25.04.2018

Murat Ülker: Kovsalar Gitmem



Yıldız Holding'in 6,5 milyar dolarlık kredi borcu hakkında konuşan Murat Ülker, "Varlıklarım 6.5 milyar dolarlık borcun tamamını kapatır, üstüne de bana 15 milyar lira kalır." dedi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, şirketinin bankalara olan 6.5 milyar dolarlık kredi borcu pazarlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülker, "Varlıklarını yurt dışına taşıyor" iddiasına da yanıt verdi.

Bankalarla kredi pazarlığı ve varlıklarının önemli bir bölümünü yurt dışına taşıdığı iddiasıyla gündemde olan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker iddialara cevap verdi.

Hürriyet gazetesinden Vahap Munyar'ın köşesinden aktardığına göre Ülker, 6.5 milyar dolarlık kredi borcu yapılandırmasına ilişkin, “Kısa vadeli 400 ayrı kredi borcumuz vardı. Bunların hepsini kapatıp uzun vadeli tek borca indirmek istedik. Bankalar, ‘Varlıklarım 6.5 milyar dolarlık borcun tamamını kapatır, üstüne de bana 15 milyar lira kalır’ deyince ikna oldu” dedi.
"Her yıl 4-5 bin yeni istihdam sağlıyorum"

Murat Ülker'in, varlıklarının önemli bölümünü yurt dışına taşığı yolundaki izlenimlere ise; "Varlıklarımın 4’te biri, yani yüzde 25’i yurt dışında... 80 fabrikam var... 55’i Türkiye’de... Toplam 60 bin personelimizin 40 bini Türkiye’deki şirket ve tesislerimizde çalışıyor. Ülkemde her yıl 4-5 bin yeni istihdam yaratıyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ülker, "United Biscuits, Godiva ve Ülker’i sinerji için İngiltere merkezli Pladis çatısı altında toplamalarının yanlış anlaşıldığını belirterek, "Rahmi Koç bile bana, 'Artık Londra’da mı yaşıyorsunuz Murat Bey?' diye sordu. Kendisine, 'Ben Türkiye’deyim, bir yere gittiğim yok' cevabı verdim." derken, "Kovsalar gitmem..." şeklinde konuştu.

1 yorum :

  1. İs iccin nasil iletisime gecebiliriz acaba mümkunse calismak istiyorum mörs olarak

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda