5.07.2018

A101 Hakkında Sorular 2018


A101 hakkında sizden gelen bir çok soruyu cevaplamaya çalıştık.Bir önceki başlıklarda oluşan yorum kalabalığından ötürü,aklına gelebilecek soruları bu başlık altında sorabilirsiniz.

Sorduğunuz sorulara samimi bir şekilde cevap vereceğimizden emin olabilirsiniz.Yorum yaparken/Soru sorarken kişileri rencide edecek kelimelerden,uzak duracağınızı ümit ediyoruz.

134 yorum :

  1. A101 in kadrosuna dahil oldum. Personel olarak ne kadar maaş yatacak ? Ne gibi işlemler yapılıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A101'in kadrosunda başladıysanız 1700-1800 TL arası maaş + Yemek ücreti ve prim.Bunun haricinde yapmanız gereken işler;temizlik,reyon düzeni ve kasaya bakmak olacaktır.

      Sil
  2. Merhaba ben internet üzerinden başvuru yaptımda uygun oluyormu yoksa gidip yerindemi başvuru yapmak daha önemli birönemi varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bir süre bekleyin yani 10 gün kadar bir dönüş olmazsa bir de mağazadan başvuru yapın.

      Sil
  3. Merhaba ben a101 e gittim elaman arıyormusunuz dedim onlarda bize cvnizi getirin biz gerekli yerlere göndercez dediler de ben hiç o işte çalışmadım deneyimim yok da cvmi eski çalıştıgım işleri yazsam olurmu ? bilginiz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabi.Alınan personeller içinde bir çok deneyimsiz personel var.Bu iş için çok üst düzey bir tecrübeye gerek yok.

      Sil
  4. Peki bizim maaşlar ne oldu kadroya geçtik. 7 temmuz da son gündü halen maaş yatmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadroya ne zaman geçtiniz siz.Yani işkur süreniz hangi ay bitti?

      Sil
  5. Merhaba ben internetten başvuru yaptım aradılar gelin diye konum aticam dediler kaç günden beri bekliyorum konumda atmasınlar aramadilarda ne olmuştur ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgili numarayı tekrar arayabilirsiniz,zira es geçmiş olabilirler.Ayrıca mağazadan genel merkezin adresini alıp,kendiniz de görüşmeye gidebilirsiniz.

      Sil
  6. Yas siniri varmi bayanlarda

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ben a101 de çalışıyorum ramazan bayramında maaş adım 2 ayım geldi maaşım ne zaman yatıcak bu konuyla ilgili kimse yardımcı olmuyolmuyor?

    YanıtlaSil
  8. A101 en son çalışılacak yer bence birine beddua verecekseniz inşallah A101 de personel ol deyin

    YanıtlaSil
  9. Maaşlar her ayın 1-5'i arası yatar.

    YanıtlaSil
  10. A101 asgari ücret + yol 1800 TL ödüyor. Tabi 3 ayda bir primleriniz var yani toplam net maaşınız aylık 1900 gibi bir rakam yapıyor.

    YanıtlaSil
  11. Sayın Perakende Kulis

    A101-BİM çalışanlara yemek vermiyor lütfen yanlış bilgilendirmeyin.Şuan personel maaşları 1800 TL yemek parasını cebinizden veriyorsunuz

    YanıtlaSil
  12. Allah sabır versin biz çalışanlara çünkü kolay degil A101 de çalışmak

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Ben 2017 yilinda başvuru yapmistim a101e ise cagrilmistim ama belgeleri vaktinde veremedim market yöneticisi de beni tekrar çağırdı neden getirmedigimi sordu beni almayacağını yerime baskasini aldigini soyledi ondan sonra tekrar 2018yili haziranda başvuru yaptim temmuz sonu nerdeyse hala çağrılmayı bekliyorum 101 haricinde birçok yere başvurdum bim yunus market hatta dün şoktan cagrildim ama daha once hic bi iste çalışmadım 19 yaşındayım 17de mezun oldum 2 yillik bi is boşluğu var şokta geri dönüş yapmadı yunusada gittim sok ve yunusta aynı soruyu sordu daha once hic iste calismadinmi dediler acaba daha once hic iste çalışmamış olmamdan dolayımı almadılar şoka? ve bu geçen seneki olaydan dolayımı sizce çağırmıyor 101?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için sezonluk alımlar yapıldığından dolayı,firmalar okullar açılana kadar personel alımında yavaş davranıyor.Sezon açıldığı zaman dönüş yapmaları mümkün olabilir.Size tavsiyem Migros'a başvuru yapmanızdır.

      Sil
  14. Ben a101 de 10 gün çalışıp işten ayrildim. Bir ayı tamamlamadigim için maasimin yatıp yatmayacagi konusunda tereddüt ediyordum. Saat 00.00 dan sonra yatacagini düşündüm fakat yatmadı bir saat bekledim ama yatmadı. Ne zaman yattığı konusunda bilginiz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayın 1-5'i arası yatar.Bu konuda endişe etmenize gerek yok.

      Sil
  15. Merhaba %46 engelli raporuyla işe başladım a101 de.maasimi ve sigortanın işkur tarafından ödeneceği 1600tl söylendi.sorum ayrıca yemek agi ve vergi indirimi paraları alabilir miyim acaba alırsam nereden alcam hangisi ödeyecek? İşkur un ödeyeceğini sanmıyorum .yani firma ayrıca bu paraları öder mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işkur ile başlayanlar ilk üç ay asgari ücret ile çalışırlar.Daha sonra maaşınız kadrolo personelinkine eşitlenecektir.

      Sil
  16. Merhabalar. Babam a 101 depoda işe başladı. Her gün fazla mesai yapıyor bunun dönüşü para mı? İzin mi? Bir de çalışanlara personel indirimi var mı?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,izinde verebilirler fazla mesaide.Bu tamamen şirkete kalmış.Ne yazık ki personel indirimi yok.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba ben 101 de çalışıyorum.
    Bulunduğum yerde başka şubeye verdiler personelin izne ayrılmasından dolayı ama ben kendi mağazada çalışmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllık izin dönemlerinden bu tür şeyler olabiliyor.Diğer personelin izni bittiği zaman sizi mağazanıza vereceklerdir.Vermezlerse bölge sorumlunuz ile görüşebilirsiniz.

      Sil
  19. Ben a 101 evrak teslimi yaptım en geç pazartesi başlarsınız dediler bugün pazar aramadılar a 101 in personele verdigi deger bu mu????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftaiçi işbaşı yaparsınız.Evrak verdiyseniz endişe etmenize gerek yok.

      Sil
  20. Merhaba, ben A101’de 9ay kadar çalıştım fakat o sıra izin alıp üniversite vize ve finallerine gittim izin verdiler yani mağazamdaki yöneticiler daha sonra yardımcı olarak başka mağazaya çekildim. o sırada yıne orada devam ettim ve Bahar dönemi sınavlarım geldi ve mezunıyet için izin vermedi bu seferki yönetici. Bs ilede o sıra irtibat geçemedim bende okul ve mezuniyet nedeni ile işten ayrıldım diyerek istifamı yazdım. Şimdi aynı Bs beni almaz sanırım zor durumda bıraktım diye ama yine aynı bölge fakat başka Bsnin mağazasında çalışabilirmiyim ikinci kez giriş yaparlar mı? Teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor bir ihtimal lakin,şansınızı denemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  21. Merhaba ağustosun 9unda part time olarak işe başladım. Maaşımı ne zaman alıcam Eylülün 1-5i arası çalıştığım gün kadarını mı alıcam yanıtlarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Eylük ayında toplam 21 günlük maaş ödemesi alacaksınız.

      Sil
  22. Merhaba a 101 de 2.günüm 84 tl açığım çıktı beni ilk günden kasaya vermeleri ne kadar doğru?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki öğrenmeniz için verebilirler.Kasadayken dikkatli davranmaya özen gösterin.Açıklar maaşınızdan kesilecektir.

      Sil
  23. Merhaba a101 de sezonluk çalışıyorum iş kur aracılığıyla girdim işe ve maaşım asgari ücret dendi ama 1155 lira yatmış öğrenci olduğum için mi böyle oldu

    YanıtlaSil
  24. İlk ayınızda toplam kaç gün çalıştınız?

    YanıtlaSil
  25. Meraba ben ortaokul mezunuyum a101 e başvurdum geri dönüş olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelik lise mezunu.Lakin aşırı personel ihtiyi olur ve bulmakta zorlanırlarsa dönerler.

      Sil
  26. İyi günler a 101 e evraklarımı verdim. Yarın imza için cagirdilar. Ben 4 ay calışıp çıkmak istiyorum özel nedenlerimden dolayı. Hastane işleri diyebilirim. Yetkililerle bu durumu paylaşmadım. Sözleşme ile ilgili beni bilgilendirir misiniz. İhbar süresi gibi şeyleri bilmiyorum bunlar ne oluyor? 4 ay gibi bir süre çalışıp işten çıkabiliyor muyum? İşten çıkarsam bana şart koşabilecekleri neler var? haklarım neler bana yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sie en anlayabileceğiniz şekilde cevap vereyim.4 ay sonra çıkma hakkınız var.Lakin çıkmak istediğinizi 15 gün önceden yazılı olarak bildirin.Bu sayede herhangi bir para kesintisi yaşamazsınız.

      Sil
  27. Merhabalar bugün maaşım yattı ama düşük yattı bayram mesaisi felan yatmismidir? Vergilerden felan düşmüştür diyorlar daha ilk ayım ne vergisinden bahsediyorlar. Arkadaşlarım 1970 almış ben 1775 neden acaba bilgi verirmisnis??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ay tüm çalışanlar vergi dilimini geçti.Vergi kesintisi olabilir.Maaş bodronuzda bu kesintileri görmeniz mümkün.

      Sil
  28. Internet ten başvuru yaptim ama geri dönüş olmadı. Ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  29. Merhabalar A 101 e iskurlu olarak başlıycam ilk 3 ay maas yatmiyormus acaba dogrumu bide sabah 9 aksam 6 da mi oluyor cikis saati full calisma olmuyo acaba ilk defa iskurlu olarak caliscam bilgilendirirseniz cok iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,çalışma saatleri değişmez.İlk 3 ay maaşınızı ziraat veya halk bankası üzerinden alırsınız.Bunun dışında değişen bir şey yok.

      Sil
  30. A101 yemek ucretleri kime ait bilgisi olan var mi ?

    YanıtlaSil
  31. A101 işkurlu nasıl oluyor detaylı bilgi verir misiniz rica etsem işkur a gidip A101 de çalışmak istiyorum mu diyeceğim eğitim mı veriyorlar kesin işe alıyorlar mı nasıl oluyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşkur'a başvurunuzu yapın.Ayrıca markette de çalışabileceğinizi söyleyin.Bir süre kurs gördükten sonra sizi bir markette işe başlatıyorlar.Çok uzun bir sürec değil yani.

      Sil
  32. Iskurdan ise alındım yemek parası veriliyor mu maastan hariç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşkur üzerinden girenlere ilk üç ay yemek ücreti verilmiyor şeklinde bilgi aldık.

      Sil
  33. A101e basvurmustum yaklasik 15 gun sonra gorusmeye cagirdilar size sonucu bildirecez dediler ama 15 gun gecti hala arayan olmadi nekadar surede geri donus yaparlar beklemelimiyim yoksa sonuc olumsuzmuda donus yapilmadi bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar dönmeleri bazen 30 günü bile geçebiliyor.

      Sil
  34. İşkur 101 elemanlarının maaşını ne zaman yatırır ayın 20 sinde maaşlar yatacak denilmişti 5 gün geçti hala para yatmadı işkur ilk 45 gün maaş yaptırmıyor diye duymuştum ne kadar doğrudur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşların çoktan yatmış olması gerekiyor.Ziraat veya halk bankasına bir daha bakın.Zira belki de bu aya özel bir gecikme olabilir.

      Sil
  35. *Çalışma saatleri nasıl yani vardiyalı mi
    *cumartesi pazar kursum olduğu için büyük ihtimalle gidemeyeceğim izin verirler mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet vardiyalı.Hafta sonu izin vermeyebilirler.

      Sil
  36. Ben pazartesi iş başvurusu yaptım bana ne zaman dönerler

    YanıtlaSil
  37. Merhabaa a101 de personelim personel eğitimine gidecem ne eğitimi bu nasıl bir eğitim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor bir eğitim değil.Genelde müşteri hakkında eğitimler oluyor.

      Sil
  38. Yanıtlar
    1. Müşteri memnuniyeti,istekleri ve bunların karşılanması gibi.

      Sil
  39. Beni on gorusmeye cagirdilar olumlu veya olumsuz donus yapilacak dediler ama 1 ayi gecti hicbir donus yapilmadi sizce olumsuzmu olumlu olsa simdiye donus yapilirmiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük olasılık olumsuz olmustur.Lakin çok nadirde olsa bazen,2 ay sonra bie dönüş yapabiliyorlar.

      Sil
    2. Tsk ederim cevabiniz icin Tekrar internetten basvuru yapsam alinma cagrilma ihtimali olabilirmi yoksa boyle bi ihtimal yokmu artik

      Sil
  40. Merhaba benim anasinifina giden bir kizim var 12.30 da gidiyor magaza muduruyle görüsulse saatlerde insafiyet gosterirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size yardımcı olabilir.Lakin olmama ihtimali de var.

      Sil
  41. Yaklaşık 25 gün önce başvuru yaptım neden dönüş olmadı tekrar başvuru yapmamın faydası var mıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir faydası olmaz.Başvurunuz olumsuz olabilir veya ilgili bölgede personel eksikliği olmamıştır.Lakin nedenini öğrenmek zor.

      Sil
  42. beklemeli miyim sizce

    YanıtlaSil
  43. Mağaza sorumlusunu kime şikayet edebilirim yardımcı olur musunuz? Baktığım kasa da açık çıkınca hırsız muamelesi gördüm. İhtiyacın varsa ben veririm diye sözler söylediler. Yardımcı olursanız sevinirim yaptığı yanına kalmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölge sorumlusuna durumunuzu anlatabilirsiniz.

      Sil
  44. Beni bugün görüşmeye çağırdılar ararız dediler araralarmı acil cevap

    YanıtlaSil
  45. Merhaba ben A101 de işe alındım yarın iş başı yapacağım 1 ay sonra şehir dışına çıkmam gerekiyor aralığın 8 ile 9 unda izin verirlermi acaba nasıl izin alabilirim kime sormam gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli bir işse verirler.Mağaza sorumlusu bu konuda size yardımcı olur.Önemli olan sizin dürüst olmanız.

      Sil
  46. Ben a101 de calısmak istiyorum çalısma saatleri maaşı hakları nasl acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitemizde şartlar ve maaş bilgisi var.Okuyabilirsiniz...

      Sil
  47. Vebde çalısmak istiyorum ama saatleri hakları falan nasıl acaba

    YanıtlaSil
  48. Yemek parası veriyormu 101 ler

    YanıtlaSil
  49. Primler neye göreoluyor acaba

    YanıtlaSil
  50. erkek işçi alımında akerlik şartı aranıyormu?

    YanıtlaSil
  51. Prim var diye kandırıyorlar ben uç sene çalıştım.
    Onlar ancak eleman değil çalışacak amele lazım
    Hergün mal
    Hergün sevkiyat
    Yemek parası senden
    Kasa açığı senden
    Hırsızlarla uğraşmak ayrı bir
    SM geliyor ayrı bir dert
    GM geliyor ayrı bir dert
    BS desen öyle hakaret bağırma çağırma milletin içinde yüzüne kağıt fırlatırlar.hepsi bende kayıtlı isteyen varsa göndere bilirim.

    YanıtlaSil
  52. Günlük 9 saat 1.5 saat dinlenme geriye 7.5 saat ama çıkamıyor sun neden esnek saat var diyorlar hemen

    YanıtlaSil
  53. Bende A101 de çalışmak istiyorum ama çevrem yılbaşını bekle zam lı girersin diyor fark varmı beklemeli miyim işe acil ihtiyacım var ama herkes bekle diyor fark ne kadar olur ki

    YanıtlaSil
  54. Nasıl fark yok asgari ücret yükselecek market işçileri eski maaşla alınmaya devam mı edecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki yeni ve eskilerin hepsinin maaşları yükselecek.Yani sorun yok.

      Sil
  55. Merhaba A101 de çalışıyorum ve 2 günlük rapor aldım kabul ederlermi kime vermem gerekli

    YanıtlaSil
  56. Merhaba ben 19 yasindayim hic calismadim iskurun kendi yerine gidip ne diyecegim ?? Nasil basvuracagim ve beni kabul ederlerse durek 101 de calismaya baslayacak miyim ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işkura gitmeniz halinde sizinle ilgileneceklerdir.İlk etapta siz kayıt yaptırın,gerisi kolay diyebiliriz.

      Sil
  57. 20 gün oldu A101 e iş başvurusu yaptım ama sonuç yok işçi alımı mı yok

    YanıtlaSil
  58. Ben 1 ay kadar çalışıp çıkmayı düşünüyorum a101den sıkıntı olur mu birde haftalık 45 saat diyorlar bir gün full oluuomussun sonradan işi ogrenince 10 11 12 de çıkışlar oluyormuş market kapaninca iş bitmiyo daha sanirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sorun olmaz.Mağaza kapanınca cıkarsınız.Çok nadir zamanlarda işiniz uzar.

      Sil
  59. Başka bir şehirde tekrar a101 şubesinde çalışmaya d3vam edilebilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunsuz çıktıysanız,alma ihtimalleri yüksek.

      Sil
  60. Telefon kullanımı sorun oluyor mu yada serbest mi

    YanıtlaSil
  61. Ama telefon konusunda sorun çıkartıyor ms

    YanıtlaSil
  62. A 101 de hangi magazada çalışacagımızı nerden ögreniyoruz . Evin yakınına nı veriyorlar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evinin yakınında bir yer ayarlamaya çalışırlar

      Sil
    2. Genelde en yakın mağaza lakin,başlamadan öğrenme şansınız yok.

      Sil
  63. Ben 19 yasında üni öğrencisiyim aileme destek olmak için okuldan kalan boş vakitlerimi değerlendirmek istiyorum a101 e kafam çok yattı fakat parttime oluyormu acaba yani ders programıma göre ufak ayarlamalar yapılabiliyor mu cevap verirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef yapmıyorlar

      Sil
    2. Evet part çalışma imkaninız var.Saatler ve calışma günleri konusunda yardımcı olabilirler.Başvurunuzu geç olmadan yapın.

      Sil
  64. Evinin yakınlarında bir yer ayarlamaya çalışırlar

    YanıtlaSil
  65. İyi günler ben başvuru yaptım kabul edildim b.s sorumlusu ile randevum var fakat adres değişikliği söz konusu oldu gidip anlatmalımıyım yoksa yeni adreste tekrar başvurumu yapmalıyım acaba hangisi daha doğru olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatmanızda yarar var.Bu konuda sorun yaşamazsınız.

      Sil
  66. merhaba A101 iş görüşmesine çağrıldım yeni şube açıcaklarını söylediler haber vericez dediler 25 gün oldu haber yok henüz açılmamış yani sorum şu yönde yeni şube açıcakları zaman kaç günde açılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,uzun bir süre olmuş başka işlerr bakmanızda yarar var.Zira olumsuz olmuş olabilir başvurunuz.

      Sil
  67. Merhaba 8 yıllık parekende tecrübem var. Başvrusu yapsam öncelik sağlarlar mı?

    YanıtlaSil
  68. 2 hafta önce belge istediler verdim biz size haber vericez dediler hala aramadilar sizce alınmış mıyımdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belge verdiyseniz kesin başlarsınız.Lakin bu süreç 25 günü bulabilir.

      Sil
  69. Merhaba, işkurla görüşmem iptal oldu ve ertelediklerini soylediler bunun nedeni ne olabilir?

    YanıtlaSil
  70. Merhaba ben 1 ay once isten ayrilmak zorunda kaldim ve tekrar girmek istiyorum bs ile gorussem tekrar ise alinirmiyim yada tekrar basvuru yapsam alinirmiyim ??

    YanıtlaSil
  71. Merhabalar. Ben 1 ay oluyor a101'e işkur aracılığıyla girdim ve çıkartıldım. Sizce kalan paramı alabilir miyim çünkü ilk ay yarım yatmıştı maaşım

    YanıtlaSil
  72. A101 için sağlık raporunu nereden almak gerekiyor özel oluyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşmalı kurumlar var.Insan kaynaklarında öğrenebilirsiniz.

      Sil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda