15.03.2018

Meşhur Peynirci'nin Sahibine Ulaşılamıyor



Organize perakendeciliğin gelişme sürecinin en önde ve bilindik markalarından biri olan Meşhur Peynir'cinin,sahibine ve şirket yetkililerine ulaşılamıyor.Şirketten alacağı olan Mali Müşavir,Meşhur Peynirci hakkında iflas davası açtı.

Geçtiğimiz aylarda Meşhur Peynirci'nin iflas ettiği ve tüm mağazalarını kapattığının haberini yapmıştık.Firma tüm mağazalarını kapatmasına ve tabelalarını indirmesine karşın,iflas nedeni ile resmi bir başvuruda bulunmamış.Aksine şirketten alacaklarını alamayan şirketin Mali Müşaviri,Meşhur Peynirci'ye iflas davası açtı.


Mali Müşavirden İflas Davası

Ankara Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davanın alacaklısı, Meşhur Peynirci’nin mali müşaviri ve bağımsız denetçisi olarak görev yapan Ahmet Karaarslan. Dava dilekçesine göre, şirket Karaarslan’a yapılacak ödemeleri yapamadı. Şirketin, Karaarslan’a verdiği çekler karşılıksız çıkınca iflas yolu ile takip yoluna gidildi. Ankara 28. İcra Dairesi'nde başlatılan takip borçlu şirkete de tebliğ edildi. Ancak, iddiaya göre borç yine ödenmeyince alacaklı taraf bu kez iflas talebi ile dava açtı. Yarım asırlık şirketin iflası istemine yönelik davanın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Yetkili Kimse Yok


Şirketin yaşadığı mali sıkıntının kaynağında zorlu piyasa şartlarının yer aldığı belirtilirken Çelikoğlu Gıda yetkililerine ise ulaşılamadı. Mağazalarda tabelaların kaldırılırken, şirket web sitesinin de kapalı olduğu belirlendi. Şirket telefonlarına ise yanıt veren olmadı

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda