27.03.2018

Medi Markt 2018 Çalışma Şartları/Maaşları



50 yıllık birikimiyle, 15 ülkede, 1016 mağazası ve 70 bini aşan çalışanı ile 900 milyonun üzerinde müşterisine hizmet veren Media-Saturn Holding’e bağlı MediaMarkt, dünya markalarını Alman uzmanlığı ve düşük fiyatlarla müşterilerine sunuyor. Kaliteli satış öncesi ve sonrası hizmet anlayışıyla müşterilerini ağırlayan Avrupa’nın 1 numaralı elektronik market zinciri MediaMarkt, Türkiye’de ilk mağazasını 2007 Eylül ayında İstanbul Ümraniye’de açtı. 2013 yılında da online satış kanalı mediamarkt.com.tr’yi hayata geçirdi. Uluslararası çoklu kanal stratejisi ile mağazacılık ve online perakendeciliğin sayısız avantajlarını müşterilerine entegre olarak sunan MediaMarkt’ın, 14 adedi İstanbul’da olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İzmit, Kayseri, Samsun, Malatya, Mersin, Konya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da toplam 59 mağazası bulunuyor.

MEDİA MARKT ÇALIŞMA ŞARTLARI 2018
Bu kısa bilgiden sonra çalışma koşullarına geçelim.Firma da çalışma saati yasaların belirlediği gibi 8,5 saat olarak belirlenmiştir.Bu 8,5 saatin 1 saati çay ve yemek molalarına ayrılmıştır.Bir çok firma da olduğu gibi yine bu firmada da vardiya sistemi ile,personel kendi arasın da hafta bir kez periyodik olarak vardiya değişimi yapmaktadır.Yine hafta bir gün izin kullanma hakkınız vardır,tabi bir yılınızı doldurmanız durumun da 14+2 gün şeklin de yıllık izin kullanma hakkınızın olduğunu da bilmenizi isteriz.

Zaman zaman sizden fazla çalışmanız istenebilir,özellikle kampanya ve mağaza açılışı olduğu dönemler de bu istekler ile sıklık ile karşılaşabilirsiniz.Lakin bu çalışmalar mesai adı altın da maaşınıza ek ödeme almanız söz konusudur.Yani Media Markt'te fazla çalıştığınız saatler için ücretini alırsınız.

MEDİA MARKT MAAŞLARI 2018 

Firmada yeni personellerin maaşı hemen hemen Asgari Ücretten %20 daha fazladır.Medi Markt,çalışanları sendikal haklar ile istihdam edilmektedir.Firma çalışanları Tez-Koop İş sendikasına bağlıdır.Dolayısıyla diğer Teknoloji Marketlerinden bir adım daha iyi şartlar ve maaşlar da çalışılıyor.Firma düzenli olarak her ay yemek parası ödemesi yapmaktadır.Bu ödeme yemek kartına yatmaktadır.Tüm çalışanlarına servis imkanı,servis güzergahından uzak yerde olan mağaza çalışanlarına ise,yol parası kadar ödeme yapılmaktadır.

Sendikal Haklar:
Her 3 ayda bir ikramiye(maaşın 3'te 1'i kadar)
Yakacak yardımı(senede bir kez)
Okul Yardımı (senede bir kez)
Ölüm yardımı (aile içi ölümler halinde)
İzin parası (yıllık izine çıkıldığında)

Yukarıda saydığımız sendikal hakları almak için işbaşı yaptıktan,üç ay sonra sendikaya kaydolmanız gerekmektedir.Bir önemli husus işe bu saydığımız haklar Toplu İş Sözleşmesi ile sağlandığı için,haklara tabi olan personellerin çalışmış olduğu yıla göre,ikramiye veya diğer ücretlerde azalma çoğalma olabilmektedir.

Firma ayrıca bireyse ve mağaza bazlı prim sistemi uygulamaktadır.Verilen hedef ciroların aşılması durumunda,her çalışan maaşına ek olarak prim ödemesi almaktadır.

Not: Yönetici çalışma saatleri ve maaşları farklıdır.

84 yorum :

  1. Yanıtlar
    1. En az 18 yaşında olmanız gerekiyor.Yaşınız 18'den az ise işe alınmanız mümkün değil.

      Sil
  2. Ben almanyadan Türkiyeye döndüm . Türkçem pek iyi sayılmaz. Ama almanyada Media Marktta çalıştığım var. Türkiyede okumadım ama sıkıntı çıkar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışma izniniz varsa sorun olmaması gerekiyor.

      Sil
  3. Merhaba. Ben Üniversite öğrencisiyim. 20 yaşındayım. Yazın 4 ay kadar zamanım var. Full time çalışmak istiyorum. Teknolojiyi sıkı şekilde takip etmekteyim ve iyi anlıyorum. Media markt'ta çalışmayı düşünüyorum. Tam zamanlı çalışan öğrenci alıyorlar mı? Okul başladıktan sonrada yarı zamanlı çalışmaya devam edeceğim. Daha önce 3 ay kadar Şok marketlerinde çalıştım. Müşteri ilişkisinde tecrübeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      geç olmadan başvurunuzu yapın.Başvuru esnasında sezonluk çalışmak istediğinizi belirtin.Böylelikle her yaz dönemi sizi istihdam edebilir.Gençleri kabul eden bir firmadır Media Mrkt.Başarılar dileriz.

      Sil
  4. part time çalışanların maaş ve yemek parası ne kadar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Partların maaşı 900-1100 TL arasında değişiyor.Yemek ücreti ise 180-220 TL arasında bir ücret olması gerekiyor.

      Sil
  5. Personel Maaşı askeri ücret o şekilde bir sendika ücret ödemiyor insanları kandırmayın.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba
    Daha once 6 sene havalimaninda calıstım.oncesinde tezgahtardîm.
    Ikna kabiliyetim cok yuksek.
    Ve sizinle calışmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Yorumunuzu girin...teklonojiyıyianliyorumvesatisdanismanligiegtimialdimgecenlerdebasvurdumalinmamolumluolrmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar başvuru yapabilirsiniz.Alımlar şu an için açık.

      Sil
  8. Merhaba ben bugün gittim görüştüm Media markt ile yemek parası günlük 17.8 tl Part time haftada 30 saat 1.100 tl 205 tl yol parası artı 340 TL ye kadar prim ki yazın herkes 340 tl alıyormuş bilginize bir tek şeyi sorucam 2 haftalık eeğitime istabbula gönderiyorlarmış bu eğitim sürecinde para veriyorlar mi bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar merhaba ben media markt ta part time olarak işe kabul edildim. Yeni açılan bir mağazada çalışacağım. Hafta 30 saat çalışmaya 1600 TL asgari ücret vereceklerini söylediler ki verdikleri kağıtta da yazıyordu. Sigortayı brüt ücretten 2 bin küsür liradan yatıracaklarını, yemek ve yol ücreti olarak da part time çalışanlar hafta da 4 gün çalışacağı için bu 4 gün üzerinden aylık yaklaşık olarak 250 Tl yemek 250 TL yol olarak vereceklerini söylediler. Tam zamanlı çalışanlara da 2200 küsür lira veriyorlarmış. Ayrıca satış hedefi tutturulunca da 500-600 TL prim veriliyormuş part-time full time fark etmeksizin. Bilginize sorularınız varsa sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim Merhaba. Part time 30 saat çalışmaya en fazla alacağın ücret 1200 dür. (Yemek ve yol dışında)Kağıtta asgari ücret/saat yazıyor olabilir mi?

      Sil
  10. İdris hangi mağazada başlıcaksın İstanbul mu? Banada aradılar olumlu dendi referans istediler ama 1 hafta gecti hala geri dönüş yapmadılar.Eğitime başladın mı? Senin sürecin hakkında bilgi verir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'da yeni açılan bir mağazaya başlayacağım. Eğitime henüz başlamadım 2 Temmuzda başlayacaksın dediler. Benim süreçte sizinkinden farklı değil ön görüşmeden sonra aradılar referans istediler bende bir referans verdim. Ertesi gün aradılar ve ön sözleşmeyi imzalamaya çağırdılar. Ön sözleşmeyi imzaladıktan sonra bazı evraklar istediler, işte sicil kaydı, askerlik vs. bu evrakları teslim ettikten sonra işe girişim eğitimlere başlayacağım gün yapılacak. Size de hayırlı olsun şimdiden.

      Sil
  11. Oncelikle tesekkur ederim bilgilendirdigin icin benide cagirirlar insallah telefon bekliyorum iste arayip sorsam mi dedim ama yok ya ben Istanbuldayim 2 Temmuzsa egitim daha bekliyim cagirirlar elbet. Bence egitime Istanbula cagiriyorlar oyle biliyorum benim is olursa gorusuruz belki

    YanıtlaSil
  12. @İdris kardeşim Merhaba. Part time 30 saat çalışmaya en fazla alacağın ücret 1200 dür. (Yemek ve yol dışında)Kağıtta asgari ücret/saat yazıyor olabilir mi?

    YanıtlaSil
  13. Banada teklif geldi 1200 brut kagitta asgari ucret/saat yazmasi sizi yaniltmasin fuller asgari aliyor prim alirsan 300 500 arasi artar

    YanıtlaSil
  14. arkadaşlar vardiya saatleri nasıl bilgisi olan varmı part time çalışmak istiyorum ama 12-8 vardiyası günü öldürüyor acaba media markt da da varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabahçılar 10:00-18:30 arası.Aksamcılar 13:30-23:00 arası şeklindedir.Lakin bazen ara vardiyalar olabiliyor.

      Sil
  15. Merahabalar lise son sınıfa geçtim. 18 yaşın içindeyim yazın çalışmak istiyorum. Teknoloji ile aşırı derecece tabir rica etse haşır neşirim. Diksiyonum kuvvetli daha önceden buna bağlı olarak bir çok okul üniversite sunum vb. programlarda koordinatörlük yaptım. Sizce en azından part time olarak alınır mıyım? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada yazdıklarınızı dinleyecek birisi ile görüşmeye çalışın.Doğrudan merkeze başvuru yapın,sizinle çalışmak isteyebilirler.

      Sil
  16. 4 gün boyunca sabah 9.30'dan akşam 6'ya kadar part time işe gireceğim maaş hakkında bilgi alabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Part maaşları 900-1150 TL arasında değişiyor.

      Sil
  17. Üniversite mezunları satış danışmanı olarak başvurabilir mi? Kariyer de sadece lise ve ön lisans mezunu seçeneğini seçmişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki başvurabilir.Hatta şansınız daha yüksek diyebiliriz.

      Sil
  18. Media markt full çalışanların maaşı ve yan hakları neler bide sendikali mi çalışanları bu konu hakkında gerçek bilgi verebilecek varmi

    YanıtlaSil
  19. Pekk tesettürlü personel çaliştiriyorlar mi bilginiz var mi ?

    YanıtlaSil
  20. bu part nedir onu anlamadım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Part demek haftada toplam 30 saat çalışan demektir.

      Sil
  21. Merhaba
    Dün kariyer.net te media markt part time iş ilanlarını gördüm ve hemen başvurdum referans olarak da orada çalışanlardan tanıdığım birisini gösterdim ve eski mağaza sahibini gösterdim bana kaç günde dönerler yada referansları benimle yüz yüze konuştuktan sonra mı ararlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel de 3-20 gün arasın da dönüyorlar.

      Sil
    2. Başladınız mı acaba ise ben hala haber bekliyorum 9 gün oldu

      Sil
  22. Acaba kararı genel merkez mi veriyor işe alım sürecin de yoksa mağaza müdürü mü karar veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son karar merkezin,yani insan kaynaklarınındır.

      Sil
  23. İş başvuruları olumsuz olsada dönüş yapılıyor mu

    YanıtlaSil
  24. Media Markt da dört yıl sendikalı çalıştım yazıldığı gibi sendika 3 ayda bir prim falan vermiyor yakacak yardımı yazılmış hiç almadık Eylül ayında okula giden çocuğu olanlara 100 lira verilir o kadar mağazaninda primi hedefi tutturur san 200-300 anca ama çok zor aynı anda birçok hedefin tutması gerekiyor

    YanıtlaSil
  25. Dün başvuru yaptım bugün beni aradılar bir kaç soru sordular cvnizi mağaza müdürüne gönderip sizi aratcam bi sorunuz olursa dönebilirsin dediler sizce olurmu ararlarmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin olmasa bile aradıklarına göre değerlendirmeye almışlardır.Bol şans dileriz.

      Sil
  26. Merhaba gerçekten asgari ucretten %20 fazla veriyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen yıl için öyleydi,lakin 2019 da değişebilir.

      Sil
  27. Is ilan tarihinin son günü dolduktan sonra mi değerlendirmeye alınır yoksa beğenilen kişi alinirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde iki şekilde dr olabiliyor.Yani o an ki personel ihtiyacına bağlı.

      Sil
  28. Mrblar kariyerden başvurumu yaptım ama henüz cvmi goruntulemediler ne yapmam gerekiyor diyarbakir subsi

    YanıtlaSil
  29. Bende kariyer.netten yeni açılacak mağaza için başvurumu yaptım hatta %95 uyumlu çıktı kriterlerim cvmi görüntüledikleri ve mesaj gönderdkleri halde 1 haftayı geçmesine rağmen hala bir dönüş sağlamadılar. Acaba olumsuz mudur yoksa başvuru günü dolmadığı için mi dönüş olmamıştır? Yeni açılacak mağaza için neye göre alım yapıyorlar...

    YanıtlaSil
  30. Tam zamanlı çalışmada saatler nasıl oluyor acaba ? Bir de haftanın bir günü tüm gün çalışma yaptırıyorlar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam zamanınlı çalışan demek haftalık 45 saat çalışan demek.Fazla çalışmanız söz konusu değil.

      Sil
  31. 2 haftalik eğitime gönderdiğinizde kalacak yeri ve yol parasını biz mi karşılaşıyoruz yoksa media markt mı karşılıyor ?

    YanıtlaSil
  32. Sakal serbest mi düzenli olduğu taktirde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bir noktaya kadar karışılmıyor.Lakin aşırı olduğu zaman kesmenizi isterler.

      Sil
  33. Yemek kartı veriyolarmı ne kadar tıkıt yol yardımı kirli sakala bişi demezler dimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerhaba,maaş ve diğer haklar ilk mesajımızda yer almaktadır.Sakal konusunda sorun yaşamazsınız.

      Sil
  34. Şu İzmir'de kasiyer alımı varmı

    YanıtlaSil
  35. Merhaba daha önce İzmir'de kasiyerlik için insan kaynakları ile görüştüm,ama kasiyer almışlar maalesef benim olmadı.tekrardan başvuru yaptım ama dönüş olmadı.sizce dönerlermi nrlakcan@hotmail.com

    YanıtlaSil
  36. Niye cevap yok anlamadım

    YanıtlaSil
  37. Yanıtlar
    1. Merhaba,sorunuz gözden kaçmış olmalı.İnternet yerine doğrudan mağazadan başvuru yapabilirsiniz.Ayrıca yönetici ile görüşüp boş pozisyon olup olmadığı hakkında bilgi almanız şansınızı arttırabilir.

      Sil
  38. Merhaba Media markta işe girme ihtimalim var eğitim olayı 2 hafta yazmışsınız üstteki yorumlarda şuanda pandemi var ya eğitim yine istanbulda veriliyor mu bilgi verebilirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,eğitim evet devam ediyor.Lakin birebir yüzyüze değil,uzaktan eğitim şeklinde.İşe başladığınızda dönemlere yayılıyor.

      Sil
  39. Merhaba...ücret asgari ücretin %20 fazlası demiştiniz yeni başlayanlar için daha önce...bu ücrete yemek ve yol ücreti dahil midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,hayır yemek ve yol bu rakama dahil değil.

      Sil
  40. Anladım...Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için...İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  41. Selam...Media Markt ta çalışmak için herhangi bir üst yaş sınırı var mıdır? İlanlarda belirtilmediği için soruyorum...Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,40 yaş üzeri nadir alım yapılıyor.Lakin yine de bunu belirtmiyorlar.

      Sil
  42. Merhaba...acaba icralık bir borcu olan ve maaşına haciz konulacak birini çalıştırmada sıkıntı çıkarırlar mı Media Markt ta?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bu konuda sıkıntı yaşamazsınız.Zira benzer durumda çalışan sayısı hayli fazla.

      Sil
  43. 5 yıllık kasiyerlik deneyimimi var izmirde yaşıyorum kariyer sitelerind baş vurdu dönüş olmadı acaba 42 yaşındayım ondanmı izmir istinye parkda çalışmak isterim

    YanıtlaSil
  44. Merhabalar media markt a yeni başvuru yaptım mail olarak cv mi gönderdim sonra görüşme ayarladılar yöneticinin menejariyle görüştüm cv 'yi merkeze göndermişler ama merkez olumlu veya olumsuz bir cevap vermemis ararlar mi sizce bilgisi olan yazabilir mi acaba

    YanıtlaSil
  45. Merhaba 1 hafta önce media markt magazasina başvuru yaptım yönetici asistanı görüşme ayarladı ve asistanla görüşme yaptıktan sonra olumlu olduğunu söyledi ve cv mi merkeze göndermişler hala haber gelmedi 9 gün oldu sizce olumlu haber gelir mi

    YanıtlaSil
  46. Sanırım geç cevap veriyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,çok özür dileriz gözden kaçmış olmalı sizin yorumunuz.Bu ara teknoloji marketlerinde işe alımlar yavaş ilerliyor.Ortalama dönüş ve işe alım süreleri 3 haftayı dahi bulabiliyor.Sizin bir süre daha beklemenizde yarar var.İyi şanslar dileriz.

      Sil
  47. Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkürler mağaza yetkili yardımcısıyla görüştüm yaklaşık 15 gün oldu şuana kadar dönerlerdi olumlu olsaydı dedi olumsuz olabilir mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize yazanlar arasında 4 hafta sonra bile dönüş alanlar var.Lakin acil bir iş ihtiyacınız var ise,zaman kaybetmemeniz de önemli.Olumsuz veya olumsuz demek gerçekten zor.Lakin başka yerlerede form vermenizde yarar var.

      Sil
  48. İzmir istinye park ki asoyer ihtiyacivarmi 7 yildir kadiyerim

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda