9.07.2018

Uyum Market Çalışanları Ankara'da Eylem Yapacak



2018 Mart ayında Makro'nun Uyum Market'i Migros grubuna devretmesi ile işsiz kalan ve aynı zamanda kıdem tazminatları ödenmeyen,Uyum Market çalışanları Ankara'da geniş çaplı bir eylem yapmaya hazırlanıyor.

Perakende sektöründe yaşanan işçi mağduriyetlerinin en son örneği olan Uyum Market çalışanları,haklarını alabilmek için eylemlerine devam ediyor.İstanbul ilimizde neredeyse haftanın 3 günü,kendileri gibi mağdur olan Real market çalışanları ile,ortak eylem yapan işçiler,bu kez Ankara'da geniş çaplı kitlesel bir eylem yapacak.

Nakliyat-İş Öncü Olacak

Son zamanlarda sektörde yaşanan işçi mağduriyetinde her ne kadar iş kollarından uzak,olsa koşulsuz bir şekilde alakadır olan Nakliyat-İş Sendikası ve genel başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu,bir çok işçi eyleminde olduğu gibi bu eyleme de,katılıp bizzat organize edecek.

Real Çalışanları ile Dayanışma

Bir yıla yakın bir zamandır verilmeyen hakları için mücadele eden Real işçileri,kendileri ile aynı durumda olan Uyum Market çalışanları ile sınıf dayanışması yapıyor.İşçiler hakları için şartsız,koşulsuz aynı eylemlerde slogan atıyor ve yasla olan haklarının verilmesini istiyor.

Eylem Tarihi Belli Oldu

İşçiler Nakliyat-İş Sendikasının öncülüğünde Ankara da gerçekleştireceği eylem için bir tarih belirledi.Resmi makamlardan da izinlerin alındığı eylem 12 Temmuz 2018 tarihinde,Makro Market genel müdürlüğü ve daha sonra belirlenen mağazalar önünde gerçekleştirilecek.

1 yorum :

  1. Ankaradan bizde katılacağız arkadaşlar gün birlik günü

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda