Mersin AVM, Carrefour Bursa AVM ve Carrefour İçerenköy AVM öncülüğünde gerçekleştirilecek “Çocukların Dili Sözlüğü” projesi birçok kişiye çocukluğununu hatırlatırken, herkesi çocukla çocuk yapabilecek samimi bir ortamı da beraberinde getirecek.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda