2.08.2017

Carrefoursa,Migros'tan 20 Mağazayı Devralıyor



Carrefoursa mağaza sayısını artırıyor. Migros ve Kipa ile yaptığı anlaşmaya göre 12"si Migros"a, 8"i Kipa"ya ait mağazayı Carrefoursa devralıyor.

Sektöre yön veren iki firma araların da dostane bir anlaşma yaparak,20 mağazanın devrine karar verdi.2016 yılını oldukça yoğun bir satın alma temposuyla kapatan Carrefoursa,2017 yılını da boş geçmeyerek en büyük rakibi olan Migros'tan 20 mağaza alarak yılın ilk satın almasını yapmış oldu.

Şirketten KAP"a şu açıklama yapıldı:

Şirketimiz ile Migros Ticaret A.Ş. ("Migros") ve Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş. ("Kipa") arasında, Rekabet Kurumu"nun 09.02.2017 tarih ve 17-06/56-22 sayılı kararı uyarınca elden çıkarılmasına karar verilen;

12"si Migros, 8"i Kipa olmak üzere toplam 20 mağazanın Şirketimiz"e devri amacıyla yürütülen görüşmeler neticesinde, bu mağazaların demirbaş ve kira sözleşmelerinin Şirketimiz"e devri konusunda Migros ve Kipa ile sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu devir bedeli 20 milyon TL+KDV"dir.

Şirketimiz bu konuya ilişkin yapılacak görüşmelerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine ilişkin evvelce Yönetim Kurulu kararı almıştır. Söz konusu karar, Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması amacıyla alınmıştır.

7 yorum :

  1. Satın aldıysa elemanlar ne olacak ki şimdi.. Migros mu carrefour olarak mı devam edecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carrefoursa,personelin tüm hakları ile devralıyor mağazaları.

      Sil
  2. Peki carrefoursa ya geçmek istemeyen.. Ben kipa'dayım ankara.. Hangi kipa ve migros'ları aldı.. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,geçmek istemeyen personel kıdem tazminatını alıp çıkabilir.Lakin çıkmak için size "çıkmak istiyormusun" gibi bir teklif yapılmalı,zira carreforsa da migros ile aynı şartları sunuyorsa,kendiniz çıksanız dahi tazminat alamazsınız.

      Bize gelen bilgilere göre,Ege bölgesi ve İstanbul da mağazalar devraldı.Ankara da bir devir söylentisi yok şu ana kadar,fakat resmi bir açıklama yapılmadı.

      Sil
  3. Carrefoursa,personelin tüm hakları ile devralıyor mağazaları demişsiniz.Bu kesin mi?Ben Carrefour un aldigi magazlarin birinde calisiyorum.Yazinizda yazdığınız gibi sadece demirbas ve kira sozlesmesi yazıyor.LUTFEN BIZI BILGILENDIRIN

    YanıtlaSil
  4. Carrefoursa Kipa personeli ile mi çalışacak yoksa Migros Kipa personelini diğer Migros larimi dağıtacak ya da tazminat mi verecek???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda sizin için bir araştırma yapıp,yine bu konu altında sizi bilgilendireceğiz.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda