8.02.2018

Şok Market 2018 Çalışma Şartları/Maaşları



2017 yılında devasa büyüme gösteren perakende şirketlerinden biri olan Şok Market,ülkemizde en güçlü indirim marketlerinde ilk sıralarda yer almaktadır.Rakipleri kıyasıya mağaza sayılarını arttırırken Şok Marketinde,geri kaldığı söylenemez.Zira firma şu an itibari ile 5 bin mağaza sayısını geçti.

Ayrıca 2018 yılın da Şok Market,hem İstanbul Borsasında-hemde Londra Borsasında işlem görmeye hazırlanıyor.Bu atılım ile firma daha istikrarlı bir büyüme içine girecek.

Şok Market Çalışma Şartları 2018

Şok Market de günlük çalışma süresi 8,5 saat olarak belirlenmiştir.Yemek ve çay molası bu saatlere dahildir.Hafta bir gün haftalık izin ve yılınızı doldurmanız durumun da 14+2 gün şeklinde,yıllık izin hakkına sahip olursunuz.Zaman zaman fazla çalışmanız söz onusu olabilir,bu çalışmalar için ücret almanız söz konusu değildir.Bu çalışmalar karşılığın da,çalıştığınız süre kadar işten erken çıkma veya işe geç gelme şeklin de denkleştirme yapılır.Bunun dışın da resmi tatiller dışın da ek mesai ödemesi yapılmaz.

Şok Market'de personel vardiya sistemi ile çalışmaktadır.Vardiyalar sabah/akşamcı şeklinde yapılıyor.Vardiya düzenini sağlama görevi Mağaza Sorumlusuna aittir.

Şok Market Maaşları 2018

2018 yılında asgari ücrete yapılan zam ile beraber Şok Market'de maaş rakamları da değişti.Şok'a başlayan her personel ilk 3 ay Asgari ücret ile istihdam edilmektedir.
Üçüncü ayın sonun da ise maaşınız yemek ücreti ile beraber 1900 TL gibi bir rakam olmaktadır.Bu rakama ek olarak Şok kartınıza her ay 80-100 TL arasında,sadece Şok Market'de kullanabileceğiniz bir para yükleniyor.

Yukarıda saydıklarımıza ek olarak firmada prim sistemi bulunmaktadır.Mağaza satışlarına göre maaşınızın %10'unu prim olarak alma şansınız var.

Personel: 1900-2000 TL
Mağaza Sorumlusu Yardımcısı 2100-2300 TL
Mağaza Sorumlusu 2300-2750 TL

Kısaca özetlemek gerekirse: Maaş + Yemek Ücreti + Çek + Prim şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.Firma hiç bir mağazasında servis imkanı sunmamaktadır.

263 yorum :

  1. Maaşlar ayın kaçında yatıyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayın 5'inde yata başlar ve yattığı banka garanti bankasıdır.

      Sil
    2. 26sinda avans 5 inde maas yatiyo

      Sil
  2. Bursada yasiyorum suan işe alım var mi acaba cv birakmayi düşünüyorm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş başvurunuzu yapın,zira Migros sürekli personel alımı yapmaktadır.

      Sil
  3. Ben işe yeni 15 şubatta işe başladım. Ayın 5 inde maaşın yarısı kadat maaş alıcam değil mi? Birde size zahmet ortalama ne kadar alıcam martın 5 inde yarısı olmasına rağmen ortalama rakam söyler misiniz? Avansda maaşımın yatağı ay mı yatar bu ayın 26 sında yatar mı yoksa teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ilk ay avans yatmayabilir,fakat daha sonraki aylarda düzenli olarak avansınız yatar.Siz Mart ayında yanı gelecek ayın 5'inde yarım maaş alırsınız.Yaklaşık 1000 TL kadar bir ücret alacaksınız.

      Sil
  4. Benim bir sorum olacakti sigorta nasil ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe başladığınız gün sigortanız da başlar.

      Sil
  5. Merhaba benim bir sorum olackti ben daha ise alinmadi ama bemi aradklar iste konustular maas 2 binmis yol arti yemek ile birkikte benim sorum bu yol ve yemek parasi para olarak mi veriyor yoksa kart olarak mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yol ücreti verilmez.Yemek ücreti nakit olarak ödenir.

      Sil
  6. Market sorumlusuyla gorustum ama bana dedikleri e mailime bir link gelevekmis ve beni sinav yapacakmis acaba bu ne tur bir sinav sorulati nasil bilgilendirimisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sizi zorlayacak sorular değil.Öz geçmişiniz,iş tecrübeleriniz vs. gibi sorular olacak.

      Sil
  7. merhaba e maile sorular geldi yaptım 1 hafta geçti ama haber yok ne zaman haber verirler acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,20 günü bulabiliyor geri dönüş yapmaları veya hiç dönüş yapmaları.Nitekim başka işlere de bakmanız da fayda var.Zira en azından bir yere bağlı kalmazsınız.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Şart demek yanlış olur,lakin lise mezunu almaya özen gösteriyorlar.

      Sil
  9. Merhaba beni is görüşmesi için çağırdılar eleman alımı varmış diğer kişiler arasından nasıl seçim yaparak alım yapıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,seçim kriterleri çok farklı olabiliyor.O anki düşünceleri,sizin giyiniş ve davranışınız bu seçimlerde önemli etken.Zira personel ihtiyacının fazla olduğu dönemlerde bu kriterleri arka plana attıkları da olabiliyor.

      Sil
  10. Merhaba bende şoka yeni başladım ama aklımda bi soru işareti var öğrenciyim ben ve full çalışıyorum maaşım ne kadar yatar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2000 TL gibi bir rakam alaçaksınız.

      Sil
    2. Ne 2000 i öğrenci statüsünden işkurdan girdim en fazla aldığım para 1109 lira akşama kadar ayakta durmaktan ayağımın şişmesi ve kadroya geçecen diye tüm işlerin sana yüklenmesi cabası ayrıca yeri geldi mi saat gece onda çıkarıyorlar 9:15 te çıkman gerekirken molalar da bi saat falan değil yemeğini yedikten hemen sonra geri işe çağırıyorlar ayrıca molaya bile çıkmanda burun kıvıran yöneticiler var

      Sil
  11. Merhaba benide iş görüşmesine çağırdılar fakat aklıma takılan birkaç şey var. Yol ve yemek ücreti veriyorlar mı? Personel maaşı net olarak ne kadar veriliyor? Bir de bayanlara ağır şeyler taşıtıyorlar mı? Yapması gereken iş dışında önüne gelen her işi yaptırtıyorlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yol ücreti yok lakin,yemek firma tarafından karşılanıyor.Ücret olarak elinize 1900-2000 TL arasında bir para geçer.Bayanlara aşırı ağır işler yaptırılmıyor,bu konuda rahat olabilirsiniz.Yapılması gerekilen işler bellidir.Reyon dizilimi,temizlik ve kasa.Bunun dışında başka bir iş yok zaten.

      Sil
  12. Merhaba ben yeni başladım iş kurdan engelli kategorisinden girdim merak ettiğim soru şu ; 3 ay sonra diğer personeller gibi 1900-2000 tl civarı maaş + primlerden alabilecek miyim ? Tek mesai 11:00-20:00 olarak çalışıyorum biraz kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet 3 ay sonra sizde aynı ücretleri alacaksınız.Zira işkur veya engeliniz alacağınız ücretin az veya çok olmasına mani değil.vardiya saatinizin önemi yok.Haftalık toplamda 45 saat çalışmanız gerekiyor.Yani günde molalar dahil 8,5 saat mağazada çalışmanız söz konusu.

      Sil
  13. bilgilendirme için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  14. Merhaba ben şoka yarın başlıyorum ama kafam karıştı 3 ay boyunca 1600 asgari mi alicam yoksa dediğiniz gibi 1900 mu

    YanıtlaSil
  15. Ben anlamadım nerden okudum 1500 diyen var 1750 diyen var net maaş nedir bu 3 ay nerden çıktı niye daha az alicam okadar süre tam bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, 3 ay sonra elinize 1900-2000 TL arasında bir maaş geçecektir.

    YanıtlaSil
  17. Benim şoka girmeyi düşünüyorum aklıma birkaç soru varda
    1 şokda yeni girenle eski giren arasında maaş farkı varmı ve birde net ne kadar geçer evli ile çocuklu olanla bekar arasında fark varmı
    2. Çalışanlar ne zaman pirim alır yeni girenler için maaşın üzerine mi yatıyor maaşla beraber
    3.şok kartı nasıl oluyor alış veriş fişi bu maaşla alakası varmı yoksa maaşın içindemi
    4.çalışanlar yol+yemek+prim+şok alışveriş fişi içinde ne kadar net maaş geçer

    YanıtlaSil
  18. Merhaba,aslında sorularınızın cevabı yazımızda var,lakin biz yine de kısaca cevap yazalım.

    Yöneticiler dışında maaşlar aynıdır.Evli ve çocuğu olanlar AGİ'den dolayı farklı bir maaş alabilir.

    İşe Girişten 3 ay sonra tüm haklarınızı alırsınız.Primler maaşla beraber yatar.

    Şok kart sadece Şok Marketlerdr alışveriş yapabileceğinjz bir karttır.Her ay bu karta para yüklenir.

    İş başlarsanız 1900-2100 TL aralığın da bir maaş alırsınız.

    YanıtlaSil
  19. peki ben daha once bir kere sezonluk girip istifa etmistim bir yilda kadrolu calisip istifa ettim ogrenci oldugum icin yeniden baslamak istersem ucrette ilk 3 ay askeri ucret mi oluyor,tesekkur ederim simdiden ilginiz icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işe alınmanız durumunda ilk üç ay bahsettiğiniz gibi bir maaş alacaksınız.Üçüncü ayınızdan sonra maaşınız yükselecektir.

      Sil
  20. Merhaba ben bugün şok marketlere görüsmeye cagrildim. Önlisans mezunuyum. Görüsmede bana bunun bi ongorusme oldugunu daha sonra arayacaklarini soylediler. Gorusmede pek uzun surmedi.Sizce Sok marketlere alinir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Ön görüşmeler genelde çok uzun sürmez.Sizi İk'ya çağırdıklarında genelde uzun bir görüşme yapıp evrak isterler.Şu an için bir süre bekleyin.20 Gün içinde bir dönüş olmazsa,bir kezde internet üzerinden başvuru yapmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  21. Merabalar şok markete 3 ay önce ise başladım ama anlamadım bisey var ki su yardımcı nin konuşması başka mudurunkisi başka neden boylesiniz dediğim zaman sen kuruyosun se inceliyorsun diyolar ben kurmuyorum bunu gayet iyi biliyorum benim haklı olduğum konularda ise haksızmısim gb davranıyorlar onlarla konuşmak istemiyorum bazen ne yapmalıyım sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,size bir haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız durumu Bölge Sorumlunuza bildirmeniz de yarar var.Fakat gündelik hayatta yaşanan küçük sürtüşme/tartışmalar ise,üzerinde çok düşünmemenizi tavsiye ederiz.Zira perakende insan odaklı bir meslek olduğu için,her türden,inançtan ve fikirden insanlar ile çalışmanız mümkün.

      Sil
  22. 11 aydir calisiyorum maasim ilk 3 ay 1600du sonra 1800 oldu bir kere dahi 1900 alamadim acaba sebebi nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asgari geçim indirimi aldığınız ücreti etkileyebilir.

      Sil
  23. merhaba sok markete iş başvurusu yaptım ama bi sorum olacak şok işkur üzerinden mi eleman alıyo benim işkurdan cezam var bu durumda işe girebilir miyim bide askerlik durumu hkkında bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,personel ihtiyacının durumuna göre hem işkur,hemde kendi İk birimi üzerinden işçi alınıyor.Çok acil durumlarda kendileri işçi alımı yapmaya özen gösteriyorlar.İşkur'dan cezanız olmanız Şok'a girmenize mani değil.Siz iş başvurunuzu yapabilirsiniz.

      Sil
  24. Merhabalar 23 Mart tarihinde Şok market için internet üzerinden başvuru yaptım bir de mağaza üzerinden cv bıraktım bir sorun olur mu sizce ? Aradan 1 hafta geçti mağazadaki müdüre bilgi almak için sordum cv min mağazada olduğunu eğer ihtiyaç olursa görüşme yapacak sorumlulara teslim edeceğini belirtti. Acil işe ihtiyacım olduğu için bu görüşmelere tahmini ne kadar sürede geri dönüş yapıyorlar sizce? Ek olarak A101 mağazası görüşmelere daha erken çağırıyorsa oraya da başvurayım ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iki yerden de başvuru yapmanız sorun değil.Personel ihtiyacına göre bazen dönüş yapmaları bir ayı bile gecebiliyor.A101'in personel alımı sürekli aktif,başvuru yapıp ikisinden de haber beklemek mantıklı.

      Sil
  25. Teşekkür ederim bilgiler için ,ben birşey duydum ne kadar doğru bilmiyorum A101 de çalışan birisi eğer işten ayrılıp Bim e başvurursa almazlar diye bir söylenti var doğru mudur? Doğru ise bu söylenti Şok Market içinde geçerli midir? Yani Şok Markette çalışıp ilerleyen dönemlerde Bim e geçmek istesek olumsuz mu olur sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşten çıkma veya çıkartılma sebebi önemli.Sorunsuz çıkan bir personel tüm marketlerde çalıştırılabilir.

      Sil
  26. Teşekkür ederim bilgiler için sağolun 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica eder,size başarılar ve bol şans dileriz.

      Sil
  27. işkurdan başvurdum engelli emekliyim evrakları istediler.teslim edince 20 gün beklermiyim birde maaş emekli engeli olunca ne kadar olur bana 2000 dediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş bilgisini size doğru vermişler,aşağı yukarı alacağınız ücret 2 bin TL kadardır.Duruma göre,yani personel ihtiyacına göre daha erken dönme ihtimalleri her zaman vardır.Lakin acil ihtiyaç yoksa dönüş yapmaları günü bile bulabiliyor.

      Sil
  28. Henüz şokun kadrosuna alınmayan. Kişinin toplam alacağı maaş nedir ? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  29. mrb. bildiğim kadarıyla sabıkalı insanlar ise alınmıyor.ben ise alınmadım.ama geçen gün 5 yıl cinayetten yatan biri ise alınmış.ben sadece 1 ay borcumu odeyemedigim icinyatmistim.bu ne biçim iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sırf sabıka yüzünden insanları geçmişi ile yargılayıp,iş kapısını tamamı ile kapatmak büyük bir ayıp.Size geçmiş olsun diyerek başka işlerde başarılar dileriz.

      Diğer konuya gelirsek bahsi geçen kişi,ilgili iş yerine devlet destekli bir program ile iş başı yapmış olabilir.

      Sil
  30. Merhaba ben işe başlayalım 1 hafta oldum istifa etmek istiyorum. Sorun çıkarırlar mi heran bırakabilir miyim

    YanıtlaSil
  31. Selamlar istifa ettim 3 ay oldu geri işe girme şansım varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sorunsuz bir şekilde çıktıysanız tekrar başvurabilirsiniz.Lakin bölge sorumlusunun referansı önemli.

      Sil
  32. Engelli personel olarak şok ta işe başlayacağım. Sormak istediğim ise ilk 3 aydan sonra alacağım 1900-2000 civari olan maaşımın icerisine ayriyetten yemek veya prim dahil mi? Yoksa brüt maas 2000 artı yemek vs olarak mi alacağım? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1900 + Yemek ücreti bunun dışında primler olabilecek.Lakin primler mağaza göre değişir.İyi çalışmalar dileriz.

      Sil
  33. Neden maaş konusunda yalan söylüyorosunuz 2 bin diye bende başvurdum asgari ücret veriyorlarmış hiç artma olmadan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asgari ücretin üzerine,yemek ücreti ve envanter vb. primleri de eklemelisiniz.Yani verdiğimiz rakamlar bir ayın sonunda elinizde olan paranın miktarıdır.

      Sil
    2. Hayır 2 bin veriyolar eğer işkurdan giriyorsanız asgari ücret +300 tl yemek yol parası alıyorsunuz

      Sil
  34. şokta yemek + maaş olarak mı bankaya yatıyor

    YanıtlaSil
  35. benim anlamak istediğim şu engelli emekliden kesilen maaş çıkınca net ne kaar elime para geçer birde yemek paarası ilave mi

    YanıtlaSil
  36. İşkur üzerinden işe başladım yaklaşık olarak 25 gün oldu maaşımı nerden ve nasıl çekebilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziraat veya Halk bankalarindan birine yatar.Her ayın 10'u-15'i arası kontrol edebilirsiniz.

      Sil
  37. Ama nasıl kontrol edicem hesap açtırmadılar ve bankamatikten de kartsız para çekme diye birşey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki bankaya da kimliğiniz ile gitmeniz yeterli.İşkur sizin adınıza hesap açacaktır.

      Sil
  38. engelli çalışan ilk ay avans alırmı

    YanıtlaSil
  39. Peki direk magaza yonetici yardimcisi olarak ise baslayanlar ne kadar maas aliyor yada direk yonetici olarak girenler; birde şok karta yuklenen meblag her ay mi yatiyor. Bilgi icin simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt yönetici olarak başlayanların maaşları farkedebiliyor.Yardımcılar 2100-2300 TL arasında,sorumlu ise 2300-2750 TL arasında bir maaş alır.Evet Şok karta yatan para her ay periyodik olarak yatar.

      Sil
  40. Merhabalar,bir şirketten muhasebe uzmanı olarak çalışıyordum bu ay işten ayrılacağım.Mağaza sorumlu yardımcısı pozisyonuna başvuru yaptım internet üzerinden askerliğimin tecil süresi 1,5 yıl kaldı bu durum başvuru değerlendirmesinde problem yaratır mı ve son olarak başlangıç ücretim ne kadar olur bilgi verebilir misiniz. Teşekkürler,iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yönetici başvuruları için tecil süreniz sıkıntı olabilir.Zira genelde askerlik ile ilişiği olmayanları tercih etmeye özen gösteriyorlar.2100-2300 TL arasında bir ücret ile işbaşı yaparsınız.

      Sil
  41. Halk bankasına kimliğimle gittim ne zaman yattıgını bilmiyoruz kontrolde edemiyoruz dedi böyle bi saçmalık var mı ya ?

    YanıtlaSil
  42. 18 yas altı yazları çalışacak öğrenci aliyomusunuz

    YanıtlaSil
  43. Ben adana sokdeposunda çalışıyorum maaşım 2150 tl çok memnunum isci alımı başladı haberiniz olsun arkadaslar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende adanadayım Referans olmadan girme şansımız varmı malum referansı olmayana hamallık bile yaptırmıyorlar artık

      Sil
  44. Merhaba 3 sene şok markette çalışmıştım ailevi sorunlarımdan dolayı istifa etmiştim, sevilen işini yapan biriydim son 1 yıldır tekrar girmeye çalışıyorum ama istifa edenler geri alınmıyormuş ne kadar doğru bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışma şekliniz iyiyse ve sorunsuz bir şekilde işten ayrıldıysanız,işe alınma ihtimaliniz her zaman vardır.Bölge sorumluları bu konuda yetki sahibidir.Eski bölge sorumlunuz size yardımcı olabilir.

      Sil
  45. Ben şoka iş başvurusunda bulundum. İşkur aracılığıyla işe alınmak için aradılar. Sporda üzerinden sınav yaptılar. 3 gün sonra aradığımda başarılı olamadığımı söylediler. Tekrar bir şansım olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazalardan veya kariyer sitelerinden şansınızı bir kez daha deneyebilirsiniz.

      Sil
  46. şok marketin eğitim sınavına gireceğim engelliyim sınavı geçemezsem sonuç olarak çıkarılırmıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitimlere girmek zorunludur.Çıkartılmazsınız lakin,sözlü olarak uyarılırsınız.

      Sil
  47. Merhaba şok markette çalışmak istiyorum fakat başka şubelere gönderim olduğu için tereddüt ediyorum. Acaba başka şubelere göndermedeki amaç nedir? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkan ve dürüst olduğunuz sürece şubeniz değişmez.Şube değişikliği zaruri olmadığı sürece tekrarlanan bir şey değildir.

      Sil
  48. Slm sok deposunda bas vurdum benden resim ve kimlik foto kapısı istendi verdim sizce ise alindimmi ne zaman dönüş yaparlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar,kimlik fotokopisini ve resmi forma ekleyip,genel merkeze gönderiyorlar.Uygun bulmaları halinde sizi işe almak için çağırıyorlar.Genelde 10 gün içinde dönüyorlar bol şans.

      Sil
  49. Sok marketin deposunda servis yemek vardır umarım maaşları nekadar olur sok kart ne zaman verirler bilgilendirirseniz sevinirim tskler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hepsi var.Şok kartı işe girdikten yaklaşık bir ay sonra alırsınız.Ve daha sonra maaşınız ile beraber her ay düzenli para yatar.

      Sil
  50. Depo çalışması zor mudur sizce nasil tsk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazalar göre biraz ağır olsa da,kafanız rahat eder.

      Sil
  51. mrbben 10 nisandaengelli olarak işe başladım fultime 26sında kaç günlük para alacam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs ayında 20 günlük ücret alacaksınız.

      Sil
  52. Soktan marketten 3 gun once ayrildim hayatimda calistigiim en fazla sureli is bu oldu vardiya diye bir sey yok bir guhn kesin fullsun maasda 3 aydn sonrada 1.700 tas patlasin 1.750 bordmu atabilirim sizlere insanlari kandirmayin

    YanıtlaSil
  53. Avans yazdırılmamış olabilir.

    YanıtlaSil
  54. Merhaba master olarak başlayacam evli iki çocuk var net olarak en kötü ne alirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 2400-2750 TL arasında bir maaş alacaksınızdır.

      Sil
  55. Meraba Bn öğrenciyim çalışmak istyorm net üzeri bugün başvurdum kaç gün içinde yanıt gelir yada gelmeme ihtimali var mı Bn 3 ay fultime 3 aydan sonra part-time çalışmak istiorm daha öncede başvuru yaptım bisi gelmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynep hanım,Genelde 10-20 gün içinde dönüş yapıyorlar.Bu sıra personel alımı hayli fazla,muhtemelen sizi de arayacaklardır.Bir süre çalıştıktan sonra part-time çalışmanız,ancak çalıştığınız mağazanın durumu ile alakalı bir konu.Bir kaç gün daha bekleyin.Şayet 30 günü aşarsa olumsuz olmuştur demektir.

      Sil
  56. Merhaba eşimi yeni işe çağırdılar iki çocuğumuz var net aylık yol pirim yemek ilk ay ne kadar alır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 2050-2100 TL arasında bir maaş alması gerekiyor.Tabi bu bahsettiğim rakam üçüncü ayından sonra alacağı maaştır.İlk ay 1800-1900 TL aralığında bir ücret alabilir.

      Sil
  57. mrb 10 nisandaengelliolarak işe başladım evliyim 2 çocuk var nisan 26sında 580tl avans aldımmaaşta nekadaralırım.tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,muhtemelen maaş günü 1400 TL civarı bir ödeme daha alacaksınız.3 Ay sonra maaşınız 2000-2100 TL arasında bir ücret olacaktır.

      Sil
  58. Merhaba benim 18 yaşıma girmeme 30 gün var acaba işe alım konusunda bi sıkıntı çıkar mı başvursam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sıkıntı olmaz.Başvurunuzu yapabilirsiniz.Büyük olasılık işe alacaklardır.

      Sil
  59. Bende sık marketlerde çalışıyordum tazminatımı vermediler tazminatımı almak istiyirum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu konu hakkında 170'i aramanızı tavsiye ederiz.

      Sil
  60. Merhaba iki gun once şok magazasina evraklarimi teslim ettim.bugunde imzami attim.bu durum işe kesin alindigimi gosterir mi acaba.cnku mudur ben seni arycam dedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrak teslimi yaptıysanız en geç,pazartesi iş başı yapmanız gerekiyor.

      Sil
  61. mrbnisan 10nunda engelli olarak işe başladım nisan26sında avans580 tlaldım.5 mayıs maaş ta ne kadar alacak.2çocuğum var ilk ay agi olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 900-1000 TL arasında bir ek ödeme daha almanız muhtemel.

      Sil
  62. İşe başvurdum tam alıcaklardı herşey tamamdı fakat lise mezunu değilm diye sonra iptal ettiler migrosta lise mezunu şart değilken şok felan neden mezun istiyor

    YanıtlaSil
  63. Öğrenci alınmıyor die bi söylenti var doğru mu acaba ? Bunu öğrenmem için nereye başvurabilirm yada beni yönlendirebilcgnz bu numara var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenciden kastınız açık öğretim,üniversite hangisi?

      Sil
  64. Üniversite okuyorum açıktan değil normal okuorm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Part time olarak başvuru yapabilirsiniz.Yakın mağazalarda olası bir part time personel ihtiyacında dönüş yapabilirler.

      Sil
  65. Suan aciktan lise okuyorum is icin engel olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle olmaz.Başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  66. Merabalar 1 nisanda ise basladim ve 23 nisan ve 1 mayis ta mesayi yaptim 26 nisanda 800 4 mayis ta 1000 lira para yatti neden boyle bir rakam oldu 1900 + 2 gun mesai yatmasi gereken yerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,1 Mayıs günü çalıştığınız mesai size haziran ayında ödenecek.Yani anlattığınıza göre bir sorun görünmüyor.1 ve 19 Mayıs günü mesai ücretiniz haziran maaşında ödenir.Sorun yok yani.

      Sil
  67. Tesekkurler. Birsey daha sormak istiyorum ben isimde cabuk yukselmeyi hedefleyen birisiyim ve antalya bolgesinde yasiyorum burada surekli markete giren cikiyor en fazla normal personel 2 ay kadar calisiyor ozellikle sezon acildigi zaman surekli personel alimi oluyor. Ben baslarsam tekrar cikmayi dusunmuyorum bu sartlar altinda bir bayan olarak magaza muduru olmam soz konusu olabilir mi ve ne kadar surede olabilir ? Yanitlarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Perakende sektörü eğlenceli ve bir o kadarda zor bir sektör olabiliyor.Fakat sisteme alıştıktan sonra zor olan tarafının bir önemi kalmıyor.Siz çalışkan ve dürüst olursanız bir yılın sonunda mağaza sorumlusu olabilirsiniz.Şokta hem bayan hemde mağaza müdürü/sorumlusu olarak çalışan çok kişi var.

      Sil
  68. şok markette engelli eleman işten atılırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçerli bir mazeretleri varsa tazminatını verir ve çıkartabilirler.

      Sil
  69. Merhaba bi sorum olacak.
    3 gün önce İşkur dan kaydım yapıldı.
    Ben farklı bi iş yerinde çalışıyorum.
    Nisan ayı sigorta n yatmaz ise sıkıntı olnaz dediler.
    Nisan ayı sigortam yatmadı
    Is cikisim 1 mayısta görünse problem yaşar miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba dedikleri gibi Nisan ayı yatmaz ise sıkıntı olmaz.Bir problem olmaması gerekiyor.

      Sil
  70. bende soka girdim calisanlarin ortamini sevmedim cikasimda var cikmayasimda var 2.gun simdi belkiden ilk gunleri boyle oluyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk ayı atlatırsanız her şey daha güzel olur.

      Sil
  71. biz cikarsak tazminat falan vermiyoruz demi imza atmistikta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 60 gün içinde istediğiniz an çıkabilirsiniz.Aksi takdirde 14 gün ihpar süresi çalışmanız gerekiyor.

      Sil
  72. mrb10 nisanda şoka başladım avansımı maaşımı aldım 2 çocuğumvar engelliyimve 3 ay deneme süresi var bu kısa sürede müdüründen personeline alışkanlığından dolayı büyük ilgi aldım.sorum şu agi nezmn alırım.tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Agi her ay maaşınız ile beraber size ödenir.Maaş bordronuzda Agi ayrıca belirtilmiştir.

      Sil
  73. Merhaba.. işkur kapsamında şokta çalışan birinin çalışma saatleri ve tatil günleri hakkında bilgi verir misiniz ? İkinci olarak işkur vasıtasıyla şokta çalışmaya başlayan birini daha sonra şok kendi kadrosuna alıyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,çalışma saatleri ve şartları değişmez.Yani bizim en başta yazdığımız gibidir.Evet tabi ki kendi kadrosuna alıyor.Aslında zaten Şok'un kendi kadrosunda çalışmaya başlıyorsunuz,tek farkınız bir süre işkur üzerinden maaş almanız.

      Sil
  74. Merhaba ben işkur dan çalışıyorum. Bi yerden maaş bordromu istediler fakat nasıl çıkartıcamı bilmiyorum siz biliyormusnuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,İk departmanından bordro talep edebilirsiniz.

      Sil
  75. Merhabalar ismim Birgül ben bir ay önce şok market e başvuru yaptım bir ay sonra görüşmeye çağrıldım ve aradan iki gün gecti beni aradılar insan kaynakları bilgilerim de bi kaç eksik varmış onu sordular işten ayrılma nedeni sordular bende ilk iş yerim devretti ikinci iş yerim evime cok uzak tı akşamları sıkıntı oluyoddu dedim üçüncü iş yerim evlendim eşim çalışmamı istemedi o yüzden çıktım dedim beyfendi tamam dedi evrak için sizi atayabiliriz dedi TAmam dedim be dört gün oldu hala aramadılar görüşmeye gideli de altı gün olucak acaba evlilik nedeni ile çıktım diye mi tekrar aramadılar ben bölge sorumlusuyla görüştüm sonra bilgiler için insan kaynakları aradı bunları söyledim eşim istmedi ama şuan çalısmaya ihtiyacım var çalışmak istiyorum dedi ve 6 gün oldu acaba beni elediler mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Birgül hanım,Genelde bu tür aramalardan sonra 10-20 gün içinde tekrar bir daha dönüş yapabiliyorlar.Muhtemelen şu an personel alımı için başvuru topluyorlardır.Bir kere aradılarsa alınma ihtimaliniz daha yüksek,bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  76. Merhaba ben ceylan şok markette 1 ay oldu başlayalı allaha şüküŕ şu an memnunum işmden size sormak istediğim şok kartım elime ne zaman ulaşır bugün yatan ramazan yardmndan (75 tl ) bende yararlanabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şok kartın bu ay içinde elinize gelmesi gerekiyor.Ramazan ayında verilen yardımdan büyük olasılık sizde yararlanacaksınız.

      Sil
  77. Yani sormak istediğim şey aklımı kurcalıyor daha önceki iş yerimden evlilik nedeniyle çıkmam sorun teşkil eder mi acaba herhangi bir sorunum hiç bir ortamda olmadı sadece evlilik nedeni ile çıktım bunu olumsuz olarak algılar lar mı acaba onu cok merak ediyorum cevaplarsanız cok memnun olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda rahat olun,evlilik nedeni ile bir önceki iş yerinden tazminat alıp,yada almadan çıkmanızın bir sonraki iş yerinde iş başvurusu yapmanızda/işe alınmanız da çok önemli bir etken değildir.

      Sil
  78. Merhaba ben sok markete cumartesi ise basliyacagim. 2 gun egitim goruyoruz biraz bos gibi anlatilan 2000 tl maas kesinti yok.3 ay da bir sok karta aylik 68 lira 204 lira verilcekmis.simdi sorum soyle ben 3 aylik girdim.diyelim 3 ayin sonunda direk cikmak istiyorum desem sorun yaratirlarmi bazi yerlerde 15 gun onceden soylemen lazim deniliyorda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 60 gün çalışmanız durumunda 15 gün önceden çıkmak istediğinizi bildirmek zorundasınız.Şayet 60 gün dolmadan istediğiniz an çıkma hakkına sahipsiniz.

      Sil
  79. şokta çalışan engelli personel ne gibi hakları sahip

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekstra bir hakkı yok.Normal personelin sahip olduğu haklara sahip.

      Sil
  80. Bekarlara agi veriliyor mu

    YanıtlaSil
  81. 1 ay şoktaymşok kart verilmedi

    YanıtlaSil
  82. Merhaba. Benim sormak istediğim sigortalar prim olarak yatmıyor diye bilgi aldım.Sebebi nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigorta primleri eksiksiz olarak yatar.Siz yanlış duymuş veya anlamış olabilirsiniz.

      Sil
  83. Ekimde 18 yaşıma girecem başvuru yapsam alırlar mı acaba rica etsem öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurunuzu yapın,acil ihtiyaç varsa değerlendirebilirler.

      Sil
  84. mesai ücreti ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük ücretinizi 7,5 saate bölerseniz,saat başı alacağınız mesai ücretini öğrenebilirsiniz.Fakat normal çalışma saatlerinin dışında fazla çalışılan saatler işçiye %50 zamlı ödenmek zorundadır.

      Sil
  85. mrb haftalık izinler sayılıyormu birde resmi tatiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftalık izin kullanmanız zorunlu.Bunun dışında resmi tatillerde çalışmanız durumunda,mesai ödemesi alırsınız.

      Sil
  86. mrb2 ay olacak şoktaymve hala şok kart verilmedi sorduğumda 3 ay sonra diyorlar doğrumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yakın zamanda bu konuda bir değişiklik yapmışlar.Zira daha önceden 2. ay dolduğu an da kart geliyorken,2018 yılı itibarı ile 3. ayın dolması şartı var.Beklemekten başka çareniz yok şu anda.

      Sil
  87. Şok market için iş görüşmesi olumlu geçtiği haberini aldım BS ile görüşme de bize işe uygunluk maili gelecek siz de o arada evrakları halledin dediler bu uygunluk maili ne kadar sürer acaba? Bi de şok markette personeller ikametgahına yakın yerlerde çalıştırılıyorlarmış BS bana senin ikametgahına yakın yerde boş yer yok dedi başka alternatifler sundu kabul ettim peki bana yakın şok marketlerde ihtiyaç olursa beni yakın mağazalara kaydırabilirler mi? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşme olumlu geçtiyse uygunluk mailinin gelmesi 3 veya 4 günü bulabiliyor.Evinize uzak bir yerde işe başlarsanız,ilerleyen dönemlerde yakın lokasyonlarda bir boşluk olursa,sizi yakın mağazaya atama ihtimalleri çok yüksektir.

      Sil
  88. Şok Market evraklarında okuldan veya noterden onaylı istiyorlar . Noter 50 60 lira istiyor acaba direk onaysız fotokopisini versek olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki evraklarınızı incelerken sizden onaylatmanızı isteyeceklerdir.

      Sil
  89. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  90. merhaba ben 1999 doğumluyum ve şu anda mc donalds da çalışıyoru 2 buçuk yıldır fakat 7/24 olmasından dolayı artıjk ne ailem nede sosyal hayatıma özen gösterebiliyorum bu yğzden şoka girmek istiyorum fakat lise mezunu değilim açıktan lise okuyorum işe alınırmıyım ve başvuruyu ned-ren nasıl gerçekletirebilirim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman açıktan lise okuyanları da işe alıyorlar.Lakin öncelik daima lise mezunu olanlarda.Mc'den çıkmadan iş başvurusu yapın,en azından olumsuz olursa mevcut işini kaybetmemiş olursunuz

      Sil
  91. Merhabalar. 2 gün önce şok marketden görüşme için çağrıldım. Bölge müdürü ile görüştüm. Bana kesin bişey söylemedi ama telefonun ulaşılır olsun arayabiliriz dediler. 2 gün oldu fakat aranmadım. Bu olumsuz mu demek. Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,geri dönüşler için iki gün çok erken bir süre.Genelde 10-20 günü bulabiliyor aramaları.Bir süre daha beklemenizde fayda var.

      Sil
  92. Form doldurdum mail üzerinden sınava girdim sonuç nolur kaç gün içinde belli olur

    YanıtlaSil
  93. İşe girdim ancak aklıma birşey takıldı izinli olan personel yerine yarın full çalışırsak bunun denkleştirmesi nasıl olacak ertesi gün veya başka gün 4 saat civarı erken mi çıkacağız veya geç mi geleceğim işe?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen dediğiniz gibi olacak.Erken çıkış veya geç giriş olarak denkleşiyor o çalştığınız fazla saatler.

      Sil
  94. mrbben şokta engelli personelim
    2 çocuğum var yeni girdim agi yol dahil toplam maaşım ne olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal personel ile aynı maaşı alırsınız.Agi'den dolayı 100-150 TL daha fazla maaş alabilirsiniz.

      Sil
  95. Merhaba Full olarak başvurdum işe ancak çalışma saatleri part gibi geldi. Yarın başlıyorum ama 15.00 de gel dedi 6 7 saat çalışma mı olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bildiğimiz kadarı ile Ramazan ayu boyunca kapanışlar 23:00'a çekildi.Bu yüzden sizi 15:00 da çağırmış olabilirler.

      Sil
  96. Merhabalar ben görüşmeye gittim bugun tam 14 gün oldu ama hala dönüş yapılmadı beni aramışlardı bilgi eksik onun için ama hala tekrar dönüş yapmadılar tam ıkı hafta oldu acaba olumsuz mu oldu işe almayacaklar mı cok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 20 günü geçen başvurular olumsuz olmuştur.Bir süre daha beklemenizi tavsiye ederiz.

      Sil
  97. Sayın kulis yaşadığım yerdeki tüm marketlere ( bim a101 şok ) hem internetten hem bizzat mağazaya cv vererek başvuruda bulundum hiç biri görüşmeye bile çağırmadı lise mezunuyum 23 Yaşındayım askerlik sorunum yok yani belirtilen tüm şartlar uyuyor ama geri dönüş yok sizce neden böyle oluyor referansım olmadığı için mi başka bi problem mi var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki referans bazen ciddi derece de önemli olabiliyor.Tabi bir dr sizin vaşvuru yaptığınız zamanlar da ihtiyaç olmayabilirde.Lakin umudunuzu kaybetmeyin,en olmdık zamanda birisi sizi çağırabilir.

      Sil
  98. 5 indemaaş aldım avansta ne alacamevlym engelleyim 2 çocuğun var şok maaş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avans zannedersem maaşınızın 4'te 1'i kadarıdır.

      Sil
  99. İyi günler ben işe alındım ama İŞKUR üzerinden olduğunu söylediler maaş ne kadar oluyor günlük 46 tl dediler ay olarak 1380 yapıyor asgari bile etmiyor şok bu maaşa ek ne yatırıyor asgari ücreti bulur mu bide 3 ay dolunca direk şok un bünyesine geçer miyim öyle söyledi 3 ay İŞKUR altında çalışacakmışım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marhaba elinize ay sonu 1600 TL yani asgari ücret geçecek.Ayrıca çalışmanızdan memnun kalırlarsa şok bünyesinde devam edersiniz.

      Sil
  100. MERHABA ŞUAN ENGELLİ PERSONEL OLARAK ŞOKTA ÇALIŞIYORUM İŞKURDA KAYDIM VAR AMA İŞKUR OLARAK GİRDİMMİ ONU BİLMİYORUM SİZİN DÜŞÜNCENİZ NEDİR 1 AY DOLDURDUM BU AY 2 MESAİM VAR ELİME ÜCRET NE KADAR GEÇER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,muhtemelen 1950 TL civarı bir maaş alacaksınızdır.

      Sil
  101. merhaba birşey sormak istiyorum şok markette işe başlamayı düşünüyorum fakat bazı bankalarla sorun yaşadığım için şok market hangi bankanın maaş müşterisi olduğunu çok merak ediyorum zira maaş konusunda benim için problem olabilir.

    YanıtlaSil
  102. Meraba ben sokka ocakta başladım ama memmun diğilim neden ı magza yöneticisi ve yardımcısı benle hiç konuşmuyo neden boylesiniz dediğimde hemen kaynasacagizmiyiz ediyorlar ne den anlamadım.bide ben yönetici olmak istiyorum ama konusunu bile açmıyorlar ne den hiç çalışmayan sürekli oturan kız şimdi yönetici oluyormuş söylemiyorlar ne den sizce

    YanıtlaSil
  103. İlk maaşlar nedir

    YanıtlaSil
  104. İyi günler ben bugun evraklarımı tamamladım insan kaynaklarına teslim ettim kağıtları imzaladım sizi hafta içi ararız dediler acaba kesin alındım mı işe yada kaç gün sürer aramaları

    YanıtlaSil
  105. Memnun kalırlarsa hemen ilk ay da da şok un kendi bünyesine geçebilir miyim acaba üç ay dolmadan da geçme hakkım var mı

    YanıtlaSil
  106. Merhabalar efendim carrefour için soracaktm Maaşlar ayın kaçında hangi bankadan yatırılıyor acaba?

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda