24.01.2018

Makro İçin Konkordato Süreci Uzatıldı



Üç aya yakın bir süredir Konkordato ilanı ile hizmetlerini sürdüren Makro Market için,mahkeme kritik bir karar verdi.Makro Market tanınan süre iki ay daha uzatıldı.

2017 yılının sonlarına doğru Mali sıkıntılarından dolayı,Konkordato talebinde bulunan ve mahkemece hacze karşı koruma altına alınan Makro Market bu süreci olabildiğince doğru kullanmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Mahkemece tanınan üç aylık sürenin dolmasına az bir zaman kala,firma avukatı mahkemeye ak süre talebinde bulundu.

Ek Süre Talebi Kabul Edildi

Hürriyet'te yer alan habere göre,Mahkeme ilk olarak Makro Market için yapılan ek mühlet talebini kabul etti. Böylece, şirkete verilen 3 aylık süreden sonra iki aylık ek mühlet daha verildi. Bu kararla, Makro Market’in hacizlere karşı korunmaya alınması süreci de uzatılmış oldu. Mahkeme öte yandan, tartışma konusu olan komiserlere ödenen aylık 50’şer bin liralık ücreti de 15’er bin liraya düşürdü. Şirket, 2 aylık uzatma süresi için komiserlerin ücretini peşin olarak ödemek durumunda. Aksi halde, uzatma kararı hükümsüz sayılır.

Alacaklı Toplantısı 16 Şubat'ta

Makro Market Avukatı Fidel Okan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, 16 Şubat'ta alacaklılar toplantısını yapacaklarını hatırlatarak "Gelinen noktada gerek İstinaf Mahkemesinin tüm itirazları reddetmesi ve yerel mahkemenin konkordato mehil müddetti için 2 aylık ek süre vermesiyle sürecin son aşamasına geçilmiştir. 16 Şubat 2018 tarihinde yapılacak alacaklılar toplantısında, gerekli nisapları sağlayarak süreci herkesin menfaatine olacak şekilde başarıyla tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.


Konkordato Hakkında

Mali sıkıntıya giren şirket konkordato talebi için icra hukuk mahkemesine başvurur. Türkiye’de, iflas ertelemenin kullanılmaya başlandığı son 12 yıldan bu yana konkordato başvurusu çok azdı. Bunun sebebi ise, konkordatonun uygulaması zor bir yöntem olmasından kaynaklanıyor. Ancak, iflas ertelemenin yasaklanması ile konkordato yeniden gündeme geldi. İflas ertelemede süre 1 yıl olmasına karşın konkordatoda 3 aylık süre tanınıyor. Konkordato teklifinin tasdik edilebilmesi için, alacaklıların adet bazında yarısı onay vermeli. Bununla birlikte meblağ bazında alacaklı tutarının üçte ikisinin konkordatoya onay vermesi gerekir. Ayrıca borçlu, tüm borçları için yeterli teminat göstermeli.

21 yorum :

  1. ŞİMDİ NE OLACAK MAKROYA ÖNÜ AÇIK MI YOKSA TAMAMEN Mİ KAPANIYO BU DAR BOGAZDAN KURTULMA İHTİMALERİ VAR MI YORUM SİZİN

    YanıtlaSil
  2. Kapanmaz, farklı stratejiler ile finansal yönetimini güçlendireceklerdir

    YanıtlaSil
  3. YANİİİ KURTULACAKLAR MI TAMAM MI DEVAM MI YOKSA STRATEJİ NE ACABA

    YanıtlaSil
  4. maalesef yan yana açılan onlarca mağaza birbirlerini kötü etkilemeye başladı.
    Önce beğendik Real sonra meşhur peynirci şimdi de makro market. Düzelmeleri zor düzelme için ciro artıracak verimlilik artacak borçlar ödenecek ki şu anda ki mevcud durumda bu zor görünüyor.
    Üç discont bir iki ulusal zincir e doğru gidiyor sektör Türkiye de

    YanıtlaSil
  5. Beğendik ten bi haber var mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağaza sayılarında azalma olacak şeklinde bir duyum aldık.Lakin detaylı bir bilgi edinemedik henüz.

      Sil
  6. Komsere 50 bin verir gariban elemanına gelince pintilik yapar versene 1800 Allah aşkına böyle mi kurtulacak süreçten makro önce hak edene hakkını verin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi komisere verecek sanamı verecek hem sen 1800 lirayı hak ediyormusun

      Sil
    2. Bir iş veren olarak katilmiyorum. Sözlerinize.devlet asgari ücretibelirlemis. Önce kendini sorgulamasın. Ben yatiyormuyum calsiyormuyum.eminimki kaytariyosun... Haddini bil. Ondan sonra . Konseri amiri memuru karıştır. Önce iş. Sonra as

      Sil
  7. Konsere 50 bin lira ver. Eleman gelince. Yemekte peynir zeytin. Elemanın molasiyla. Gelip gitmesiyle ugras..tihniyet az elaman çok iş.maas eksik yatar. Söylersin. Şöyleydi boyleydi.kendi cebinden başka bişey düşünmeyen yöneticiler olduktan sonra. Bunlar iyi gunleriniz...

    YanıtlaSil
  8. Türkiye de benim gördüğüm gıda perakendesi kopyala yapıştır ile buraya kadar geldi ama bundan sonra işlerin böyle yürümeyeceği belli. Şimdi soruyorum size çalışan insanların maaşlarından kısarak mı büyüyecek şirketler ?
    Lojistik bilişim insan kaynağı pazarlama birimlerine hangi perakendecimiz ciddi anlamda kafa yoruyor ?
    Maalesef Beğendik makro meşhur peynirci zor bir süreçten geçiyor. En avantajlısı makro görünüyor. Bazı mağazaları elden çıkarıp yola devam edeceklerine inanıyorum.meşhur peynirci iflas etti zaten. Yakında beğendik ten de iflas haberi gelirse kimse şaşırmasın. Bursa ve Konya dan çıkan beğendik Ankara da da ciddi manada küçüldü ve elde üç beş küçük mağaza kaldı. Beğendik yakın zamanda bir kaç ilden çıkarsa sürpriz olmaz çünkü mağazada ne ürün ne müşteri ne de ilgili personel var.

    YanıtlaSil
  9. Yeni çıkacak olan bir yasa ile iflas erteleme kalkıp konkordato ile birleşti toplam 23 ay yani bu Makro ve diğer şirketlerin işine gelecek bu sizce ne kadar doğru olan tedarikcilere ve asgari ücretli çalışanlara olacak 23 ay stres sıkıntı bu ay maaş yatacakmi ne oldu ne olacak gibi elemanlar sürekli diken üstünde bir şey olmuyorsa yapabilen biri gelsin zorlamaya gerek yok migros dediniz haber fos çıktı Carrefoursa dediniz ses yok ne olduğunu birisi yalan atmadan soylecekmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağaza devretmek sizin beklediğiniz kadar kısa vadede olabilecek işler değildir.Zira hem alan,hem de satan çok ciddi karlılık raporu ile anlaşma yapar.Ayrıca için bir de rekabet kurumu onayı var ki,bu konuya vakıf olsaydınız,kısa vadede çıkan haberler için hemen "fos çıktı" şeklinde bir yorum yapmazdınız.

      Makro'nun küçüleceği aşikar.Lakin bu karar çok önemli bir karar,uygulamak kolay değil.Ayrıca konkordato hakkında söyledikleriniz hakkında net bir bilgimiz yok.

      Sil
  10. Makro için yeni bir haber varmı perakende kulis sizin tecrubelerinize duyumlariniza ihtiyacimiz var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki Makro Market ile ilgili bir bilgi veya gelişme yok şimdilik.Zira biz de durumun yakından takipçisiyiz.

      Sil
  11. Makro market için kesin karar ne zaman verilecek

    YanıtlaSil
  12. Makroya verilen 2 ay daha konkordato süresi tam olarak hangi ay gün bitiyor

    YanıtlaSil
  13. Mağazalarının bir kısmı şu an internette bir emlak sitesinde kiralik bölümlerinde yerlerini almaya başladı. Bu demek oluyorki bu ay sonu iyi bir küçülme gerçekleşecek. Zaten firmalar magaza başı haftalık 200-300 TL lik nerdeyse her birimizin evlerine alabilecegimiz miktarda urun birakmakta. Magaza stoklari gunden gune azalmakta.
    Peki bu mağazalar kapandığında çalışanlar işten çıkarılacak mi? Çıkarılacak sa bu personellerin tazminatları bu zorlu süreç içinde ödenebilecek mi? Hem 3-5 kuruş parasıyla zorla urun almaya çalışırken bu işten çıkarılan personellerin tazminatları nasıl ödenecek? Işten cikarilmayacaksa bu küçülme esnasında bu kadar personelin gideri nasıl karşılanacak?
    Bana kalırsa sona çok yaklaştı...

    YanıtlaSil
  14. Son bir haber var mı Perakende Kulis?

    YanıtlaSil
  15. makro market herkese gelince ödemé yapar bitek çalışan işçinin tazminatına gelince üzerine yatar

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda