19.11.2017

Masada Kalan Borçları Karşılamıyor



İçinde bulunduğumuz 2017 yılında tasfiyeli iflasına karar verilen,Beğendik şirketler gruba bağlı Real Hipermarket için,ilk Alacaklılar Toplantısı yapıldı.

Yaklaşık 4 ay önce iflas eden Ankara merkezli Beğendik grubuna bağlı Real Market için 17 Kasım 2017'de İlk Alacaklılar Toplantısı yapıldı.Toplantıya Real işçilerinin yanı sıra onlarca tedarikçi firma temsilcileri de katıldı.

"Sonuç Beklediğimizden Daha Kötü"

Real Market işçileri adına konuşan Şenol Ağca "Biz Real İşçileri olarak iflas masasından hiç bir şey çıkmayacağını,adımız gibi biliyorduk.Lakin yinede toplantıya katılıp şirketten geriye neyin kaldığını öğrenmek istedik.Tabi kalan demirbaş ve malların listesini öğrendiğimiz zaman,kısa süreli bir şok geçirdik.Çünkü şirketin içinin bu denli boşalmış olacağına ihtimal vermiyorduk.Sonuç beklediğimizden daha da kötü."dedi.


"Metro AG Dahi Alacaklı Bu Ne Yaman Çelişki"

Sözlerine devam eden Ağça "İşin tabi bir de başka bir boyutu var ki buna akıl sır erdirmek mümkün değil.Bize sormadan,tüm haklarımız ile bizi satan şirket Metro Ag bile Real'den alacağının olduğunu dile getiriyor.Metro AG'nin resmi olarak Real'den yaklaşık 50 Milyon TL gibi devasa bir alacağı bulunuyor ki,bunu mantığımıza sığdırmak mümkün değil.Tedarikçi firmalar ve Real İşçilerinin toplam alacağı da eklendiği zaman,Real'in borcu 220 Milyon TL civarında bir rakama tekabül ediyor.İflas masasında kalan para ise,çıkarılan işçilerin tazminatlarını bir kenara bırakın ödenmemiş,iki aylık maaşlarını bile karşılamıyor.Merak edenler için açıklayayım İflas Masasında kalan para yaklaşık 6 Milyon TL.Ben ve bana inanan arkadaşlar başından beridir,iflas masasının derdimize çare olmayacağını biliyoruz.Nitekim hala fikrimiz değişmedi ve netice itibarı ile bizi sonuca götürecek asıl etkenin,eylemler olduğunu bir kez daha anlamış olduk.Buradan tüm Real emekçilerini,bir kez daha davalarına sahip çıkmaya davet ediyorum." şeklinde sözlerini tamamlayan Ağca,toplantı sonunda eylemlerin daha büyüyerek devam edeceğini ekledi.

Tez-Koop Toplantıdaydı

Toplantının en ilginç olan yanı ise,aylardır sarı sendikacılık ile suçlanan ve Real Market İşçilerinin hiç bir eylemine destek vermeyen Tez-Koop iş sendikasının adliye önünde olmasıydı.Ahmet Fazıl Şahin,başta olmak üzere toplantıya gelen bir çok Real Market Çalışanı,Tez-Koop'un basın açıklaması dahi yapmasına izin vermeden,alanı terk etmesini istedi.Bu olay Real Market Çalışanlarınca,Tez-Koop'un ne derece patron yanlısı ve çıkarcı bir sendika olduğu şeklinde yorumlandı.


Nakliyat İş Yine Oradaydı

Real Market Çalışanlarının mağdur olduğu günlerden itibaren,desteğini kesmeyen Nakliyat-İş sendikası yine adliyedeki yerini aldı.Nakliyat-İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu,adeta bir Real Çalışanı gibi,Real Market İşçilerinin haklarının son kuruşunu alıncaya kadar,direnişlerin ve eylemlerin süreceğini ve yılmayacaklarını belirtti.Küçükosmanoğlu "üyesi oldukları halde,işçiye destek yerine köstek olan,Tez-koop iş sendikasını adil ve adaletli olmaya devam ediyorum.Bu yandaş tavrınız sendikacılık tarihinde bir kara leke olarak kalacak." dedi.

Adliye önünde Real Market Çalışanları tarafından yapılan basın açıklamalarından sonra,kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

6 yorum :

  1. Real e kayyum atandığında yaklaşık borç 700 bin TL civarındaydı. Yukarıda haberde şirketin şu an 200 milyon borcu olduğu yazıyor. Bir şirket nasıl oldu da bir yılda bu kadar borçlandı ?
    İkinci sorum bu sitede daha önce yapılan haberlerde şirkete kayyum atandığı için çalışanlar için korkulacak bir durum olmadığı söyleniyordu ama şu an da çalışanların yüklü miktarda alacağı var bu nasıl açıklanacak kayyum niya atandı o zaman hem beğendik e hem real e

    YanıtlaSil
  2. Çalışanların alacakları ne olacak alınamayacak mı

    YanıtlaSil
  3. Beğendik marketleri için mahkeme ne zaman karar verecek

    YanıtlaSil
  4. Ülkede nasıl zengin olunuyor sorusunun cevabı...

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda