9.02.2018

Migros 2018 Çalışma Şartları/Maaşları



Ülkemizde perakende,marketçilik denildiğinde akla gelen ilk marka şüphesiz Migros olur.Hizmette yarım asrı devirmiş firma her yıl hem mağaza bazında,hemde müşteri ve ciro oranında artış ile,sektördeki liderliğini koruyor.2017 yılında yaptığı Kipa satın alması firmanın işlem hacminin ve sermaye bakımından büyüklüğünü bir kez daha ortaya koymaktadır.

Migros Çalışma Şartları 2018

Migros,işçi istihdamında her şeyi tamamen yasaların emrettiği şekilde yapar.Günlük çalışma saatleriniz molalar dahil 8,5 saattir.Hafta da bir gün izin ve yılınızı doldurmanız halinde 14+2 gün şeklinde yıllık izin hakkınız olmaktadır.Zaman zaman sizden fazla çalışmanız istenilebilir,bu fazla çalışmalar için denkleştirme yapılabilir veya maaşınıza ek bir ödeme almanız söz konusu olur.

Personel her hafta değişen vardiyalar ile çalıştırılmaktadır.Vardiya çizelgesi şefler tarafından yapılır ve son olarak yöneticiler tarafından kontrol edilmektedir.

Migros Maaşları 2018

Firma gıda perakendecileri içinde en farklı maaş sistemine sahip olan şirkettir.2017 yılında yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile 1-5 yıl arası çalışıyor olanlara %8,5-10 yıl arası çalışıyor olanlara %11,10-20 yıl arası çalışıyor olanlara ise %15  zam yapıldı.Ayrıca bu zamlar ile Asgari ücretin altında kalan maaşlar 2018 yılında Asgari ücret seviyesine çıkarıldı.

Migros'ta Kasiyer,Reyon Personeli,Temizlikçi ve benzer iş kollarında çalışanlar Asgari ücretten yaklaşık %5 daha fazla maaş almaktadır.

Kasap,Şarküteri ve Manav olarak çalışanların maaşları ise Asgari ücretten %20 daha fazladır.Fakat tezgahtarlar zaman içinde hem maaş olarak hemde kıdem olarak yükselebilmektedir.

Maaş ödeme sistemi: Ayın 4'ün de Yol Parası-Maaş 11'in de-Avans ise 26'sin da verilir.Ücretler Garanti bankasına yatar.

Sendikal Haklar

Migros'ta çalışan personel sendikal haklara sahiptir.Haklar nedir diye sorarsanız sıralayalım.

2014 yılına kadar firma yılda 4 sefer maaşınızın yarısını ikramiye olarak verirdi.2014 yılından sonra 4 ayda verilen bu tutar yılın her ayına eşit olarak bölünmüştür.

-Yol Parası (2018 yılı için 225 TL)
-Gıda Çeki (150-200 TL arasında)
-Deterjan Yardımı
-Yıllık İzin Harçlığı (Maaşa göre değişiyor)
-Okul Masrafı Yardımı (Çocuk sayısına göre değişiyor)

Ayrıca firma prim sistemi ile çalışmaktadır.Hem mağaza bazında hem de reyon bazında prim veriliyor.Primlar maaşınızın %25'ine kadar çıkabilmektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse: Maaş + Prim + Sendikal Haklar gibi bir tablo çıkmaktadır karşımıza.

Migros'ta yemek şirkete aittir.Bazı mağazalar küçük olduğundan dolayı yemekhanesi yoktur.Bu mağazalar da ise personele yemek parası verilmektedir.Ayrıca belirtmekte yarar var,şehrin dışında uzak mağazalar sabah ve akşam servis imkanı sağlanmaktadır.

Not: Yönetici maaşları ve şartları farklıdır.Yöneticiler sendikal haklardan faydalanamaz.


260 yorum :

  1. Migrosa kariyer sitesinden basvuru yaptim gorusmeye cagrıldım olumlu olursa aricaz olumsuz olursa maille bilgilendiricez dediler 10 gün oldu olumlu olumsuz bir haber gelmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen dönüş yapmaları 20 günü bulabiliyor.Bir süre daha beklemenizde yarar var.

      Sil
    2. Ben pazartesi başvurdum bugün aradılar görüşme icin inşallah alinirim

      Sil
  2. dün cv bırakmak için migrosa gittim üniversite mezunuyum baş örtüsü takıyorum müdürle görüştüm ama bana başörtüm olduğu için tercih etmiyoruz dedi bu nasıl bir zihniyet neden böyle hala günümüzde bu zihniyetle kurumlar ve kişiler var. böyle olduğuna dair önceden bir bilginiz varmıydı.***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazkki,şu ana kadar başörtülü bir çalışan görmedik.Zira günümüz perakendeciliğinde,hala başörtüsünün sorun olması üzücü bir durum.

      Sil
  3. Ya arkadas net maasi yaz yok yol parasi yok yemek ceki net maas nettt yeni ise baslayan bir manav gorevlisi ne kadar maas alir onu yaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardes ben manavim her sey dahil elime 2150 TL maas geciyor.Cok rahatim tavsiye ederim.

      Sil
  4. Ben işletme lisans mezunuyum vede 27 yaşındayım bu işe en baştan başlayıp mağaza müdürü olma durumum nedir size göre bilgi verirseniz sevinirim iyi günler dilerim tavsiye edip kariyer hayatımı şekillendireceğim bilgi olarak söyleyeyim şuanki mesleğim muhasebe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reyon görevlisi olarak başlayıp yükselmeniz mümkün.Fakat oldukça sabır ve özveri gerekli.Merkez personeli olarak başlarsanız,kariyerinize merkezde yön verirsiniz.Saha da yani marketlerde başlarsanız,satış direktörlüğüne kadar bir yolunuz vardır.

      Sil
    2. Migros her şekilde kariyerinizi iyi şekillendirmek adına iyi bir seçenek her meslek dalında olduğu gibi özverili ve sabırlı olursanız her şekilde memnun kalırsınız. Bence fazla zaman kaybetmeden başvurun , lisans mezunu ve işletme olması avantaj ,ancak migros ilk önce içeriden personel alımlarına önem veriyor mesela ; 20 kişi alınacaksa dönem olarak(1-3 ay)bu kişilerin 5'i içerden 15'i dışarıdan ancak sayılar semboliktir tercih edilen bölgeye göre degişkenlık gosterebılır. Sizin personel olarak başvurmanız işin nasıl işlediğini tespit etmeniz açısından gözlem yapmanızı ve karar vermenızı sağlayacaktır ancak yönetim kadrosuna girmeniz zaman kaybına yol acabilir soyledıgım gibi oncelık ıcerıden personel alımı yapılıyor. BAŞARILAR.

      Sil
  5. 18 yaşındayım. Liseye dışardan devam ediyorum. Fiziğim tipim gayet iyi. Şansım %. kaç sizce?(REYON GÖREVLİSİ) Başvuru yapmaya hazırlanıyorum. Üniye hazırlanmak için tüüm bunlar.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Personel eksikliği varsa büyük olasılık işe alınırsınız.Genelde gençlere her zaman yer veren bir firmadır Migros.

      Sil
    2. Migros seni %70 alır :) tabiki son karar onların :) daha yeni iş hayatına atılıyorsun yapmak ıstediğin mesleği ekenden secmek senın için büyük avantaj olucaktır ama yaşında ilerlemesiyle bu seçtiğin mesleği yapmak ıstemebılırsın... AMA benim nacizane geçmiş yaşadğım tecrübelerimi, yaşadıklarımı sorarsan part-time olarak gir üniversite sınavına hazırlan paşa paşa üniversiteni bitir. Askerliğini yap sonra mesleğini seçmeye karar ver :) Yok ben para kazanıcam dıyosan gir migrosa full_time açıktan da üniye yazıl okulu bitirince yönetici olursun sonra askere gider gelır mağza müdürü olursun. İnsanlar ön yargı ile yaklaşabilir mağzacılık sektorune ama migros 1 numara oldugu için seni aç bırakmaz. BAŞARILAR

      Sil
  6. oraya gidince iş başvuru formu kimden istenir? kasiyer?

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Migros da part time olarak basvuru yapmak istiyorum.ama bi kizim var ve onu sadece aksamlari kayinvalideme birakabilirim.bu nedenle ben izin kullanmayi cumartesi ve pazar gunleride aksam 6-10 arasinda calismam mumkun mu bunun icin ne yapmaliyim lutfen bana yardimci olurmusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Partların farklı çalışma zamanları olabiliyor.Bazı mağazalarda 30 saatlik çalışma süresi 3 günde tamamlanırken,bazı mağazalarda ise 5 günde doldurulur bu saatler.

      Sizin durumunuza net cevabı ancak İnsan kaynakları departmanı ve işe alınmanız durumunda mağaza yöneticileri net cevap verebilir.

      Sil
  8. Merhaba sitesinden defalarca başvuru yaptım bikaç ay sonra her başvuru için mailden cevap geldi ama sonu çıkmadı tekrar tekrar başvuru yapmalımıyım bulunduğum yerdeki mağazada kapıya eleman alınacaktır yazıyo yaş 40 üniversite terkim ne yapmalıyım bi umut varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş problem olmuş olabilir.Zira tezgahtar ve temizlikçi dışında 40 yaş üstü alımlar çok nadir oluyor.Lakin bu ihtimal kesin olarak işe alınmayacağınız anlamına gelmiyor.Referans bulma ihtimaliniz varsa,birisinin sizin adınıza şirkette açık olan iş pozisyonlarını araştırmasını sağlayan,bu şekilde ilgili mağazalara ilgili pozisyonlarda başvuru şansınız olur.

      Sil
  9. İK YÖNETİMİNİN MAİLİ VARMI BU CEVAPLARI KESIN CEVAP VEREBİLECEK BİRİLERYLE MUHATTAP OLSAK OLMAZMI BU DEDİĞİMİ YANLIŞ ANLAMAYIN SONUÇ OLARAK 27 YAŞINDAYIM ÜNİ MEZUNUYUM HAYATMIN BİR KONUM NOKTASINDAYIM SONUÇ OLARAK KARARIMIN YANLIŞ OLMASINI İSTEMEM MESLEĞİMİ SEÇECEİĞİM YANLIŞ KARAR VERMEK GİBİ SONUÇ ÇIKMASIN ORTAYA YÖNETİCİ OLDUĞUM ZAMANDA HAKLARIM NEDİR BİLENLERDEN CEVAP ALABİLİRMİYİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İk bu tür bilgileri mail aracılığı ile vermez veya konuşmaz.Ancak başvuru esnasında ki,oda mülakatları geçerseniz size haklarınız ve maaşınız hakkında bilgi verir.Dilerseniz Genel Merkeze gdip konuşmayı deneyebilirsiniz.

      Sil
  10. Merhaba,
    migros'a iş başvurusunda bulundum. el testi için görüşmeye çağırdılar. fakat sağlık problemi nedeniyle gidemedim tekrar başvuru yapsam çağırılar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar başvuru yapma şansınız var lakin,başvuru yapmadan önce Genel Merkeze gidip el testine gidemediğinizi söylemenizde yarar var.Zira bu şekilde işlemleriniz daha hızlı işleyecektir.

      Sil
  11. yeni başlayan kişi maaşı net ne kadar? yol parası yemek falan sormuyorum sadece maaş ne kadar bilgi verir misiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş iş koluna göre değişiyor.Kasiyer,reyoncu,tezgahtar vs. siz hangi meslektesiniz?

      Sil
  12. deterjan yardımı nedir? ne zaman verilir? ne kadar verilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ay düzenli olarak deterjan verilir.Değişmediyse Migros markalı deterjanlar veriliyor.

      Sil
  13. sizce a101 mi migros mu çalışma şartları açısından ve maaş açısından iyi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi arasında kaldıysanız Migros'u seçmeniz daha mantıklı.Zira bir çok konuda Migros daha organize ve kurumsal.

      Sil
  14. klasik bir öğle yemeği menüsü nasıldır? çay molası nasıl olur? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 Çeşit yemek hakkınız bulunmaktadır.Yemekler fena değildir.Çay molası ise 30 dakika ile sınırlıdır.

      Sil
  15. teşekkür ederim. A101 den evraklarını getir dediler migrosta dün aradı. görüşmeye için arayacaklarını söyledi. bende kararsız kaldım. evrakları 101 e versem mi yoksa migrosla görüşmeyi beklesem mi diye. a101 de öğlen yemek molasından şikayet etmiş herkes. migros nasıl acaba bu konuda? öğlen molasında dışarı çıkıp yemek yenilebiliyor mu? reyon görevlisi maaşları arasındaki fark ne kadar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Migros her konuda yasalara göre çalışan bir firmadır.Yasa da ve sizin adınıza imzalanmış toplu iş sözleşmesinde haklarınız neyse o şekilde çalışırsınız.İkisi arasında tercih yapmanızda en etkili karar verme noktasında Migrosu seçmeniz doğrudur.Nitekim Migros'un sendikalı işçi çalıştırması bile seçiminizde önemli etki etmelidir.

      Sil
    2. Her 2 markette de çalışmış birisi olarak söylüyorum. Migros kesinlikle birinci tercihiniz olmalı.

      A101 gibi bir işi her zaman bulursunuz.

      Sil
  16. çalışanların eğitim düzeyi nedir benim üniversite işletme mezunuyum akllıca olurmu bu mesleği seçmekte 27 yaşındayım burayı seçip ömrümü bu işte harcamak nasıl fikir sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üniversite mezunu bir çok çalışan var.Sayet perakendr sektöründe kariyer yapmak istiyorsanız,en uygun firma Migros'dur.

      Sil
  17. Valla kardeşim bende üniversite üniversite mezunuyum eğer düzgün bir işin varsa hiç işini bozma valla çok pişman olursun tecrübeli bir ağabeyin olarak söylüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen migrostamı çalışıyorsun abi.Çalışıyorsan yönetici nasıl olurum ne kadar zaman geçer bilgin varsa aydınlatabilirmisin abi hayırlı cumalar herkese

      Sil
  18. Agi asgari ucretin icinde mi mesela ben evliyim 2 cocugum var kasiyer olarak ise baslasam alacagim ücret ne kadar olucak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evli ve iki çocuğunuz var ise,maaşınız diğer kasiyer maaşlarına göre,100 TL daha fazla olabilir.Lakin net bir rakam vermek yanlış olur.

      Sil
  19. Reyoncu olarak girersin kardeşim mağaza yöneticisi olman için 4-5 sene çalışman gerek bence direk mağaza yönetici adaylığına başvur olmazsa reyon görevlisinden başlayıp sabredersen ilerde yönetici olabilirsin ama dediğim gibi biraz uzun bi süreç sabretmen lazım kardeşim

    YanıtlaSil
  20. Sayin adayimiz gorusme sonucunuz olumlu olup, Bursa bolgesinde olusacak ihtiyaclar dogrultusunda tarafiniza geri donus yapilacaktir. Saygilarimizla Migros Ticaret A.S. Insan Kaynaklari Departmani B002 iş görüşmesinden sonra böyle mesaj geldi bunun sonucu ne demek arama yapmadılar 1 haftadır yoksa görüşmeye gideyim mi ona göre iş bakacağım

    YanıtlaSil
  21. Selâm migrosa form doldurdum olumlu olarak mesaj geldi 9 gün oldu sube için dönüş yapmadılar insan kaynaklarinla görüşmem gerekiyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olası bir ihtiyaç halindr ilk işe alınacaklar listesindesiniz.Lakin belki bir hafta belkidr bir ay sürebiliyor ihtiyaç oluşması.

      Sil
  22. Benim sormak istediğim bazı sorular var. Birincisi mağaza yöneticilik adaylarına 12 ay mı yoksa 6 ay mı bir eğitim veriliyor? İkincisi belli bir dönem staj yapılıyormuş bu dönemde maaş veriliyor mu? Ve bu eğitim sonunda sınav ya da sınavlar var mı? Varsa sınavlarda ne soruları soruyorlar? Yani KPSS gibi türkçe/mat vs mi yoksa başka türlü mü?

    YanıtlaSil
  23. Bildiğimiz kadarı ile 6 ay ile 12 ay arasında değişiyor bu eğitimler.En az 6,en fazla 12 ay dersek hata olmaz.Staj döneminde de maaş alırsınız.Sınavlar perakende sektörü ve Migros'un kurumsal kimliği ve Müşteri isteklerini konu alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürlerimi sunuyorum, saygılar...

      Sil
  24. merhaba 36 yasındayım acık lise okuyorum migrosta calısmak sansım varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabi başvurunuzu yapın.Lakin bu yaşta tezgahtar,temizlikçi ve depo personeli olarak başvurmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  25. merhaba migrosta 2.5 yıl calistim evlilik nedeni ike istifa ettim tekrar basvurdum internetten cevap yazdilar ancak aramadilar evlenip istifa edenleri tekrar ise aliyolarmi acaba acil cevap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tazminat alıp çıktıysanız tekrar alınmanız çok zor,fakat imkansız değil.Özellikle bir bölge müdürünün referansı ile tekrar alınabilirsiniz.İsterseniz başvuru yapın,lakin dediğim gibi referans çok önemli.

      Sil
  26. Ben referans olarak 3 tane magaza mudurunu yazdim migrostan ama aranmadim neden olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı durumlarda aramaları bir ayı bile bulabiliyor.Ayrıca mağazalarda personel eksikliğinin olması,sizi aramaları için en etkin neden.Zira eksik yok ise,sizi aramaları da ertelenir.

      Sil
  27. Maaş ve çalışma şartları tam olarak nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının başında istediğiniz tüm bilgiler yer alıyor.

      Sil
  28. merhaba migrosa devredilen uyum market personelinin migrosta devam edebilme olasılığı varmıdır veya şartlar nasıl olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabi.Müdürlerin onay verdiği personeller ile devam edeceklerdir.

      Sil
  29. ben yaklaşık 2 yıl Bimde çalıştım bazı nede lerden dolayı ayrıldım. lise mezunuyum ama aof 2.sınıf öğrencisiyim.yas 28. market tecrübem var( bimle migros arasında com fark olsada) haziran ayında da düğünüm var evlenicem. sizce yönetici adayı olarak mi başvurayım yoksa reyon veya kasa görevlisi olarak mi. sendikal hakları olması etkileyici kalitesini ortaya koymuş şartlar oldukça iyi. ama kararsiz kaldım. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetici adayı olarak başvurabilirsiniz lakin,dönüş yapma ihtimalleri düşük.Zira Migros bir çok perakendeci gibi yöneticileri kendi içinden seçiyor.Bu yüzden reyon personeli olarak başvurmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  30. Mıgros bence

    YanıtlaSil
  31. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir olasılık sizler işlerinize devam edeceksiniz.Şu an için endişe etmenize gerek yok.

      Sil
  32. Yeni işe giren bir kasap personeli için şartları yazarmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışma şartları değişmez.Günlük çalışma saati vs. aynıdır.Sadece maaşlarda oynama olabiliyor.Şu an için yeni başlayan kasaplar her şey dahil 2000-2300 TL arasında maaş alıyor.

      Sil
  33. Selâm ben 3 gün önce şarküteri görevlisi olarak işe başladım bu ayın yol parasını ve alışveriş bono sunu yuklemediler ayın dördünde yükleniyor muş daha sonraya mı aktarılıyor yoksa verilmiyor mu ilk ay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzdeki ay hak edişleriniz size verilecektir Hülya hanım.Zira gelecek ayda bir sorun olursa İk'ya çağrı atmanız yeterli olacaktır.

      Sil
  34. Migros mağaza yöneticileri (müdürleri değil) aylık ne kadar maaş alıyor? Yan hakları nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yöneticiden kastınız nedir?Zira bir çok mağaza da,sadece Müdür ve Müdür yardımcısı vardır.Onların yak hakları yoktur.Prim ve maaşları vardır.Lakin çalışma süresi bir-iki saat daha fazla olabiliyor.

      Maaşları ise 3000-5000 TL arasında değişiyor.

      Sil
  35. merhaba ben migrosa kasiyer olarak başvurmayı düşünüyorum da Maaş hakkında net bilgi alabilir miyim? yol parası ikramiye... ayrı ayrı açıklayabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,kasiyerler her şey dahil toplamda 1850 TL civarı bir maaş almaktadır.Ayrıca mağaza bazlı primler buna dahil değildir.

      Sil
  36. selam uyumda çalışan cok sayıda kapalı tesettürlü bayan var migros ta çalışabilirmi problem olurmu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda sorun olacagını düşünmüyorum.Zira sektör ve Türkiye başörtüsü sorununu çoktan aştı ve geride bıraktı.

      Sil
  37. merhaba işitme engelliyim 6 senedir uyum markette reyoncu olarak çalışıyorum migrosta çalışmaya devam edebilirmiyim

    YanıtlaSil
  38. Merhabalar uyum markette calisan magaza muduruleri ne olur sizce cunku migros satin aldigindan herkes kara kara dusunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bu sorunun cevabını yakın zamanda Migros'un satın aldığı Kipa'ya bakarak bulabilirsiniz.Zira Kipa'da personel ve yöneticiler dahil bir çıkış işlemi yaşanmadı.Tabi merkez kanadı için aynı şeyi söylemek mümkün değil.Zira saha,yani mağaza personelleri müdürler dahil,bir süre daha devam edeceklerdir.Sonrası için net bir şey söylemek çok zor.

      Sil
  39. Kapali bayanlari aliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük perakendecilerin bir çoğu artık başörtüsünü sorun yapmıyor.İnternet üzerinden başvuru yapmanızı tavsiye ederim.Net cevabı ancak oradan alabilirsiniz.

      Sil
  40. merhaba uyum market migrosa satıldığından dolayı uyum market personellerinin migrosta çalışma durumu nasıl olucak işe alımlarda değerlendirme neye göre yapılacak ve iş görüşmeleri hangi tarihte yapılacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda net bir şey söylemek zor.Lakin Kipa'yı örnek verecek olursak,tüm personel ile devam ediliyor,bir çıkış işlemi olmadı.

      Sil
  41. Ben uyumda calisiyorum ama kapaliyim sizde devam ettirirler mi cogu kisi almadigini soyluyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabela uyum olduğu sürece çalışmanız mümkün görünüyor.Lakin sonrası için net bir şey söylemek mümkün değil.

      Sil
  42. merhaba migros aldığı uyum marketleri migros olarak degilde uyum market olarakmı devam edecek ve uyum marketin personelleriylemi devam edecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabale değişecektir,lakin ne zaman ne kadar sürer bu süreç bilinmez.

      Sil
  43. Merhaba ben kasiyer olarak başlıca ama bana sigorta ve yol parası vermiyoruz dedi haziranda vericez dedi ve 100 liraymis bu doğru mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe başladıktan 3 ay sonra sendikal haklardan faydalanmanız mümkün.Sigortanız başladığı an yatar.Siz yanlış anlamış olabilirsiniz.

      Sil
  44. 18 günlük sigorta yatırdıklarinda kaç TL yapıyor yani suanki asgari ücret 1603 TL olduğuna göre 18 günlük sigorta yattığı zaman asgari ücreti geçermi parti time çalışma durumunda

    YanıtlaSil
  45. Part time basliyan kasiyer olarak 18 günlük yatacak olan sigorta primi güncel olan asgari ücret 1603 lirayı gecermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmez.Sizin alacağınız ücret part time maaşıdır.

      Sil
  46. Merhaba yönetici adaylığı için başvuru yaptım . Olumlu sonuçlandığı vakit kurs egitimimi veriliyor . Direk ise mi başlıyoruz bilgi verirmisiniz yönetici adaylığı için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre kurs eğitimi,bir sürede mağazalar arası eğitim verilir.

      Sil
  47. Merhaba A101 de onaylı bir şekilde 4 aydır MSY(mağaza sorumlusu yardımcısı) konumundayım Migrosa başvurmayı düşünüyorum. Reyon görevlisi olarak mı yoksa Yönetici olarak mı başvurmalıyım??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,reyon personeli olarak başvurmanız daha uygun olur.Zira Yönetici olarak almama ihtimalleri yüksek.

      Sil
  48. merbaha migros uyumları aldı peki uyumların tüm çalışanları migros ta çalışabilecekmi bu konuyla ilgili neden hiç açıklama yapılmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,büyük olasılık çok bir değişiklik olmadan aynı personeller ile deva edeceklerdir.Lakin ilerleyen dönemlerde verim alamadıkları personeller ile yollarını ayırmaları muhtemel.

      Sil
  49. Merhaba part-time aylık ücreti ne kadar acaba aöf kamu ýönetimi 3.sınıftayım yükselme şansım ne olur

    YanıtlaSil
  50. Hayırlı akşamlar
    Ben migros a şarküteri bölümüne başlayacağım. İki hafta eğitim var. Acaba maaşı ne olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizede hayırlı akşamlar maaşınız 2000-2200 TL arasında olacaktır.Tabi primler bu ücrete dahil değildir.

      Sil
  51. Merhaba, reyon görevlisi ile kasiyer arasındaki fark nedir kasiyer olarak başlarsak yönetici olma şansımız yokmudur? Son olarak şok marketlerde 1 yıl çalışmış bulunmaktayım dezavantajmidir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, maaş olarak soruyorsanız hemen hemen aynıdır.Kasiyer olarak başlarsanız da yönetici olma şansınız var,lakin reyon personeli mağazaya daha hakim bir şekilde çalıştığı için,reyoncular her zaman bir adım daha avantajlıdır.İşe alınmada 1 yıllık tecrübeniz pek bir avantaj sağlamaz,lakin işe alındıktan sonra çalışma esnasında tecrübeli olmanız iş arkadaşları tarafından beğeni ile karşılanır.

      Sil
  52. Merhaba, bende migrosa internet üzerinden başvuru yaptım iki gün önce aramışlar ama tesadüf telefon yanımda değildi tekrar ararlar diye bekliyorum ama sizce ne yapmam gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,genelde bir kaç gün içinde tekrar arıyorlar.Bir süre daha bekleyin.

      Sil
    2. Ne kadar sürede dönüş yaptılar ? Teşekkürler.

      Sil
    3. başvurudan 10 gün sonra aradılar

      Sil
  53. merhaba ben uyum markette 5 yıldir nonfood personeli olarak çalışıyorum yaşım 36 açık lise okuyorum migrosta nonfood personeli olarak çalışabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,büyük olasılık işinize devam edeceksiniz.Zira Migros bir çok satın alma operasyonu yaptı,lakin hiç birinde aşırı bir personel çıkartılması yapılmadı.

      Sil
  54. merhaba ben migrosa internet üzerinden başvurdum iki gün önce aramışlar ama aksi gibi telefon yanımda değildi tekrar ararlar mı ne yapmam gerekir sizce

    YanıtlaSil
  55. 4 hafta oluyo basvurali izmirde oturuyorum uc tane magaza muduru referansim var aranmadim neden olabilir gecen gunde yazdim ama eleman ariyolar suan izmire fakat aranmadim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı durumlarda 2 ay sonra bile geri dönüş yaptıkları oluyor.Personel ilanları genelde talep toplamak için sürekli güncel olarak durur.Bir iki hafta daha bekleyip,başka işlere yönelmenizi tavsiye ederim.

      Sil
  56. Selamlar, Kariyer.netten başvuru yapalı 1 ay oldu dönüş yok tekrar başvuru yapma şansını nasıl elde edebilirim ? Cv bırakma olayına pek sıcak bakmıyor magazalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bağlı bulunduğunuz ilde Migros'un genel merkezi olması gerekiyor.Başvurularınızı oradan da yapabilirsiniz.Merkezin adresini mağazalardan öğrenmeniz mümkün.

      Sil
  57. İlginiz için teşekkür ederim. Son olarak şunu sormak isterim işe başladıktan sonra evimin yakınındaki mağazaya geçiş yapma şansımız bulunuyormu? Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet böyle bir şans her zaman vardır.Lakin uygun şartlar olması gerek,yani o mağazada bir personel eksikliği ve sizin çalıştığınız mağazadan bir talep gibi.

      Sil
  58. Tesekkr ederim verdiginiz bilgiler icin 3 referanstan sonra olmamasi da nasip artik hayrli geceler

    YanıtlaSil
  59. Açıktan okuyorum lise mezunu olabilmem için 8 kredim kald. Migros a iş basvurusunda bulunabilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi başvurabilirsiniz.Bir çok rivayette lise şart denilse de,ilkokul mezunları da işe alınır.Geç olmadan başvurunuzu yapın.

      Sil
  60. merhabalar ben migrosun yetistirilmek üzere kasap elemanı olarak başvurdunm maaşları nasıl olur acaba bilgi verirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yetiştirilmek üzere girdiyseniz ilk etapta biraz düşük olabilir.1750-1850 TL aralığında bir ücret almanız muhtemel.Lakin ilerleyen dönemde tecrübe kazandıkça maaşınız artar.

      Sil
  61. Şarküteri elemani olarak baslicam maas yol parasi gida ceki prim toplamda bir ayda elime ne kadar para geçer bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplamda elinize 2000-2150 TL arası bir ücret geçecek.

      Sil
  62. Merhabalar ben kasap reyonumda çalisicam her sey dahil maasim ne kadar olur acaba(kasap satis elemani olarak)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey dahil 2200-2400 TL arasında bir maaş almanız muhtemel.

      Sil
  63. Merhaba 4 gun once kasap icin forum doldurdum el testim yapildi goruntulu konustuk ama henuz arayan olmadi kayseri

    YanıtlaSil
  64. Merhabalar
    Birkaç sorum olacaktı. Migros ta eğitimde ücret veriliyor mu? Birde gıda çeki,deterjan yardımı,okul yardımı her ay mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eğitimde de ücretiniz veriliyor.Bahsettiğiniz sosyal yardımlar 3. ayınızdan sonra kesintisiz her ay veriliyor.

      Sil
  65. Merhaba ben yedi martta işe başladım nisan dörtte bonomu ve yol paramı alabilecek miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,nisan ayında alamasanız dahi mayıs ayında almaya başlayacaksınız.Zira bu cevabımız kesin olmayabilir.Lakin bonu şartı için net bir ay çalışmış olmanız gerekiyordu eskiden.

      Sil
  66. Merhaba iyi çalışmalar diliyorum,

    Ben Migrosa başvurmuştum ve geçen gün dönüş yaptılar, Migrosun satın aldığı kipa da reyon elemanı olarak başlayacakmışım.
    Kipanın tabelası Migros yapılmamış ama migrosta çalışma sistemi neyse Kipada da artık öyleymiş. Sizin duyumunuz var mı Kipanın tabelaları ne zaman Migros olacak yoksa Migros Kipa ları elden mi çıkartmayı düşünüyor daha önce birkaç Kipa mağazasını carrefoursa ya devretmiş.

    İşkur un 3 aylık işbaşı eğitim programıyla alacaklarmış ve beğenirlerse 3 ay sonra sigortayı kendileri yatırmaya başlayıp devam etmemi sağlayacaklarmış ama dönemsel satış elemanı olarak alıyorlar beni buda toplamda 6 ay gibi bir süre olacakmış. Bu geçici bir alım mı olacak 6 ay sonra çıkartılacak mıyım. Onlara göre devam edip etmemem müdürün iki dudağı arasından çıkacak söze bağlı yani müdür yalakası değilsen işini doğru yapsan bile seni istemediğini söylediğinde kapı dışarı edecekler oysa normal işe girenler 3 ay sonra sendikaya üye olup yaklaşık 6 ayın sonunda da kadroya geçebiliyormuş ama ben bu durumda ne kadrolu nede sendikalı olamayacak mıyım. İşkurun vereceği para artı kendileri 100 tl verecekmiş. Cebimden çıkacak yol parası 200 tl yi bulacak elime geçecek para asgari ücretin altında olacak sizin bahsettiğiniz yol, gıda, deterjan yardımını ben alamayacak mıyım.
    Bilgi verirseniz memnun olurum. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Migros Kipa'yı henüz aldı,şu an için kesinlikle devretme/satma gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.Henüz tabela değişmemesi kendi içlerinde almış oldukları bir karar.Lakin bahsettiğiniz gibi şartlar tamamen aynıdır.

      Siz üç ay işkur üzerinden çalışacaksınız,bu üç aylık sürede sendikal haklarlardan faydalanamazsınız.Lakin maaşınız asgari ücretin altında olmayacaktır.Söylentilerde 3. ayın sonunda çıkartılabileceğeniz yer alsa da,işinizi yaptıktan sonra kimse sizi çıkartmaz.Lakin aksı olursa,şirket sizden bir verim alamazsa tabi ki,işinize son verir.

      Prosedürler sürekli değişiyor.İmkanınız var ise, ve kendinize güveniyorsanız kesinlikle işe başlayın derim.Zira şu anda Migros'a girmek pek kolay değil.

      Yol parası konusunu siz girişte bir kez daha konuşun.Şartlar değişmiş olabilir.

      Sil
  67. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
    Migrosun Kipayı satın aldıktan birkaç ay sonra birkaçtane Kipa mağazasını carrefoursa ya devrettiği haberlerini okudum. Tabela değişikliğini de Ağustos ayına kadar ertelemiş ve aynı ertelemeyi geçen yılda yapmış yani sürekli bir Kipayı Migros tabelasıyla değiştirmeme taktiği var buda Kipayı gözden çıkartmak isteyeceğini hissettirdi bana onun için Kipa yı satacak mı diye sormuştum ama siz şuan için bunun söz konusu olamayacağını söylüyorsunuz teşekkür ederim.

    İşkur bünyesinde girdiğim için normal işe giren bir kişi 3 ay sonra sendikaya üye olabiliyorken ben 3 ay işkur üzerinden giriş yaptığım için bu hakkı kazanamayacağım ve Migros Kipa bünyesinde devam etmemi isterse bir sonraki 3 ayın sonunda sendikal haklarım olacak.
    Yani bir 6 ay sendikadan doğan gıda,yol,deterjan v.b. hakkım olmayacak, bana denilen ilk 3 ayın sonunda verdikleri destek olan 100 tl 150 olacakmış başkada ek gelir olmayacak.
    İnsan Kaynaklarının dediğine göre 6 ay sonunda kadroya geçme hakkımda olacakmış. Yani her şey bu 6 aya bağlı görülüyor 6 ay en düşük ücreti kabul eder devam edersem 6 ay sonunda sendika ve kadro hakkım doğacak. İnşallah bu İK nın bize uyguladığı motive sözlerden ibaret kalmaz da bahsi geçen haklarımızı bize verirler, aksi durumda kredi borçlarımdan dolayı bu 6 ay benim için kolay geçmeyecek.
    İnşallah bu kadar sıkıntı çekmeye değer yoksa boşa kürek çekme yaşını da artık geçiyorum ve başka iş bulmam çok zor olacak.
    Teşekkür ederim cevaplar için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz.Migros perakende çalışanlarının çalışmak istedikleri ilk firma diyebilirim.Ne söylerlerse fazlası olur,eksiği olmaz.6 ay kısa bir süre hemen geçer,size şimdiden başarılar dileriz.

      Sil
  68. Merhaba ben migrosa başvuru yapacam sarkuteri olarak 1 ay sonra elime geçen maaş net kadar tl dir. Ve evim yakın yol parası verilir demi yine de maaşa eklenirmi yani . Şimdiden teşekkür edrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Esma hanım,

      Elinize 1900-2100 TL arasında bir para geçecek.Lakin bu ücret ilerleyen dönemlerde yükselecektir.

      Sil
  69. Mrb yaklaşık iki hafta önce Migros'a basvurdum. Hatta mağaza yöneticisi ile görüştüm. Görüşmenin olumlu olduğunu ve iki gün sonra insan kaynakları tarafından aranılacağını söylediler. Henüz bir geri dönüş yok. Sizce geri dönüş sağlanır mı? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,personel ihtiyaç durumuna göre bazen dönüş yapmaları 30 günü bile bulabiliyor.Bir kaç gün daha bekleyip,aranmadığınız takdirde Mağaza yöneticisi ile tekrar görüşmenizde yarar var.Zira gözden kaçırmış veya unutmuş olabilirler.

      Sil
  70. merhaba uyum market çalışanlarına migrosa ta devam edebilmek için iş başvuru
    formu doldurup migrosa basvurmaları söylendi
    uyumda çalışan birsürü insan bu şekilde mi migrosa başlayabilecek devir alınan bir marketin birsürü çalışanının kafasında (işsizmi kalıcaz ) sorusu varken migrostan hiçbir açıklama yapılmıyor sorumsuz bir davranış olduğunu düşünüyorum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Migros devir aldığı hiç bir market personeline bu şekilde bir uygulama yapmadı.Uyum Tamamen Migros'a geçtiğinde muhtemelen çalışanlar,şirket içinde evrakları imzalayıp yollarına devam edecektir.Zira daha önceki satın alma süreçlerinde genelde bu şekilde sonuçlandı süreç.Şu an için telaşlanmanıza gerek yok bizce.

      Sil
  71. peki şuan uyum çalışanları migrosa formla başvuru yapmalımı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır,böyle bir başvuru yapmanıza gerek yok.Migros,size haber verene kadar beklemenizde yarar var.

      Sil
  72. selamlar üniversite işletme lisans mezunuyum kariyerim için migrosda yönetici,üst düzey yönetici olabilirmiyim Not:daha hiç iş yapmadım perakende sektörüde tecrübem yok sizden yada ataşehirdeki merkez migrosa gitsem bilgi alabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yönetici adayı olarak başvurabilirsiniz lakin dönüş yaparlar mı bilinmez.Şirket içinden referans bulabilirseniz mağaza/bölge müdürü gibi,o zaman işe alınma ihtimaliniz daha yüksek olur.

      İmkanınız varsa genel merkeze gidip,yüzyüze görüşmenizde fayda var.

      Sil
  73. miğros ik bana mesaj geldi görüşmeniz olumlu sonuçlanmıştır diye görev teklifi için mail ile telefonla ile arayacağız yazıyor ne zaman ararlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 3 veya 5 gün içinde dönüş yapıyorlar.Telaşlanmadan bekleyin.

      Sil
  74. miğrosa işbaşı eğitim programı kapsamında anif2018 ik personeliyle görüştüm bugün mesaj geldi olumlu sonuçlanmıştır diye ne zaman geri dönüş yaparlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kısa bir sürede dönerler,en fazla 5 gün en az 3 gün içinde sizi ararlar.

      Sil
  75. çalışma hakları nedir maaşı ne kadar öğrenci için biliyor musunuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şartlar ve saatler değişmez.Tabi market içinde tezgahtar ve reyoncu maaşları farklıdır,lakin çalışma şartlarında değişiklik söz konusu değil.

      Sil
  76. Iyi günler sms ile basvurunuz olumlu ihtiyac dogrultusunda geri donus saglanicaktir dendi bu herhangi bir zaman bir kac ay da olabilir yada bikac gun icinde cagrilicam bilginiz varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet bazen 2 ay gibi uzun bir sürede dahi dönüş yapabiliyorlar.Lakin bu süre bazen 3 günü bile geçmeyebiliyor.Yani tamamen personel ihtiyacı ile orantılı bir durum bu.İki hafta beklemenizi şayet dönüş olmazsa başka işleri değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

      Sil
  77. Cevap icin tskler oncelikle..bir sorum daha olacak insan kaynaklariylada gorusme firsati buldum gorusmeden birkac gun icinde boyle msj geldi sorum acaba mulakata cagrilan herkesemi bu sekilde msj geliyor ilerde degerlendirmek acisindan yoksa gercekten ise alinicaklarami yolluyorlar msji

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bir çok kişiye gider o dediğiniz mesaj.İşe alındığınız ancak size evrak listesi verip,bunları hazırlayıp verin dediklerinde kesinleşir.

      Sil
  78. Merhaba,
    ben migros a başvurmuştum onlarda beni kipa da başlattı.
    reyonda çalışıyorum.
    Kipa çalışanlarına sorduğumda 1 buçuk yıldır Migros a geçmeyi beklediklerini söylediler.
    Sendikaları Kipa döneminden kalan üyelikleriymiş, migrosun sendikasına bir transfer olmamış.
    8 yıllık çalışan var normalde migrosta 6 ay sonra kadroya hak kazanırken burada kimseyi kadroya almamışlar kendi sendikalarına geçirmemişler sgk dökümlerinde firma kipa çıkıyormuş hala ve reyon sistemleri migrosa uyarlanmamış.
    Sadece Mony clup ve bonus clup kart artık geçiyor ve ürünlerde birkaç ilave olmuş migrosun kendi ürünleri gelmiş başka bir şey değişmedi ama dışardan baksan migrosa sorsan kipa artık yok o mağazalar migros oldu deniliyor diyorlar o halde neden migros çalışanı gibi haklarımız yok diyorlar.
    Bu biz yeni başlayanlar için de geçerli mi, ben şimdi kipa çalışanı mı görülüyorum sözleşmede kipa süpermarket te başlayacağacım yazıyordu migrosun tabela değiştirmeye pek gönlü yok gibi onlara tabelanın geçen yıl değişeceğini söylemişler ama hala değiştirilmemiş.
    Bu konularda bildiğiniz bir şey varsa paylaşırsanız seviniriz, mağazada fark ettim ki istisnasız her çalışan bu işin uzamasından çok rahatsız çünkü haklarıyla geçiş yapmışlar ama şimdi migros tabela değiştirmezse ve bu durumda ayrılsak tazminatlarımızı sgk kaydımızın gözüktüğü kipadan mı alacağız yoksa migrostan mı diye birbirlerine soruyorlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize gelen bilgiler de 2019'un sonuna doğru Kipa tamamı ile Migros olarak hizmet vermeye başlayacağı yönünde.Aslında Migros,Kipa için tabela değişimini yapacaktı lakin,borsada olan hisselerin tamamını toplayamadı.Bu yüzden bu süreç biraz çetrefilli geçebilir.Zira mağazalar dışında bir de işin hissedar konusu var.Migros,en büyük hissedar olmasına karşın,Kipa'yı borsa kotundan hala çıkaramadı.

      Diğer sorunuza gelince,olası bir durumda tazminatlar Migros tarafından ödenir.

      Sil
  79. merhaba migrosta satış danışmanı veya tezgahtar olarak çalışabilmek için kaç yaşını aşmamış olmak gerekiyor veya iş deneyimi mi önemlidir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,tezgahtarlar için yani kasap-şarküteri ve manavlar da 45 yaşına kadar alımlar yapılabiliyor.Diğer bölümler için genelde 35 yaşını aşmamış olanları tercih etmeye özen gösteriyorlar.

      Sil
  80. Part time çalışanların yıllık izin ve evlilik izni kac gündür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllık izin 14+2 gün,evlilik izniyse 3 gün şeklindedir.

      Sil
  81. Merhabalar işkur üzerinden migrosa sezonluk başlicam performansa ve başarıya bağlı kendi bünyesinde kadroya alınırmıyım cevaplarsanız teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmanızdan memnun kalırlarsa alınırsınız.Önemli olan sizin performansınız.

      Sil
    2. merhaba işkur üzerinden kaç gün sonra aradılar sizi bana mesaj geldi 7 gün oldu aramadılar.

      Sil
  82. Merhaba,20 günü bulabiliyor dönüş yapmaları.

    YanıtlaSil
  83. Merhaba.Ben mağazada görüntülü görüşme yaptım insan kaynaklarıyla mağaza personeli için.2 hafta oldu dönüş yapma ihtimalleri var mı? Bazı kişiler sadece mağaza yöneticileriyle iş görüşmesi yapmış.Niye böyle bir fark var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,zaman zaman görüşmeler görüntülü telekonferans şeklinde olabiliyor.Diğer konuya gelirsek,bazen personel ihtiyacına göre 30 gün sonra bile dönüş yapabiliyorlar.

      Sil
  84. Merhabalar hayırlı akşamlar. Burda A101 ile migrosü karsilastiran arkadaşlar olmuş fakat bnm sorum personel misal sadece kasasında durmuyor mu her işi yapıyor mu?? Şahsen A101 de bütün işten sen sorumlusun migrostami öyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,size de hayırlı akşamlar.Migros da herkes sorumlu olduğu yerde durur ve ilgili olduğu işi yapar.A101-Bim ve Şok'un yapısı Migros'tan çok farklıdır.

      Sil
  85. Teşekkürler ilginiz için.o zaman birebir görüşme için haberleriniZi bekliyorum 🙏

    YanıtlaSil
  86. Merhabalar... yine ben ama ben netten is başvuru yaptım fakat bilgileri güncelle dedi. Formu gönder yoktu. Güncelledim Form kayboldu bulamadım. . Yani tekrar basvuramadimmm... başvuruyu nereden nasıl yapabilirizzz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,kariyer siteleri ve Migros'un resmi web sayfası üzerinden tekrar başvuru yapmanız mümkün.İmkanınız varsa genel merkezden de başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  87. Merhabalar. Daha önce başvuru yaptım ancak dönüş olmadı tekrar başvuru yapicam İzmir bolgesi cikmiyor.? Ayrıca sezonluk eleman olarak başlayıp kadroya geçme şansımız varmı teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kadroya gecenler var.Mağazalardan veya genel müdürlükten başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.

      Sil
  88. Merhaba Emekliyim 2 gun oldu mıgros da baslayalı kasiyer olarak. Full time olarak. Ay sonunda ne kadar maas alicam Bilmiyorum yol parasını ne zaman verıyorlar Birde sendikal haklardan ne zaman yararlanıcam. Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yol parası,avans ve maaş farklı günlerde yatıyor.Bu tarihler yazımızda yer alıyor.Sendikal haklara 3 ay sonra kavuşacaksınız.Her şey dahil alacağınız ücret 1850-1950 TL aralığında olacaktır.

      Sil
  89. Migros Kipa avm çalışanlarını tüm hakları ile satın aldığı içim devam etmektedir, Makro Market ve Uyum çalışanlarının tüm hak edişleri Makro Market tarafından ödeneceği için Migros A.Ş ye girişler referanslara ve Migros A.Ş. Nin işe alım sürecine göre olacaktır. Uyum çalışanları Migros A.Ş. Şubelerine iş başvuru formu bırakmasını önemle tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  90. Merhaba kusura bakmayın tam anlayamadım Sendıka hakları haric bu aya alacağım ucret mı 1850 olucak. Kasa tazminatı ve yol parası alamıcakmıyım 3 ay dolmadan. Bana lutfen su an alicagım ucret ve yan gelirleri yaxsrmısınız. Birde 3 ay sonra net her sey dahil ne kadar alicam. Tesekkurlet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yol parası alacağınız ücrete tabiidir.Yanı ilk üç ay yol parası dahil 1850 TL alacaksınız.Bu ücrete kasa tazminatı dahil değildir.Üçüncü ayınızdan sonra gıda çeki,deterjan yardımı ve sendikanın tanıdığı diğer haklardan da faydalanabilirsiniz.

      Sil
  91. evime en yakın şube 2m migros. ben 3m'de çalışmak isterim? böyle bir şey okumuştum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bu mümkün,Lakin ilk girişlerde genelde nerede çalışacağınıza onlar karar verir.İşe başladıktan sonra sendika temsilcisi ile görüşerek,mağaza değişikliği için bildirim yapmanız mümkün.

      Sil
  92. Merhaba yenı giren kasiyer net ne kadar maas akıyor. Birde kasa tazminatı varmı varsa ne kadar tesekkur ler

    YanıtlaSil
  93. merhaba Migros başvuru yapan uyum calısanlarını görüşmeye çağırmaya başladı fakat başvuru yapmış ama henüz aranmamış olanlar var onları sonra kesin arayacakmıdır net bilgi alabilirmiyiz ?

    YanıtlaSil
  94. Uyum ve Makro Marketten şu an aktif çalışan başvurularının hepsi ile Migros görüşecektir, içinizi ferah tutunuz

    YanıtlaSil
  95. Merhabalar.İstanbul Migros genel müdürlükte iş başvurusunda bulundum. Aradan 1 hafta geçtikten sonra beni aradılar iş görüşmesine gittim Migros mpojet çalışmak istiyorum dedim. 5 gün oldu aramadilar. Ne zaman ararlar?
    Olumlu ya da olumsuz mesaji kesin atarlar mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,genelde 3 haftayı bile bulabiliyor dönüş yapmaları.Olumsuz olduğu zaman bilgilendirici bir mesaj atmıyorlar.

      Sil
  96. Iyi aksamlar bende Migrosa sezonluk olarak başvuru yapmak istiyorum fakat basvuruyu yapamadan desteklenmiyor yazısı ile karşılaşıyorum ne yapmalıyım bir türlü basvuruyu yapamadım yardım lütfen

    YanıtlaSil
  97. İyi akşamlar Zeynep hanım.Mağalazalardan ve kariyer siteleri üzerinden başvuru yapmayı deneyin.

    YanıtlaSil
  98. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  99. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sınavda sektörel sorular sorulur.Müşteri istekleri,şikayet halinde yapılması gerekenler gibi sorular.Sektöre yabancı değilseniz bu tür sınavlar sizi pek zorlamaz.Önemli olan mülakattır.Mülakatta sizin giyinişiniz dahil bir çok konuda titizlikle inceleme yaparlar.

      Tecrübeli olmanız sizin için avantaj.Bir kaç hafta bekleyip sonucu görebilirsiniz.

      Sil
  100. Iyi gunler bir bucuk hafta once yazmistim size basvuru olumlu ihtiyac dogrultusunda cagrilicaksiniz die mesaj gelmisti ve bugun arandim ikinci gorusme icin..sizce bu gorusmede direk alinip evrak tamamlamam icinmi cagrildim yoksa yine eleme gibi bir seymi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günler büyük olasılık sizden evraklarınızı tamamlayıp,getirmenizi ve devamında iş başı yapmanız istenecektir.Başarılar dileriz...

      Sil
  101. Market konusunda hic tecrubem yok onlisans mezunuyum bayanim ve reyon bolumunde calismak istiyorum kasa istemiyorum demistim bu benm icin bir dezavantaj olabilirmi reyona erkek elemanlarimi aliyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki dezavantaj değil.Migros bayan istihdamına da çok önem verir.Bünyesinde çalışan erkek Kasaplar kadar,bayan Kasaplarda vardır.Personel ihtiyaçları varsa değerlendirmeye alacaklardır.Tezgahtarlar dışında tecrübe arayan bir firma değildir Migros.

      Sil
  102. Merhabalar sezonluk olarak nasıl başvuru yapabilirim yardım lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazalardan ve genel merkezlerden başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  103. dün 3m migros'ta alışveriş yaparken çalışanları kestim. daha önce kasiyerlik yaparken gördüğüm erkek çalışan(kola açtırmıştım hemen hatırladım) reyondaydı. anlamlandıramadım bu durumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman personeller kendi istekleri ile reyonculara yardım edebilir.Özellikle kasiyerler erkekse.

      Sil
  104. merhabalar ben elden form doldurup vermiştim halen dönüş olmadı

    YanıtlaSil
  105. Tsk ederim sabirla cevapladiginiz icin :)

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda