19.02.2018

Türkiye'nin En İyi Pastırma Markaları



Pastırma ülkemizde yüzyıllardır,nesillerdir değişmeden günümüze ulaşan bir lezzet.Eski dönemlerde ilkel yöntemler ile yapılan pastırmalar günümüzde öncü kuşaklar ve markalar tarafından modern üretim tesislerinde üretilmektedir.Uzun yıllar önce üretimi zamana bağlı olarak üzün sürmesine karşın,günümüzde bu süre daha da kısalmıştır.Tabi sürenin kısalması lezzetinin önüne geçmemektedir.

Pastırma denilince aklımıza Kayseri geliyor olsa da,Kastamonu ve Afyon illerimizde Pastırma üretiminde önemli rol oynamaktadır.Dilerseniz Türkiye'de tercih edilen en iyi pastırma markaları/üreticilerine biz göz atalım.

Türkiye'de Hizmet Veren En İyi Pastırma Markaları

Tabakoğlu Pastırma
Kastamonu Pastırması dendiğinde akla ilk gelen üreticilerden olan "Tabakoğlu Pastırma ve Sucukları" dededen toruna 1880 yılından günümüze Pastırma ve sucuk üretimi yapmaktadır.Çemenli ve Çemensiz pastırma olarak iki çeşit olarak üretimi yapılan pastırma doğal ortamlarda yetişen hayvanların doğal ortamı olan halk arasında "Pastırma Yazı" olarak bilinen dönemde kurutularak hazırlanmaktadır.Taşköprü ilçemizin meşhur sarımsağından hiç bir katkı maddesi kullanılmadan hazırlanan çemen pastırmanın üzerine kaplanarak kahvaltılık olarak satışa sunulur. "Çemensiz Pastırma" ise neredeyse kağıt inceliğinde doğranan pastırmanın soğan ve baharatla harmanlanarak pastırmalı pide yapımında kullanılır.Kastamonuda Kış aylarının değişmez lezzetlerindenbiri olan tadı mutlaka deneyin.

Pastırmacı Fikret
Dede Mesleği olan Pastırmave Sucuk Satıcılığına 1980 yılında başlayan 1991 yılında kendi iş yerini açan Pastırmacı Fikret,Önce Kalite Diyerek kısa zamanda büyük ün kazanmıştır.Pastırmacı Fikret,Kayseri ilimizde oldukça tanınmış bir markadır,aynı zamanda internet sitesi üzerinden ülkemizin her iline satış yapmaktadır.Şu ana kadar Pastırmacı Fikret'ten hiç pastırma almadıysanız,denemenizi tavsiye ederiz.


Beğendik Pastırma
Kayseri,Ankara ilimizde satış mağazaları olan Beğendik,aynı zamanda kendi üretimleri olan Sucuk ve Pastırmaları yine bu satış mağazalarında,son tüketiciye ulaştırmaktadır.1950'li yıllardan beri aile geleneği ile üretilen Pastırmalar,günümüzde bir çok insan tarafından tercih edilmektedir.Tavsiye edilebilecek bir lezzet olarak göstermemiz mümkün.

Şahin Pastırma
Kayseri ilimizin en büyük sucuk/pastırma üretim tesisine sahip olan Şahin Pastırmaları,günümüz itibari ile hemen hemen zincir perakendecilerin hepsinde bulunuyor.Ürünün kalitesi ve lezzeti muazzam derecede.Tabi satış fiyatı diğer markalara bir nebze daha pahalı olsa,emin olun Pastırmanın lezzeti verdiğiniz parayı hak ediyor.Şahin 1923'ten beri deden,toruna devam eden bir işleyiş ile pastırma/sucuk üretimi yapmaktadır.

Namet Pastırma
Dört nesildir pastırma üretimi ve satışı yapan Namet,en bilinen ve en çok güvenilen markalar arasında yer almaktadır.Kendi gibi büyük markalar sadece dilimdi ve vakumlu pastırma satışı yaparken,Namet'in hem dilimli,hemde açık pastırmasını marketlerde bulmanız mümkün.Şayet hiç denemediyseniz özellikle Antrikot Pastırmayı alıp tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

Aşıkbaba Pastırma
Tokat ilimizin nadide lezzetlerinden biridir,Aşıkbaba Pastırmaları.Zira 1800'lü yıllardan beri,kuşaktan kuşağa tescillenmiş bir lezzet.Oldukça hijyenik bir ortamda tamamen geleneksek bir biçimde üretilen Aşıkbaba Pastırmalarının,tadına bakmadıysanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz.Firmanın pastırmalarını internet üzerinden satın almanız mümkün.

Pastırmacı Fatih
Kastamonu ilimizde oldukça tanınmış bir marka olan Pastırmacı Fatih kuşaktan kuşağa,devam eden bir lezzet olarak çıkmaktadır karşımıza.İnternet üzerinden de satış yapan firmanın ürettiği pastırmalar,geleneksel lezzetini muhafaza ediyor.Tadına bakmanızı  tavsiye ederiz.

Pastırma çeşitlerini ve en lezzetli pastırmanın hangi etten yapıldığını merak ediyorsanız, Hangi Pastırma Lezzetli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

2 yorum :

  1. Aykacan Niğde de sucuk, pastırma ve kuru et üretimi yapan bir firma. Ürünleri lezzet ve kalite konusunda çok iyi. Öncesinde Cumhuriyet Sucuklarını kullanıyordum ancak Aykacan ı deneyince fikrim değişti. Site de ilk online alışverişe indirim de uyguluyorlar. Tavsiye ederim. www.aykacangida.com

    YanıtlaSil
  2. Pastırma denilince ilk akla gelen şey çemen ve Kayseri olur. Pastırmanın anavatanı olan Kayseri, iklim koşullarının uygunluğuyla dünyanın en lezzetli pastırmalarının üretim yeridir. Binlerce yıllık Türklere özgü bir et türü olan pastırmanın anavatanı Kayseri’ de farklı üretim teknikleri ve malzemeleriyle farklı pastırma çeşitleri de sunuluyor. Her damak zevkine hitap edecek farklı niteliklere sahip olan Kayseri de üretilen en iyi pastırma çeşitlerinin bulunduğu Kayseri pastırması ile sofralara eşsiz bir lezzet kazandırılıyor.
    https://pastirma.org/kayseri-en-iyi-pastirma-cesitleri-nelerdir/

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda