6.02.2018

Bim 2018 Çalışma Şartları/Maaşları



Bim,ülkemizde indirim marketlerinin atası kabul edilen devasa bir perakende firmasıdır.Başarısı ve büyüklüğü dünya genelinde kabul görmüş,gelişimi ve başarısı ülke dışında bir çok üniversite de,girişimcilik örneği olarak incelenmiştir.

Bim,her yıl olarak düzenlenen "Küresel Perakendenin Güçleri" listesinde,daimi olarak ülkemizi temsil etmeyi sürdürmüştür.Söz konusu listeye ülkemizden yıllardır girebilen tek firma Bim'dir.

Bim Çalışma Şartları 2018

Firma da çalışma şartları olarak bir değişim söz konusu değil.Zira yıllardır yapmış olduğumuz anlatımı Perakende Kulis olarak bir kez daha yapalım.Günlük çalışma süresi yasaların öngördüğü gibi 8,5 saat olarak belirlenmiştir.Bu saatlere dinlenme ve yemek zamanı dahildir.Hafta da 1 gün haftalık izin ve yılınızı doldurmanız durumun da 14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanma hakkınız olur.

Haftalık izinler genel de hafta içi verilmektedir.Personel Sabahçı/Akşamcı olarak her hafta değişen vardiyalar ile istihdam edilmektedir.Vardiya düzeni Mağaza Sorumlusu tarafından sağlanmaktadır.

Bim Maaşları 2018

-Mağaza Sorumlusu - ~2400-2900 TL
-Mağaza Sorumlusu Yard. - ~2200-2500 TL
-Personel - ~1900-2100 TL

Bim'de maaşlar çalışan mağazaya ve envanter primine göre değişkenlik gösterebiliyor.Ciro primi,envanter primi,günlük temsilcilik vs...Şöyle bir örnek verelim daha iyi anlaşılması için;örneğin bir mağazanın üç aylık envanteri %1 geldi bir diğer mağazanın envanteri %3 geldi,bimde envanter primi alabilmek için sınır %2.5 dur.%1 lik envanteri olan mağazanın sorumlusu 500,yardımcısı 300,personel 150 TL civarı prim alır.%3 olan mağaza çalışanları prim alamaz.O yüzden maaşlarda net bir ücret yoktur.

Kısaca özetlemek gerekirse: Maaş + Yemek Ücreti + Prim şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.

Bim'e iş başvurusu hakkında bilgi almak ve işe başlarken gereken evrakları öğrenmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.


263 yorum :

  1. Merhaba internet uzerinden başvuru yaptim dönüş sağlandı randevu verildi. Bölge sorumlusu ile görüştük olumsuz hiç bir etken yokken herhangi Eleman açığında dönüş yapacaklarını söylediler 4 yılda tecrübem var. Fakat 4 gün sonra mail atmislar degerlendiremiyoruz uzgunuz. Anlamadigim artık hiç mi alınamıycam acik olsa dahi yoksa olumsuz bişi yoktu🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen olumsuz oldu başvurunuz.İsterseniz mağazalardan da başvuru yapabilirsiniz,fakat sonuç değişmeyecektir.

      Sil
  2. Teşekkür ederim. Hayırlı olan olsun hakkımızda nasibim yokmus iyi gungün🖐️

    YanıtlaSil
  3. Is kurlu olarak a 101 de 6 gün çalıştım ve istifa ettim bayan olduğum halde ağır ağır koliler kaldiriyordum. Ise basladigim günün 2. Gununde kasayi öğrendim . Önlisans mezunuyum. Bim de calismak istiyorum beni alirlar mi ?
    6 gun a 101 çalışmam sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zahide hanım,Bim genelde A101'den çıkanları işe almayabiliyor.Lakin siz iş başvurunuzu yapın ve A101'de kısa bir süre çalıştığınız için bunu formunuza eklemeyin.Zira eklemeniz halinde işe alınmama ihtimaliniz daha yüksek...

      Sil
  4. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica eder,iş hayatınızda başarılar dileriz...

      Sil
  5. işkurla işe girdim ücret için hesap açmam gerekiyor mu

    YanıtlaSil
  6. Merhaba 01 06 ve 20 06 tarihler arasında işkur kursiyeri olarak Bim de işe başladım yaklaşık bir haftada kasayı çözdüm ama iş arkadaşlarımın iş öğretirken ki tavrı müşterilerin bile dikkatini çekiyor onlara tepki gösteriyorlardi çalıştığım süre içinde en az 10 gün sürekli aksamciydim ramazan dolayısıyla mal çıkışa denk geliyordu dolayısıyla çıkış saatimiz 22:40 bile bulduğu oldu eşimle buyüzden ayrılma derecesine geldim ve eşimin zoruyla işten ayrılmak zorunda kaldım işten ayrıldığım gün lağım taştı onu bile bana temizlettiler buna bile sesimi çıkartmadim akşama kadar o ıslak ayakkabıların içinde duran ayaklarımda mantar başladı hala çekiyorum işi bırakma sebebi olarak mesai saatleri ni nerekce gösterdim inanın hala için yanıyor bir gram yalanım varsa Allah belamı versin kimse ne Bim ne işkur arayan olmadı sessiz sakin isim elimden gitti şuan hala işsizim iki tane cocuğum var iskurdan iki yıl ise giremeyeceğime mi yanayım yoksa yapılan bu zulüm ve haksızlığa mi yanayım ben ne yapabilirim bu konuda basvurabileceğim mercileri lütfen bana yazabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim gbi kime şikayet edecekin?bu ülkede patronun parası olanın borusu öter.hiç uğraşma üstüne sen suçlu çıkarsın.

      Sil
  7. merhaba bim e hem şubeden hemde internetten basvuru yaptım 10 gün geçesine ragmen herhangi bir yanit alamadim acaba ne zaman bi haber gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri dönüş yapmaları bazı durumlarda bir ayı bile bulabiliyor.Şu an alımlar var lakin,personel eksikliği olan mağazalara öncelik veriliyor.Bir süre daha beklemenizde yarar var.

      Sil
  8. Askerlik sorun diyolar ama kendi çalışanlarında birçok askerlik yapmayan var. Adam telde askere gideceğinden bahsediodu hadi geçmişten alınsa neyse yeni personelde öle alıyorlar ama biz başvurmaya kalkınca başvuruyu dahi almıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askerlik tecilli ise sorun olmaması gerekiyor.Zira bir çok çalışanınki tecilli.Başvurunuzu yapın siz.Zira işe alımlarda tecil bir engel değil.

      Sil
  9. İki gun once il sorumlusu ile görüştük olumlu veya olumsuz diye ne zaman bildirirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İl sorumlusu sizin için çalışabilir veya işe alınabilir dedikten sonra genelde 1 hafta içinde aranırsınız.

      Sil
  10. Teşekkur ederim.

    YanıtlaSil
  11. Bim magazasina ve int cv mi yolladm ama 8 gun olmasina ragmen bi sonuc olmadigini dusundum magazaya gttim dedm cv vermednzmi biz tekrar bs yeni gonderilmis gibi tlfonuna attik bekleyin denmesi acaba ilk verdgmde gonderilmemis olasiligini kafamda kurdum boyle bi olasilik varmidir.ne kadar ilgileniliyor magazalarda bu konular,,ihtiyac var ve kaliteli ve iyi bir sirkette olmk ter dokmek istiyorum kesin donus ne zmn olur saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazalar bu konuda biraz daha eksik kalıyor.Zira iş yoğunluğundan dolayı unutulmuş olabilir.İmkanınız varsa Bim'in resmi sitesi üzerinden başvuru yapın.

      Sil
  12. Merhaba
    Yemek ve yol parası yok mu ? Ayrıca mola saatleri sanırsam kafaya göre en fazla 20 dakika mı oluyor ? Maaşlar için hesap açtırmaya gerek var mı varsa hangi banka ?
    Teşekkürler. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek ücreti var lakin yol ücreti yok.Günde bir saat mola hakkınız var.Maaşlar garanti bankasına yatar.İşe alınmanız takdirde söyledikleri şubeden hesap açtırmanız gerekiyor.

      Sil
  13. Merhabalar bende başvuru yapalı 11 gün oldu fakat henüz dönüş sağlanmadı. Birde dönüş sağladıkları telefon iletişim numarası nedir? bilgi verirseniz sevinirim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,genelde 20-30 günü bile bulabiliyor dönüş yapmaları.Telefon numaraları çok değişken.Her merkezin veya arayan kişinin dahilisi farklı.

      Sil
  14. 1 mart tarihinde Bimd İşkur üzerinden girdim maaşım nisanın kaçında yatar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisan ayının 10-15'i arası yatması gerekiyor.

      Sil
  15. Bime işkurla girdim 5 gün çalıştım çıkmak istiyorum param yatarmı istifa edersem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğiniz an çıkabilirsiniz.Çalıştığınız süre kadar paranızı alırsınız.

      Sil
  16. İşkurla Bime 1 martta başladım maaşım geç yatacakmış o geç yatan günlerin maaşı extra yansırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayın 1'inde hesap kesilir ve siz ayın 15'inde maaş alırsınız.İçeride dönen o 15 günlük maaşınız işten ayrıldığınız da hesabınıza yatar.

      Sil
  17. Merhaba Bn a101 de çalıştım bi dönem Istifa ettim Simdide başka bi sehire tasincaz babam sürekli isi nedeni ile yer değiştiriyo Bn sonra yine başka bi magazaya transfer olarak gelebilirmiyim bide a101 de çalışmam Bim için sıkıntı olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunsuz bir şekilde işten çıktıysanız Bim'e alınma ihtimaliniz yüksek.Transfer işlemleri mümkün,bu tür konulara bölge sorumluları ve İnsan Kaynakları departmanı bakıyor.

      Sil
  18. Birşey sormak istiyorum bim de çalışmaya başlıyorum kadrolu olarak envanter sayımlarda geceye bayan kalıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman kalma durumu söz konusu olabiliyor.

      Sil
  19. Merhaba benim sorum biraz ilginç olacak. Bimde çalışanlara sakalın serbest olmadığını biliyorum ama biyiga karismadiklarini okudum birkaç yerde. Gerçekten durum bu mudur? Çalışanlar bıyık birakabiliyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar bıyıklı bir çalışan görmedik.Lakin bırakmanıza müsaade verilebilir diye düşünüyorum.Tabi izin vermemeleri mümkün.İşe başlamanız durumunda bölge sorumlunuz bu konuda net cevap verecektir.

      Sil
  20. bende bime iş başvurusu yaptım ama daha çağırmadılar daha önce hiçbir markette çalışmadım aceba beni işe alırlarmı lise mezunuyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tecrübesiz personelde işe alınıyor.Lise mezunu olmanız avantaj.Lakin genç personeli tercih ettiklerini söylemeliyim.Bu arada belirtelim geri dönüş yapmaları bazen 20 günü bile bulabiliyor.

      Sil
  21. Sayin yorumlayicim bn 2013 te 9 ay calisip aile ici ve evliligimin surecinde yasanan tatsizliktan dolayi birakmk zorunda kaldm kesinlikle ekmek yedigim calistigim yer ile alakasi yoktur isten ayrildm aradan 6 seneye yakin gecti prosedur degisti falan filn biliyorsunuz bn tekrar basvurdm sag olsunlar ilgilenen insan kaynaklarimiz tarafindn cagrildim da gorusmeye sayin bs ile gorusmemde oldu asla yalani sevmm bnde calistigimi soyledm 9 ay alin teri doktum sonucta yuz kizartici yada kavga dovusten ayrilmadm bim den ,,demk istedgim bu konuda her kafadn ses cikiyo yok ise baslayamazsnz yok biri baslarsiniz diyo aradn cok zmn gecmesi ve guzel ayrilmanz sonucta bim de halen daha ozmnlarda birlikte cslismis mesai arkadslarm var cay kahve iciyoruz guzel bi durum bu biliyosnz ,,işe alinma durumum nasil degerlendrilir donus yapilacktr dendide ama tabikide sizdende duymak isterim alinirmiyim alinmazmiyim bu gm pm klmis bi durumda olabilir saygi duyarim degerlendrme olumlu olur diye bi ic sesim var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      bu gibi durumlarda bölge sorumlusunun kararı çok önemlidir.Zira Bölge sorumlusu referans olursa işe alınmamanız için bir neden yok.Tabii sorunsuz ayrılmanız da sizin için bir avantaj.İyi şanslar.

      Sil
  22. Merhaba. Bim de mağaza personeli olarak kadrolu bir sekilde işe başlayacağım. Maaşım konusunda 2000 lira denildi. Fakat aklıma takılan ay sonunda hesabına yatan 2000 lira mı olacak. Yoksa brüt olarak mi 2000 lira. Kesintiye uğrayacak mi cevaplarsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Öncelikle hayırlı olsun.Maaşınız 2000-2100 TL aralığında olacaktır.Bu verilen rakamlar net maaşınızdır.

      Sil
  23. Cevap için çok teşekkür ederim. Bölge sorumlusuna çekindiğim için soramamıştım. Soyledigim herkes 2000 liranın brüt olduğunu o kadar verilmeyeceğini en fazla 1700 1800 aralığında maaşın olacağını söylediler. Lisans mezunuyum bu maaş konusunda herhangi bir etki eder mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz.Tahsiliniz ilerleyen dönemde yönetici olmanızda etkili olur.

      Sil
    2. İlk iki ay envanter ve ciro primi alamıyorsun 2040 brüt olması lazım 2000 eline net gecmiyor dostum 1800-1900 alıyorsun envanter tutarsa 150 alıyor personel ciro primi de mağazaya göre değişir 2200 bulur

      Sil
  24. Daha önce bimde çalıştım yine alınır myiym

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunsuz bir şekilde ayrıldıysanız,bölge sorumlusunun onay vermesi ile alabilirler.Lakin kesin bir şey söylemek zor.

      Sil
  25. Bimde yeni girenle eski personel arasında fark varmı birde eline net ne kadar maaş geçiyor prim icindemi veriyorsunuz yoksa ayrımı birde primsiz ne kadar alıyoruz
    Yeni girenler nasıl başlıyor işe bim bünyesindeki başlıyoruz birde işe girdikten kaç ay sonra işe giriyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni eski yok.Yöneticiler hariç maaşlar aynıdır.Yukarda verdiğimiz rakamlar prim hariçtir.Prim ise değişkendir net rakam.vermek güç.Üçüncü ayından sonra prim almaya başlar.

      Sil
  26. Yeni girdikten kaç ay sonra prim alıyoruz yanlış yazmışdım

    YanıtlaSil
  27. 6 aydır bimde calisiyorum zaman zamn bölge sorumlusu geliyor hepinizi işten atacam diyir tehdit ediyor nasil yapalim atarmi acaba bıktık bu serefsiz bölge müdürlerden magaza müdürlerinden üniversite mezunu personel magaza müdürü cahil ona kendini illa begendireceksin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işin içinde tehdit varsa ve sürekli olan bir durum ise,İnsan Kaynakları departmanına durumu bildirmeniz de yarar var.Zira hiç bir yöneticinin işçiyi "işten atmak" ile tehdit etme hakkı yoktur.Bu tür söylemlerin bedeli ağır olur.

      Sil
  28. işkurdan girersem asgari ücret mi alacağım yoksa 1800 ile mi başlıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 6 ay Asgari ücret alma durumunuz var.Lakin daha sonraki dönemlerde diğer kadrolu personel maaşına denk olur.

      Sil
  29. Ben 24martta işe başlıcam maaşım ne zaman yatar acaba iki maaş birlikye mi yatar nasıl olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz ayın 1'inde 7 günlük bir ücret alacaksınız.Daha sonraki aylardaysa düzenli 30 günlük ödeme alırsınız.

      Sil
  30. Merhaba ben iş kurdan mart 6 2018 de girdim devam ediyorum ne zaman maaş alacam ve hangi bankadan hesap acdırmadılar nasıl olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sizin maaşınız nisanın 10-15'i arası yatacaktır.İşkur üzerinden girenlerin maaşı Halk veya Ziraat bankasına yatıyor bildiğimiz kadarı ile.Mağaza sorumlunuz bu konuda size net cevabı vermesi gerekiyor.

      Sil
  31. Migros da 8 yıldır taşeron olarak bime başvuru yapsam ilgilenirlermi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyiminiz varsa bu sizin için avantaj.Personel ihtiyacı şu sıralar oldukça fazla,geç olmadan başvurunuzu yapın.

      Sil
  32. 3ay calisip işten ayrılsam sıkıntı olur mu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun olmaz,lakin işten çıkmadan iki hafta önce çıkacağınızı bildirmeniz de fayda var.

      Sil
  33. Ticaret meslek lisesi pazarlama ve satış elamanligi bölümü mezunuyum askerliği yaptım İş alınma ihtimalim nedir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurunuzu geç olmadan yapın,zira işe alınma ihtimaliniz çok yüksek.

      Sil
  34. Merhaba bi aya olacak bime gireli ayın 6 sında başladım tam olarak ne zaman alırım maaşımı ve işkurdan girenler yemek parası alıyomu peki yoksa sadece 1600 mü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işkur üzerinden giriş yaptıysanız maaşınızı bir sonraki ayın 10'u-15'i arası alırsınız.Evet işkur üzerinden girenlerde yemek ücreti alıyor.Yemek ücreti size,ayrıca Bim tarafından ödenecektir.

      Sil
  35. merhaba ben bim markette yeni çalışacağım evliyim 2 çocuk babasıyım evli olmam maaş ta bi değişiklilik gösterir mi? bire yemek parası aylık verilecek 2000 tl dahil mi_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evli ve çocuk sahibi olmanız Agi'den biraz daha fazla para almanızı sağlar.Her şey dahil elinize 2100-2200 TL arasında bir para geçecek.

      Sil
  36. Onlisans mezunuyum . Internet uzerinde basvuru yaptim hala haber yok .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zahide hanım,20 günü bulabiliyo dönüş yapmaları.

      Sil
  37. Merhaba ben 10 gündür çalısıyorum bir müşteriyle bir tartısma yaşadık haklı olduğum halde şikayet ettiğinde işten çıkarılır mıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bir defaya mahsus olmak üzere,sözlü olarak uyarılırsınız.

      Sil
  38. Merhabalar, lisans mezunu olacağım bu sene diplomamin ise girmede etkisi olurmu olursa eger sonradan yararını gorurmuyum Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet olur tabi.Özellikle uzun süreli çalışmalarda mağaza sorumlusu olma yolunda diploma çok önemlidir.

      Sil
  39. Merhabalar bimin idari bölümüne yani muhasebe bölümüne başvuru yaptım 20 gün oldu oturduğum ile muhasebe bölümüne eleman alımı olacak ama hala dönüş sağlanmadı daha önce oturduğum ilde 12 şubesi bulunan markette 3,5 yıl resmi muhasebesinde çalıştım 7 yılda tecrğbem var sizce işe alınma şansım varmı lütfen cevap bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işe alınma şansınız kadar alınmama şansınızda var.Şu an için talep toplanıyor olabilir.İlan kapandığı zaman başvuruları değerlendirmeye alacaklardır.İmkanınız varsa bekleyin,yoksa başka işlere bakmanızı tavsiye ederiz.

      Sil
  40. Merhaba bizim oturduğumuz yerde binin il genel müdürü oturuyor ve tanışıyoruz o 2 ay içersinde bir ise yerlescegimi söyledi lise mezunuyum sizce maasim ne olur ve il sorumlusu olduğu için avantajim olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Personeller için maaşlar 1800-2000 TL arasında değişmektedir.Referansınız işe girişte faydalı olabilir,lakin maaş için size bir fayda sağlamaz.İşe başladıktan sonra Mağaza Sorumlusu,veya yardımcısı olduğunuz takdirde maaşınız artar.

      Sil
  41. Merhaba ben Ocak ayında işkur üzerinden bime başladım aslında ben mağazaya başvuru yapmıştım beni bir ay kadar oyaladılar ve işkur üzerinden başlayacaksınız ama işkur süresi bitince kendi bünyemize alıcqz dediler fakat bir hafta önce işkur süresi bitti işkur süresi bittikten bi gün sonra Bölge sorumlusu beni hiç bir gerekçe göstermeden işkur süresi bitti artık devam edemiyoruz diyerek gönderdi yani böyle bir durum olacaksa bile bunu günler öncesinden söylemeleri gerekmezmiydi benim mağdurğyetim söz konusu şikayet çiyim ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi işten çıkarmadan 14 gün içinde haberdar etmeleri gerekiyor.Zira çıkış haberini önceden size bildirmediler ise,maaşınıza ek olarak 14 günlük bir ücret daha ödemeleri gerekiyor.Konu ile ilgili olarak 170'i arayıp bilgi alabilirsiniz.

      Sil
  42. Teknikerim.bimde tecrübem yok.ön lisanslı olmam maaşta fark edermi ve iki çocuğum var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,diplomanızın maaşınızda bir etkisi olmaz.Ancak mağaza sorumlusu olma yolunda bir avantajdır.

      Sil
  43. Merhaba, ben lisans mezunuyum ve 1 mayısta bimde işe başlayacağım.İlk üç ay İşkur bünyesinden giriyorum. Sonraki üç ay bimin kadrosunda olacağım. İlk maaşımı ne zaman alırım , bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs 1'de iş başı yaparsanız,haziran ayının 10-15'i arası ziraat veya halk bankasından ilk maaşınızı çekebilirsiniz.

      Sil
  44. Mayıs 1 De iş başı yapıp Haziranın 10-15 gibi maaş verilirse o 10-15 günlük sürenin de ücreti verilecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O içeride devam eden günün maaşını ancak işten çıkınca alırsınız.Yani sürekli olarak 10 günlük ücretiniz içeride döner durur.

      Sil
  45. Merhaba bn 1.5ay önce bime basvuruformu bıraktm ayrıca internttende basvurdum.ama bna dönüş yapılmadı tecrübem yok bu yüzden çağırılmamş olabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübeye pek baktıkları söylenemez.Başka sebeplerde olabilir.Belkide yakın lokasyonlarda personel eksikliği yoktur.

      Sil
  46. Yaş sınırı var mı aceba? Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden....

    YanıtlaSil
  47. Anadolu ün. Aöf de halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü okuyorum. Öğrenciyim bi nevi işe yine alınır mıyım? Ve sınav larımın olduğu gün bana izin verir misiniz? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurunuzu yapın,alınma kadar alınmama ihtimaliniz de var.Sınav günleri izinde sorun olmaz.

      Sil
  48. İlk 3 aydan işkur bünyesinden sonra Bim 'in kadrosuna geçersem bölge müdürü maaşının 2250 TL civarında olacağını söyledi bu doğru mu birde Bimin kadrolu personelleri maaşları ayın kaçında alırlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bölge sorumlunuz doğru demiş.Bim personel maaşlarını her ayın 1'inde yatırır.

      Sil
  49. İşkur üzerinden bime girdim çalısmya basliyali 1.5 ay oldu ve 8 ay egitim süreciymis istifami verdim ciktim bazi sebeplerden dolayi simdi tekrar girmek istiyorum sizce tekrar girebilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimal sizi almazlar.Lakin isterseniz tekrar başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  50. Merhabalar bende işkur dan bim e gireceğim de personel maaşı net ne kadar acaba heryer de farklı yazıyor da ?? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk üç ay asgari ücret daha sonrasında 1900-2100 TL arasında bir maaş alacaksınız.

      Sil
  51. Merhabalar Bim de 2 ay çalıştim kendi istegimle ailevi problemler nedeniyle istifa ettim şuanda baska bir sehir de tekrar Bime basvuru yapmam halinde alinabilir miyim tereddütteyim. Mağaza sorumlumuz ve bölge sorumlumuz tekrar basvurdugum zaman alinirsın demislerdi ama tekrar basvurup olumsuz yanit almaktan cekiniyorum 😏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölge sorumlunuz referans olursa alınabilirsiniz,aksi takdirde çok zor.

      Sil
  52. Bim iş başvuru formunu internetten nasıl indirebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvuru formu indirilmiyor.Online olarak başvurmanız mümkün.Bimin kendi resmi sitesinden başvurabilirsiniz.

      Sil
  53. Merhabalar.biraz oncede yazmistim onaylandimi bilmiorm.şok magazasina evraklarimi verdim ancak merkezden henuz onaylanmadi.bimden de yarin gorusmeye cagrdilar.gonlum bimden yana ama mantikli bir karar vermem lazim bimde beni kesin almayablirler de oyle degilmi.sizce ne yapmak lazim bu durumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı içerikte iki mesaj olduğu için birini sildik.İki firmanın da şu an eleman alımları açık.Bim'e kesinlikle öncelik verin fakat şunu unutmamanızda yarar var,iki firmanın çalışma şartları hemen hemen aynı.İki firmada her başvuruya hemen olumlu yanıt vermeyebiliyor.Yani olumlu olsa bile dönüş yapmaları bazen 10-20 günü bulabiliyor.

      İşe ihtiyacınız varsa,ilk arayan Şok Market'de olsa olumlu olarak yaklaşmanızı tavsiye ederiz.

      Sil
  54. 3 ay önce basvuru yapmıştım 15 gün sonra aradılar ama o zaman da baska işte calışıyodum oradan ayrılınca tekrar basvuru yaptım yeniden çağırırlar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar başvuru yapabilirsiniz.Lakin çağırıp,çağırmama konusunda net bir şey söylemek zor.Zira her şey personel eksikliğinin çok veya az olmasına bağlı.

      Sil
  55. merhaba ben bimde calismaya yeni basladim ama lc waikiki defacto tarzi firmalarin calisma sartlarinin daha iyi oldgu söyleniyor sizce en iyisi hangisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bim her hali ile bir çok perakendeciden daha iyidir.LCW da çalışmak Bim'de çalışmaktan daha sıkıcı olabilir.Zira ikisi arasında kalırsanız Bim'i tercih etmeniz daha mantıklı olur.

      Sil
  56. Lisans mezunuyum internet ten başvuru yaptım ne zaman donus yaparlar mağaza sorumlusu kaç yıl içinde olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 10-20 gün içinde dönüş yapabilirler.Çalışkan olursanız 1 yıl gibi bir sürede mağaza sorumlusu olursunuz.

      Sil
  57. merhaba bimde sayımlardan para aliniyormu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece sayımlarında olmanız durumunda karşılığını saat veya para olarak alırsınız.

      Sil
  58. Merhaba ben bu hafta işkur üzerinden ise gireceğim benim sorum kıyafetle ilgili ben tesetturluyum bim marketin kıyafetleri tesettüre uygunmu acaba yada etek giymek yasakmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,kesinlikle tesettüre uygun.Etek giymeniz çalışmanıza mani değil,mağazada bu konuda bir sorun yaşamazsınız.

      Sil
  59. Selam bime cv vermistim çağırdılar çalışmam gereken yer biraz uzaktı benim akşam gelip gitmem sıkıntı olucakdi bunu belirttim sürekli sabhcis olirsam bı sikinti olmayacağını belirttim . Benden başka bir kizi daha çağırmislar onu almışlar . Tekrar cv versem cagirirlarmi yoksa tamamen bim almazmi artık beni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor bir ihtimal lakin deneyebilirsiniz.Hiç bir iş yeri kendisine şart koşan personeli işe almaz.Yani sürekli sabahçı olmanız imkansız,ancak birilerinin sürekli akşamcı olması lazım ki,bunu da kimse kabul etmez.Görüşme esnasında bu tür şartlardan kaçınmanızı tavsiye ederiz.

      Sil
  60. Merhaba beni bugun iskurdan çağırdılar bim için iş sözleşmesini yaptık ne zaman iş başı yaparım acaba kaç gün sürer aramaları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bir hafta içinde evrak teslim edip,işe başlamanız büyük olasılık.

      Sil
  61. Ilk ise başlamadan nasıl oluyor alışma süresi işler güçler nasıl oluyor kasa yi kullanma ve benzeri isler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe alınmanız durumunda kasa dahil bir çok şeyi,en az 30 gün içinde öğrenirsiniz.Sistem ve çalışma şekli oldukça basit.

      Sil
  62. Mrb bir yılımı doldurduktan sonra işten kendi rızamla ayrılırsam tazminat alabiliyomuyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki alamazsınız.Ancak işten çıkartılmanız veya 3600 kıdem tazminatı şartlarını tamamlamanız halinde alabilirsiniz.Sigorta başlangıcınız 1999 ise sgk müdürlüklerinden 3600 kıdem tazminat belgesi alabilirsiniz.Aksi halde tazminat almanız imkansız gibi bir şey.

      Sil
  63. Selam işkur dan il ana depodan ise baslicam işkur maaşı ne kadar ve iki çocuk babasıyım çocuk parası alabiliyormuyuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Depo çalışanlarının maaşları 1900-2250 TL arasında değişiyor.Siz muhtemelen 2150 TL gibi bir maaş alırsınız.

      Sil
  64. Basvuru yaptim yasim 37 yas siniri varmi 30

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tamamen insan kaynakları birimine bağlı bir durum,alabilirler de-almayabilirler de.

      Sil
  65. Dun basvuru yaptim yasim 37 yas siniri varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş sınırı yok,lakin kesin alırlar demek imkansız.Gerek ve uygun görürlerse başlamanız muhtemel.Zira mağazalar da 35-40 yaş arası bayan personeller var.

      Sil
  66. Internet üzerinden başvuruya nasıl donus yaparlar bulunduğum yerde telefon kısmen çekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail üzerinden veya telefon ile dönüş yapılır.Telefonunuz aramalarına karşı açık olmalı.

      Sil
  67. önümüzdeki hafta işe başlıycam bende istenen evrakları tamamlayıp.İlk işim olucağı için biraz çekiniyorum.Zor bi iş mi?Altından kalkılabilir mi?Şimdi ben yeni olucağım için diğer personelin tavırlarındanda çekiniyorum biraz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahat olun,hiç düşündüğünüz gibi zor bir iş değil.Aksine sandığınızdan daha kolay ve zevkli bir çalışma ortamı var.Sizi işe başladıktan 10 gün sonra deneyimlerinizi paylaşmanız için,bu yorum alanında bekliyor olacağız. :)

      Sil
  68. Bim de kasiyerlik zormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamalı eğitim aldıktan sonra,zor diye bir şey yok.Lakin kesin bir cevap isterseniz,kasiyerlik zor değil.

      Sil
  69. Merhaba lise mezunuyum şuanda da üniversite okuyorum part time olarak çalışmak istiyorum bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, partlar haftalık 29 saat çalışır.Maaşları ise 900-1100 TL arasında değişir.Bunun dışında bir sorunuz varsa,çekinmeden sorabilirsiniz.

      Sil
  70. Merhaba iş sözleşmesini yapalı 1 hafta oldu işkur da hâlâ caydırmadılar en geç ne zaman ararlar yada çağırmama ihtimalleri varmı acaba

    YanıtlaSil
  71. Okulum yok şuan da Full time başvursam önce olur mu sonrasında okulum başlayınca part time devam etsem bilgi verirmisiniz. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet olabilir.Bu şekilde çalışan bir çok personel var.

      Sil
  72. Bimde calisiyorum rapor aldım hem bugün hem yarın için salı is başı yapmam gerekiyo yarın tekrar doktora rapor yazdirsam kabul edilir mi yoksa salı sabahı gidipmı almam gerekiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salı sabahı,yani ilk raporun bittiği gün tekrar rapor alabilirsiniz.

      Sil
  73. Merhaba öncelikle iyi günler ben 97 doğumluyum 21 yaşındayım askerlik biteli 2-3 ay oldu daha önce hiçbir mağazada çalışmadım yaklaşık 3-4 gün önce başvuru yaptım internet üzerinden lise terkim bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lise mezunu almaya özen gösterseler de,zaman zaman daha düşük tahsilli personellerde alınabiliyor.Siz başvurunuzu yapın,acil personel ihtiyacı varsa,işe alınabilirainiz.

      Sil
  74. Merhaba iş sözleşmesini yapalı 1 hafta oldu işkur da hâlâ caydırmadılar en geç ne zaman ararlar yada çağırmama ihtimalleri varmı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çagırmama ihtimalleride var.Lakin genelde 15-20 gün içinde dönüş yapılıyor.

      Sil
  75. Raporu yarın alsam olmuyomu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer raporunuzun bittigi günün sabahı alın.

      Sil
  76. .Ş.ALEYKüm bimde en guzel magazamı ofismi depomu ?

    YanıtlaSil
  77. merhaba ben mağazada full personel olarak çalısıyorum. depoda ofise geçmek istiyorum yada ilimdeki genel merkeze ne yapmam gerekiyor nasıl bi yol izlemem gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok zor bir ihtimal.Genel müdürlükten birisi bu yönde bir talimat vermediği sürece,sizin ofise geçmeniz çok zor.Bölge sorumlusu veya bir üst yöneticinin bu konuda size ön ayak olması gerekiyor.

      Sil
  78. Bim vardiyası nasıl 1. Vardiya kaçta başlıyor kaçta bitiyor 2. Vardiyada kaçta başlıyor kaçta bitiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah 08:30-16:30 akşam 12:30-21:00 şeklindedir.

      Sil
  79. Merhaba.nasipse bim e başlıcam ama evrakları hazırladım sözleşmeyi imzaladım fakat 1hafta oldu hala aramadılar ne yapabilirim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin ararlar.Salı veya çarşamba işe başlatabilirler sizi.

      Sil
  80. Merhaba, ben işkurlu olarak bime girdim ve ağustosa kadar öyle olacak daha sonra bimin bünyesine geçeceğim. İşkurlu olunca resmi tatillerde, pazar günleri ve bayramlarda çalışılmıyor. Acaba arefe günü işkurlu personeller bimde çalışıyorlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arife günü idari tatildir.Yani çalışmanız veya çalışmamanız Bim'e kalmış.

      Sil
  81. 5 gün Rapor kullandım maasımda çok kesinti olurmu oluyorsada ne kadar olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşınızdan 5 günlük ücretiniz kesilir,lakin bu kesilen parayı sgk size öder.

      Sil
  82. Maaşimla birlikte mi yatar oda peki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşınızdan daha sonra yatar.Bu ay rapor aldıysanız gelecek ay rapor'un ücretini alırsınız.E-devletten takip edebilirsiniz.

      Sil
  83. Ben part time bimde başladım ama bana 1600 tl gibi asgari bir ücretten bahsettiler doğru mu ? Alabileceğim maksimum para nedir yol ve yemek parasıda dahil bir şekilde söylerseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En yüksek 1050 TL alırsınız,tabi part time başladıysanız.

      Sil
  84. merhabalar. ben lise mezunuyum. 1 yıl ara verdim üniversiteye hazırlanıyorum. 1-2 yıl gibi uzun bir süre çalışacağım. 19 yaşındayım. size verebileceğim evrak olarak sadece lise diplomam var. işkur vs. bir yerle bağlantım yok. işe girebilme imkanım var mı? istediğim şubeye mi yoksa rast gele şehirdeki herhangi bir şubeye mi verirler? yemek veriliyor mu yoksa yemek parasını asgari ücrete eklemiş bir şekilde 1.800 mü veriyorlar ?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kübra's,

      Her şey dahil elinize 2100 TL civarı bir para geçecek.İşe alım sonrası sizi evinize en yakın şubeye vermeye özen gösterirler.Başvurunuzu yapın,büyük ihtimal işe alınırsınız.

      Sil
  85. Merhabalar üniversite mezunuyum. 33 yaşındayım. İnternetten bugün başvuru yaptım. Bana ne zaman dönüş yaparlar. Mağaza sorumlusu olabilmek için ne kadar çalışmalıyım. Daha sonra il değişikliği istersem yaparlar mı.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,genelde 1 yılını doldurmuş personellerden seçiliyor mağaza sorumluları.Lakin bu süre içinde çalışkan ve dürüst olduğunuzdan emin olmalılar.5-20 gün içinde olumlu olursa dönüş yapılır.

      Sil
  86. Merhaba ben dün bimle anlaştım.beni daha düşük maaş nedeniyle işkur üzerinden almayacaklarını soylediler ilk başta sevindim.sonra 6 aylık sözleşme imzalıyacagımı soylediler.ben bunu imzalarsam 6 ay boyunca işten çıkamaz mıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,60 gün dolmadan istediğiniz an işten çıkabilirsiniz.60 günden sonra istifa verdikten sonra 14 gün çalışmanız gerekiyor.

      Sil
  87. Merhaba ben Lise mezunuyum üniversite okuyorum ama şuan okulum yok başvuru yapacağım lakin iki farklı pozisyonda ayrı ayrı başvuru yapabilir miyim yoksa sadece bir kez mi başvuru yapma hakkım var. Örneğin ofis elemanı için ayrı mağazada personel olarak ayrı başvuru yapabilir miyim? Cevaplayıp beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek bir form doldurma hakkınız var.Yüz yüze görüşmede ofis personeli olarak da çalışabileceğinizi söyleyebilirsiniz.

      Sil
  88. Ben 6 gün önce internetten başvuru yaptım acaba tekrar mağazdan da yapsam olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazadan yapma hakkınız da var.Lakin geneldr başvurulara dönmeleri 20 günü bulabiliyor.

      Sil
  89. 17. yaşıma girdim işe alırlar mı

    YanıtlaSil
  90. Ben liseden yeni mezun oldum basvurmayi dusunuyorum ancak 3ay gibi bi surec calisicam sikinti olurmu ve tecrubesizim ustume cok gelirlermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ay gibi kısa sürelerde işe alımlara pek sıcak bakmıyorlar.Zira Bim uzun vadede çalışabileceği personeller arıyor.Lakin siz yine de başvurunuzu yapın.Yeni girenleri ezme gibi bir durum yok.

      Sil
  91. Ben bugun gorusmeye gittim magaza sorumlusuyla gun icerisinde arancagimi soyledi ama aranmadim kabul edilmedim demek mi oluyor bu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumsuz düşünmeyin,muhtemelen sizin başvurunuz hakkında bölge sorumlusuna bilgi verilmemiştir.Bir kaç gün sürebilir...

      Sil
  92. Merhabalar. Lisans mezunuyum yaklasik 3 4 aydır bim de magaza personeli olarak çalışıyorum. Bulunduğum şehirde bölge müdürlükleri var. Bölge sorumluma ofiste çalışmak istediğimi belirtsem herhangi bir yere bu isteğim ile ilgili bilgi verir mi ya da bunu demem olumsuz bir tepkiye yol açar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bölge sorumluları genelde mağazalarından personel eksilmesini istemez.Sizin bu konuda daha üst bir yöneticiden referans almanız gerekiyor.Lakin durumu bölge sorumlusuna anlatıp,anlatmamak size kalmış.

      Sil
  93. Basvuru yaptim yasim 37 yas siniri varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 40 yaşına kadar olan başvuruları değerlendiriyorlar.

      Sil
  94. Merhaba ben başvuru yapalı 10 gün oldu. Hala ses yok.Başvurumun son durumunu öğrenmek için nereye görüşmem gerekir?

    YanıtlaSil
  95. BAŞVURUYU YAPTIM BENİ ARADILAR GİTTİM BÖLGE SORUMLUSUYLA GÖRÜŞTÜM. GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ FAKAT STAJER OLARAK ÇALIŞTIĞIM BİR İŞ YERİNDEN ÇIKIP İŞE BAŞLAYACAĞIM. BU İŞTEN DİREKT ÇIKIP İŞE BAŞLAYABİLİR MİYİM BAŞLAMAMDA HERHANGİ BİR SORUN OLUR MU BU İŞTEN YENİ AYRILMAM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer iş yerinden tamamen istifa etmeniz gerekiyor.Yani aynı anda iki sigortalı yerde çalışmanız mümkün değil.

      Sil
  96. Mrh bimde calismak istiyorum hem subeden hem internetten basvuru yaptim. Fakat benimle ayni soyad akrabam calisiyor bu alinmama sebebim olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bu konuda herhangi bir sorun yaşamazsınız.

      Sil
  97. Merhaba ben başvuru yapalı 10 gün oldu.Bana geri dönüş yapmaları neden bu kadar gecikir? Hem internetten hemde mağazadan başvurmuştum. Başvurumun son durumunu öğrenmek için nereyle görüşmem gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,genelde başvurulara dönüş yapmaları bazen 20 günü bile bulabiliyor.Başvurunuzun merkeze gönderilip,gönderilmediğini formu verdiğiniz mağazadan öğrenebilirsiniz.

      Sil
  98. Merhaba ben bölge müdürü ile görüştüm kendisi tecrübemin tahsilimin ve bakış açın olmulu dedi fakat başka adaylarlada görüşeceğini söyledi ben olumlıysam neden başka adaylarla görüşsün ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel başvuru yaptıkları için ve ayrıca bir çok kez alım yapmalarından dolayı olabildiğince çok kişi ile görüşülüyor.

      Sil
  99. Merhaba ben internetten başvuru yaptım, 2 gün sonra aradılar ve yarın görüşmeye gideceğim. Eğer olumlu olursa işe ne kadar süre sonra başlanıyor. Çünkü okulda son senem ve önümüzdeki hafta 1 gün, sonraki hafta 3 gün olmak üzere girmem gereken sınavım var. Sınavlar bittikten sonraya ancak dönüş yaparlar diye düşündüğümden şimdiden başvuru yapmıştım, bu kadar hızlı bir geri dönüş beklemiyordum. İşi kaybetmek istemiyorum o yüzden ne yapacağımı bilemedim. Yarın görüşmeye gittiğimde çalışırken bu sebeple izin almam gerekeceğini söylesem kabul ederler mi sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde işe almaları bir haftayı bulabiliyor.Siz işe başlamadan önce sınavlarınızın olduğunu ve bu nedenle sınav tarihinden sonra iş başı yapmanızda bir sakınca,olup olmadığını sorarsanız bu konuda size yardımcı olacaklardır.

      Sil
  100. Ben 3 ay a101 de çalıştım ama şartları çok ağır geldi istifa ettim ve açık liseden okuyorum beni bime alırlar mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurunuzu yapın,zira benzer şekilde bir çok çalışan var.

      Sil
  101. Merhaba, üniversite öğrencisiyim sınavlar bitti eve haftaya gidecem. Bim a101 veya şok farketmez herhangi birine basvursam iki(2) aylığına part time veya tam zamanli alırlar mı?

    YanıtlaSil
  102. İstanbul anadolu yakasında bimde çalışmaktayım fakat ailemin ist. Avr. Yakasına taşınmasından dolayı dilekçe yazıp geçişimi istedim pazarlama müdr imzasını attığını gönderdiğini soledi fakat 1 aydır bekliyorum cevap gelmedi işlemimi nasıl takip edicem yada nasıl bilicem işleme konulup konulmadığını ?

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda