6.11.2017

KFC Çalışma Şartları/Maaşları



Kentucky Fried Chicken veya kısaca "KFC" olarak bilinen, Louisville, Kentucky merkezli bir fast food restoran zinciri. KFC, Dünya'nın en büyük ikinci restoran zinciridir. Dünya çapında 123 ülke ve bölgede 20.000'e yakın restoranı bulunmaktadır.

KFC, Yum! Brands firması 1997 yılında PepsiCo'dan ayrılıp; Tricon Global Restaurants Inc firması adını alana kadar, Yum! Brands firmasının "concept" adı verilen bir markası ve işletme bölümüydü.

KFC öncelikle kızarmış tavuk, tavuk burger, salata ve sandviç satmaktadır. Kızarmış tavuk üzerine kurulan bir firma olduğundan fırınlanmış tavuk, garnitür ve tatlı da satmaktadır. KFC, Kuzey Amerika dışında, tavuk etinden kebap[1] şeklinde diğer bölgesel lezzetleri de sunmaktadır.

KFC, Albay Harland Sanders'in 1930'lu yıllardaki fikri üzerine kendisi tarafından 1952 yılında kurulmuştur. Şirket 1991 yılında adının kısaltılmış biçimini kabul etti. Nisan 2007'de başlayan şirket orijinal adını kullanmaya başladı. Bu yeniden kurumsal markalaşma aşamasında, tabela, paketleme ve ABD'de yayınlanan reklamlarında tam ismi kullanmaktadır. Marka tarafından, daha yeni ve yeniden modellenen restoranlarda yeni logo ve isim kullanma, ancak eski restoranlarda 1980'li yılların logosunu kullanmaya devam etme kararı alınmıştır. Ayrıca, Yum! reklamlarında kısaltılmış ismi tercih etmektedir.Ayrıca en bilinen sloganı 'soo good'dur.KFC Çalışma Şartları/saatleri ve Maaşları aşağıdaki gibidir.
KFC ÇALIŞMA ŞARTLARI

Günlük çalışma saati 8 saat olarak belirlenmiştir.Yemek ve çay molanız bu saatlere dahildir.Hafta bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumun da 14+2 gün şeklin de yıllık izin kullanma hakkınız vardır.Personel her hafta değişen,iki vardiya şeklin de çalışmaktadır.

KFC MAAŞ VE RÜTBE SİSTEMİ

İlk işe giren her personel,Asgari ücret ile iş başı yapmaktadır.Yani siz ekip üyesi olarak işe başlayacaksınız ve daha sonraki zamanlar maaşınız ve rütbeniz kademe kademe artacak.

Rütbe ve maaş:
-İlk İşe Girdiginizde Ekip Üyesi Olarak Başlarsınız
Ekip Üyesi Maaşı = Asgari Ücrettir. Ancak Üstünü Değiştirme, V.S Gibi 10-15 Dk Fazla Çalıştığınız İçin Mesai İşler Buda Ay Sonuna  %10 daha fazla ücret demektir.

-Expert ( Servis Uzmanı) Rütbesi ; 
- 3. Ayınızı Doldurduğunuzda Gramajlar,Hamburger Yapımı ( Burger İçin Örnek ) V.B Konulardan Sınava Girersiniz. 100 Soruda 80 Net Yapan Sınavı Geçer. Maaşınız %5 Artar.

-Servis Supervisor Rütbesi ; 
Bu Rütbe Müdürlükten Önceki Son Seviyedir. Artiı Vardıya Tutmaya,Müdürün Size Restoranı Emanet Etmesi,Ayak İşlerinden Tamamen Kurtulduğunuz Rütbedir.6. Ayınızı Doldurduğunuz da Yine Sınavla Bu Rütbeye Hak Kazanacaksınız. Maaş asgari ücretten %25 daha fazladır.

- Vardiya Müdürü Rütbesi 
1.Yınılınız Bittikten Sonra Bu Rütbe İçin Tekrar Sınava Girersiniz. Sınavı Kazanan Vardiya Müdürü Olur. Maaş asgari ücretten %80 daha fazladır.

Vardiya Müdürü<Asistan Müdür<Restoran Müdürü<Grup Müdürü Olarak Kariyer İlerler. Her Rütbe arası asgari ücret baz alınırsa,%25 maaş ücreti fark eder.

YEMEK SİSTEMİ VE PUANLA YEMEK ALIMI

Yemek Sisteminde Tüm Restoranların Hakkı 14 Puandır. Bu Puanlar Sonraki Güne Devredilemez.O Gün İçinde Kullanılması Şarttır. Puanlara Karşılık Gelen Yemek Listesi Örnegi ;

- Et Burger 5 Puan
-Tavuk Burger 4 Puan
- 1 Dilim Pizza 5 Puan
- Orta Boy Patates 3 Puan
- Cola-Ice Tea-Yedigün-Fruko Orta Boy 1 Puan
- Sogan Halkasi 8'Li 5 Puan
- Acili Kanat Adet 3 Puan.
- Su 1 Puan

İşe Girmek Heleki Yaza Yaklaşşıldığı Zaman Çok Çok Kolaydır. Çalışmak istediğiniz firmaya Gidip, Müdürle Görüşme Talep Edin. Ancak En Önemli Şey Erken Gitmeniz. Avm ise 10.00'Da Açılğı için 11'De Gidin .Çalışmak istediğinizi Belirtin.Zaten Eleman sıkıntısı Oldugu için Hemen Kabul Edeceklerdir.

İŞE GİRİŞTE İSTENİLEN EVRAKLAR

Sizden,Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Sağlık Belgesi,Öğrenci Belgesi, Sabıka Kayd,ikametgah + 4 Resim isterler.Bunları Tamamlayın Teslim Edin. 3 Gün Içinde Sigortanız Başlar Ve işbaşi Yaparsınız.

67 yorum :

  1. merhaba admin kfc de part time çalışmak istiyorum .. haftada kaç gün olur ve maaşları nedir ? aynı zamanda sakal bıyık serbest mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,gün hakkında bir şey söylemek zor.Lakin haftalık 30 saat çalışmanız gerekiyor.Maaş yaklaşık 800 TL civarında.Sakal ve bıyık yasak.

      Sil
  2. iyi Günler ben kfc de calışmayı düşünüyorum ilk olarak asgaari ücreet çalıştırıoyor ama istedigimiz zaman mesai yapabilrmiyiz yaparsak 12saat çalışsak aylık ne kdara gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günler.Evet asgari ücret ile çalışmanız mümkün.Lakin istediğiniz zaman mesai yapmanız söz konusu değil.Mesai konusu mağaza ve iş yoğunluğuna bağlı bir durum.Zira mağazanızın cirosu iyiyse mesai yapmanız istenir,mağazanızda işler vasat ise mesai yapmanıza gerek kalmaz.

      Sil
  3. Kfc şirketinden üzülerek yeni ayrıldım, lakin kesinlikle mesai yok yazamayız denildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceden öyledir ben 2021 de girdim istedim zaman mesai yazılıyor

      Sil
  4. IYI GUNLER ADMIN KFC, MARMARISTE YASIYORUM, IKAMET IZNIM VAR ,CALISMA IZNI CIKARIYORMUSUNUS? INGILIZCE ,RUSCA ,BULGARCA IYI DERECEDE KONUSUYORUM VE YAZIYORUM INGILTEREDE BREAKFAST DA CALISIYORDUM MUTFAK ,SERVIS KASA YA NI HEPSINI . 4 yas COCUGUM VAR KRESE GIDIYOR CALISMA IMKANIM VAR MI ? TESEKURLER


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günler.Bu konuda size net cevabı KFC genel merkezi verebilir.Ayrıca herhangi bir KFC şubesine giderek yöneticilerden de net bilgileri öğrenebilirsiniz.

      Sil
  5. Merhaba üniversite mezunuyum öğretmenlikte 3. Yılım fakat kfc de restoran müdürü olmak istiyorum.Yapılması gerekenler ve aşamalar nelerdir benim için ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sektör oldukça zor ve sabır isteyen bir sektördür,işinizi bırakmadan önce bir kes daha düşünün.KFC şubelerinden yönetici pozisyonunda başvuru yapmanız mümkün.İşe alınmanız durumunda,size iş tanımı ve aşamalar hakkında detaylı bilgi verilecektir.

      Sil
  6. kaç yaş üstü çalışabiliyor?

    YanıtlaSil
  7. Kurye maaşları ne kadar ?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba admin bu sorumu cevaplarsan çok mutlu olurum ; benden bugun evrakları tamamlamamı istediler. Evrakları 3 gün sonra teslim edicem ve 1 gün sonra mı başlayacagım ? Yoksa evrakları verdigim gün mü başlayacagım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrakları teslim ettikten sonra genelde bir gün sonra işe başlamanız isterler.Aynı gün başlamanız söz konusu değil.

      Sil
  9. Çalısma saatleri düzensiz mesai gece 12de biter 2de temizligi bitirirsin 3de evde olursun 2saat boşa çalışırsın haftalık çalışma saatlerinden keserler maaş azalır sabah 9da başlar iş 8de iş yerinde olman gerekir 2kişilik işi tek kişiye yaptırırlar henny perry hiç olma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende henny pennyciyim.bende aynı sıkıntıdan müzdaribim.gece sabaha karşı eve gidiyorum ve maaşımdan kesintiler oluyor

      Sil
  10. Yanıtlar
    1. Hayır verilmiyor.Uzak.avm'lerde olan şubeler için,sadece akşam.eve servis var.

      Sil
    2. Yabancıların elindeyken veriliyordu şimdi Türklerin elinde verilmiyor

      Sil
  11. Yol parası veriyorlar ful için 230 tl

    YanıtlaSil
  12. Ek mesaileri cogunlukla yazmıyorlar. gece 2 cıkıs yazıyorla lakin 4 te cıkmamıza ragmen laf edip yazdırmamak icin dört takla atıyorlar. Bi tek kendilerini akıllı zannediyorlar. Kesinlikel tavsiye etmiyorum.

    YanıtlaSil
  13. çok az sakal yani kirli sakal tarzı olsa sıkıntı olur mu çalışırken

    YanıtlaSil
  14. Bugun yazdilarda daha once sok maeketlerse calistim sat sikintkm vardi ciktim burdada mesai mi oluyor yoksa sonradanmi veriolar avm de gircekmisim bide molalari nasildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mola günde bir saat.Fazla çalışmalar saat olarak veriliyor.

      Sil
  15. Erkeklerde uzun saç bir problem teşkil ediyor mu peki? Benim saçlarım uzun ama arkadan topluyorum.

    YanıtlaSil
  16. Kfc de calisiyorum mesafe olsun veya olmasin yol parasi alıyorsunuz. Keske bu kadar net konusmasaniz perakende kulis. Aylik eksiksiz calisirsaniz net olarak 1810 u alıyorsunuz. Mesai ücreti yok fazla çalışırsanız mağazanın yogun olmadigi bir gun o saati baska bir gunden alabiliyorsunuz. Gunde 8 saat çalışırsınız yemek molaniz 30 dakika bunun disinda cay molası vs. yok. Sigara kullanıyorsanız uzatmamak suretiyle icip gelirsiniz. İyi niyeti suistimal etmemek kaydıyla. Ha bir de öyle damdan duser gibi mudur olma şansınız yok tabi başka bir markadan mudur olarak ayrilmadiysaniz.

    YanıtlaSil
  17. Mrba admin bnm 2 ayım kaldi askerlige 9 aydir calişıyorum tazminat alırmıym

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az bir yıl çalışmanız gerekiyor.Bir yıldan az ise çalışma süreniz alamazsınız.

      Sil
  18. Vardiya müdürü maaşı kesinlikle asgari ücretin yüzde sekseni filan değil lütfen doğru bilgi verelim.ben yeni kazanan biriyim personelden 350 lira fazla alıyoruz sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirme için teşekkürler.Bize verilen bilgide yüksek maaşlar alan Vardiya müdürleri de olduğu söylendi.Lakin dediğiniz doğru olabilir.

      Sil
  19. Part time çalışanlara yemek veriliyor mu

    YanıtlaSil
  20. Merhaba kfc çok güzel bi ortamı var allah var hiç bugüne kadar çalışıyorum ne maaşda bi sorun oldu herşey tam sigorta yol yemek herşey çok iyi biz bir ayleyiz süper vayzır olsun rstrant mdürü olsun çok iyi ibrahim tşçoğlu iyi bir yönetiçi bnde bu insanın yanında çalışmaktayım he hayalim yurtdışında kfcde çalısma efsane olurdu bide kfcnin siyosuyla tanışma fırsatı olsa muhteşem olur valla. Yani arkadaşlar kfc benim için ççok güzel bi işyeri he sorun ykmu var az oda her iş yerinde olur süper süper bence gerçekten soylu ve asil bir kurumdur hak ediyor takdiri bravo 1930 1952

    YanıtlaSil
  21. Selam admin kfcde çalişmak için eğitim durumunun nasıl olması gerekiyo?

    YanıtlaSil
  22. KFC restoranlarında başvuru formu bulunuyor mu yoksa sadece internetten mi başvuru yapabiliyoruz.

    YanıtlaSil
  23. Kfc de ilk 3 ay 1500 tl ucret odenecegi soylendi devlet ödedigi icin bu konuda bilginiz varmi

    YanıtlaSil
  24. part time calisma da maas ne kadar acaba?

    YanıtlaSil
  25. Admin 17 yaşındayım yine de giremez miyim kfc'ye;?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman aldıkları oluyor.Lakin genelde 18 yaş şartı arıyorlar.

      Sil
  26. Admin ben bi kaç güne gireceğim işe part time olarak müdür bana maaşın 1200 tl dedi az değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1200-1400 TL arasında bir rakam olacaktır.İşkur üzerinden mı gireceksiniz?

      Sil
  27. Part time bende gidicem ama yıl sonuna doğru ben de full gecicem bu süre zarfında part time çalışan bir kişi tam olarak kaç para alicaktır acaba 😀😀😀

    YanıtlaSil
  28. mrb iyi günler istanbul zeytinburnu olıvıum şubesinde çalısmak istiyorum

    YanıtlaSil
  29. Selam engelliyim ama fiziksel veya yürümemde sorun yok sadece astımrahatsızlıgım var 45 yaşindayım beni alırlarmı lobi olabilir mutfak olabilr tşk ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurunuzu yapın şubeye olmasa da geri planda alabilirler.

      Sil
  30. Kfc de awm.de girersek ne is yapiliyo anlamadim mutfakta yemek bolumunde hazirlik mi yoksa garsonluk mu ? Cozemedim tam bilgilendirirseniz isi sewinirim

    YanıtlaSil
  31. Bide ben 31 yasindayim sknti olurmu yas siniri falan? Isi daha once hic yapmadim tecrubem yok. Ama satis personeliyim normalde. O yuzden sordum isin ayrintisi nedir nasil bi is garsonluk mu mutfakta yemek hazirlama mi falan diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yaşınızın pek sorun olacağını sanmıyorum.Genelde hazırlık ve spiariş alma da çalışılıyor.Kısa sürede öğrenilecek bir iş.

      Sil
  32. okuldan akşam altıda çıkıyorum ve ne olursa olsun akşam onda ise evde olmam gerekiyor. kfc de akşam 6 dan yine o akşam 10 da çıkmam mümkün mü? yani 4 saat çalışabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,ancak bu konuda size net cevabı İnsan kaynakları birimi verir.Başvurunuzu yapın ve mülakatta bunları dile getirin.

      Sil
  33. Merhaba ortaokul 7. Sınıfta bıraktım açık öğretimden devam etsem kasiyerlik için alırlar mı ? Şubede yakın tanıdığım biri var ve kefil olabilir alırlar mı sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,başvurunuzu yapın kesin bir şey söylemek zor.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda