10.03.2019

MİGROS 2019 Çalışma Şartları/Maaşları



Ülkemizde perakende,marketçilik denildiğinde akla gelen ilk marka şüphesiz Migros olur.Hizmette yarım asrı devirmiş firma her yıl hem mağaza bazında,hemde müşteri ve ciro oranında artış ile,sektördeki liderliğini koruyor.2018 yılında yaptığı Uyum/Makro Market satın alması firmanın işlem hacminin ve sermaye bakımından büyüklüğünü bir kez daha ortaya koymaktadır.

Her sene olduğu gibi bu yılda siz değerli okurlarımız için Migros'un çalışma şartlarını detaylıca anlatacağız.Firmanın her ne kadar çalışma şartlarında bir değişiklik olmasa da,maaşlarda kısmi olarak artış sözkonusu.

Migros Çalışma Şartları 2019

Migros,işçi istihdamında her şeyi tamamen yasaların emrettiği şekilde yapar.Günlük çalışma saatleriniz molalar dahil 8,5 saattir.Hafta da bir gün izin ve yılınızı doldurmanız halinde 14+2 gün şeklinde yıllık izin hakkınız olmaktadır.Zaman zaman sizden fazla çalışmanız istenilebilir,bu fazla çalışmalar için denkleştirme yapılabilir veya maaşınıza ek bir ödeme almanız söz konusu olur.

Personel her hafta değişen vardiyalar ile çalıştırılmaktadır.Vardiya çizelgesi şefler tarafından yapılır ve son olarak yöneticiler tarafından kontrol edilmektedir.

Migros Maaşları 2019

Firma gıda perakendecileri içinde en farklı maaş sistemine sahip olan şirkettir.2017 yılında yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile 1-5 yıl arası çalışıyor olanlara %8,5-10 yıl arası çalışıyor olanlara %11,10-20 yıl arası çalışıyor olanlara ise %15  zam yapıldı.Ayrıca bu zamlar ile Asgari ücretin altında kalan maaşlar 2018 yılında Asgari ücret seviyesine çıkarıldı.

Migros'ta Kasiyer,Reyon Personeli,Temizlikçi ve benzer iş kollarında çalışanlar Asgari ücretten yaklaşık %5 daha fazla maaş almaktadır.

Kasap,Şarküteri ve Manav olarak çalışanların maaşları ise Asgari ücretten %20 daha fazladır.Fakat tezgahtarlar zaman içinde hem maaş olarak hemde kıdem olarak yükselebilmektedir.

Maaş ödeme sistemi: Ayın 4'ün de Yol Parası-Maaş 11'in de-Avans ise 26'sin da verilir.Ücretler Garanti bankasına yatar.

Maaşları özetlemek gerekirse 2019 yılı itibari ile:
Kasiyer - 2100-2300 TL
Reyon Personeli - 2150-2350 TL
Kasap - 2400-2900
Şarküteri 2350-2800 TL


Sendikal Haklar

Migros'ta çalışan personel sendikal haklara sahiptir.Haklar nedir diye sorarsanız sıralayalım.

2014 yılına kadar firma yılda 4 sefer maaşınızın yarısını ikramiye olarak verirdi.2014 yılından sonra 4 ayda verilen bu tutar yılın her ayına eşit olarak bölünmüştür.

-Yol Parası (2018 yılı için 225 TL)
-Gıda Çeki (150-200 TL arasında)
-Deterjan Yardımı
-Yıllık İzin Harçlığı (Maaşa göre değişiyor)
-Okul Masrafı Yardımı (Çocuk sayısına göre değişiyor)

Ayrıca firma prim sistemi ile çalışmaktadır.Hem mağaza bazında hem de reyon bazında prim veriliyor.Primlar maaşınızın %25'ine kadar çıkabilmektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse: Maaş + Prim + Sendikal Haklar gibi bir tablo çıkmaktadır karşımıza.

Migros'ta yemek şirkete aittir.Bazı mağazalar küçük olduğundan dolayı yemekhanesi yoktur.Bu mağazalar da ise personele yemek parası verilmektedir.Ayrıca belirtmekte yarar var,şehrin dışında uzak mağazalar sabah ve akşam servis imkanı sağlanmaktadır.

Not: Yönetici maaşları ve şartları farklıdır.Yöneticiler sendikal haklardan faydalanamaz.


296 yorum :

  1. Merhabalar. Ben Migros ve bir çok markete başvuru yaptım ama kimse aramadı bunun nedeni seçim veya kriz olabilir mi? Ya da seçimden sonra ararlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Genelde dönmeleri özellikle 2019 yılından itibaren 30 günü bulabiliyor.

      Sil
  2. Merhaba 31 yaşındayım. 8 yıllık parekende mağazacılık geçmişim mevcuttur. Başvuru yapsam öncelik tanırlar mı?

    YanıtlaSil
  3. merhaba ben özlem 4 yıldır migrosta büro personeli olarak yani ürün girdi çıktı stok sayım kasa işlerine v.s bakıyorum. bir kaç ay sonra evlenecem ve evlilik dolaysı ile başka bir ile gidecem. evlendiğim için 4 yıllık tazminatımı alabiliyorum ama işimdende çıkmak istemiyorum. gideceğim ilde çok sayıda migros var nasıl bir yol izlemem gerekiyor benim o ilde migroslardan birisine yollamaları için. yada evlilik ile tazminatımı alsam daha sonra yeniden migrosa iş başvurusu yapsam yeniden alırlarmı beni işe. bunun yaşanmış bildiğiniz örnekleri varmı. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem hanım durumu burada yazdığınız gibi mağaza müdürünüz veya sendika temsilcinize anlatın.Gideceğiniz şehir de açık varsa yardımcı olurlar.

      Sil
  4. Migrosa yeni başlıcam maaş ne kadar verirler tezgahtar olarak

    YanıtlaSil
  5. Migros dahil birçok markete gerek internetten gerekse şubelerinden başvurdum. Hiçbir şekilde olumlu bir yanıt alamadım. Tabi binlerce başvuru alıyorlar; gördüğüm kadarıyla pek fazla personel ihtiyaçları da yok. Misal 10 kişi alacaklarsa 1000 kişi başvuruyor. Geçen senelerde böyle değildi. Ülkede durum tam felaket.

    YanıtlaSil
  6. Geçen gün Migrosa başvuru formu vermiştim az önce aradılar daha önce görüşme yaptık mı dediler evet ama geri dönüş olmadı dedim forma daha önce başvuru yapmadım diye işaretledim beni bir kaç saniye bekletmeye aldılar sonra eski başvurunuzu değerlendirip geri dönüş yaparız dediler sizce yaparlar mı veya ne yapmam lazım yeni bir form doldursam benim olduğumu anlarlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemenizde fayda var.Ihtiyaç durumunda dönerler.

      Sil
  7. Hocam merhabalar ben yaklaşık 3 gün önce migrosa başvuruda bulundum bugün aradılar yarın iş görüşmesine gideceğim Görüşmeden sonra direk evrak listesi verirler mi yoksa bir kaçgün bekletilir miyim teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işe alınmış gini görünüyorsunuz.Hayırlı olsun.

      Sil
  8. İyi akşamlar ben 1 hafta önce migrosa başvuruda bulundum ve çağrıldım Görüşmede bana çalışma şartları hakkında bilgi verildi yaşım 27 erkeğim 3 4 yıllık tecrübem var sizce evrak için ne zaman dönüş yapılır bir de yaşım sorun olur mu

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar ben migros dahil bir çok yere başvuruda bulundum Migros haricinde hiçbir firma dönüş yapmadı Migros çalışma şartlarından bahsetti ve beni aracaklarını söyledi Yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen geri dönüş yapmadılar sizce bana ulaştıkları numaradan arayıp sorsam olur mu yoksa tekrardan başvuru yapmalıyım tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bu aralar dönüş yapmaları neredeyse 30 günü bulabiliyor.Bunun için biraz daha beklemeniz söz konusu olabilir.

      Sil
  10. Hocam iyi akşamlar ben migrosa başvuruda bulunmuştum iş görüşmesine gittim bana çalışma şartlarından bahsettiler. Bugün aradılar ve iş görüşmemin olumlu geçtiğini mail'ime evrak listesini göndereceklerini söylediler. Ancak beni sezonluk mağazaya alacaklarını söylediler. Şimdi sezon bitiminde işten çıkarılacakmıyım yoksa büyük şubelere gö derirler mi sezon bitiminde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden memnun kalmaları durumunda,sezon bitse dahi siz işinize devam edersiniz.

      Sil
  11. Merhabalar Migros müdür yardımcısı maaşını öğrenebilir miyim

    YanıtlaSil
  12. Sayin adayimiz, Migros Ticaret AS.'e yapmis oldugunuz is basvurusuna istinaden, 17 Nisan Carsamba gunu Yali Mahallesi Ahmet Kemal Baysak Bulvari No:8 , Mavisehir MMM Migros icerisinde saat 12:00'da gorusmeye katiliminizi bekliyoruz, Tel:08503101700 Migros Ticaret A.S. Insan Kaynaklari Departmani. Böyle bir mesaj geldi telefonuna tam olarak ne ifade ediyor bu içerik sizce alınma ihtimalim nedir migrosa saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemeniz gerekiyor.işe alın.alı ma ihtimaliniz var.

      Sil
  13. Beklemem gerekiyor pekala. Peki olumlu geçerse görüşme ne kadar süre zarfında geri dönüş oluyorevrak hazırlama vs haberi için bilginiz var mıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 3-25 gün içinde size dönüş sağlanıyor.Bu süreden sonra işe başlamanız 3 günü bulabiliyor.

      Sil
  14. Hocam kolay gelsin daha önceden de yazmıştım size. Migros mail gönderdi evraklarınızı hazırlayın dedi ve bana sizi işkur çalışma tarihiniz belli olunca tekrardan arayacağız dediler 6 gün geçti hala aramadılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrak hazırlayın dediler ise rahat olun kesin iş başı yaparsınız.İşkur dan bir kaç evrağınızın şirkete gelmesini bekliyorlardır.Size şimdiden hayırlı olsun.

      Sil
  15. Migros çalışanıyım. Üniversite terkim. Açıköğretim okumam 2 veya 4 yıl fayda sağlar mı? Bölüm tavsiyeniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcs söylemek gerekiese bir fayda sağlamayacaktır.Azimli ve dürüst çalışmanız yükselmeniz için yeterli.

      Sil
  16. Hocam ben migros işbaşı evraklarımı hazırlayıp bana söyledikleri gibi yolladıkları fax numarasıyla gönderdim lakin aradan 5 gün gecmesine rağmen hala işbaşı yapacağım günü arayıp söylemediler bu durumda ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrak teslimi yaptıysanız en geç 10 gün içinde iş başı yaparsınız.Bu konuda endişelenmenize gerek yok.

      Sil
  17. Acaba usta kasap olarak işe alinsam maasmm ne kadar olur

    YanıtlaSil
  18. Iyi günler. Ben Migrosa daha önce 4 5 kere başvuru yaptım sanırım 2.de çağrılmış ama bir işe girdiğim için görüşmeye gidememiştim akabinde bir başvuru daha yaptım daha önce başvuru yapmadığımı cvde belirttim aradılar geçen gün görüşmemiz oldu mu daha önce dediler evet dedim biz tekrar değerlendireceğiz dediler fakat aramadılar bugün yine başvuru yaptım yine daha önce başvuru yapmadığımı belirttim yine ararlarsa hayır demeyi düşünüyorum çünkü Migrosa girmeyi inanın çok ama çok istiyorum size ise sorum şu ben telefondaki görüşmede hayır dersem görüşmeye çağırırlar ise görüşmede ya da telefondaki hayır cevabımdan sonra bununla ilgili araştırma yaparlar mı teşekkürker

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşme olup olmadığını sistemden,sizi çağırınca araştırıyorlar.Lakin sözlü veya yazılı bir görüşmeniz olduysa hayır demeniz bile,neticeyi değiştirmez.

      Sil
  19. Mrh. 17 Nisan 2019 iş görüşmesi yaptım."Telefonunuz açık olsun" haftaya değerlendirme yaptıktan sonra size haber vereceğiz dediler. 19-24 Nisan tarihlerinde telefonum arızalı olduğu için serviste idi. Bana dönüş yaptılar mı bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimal aramışlardır,lakin ulaşamayınca siz hakkınızı kaybetmiş olabilirsiniz.Toplamda görüşmenin üzerinden 20 gün geçince tekrar bir daha başvuru yapın.

      Sil
  20. Iyi akşamlar. Ben Migrosa başvuru yaptım beni Iskur üzerinden mi alırlar eğer o şekilde alırlar ise son 1 ay gibi sigortasız olmam gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bu ara tüm alımlar işkur üzerinden yapılıyor.

      Sil
  21. Peki işkur olursa son 1 ila 3 ay arası sigortasız mı istiyorlar

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar. Ben hem Migros hem başka bir markete başvuru yaptım Migros beni görüşmeye çağırıyor fakat diğer market olumlu oldu ve Iskur üzerinden işe başlayacağım son 1 ay sigortasız olmam da gerekiyor ayrıca. Neyse size sorum şu eğer Migrosta olumlu olursa ve Iskur üzerinden işe alınır isem yine son 1 ayın dolması mı gerekir ya da sorunsuz şekilde girebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumlu olursa sizi direk işe alırlar.Zira son bir ayın sorun olmaması gerekiyor.

      Sil
  23. Merhaba 2018 ocak ayında CarrefourSA dan ailevi nedenden dolayi çıkış yaptım.tekrar giriş yaptığımda kaldığım yıldan devam edebilirmiyim. Yoneticimin insiyatifinde.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba.. Beni geçen gün Migrostan aradılar Perşembe gününe randevu verdiler ertesi gün yine aynı kişi aradı Cumaya ertelendiğini söyledi bunun sebebi nedir? Birde 2 senelik falan market tecrübem var beni işe alma şansım nasıldır? Son olarak görüşme günü mü işe alındığım söylenir mesela daha sonra biz sizi ararız derler ise ümidimi o an kesmeli miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğunluktan dolayı ertelemişlerdir.Aradılarsa şansınız yüksek demektir.Genelde olumlu olursa evrakları hazırlamanız söyleniyor.

      Sil
  25. Açıkögretimden perakende ile ilgili 2 senelik bir bölüm var onu okuyup magazada basarili olursaniz is manasinda yoneticilige yukselme ihtimaliniz yukseliyor bu bilgilendirmeyi de geceyim bir Migros calisani olarak.

    YanıtlaSil
  26. Migros beni aradı daha önce görüşmemiz oldu mu diye sordu neden sordular bunu herkese mi soruyorlar?

    YanıtlaSil
  27. Peki her form vereni çağırırlar mı yoksa nadiren mi çağırırlar ortalama olarak verilen formların çoğunluğunu çağırırlar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde her form vereni çağırmıyorlar.Çağırılanlar işe alınmış gibi bir durum oluşuyor.

      Sil
  28. Merhabalar Migros ve bir çok market genelde daha ilk görüşmede evrakları hazırla getir diyor peki ama referans kontrolü yapmadan bunu neden söylüyor benim bildiğim görüşmeden sonra referans kontrolü yapılır yoksa aramıyorlar mı hiç bir şekilde yani biz size döneriz dediklerinde bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde size evrak hazırla denmeden önce.Yani siz formu verdiğiniz anda,bir araştırma olabiliyor.Lakin bu durum sürekli olan bir şey değil.Yani araştırdıkları da oluyor,araştrmadıklarıda.

      Sil
  29. migrosa defalarca gittim görüşmeye ama ne yazıkki şu an için olumsuz bir cevap veriyoruz dediler nasıl bir değerlendirme yapıyorlar esas onu merak ediyorum neye göre eleman seçiyorlar migros elemanlarına bakıyorum yani benim onlardan pek bir farkım yok çoğu mağazada elemanlar nerdeyse isteksiz çalışıyor bi türlü anlayamadım migrosun işe alma politikasını!!!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen kardeşim aynen..nasıl bir değerlendirme politikası var bunların anlamış değilim!!!!!!!!!!!!!! sanki üniversite mezunu 4 dil bilen eleman çalışıyor sanırsın migrosta!!!!!!!!

      Sil
  30. Kolay gelsin admin ben 1 hafta önce migrosa başvuru yaptım formu doldurduktan sonra hemen görüşmeye aldılar formu doldurduktan sonra 3 sonra aradım şuan değerlendirme asamasindasn dediler size mail ile cevap gelecek dediler halen haber gelmedi olumsuz mu oldu acaba yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde olumlu olduğu zaman size dönmeleri veya sizi işe almaları 3-25 günlük bir süreyi bulabiliyor.Yani henüz erken biraz daha beklemenizde yarar var.

      Sil
  31. Migros mağazasına işkur üzerinden girilirse maaşı sadece işkurmu veriyor

    YanıtlaSil
  32. Migrosta işe girip herhangi bir nedenle ayrıldıktan sonra ilerleyen senelerde tekrar migros giriş yapılabiliyor mu yoksa istifa edeni bir daha almıyorlar mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkanın tekrar girmesi imkansız değil,lakin oldukça zor.

      Sil
  33. Merhaba kariyerden başvuru yapmıştım cuma günü çağırdılar. Görüşmeden sonra olumlu olumsuz demediler. Tezgahtar olmazsa kasiyer olarak arayabiliriz dedi ama hala ses yok olumsuz demek değil mi bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,özellikle 2019 yılı itibari ile geri dönüşler ve işe alımlar oldukça yavaş ilerliyor.Sizi işe başlamanız için aramaları 30 günü bile bulabilir.Bir süre daha beklemelisiniz.

      Sil
  34. Merhabalar genel merkezde iş görüşmesinden sonra alınanlara hemen evrak listesi veriyorlar galiba. Bana ararız dediler yani olumsuz değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumsuz değil tabiki,bazı durumlarda bir veya iki hafta sonra evrak hazırlamanız isteniyor.Yani personel bölüm ve ihtiyacına göre bir durum bu.

      Sil
  35. 5 yiik reyon sefiyim migrosa basvurdum alindigim takdirde maasim ne kadar olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal reyon personeli maaşından başlarsınız,konu hakkında geniş bilgi ilk yazımızda var.

      Sil
    2. baslangic ne kadar? ve ne kadar sürede maas artisi olur .bide linki atabilir misiniz ilgili yaziyi. yardimci olduğunuz icin ayrica tesekkurler

      Sil
  36. tecrubeli reyoncu ne kadar surecte maasinda artis olur ve ne kadar olur ? yan haklariyla birlikte net maasi başlangıç ne kadar oluyor ortalama prim ikramiye payi ws

    YanıtlaSil
  37. ne kadar sürede maaşda artıs olur ve ne kadar artış olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şayet 3 yıllık bir personel olursanız elinize şu an itibari ile 2600 TL'ye yakın bir ücret geçer.Bu ücret birim şefi olmanız halinde yüzde 10 daha fazla olacaktır.

      Sil
  38. İş başvurum kabul edildi ama ilk 3 sigortasız dediler yanlış anlamadıysam doğru mu? Birde 3 ay sonra işten çıkartıp başkasını alıyorlar genelde diyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ay işkur üzerinden istihdam edileceksiniz.Siz çalışmanıze güveniyorsanız çıkartmaları söz konusu olmaz.Çalışkan personel sektör de değerlidir.

      Sil
  39. Meraba şubat ayinda migrosun işkur üzerinden toplu gorusmesi vardi..ve iki hafta icinde olumlu msj geldi.fakat bu zamana kadar aramadilar dönüş yaparlarmi yoksa tekrar basvuru yapmam gerekirmi tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işe almaları bir ayı bulabilir.Siz bir süre daha beklemenizde yarar var.

      Sil
  40. Eşim az önce görüşmeden geldi. Bu senenin sonunda tecili bitiyor ama tekrar yenileme hakkı var. Görüşme iyi geçmiş ama ankaraylada görüşmesi gerekiyormuş askerlik belki sıkıntı olur demişler. Sizce durum ne olur ? Alırlar mı bide depoda online satişda olacak mış oranında maaşları falan aynı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası net bir şey söylemek zor,lakin olumlu olma ihtimali var.Maaş konusu hemen hemen aynıdır.

      Sil
  41. tesekkür ederim ama birayi çoktan gecti 4 ay olucak olumlu msj geleli olabiliyormu bugibi durumlar beklemelimiyim sizce ne yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 ay gibi uzun bir süre geçtiyse,başka işlere bakmanızı öneririz.

      Sil
  42. Öğrenciyim ve 12 Haziran'da ise baslicam tüm evrakları hazırladım acaba ogrenci olduğum için yol parasını az mı alicam

    YanıtlaSil
  43. İyi günler. Üç gün önce migros ta iş başvurusu yaptım. Bugün aradılar yarın görüşmeye gelin dediler ama türbanlı olduğum için migros kabul etmeyebilir dediler. Sizce görüşmeye gitsem mi yine de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidin tabi.Lakin işe alınırsanız şapkalı veya boneli olarak çalışabilirsiniz.

      Sil
  44. 3 gün önce başvuru yaptım. Mail adresime başvurunuz değerlendirme alındı diye mail geldi. Lise mezunuyum 18 yaşındayım alınma durumum nedir? İl:Adana

    YanıtlaSil
  45. Migrosda yas siniri varmis dogrumudur ben 33 yasindayim ama tecrubeli bi kasiyerim daha once m.yardimciligida yaptim migrosa bas vursam ise alinirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,45 yaşında çalışan kasiyerler var.Sizin yaşınız çalışmak için uygun.Başvurunuzu yapın.

      Sil
  46. Meraba ben sanal market şöför için baslıycam ortalama ne kadar maaş alıyorlar

    YanıtlaSil
  47. Kütahya şubesinde alim yapılıyor mu ? Yapılıyorsa şubeye mi başvurmam lazm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Een dogru cevabı şubeden öğrenebilirsiniz.Ayrıca şubeden başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  48. ben migros çalışanıyım ve maaş konusunda mağaza mudurum asgariücret olacağını ve en az 2 yıl beklemem gerektiyini söyluyor peki siz 2400 ila 2900 yazmışsınız neden acaba ve 2yıldan erken artış olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim verdiğiniz rakamlara yol ve gıda yardımı dahil prim hariçtir.Mağaza müdürünüzün iki yıldan kastı sendikal haklarınızın 100 de yüzüne kavuşacağınız anlamındadır.Yani verdiğimiz rakamlarda yanlışlık yok.

      Sil
  49. Merhaba ben başvuru yapmıştım beni dun aradılar ve bugün mulakatklara cagirdilar fakat sınavım olduğu için gelemeyeceğimi söyledim onlar da birdahaki mulakatlara çağıracaklarini söylediler birdahaki mulakatlar kac gün içinde olur yani kac günde bir mulakat görüşmeleri yapıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 2 günde bir bazı durumlarda ise 3 günde bir kez.Lakin çağırırız dediler ise genel de iki hafta sürebiliyor.

      Sil
  50. Beni birdahaki mulakatlara çağıracaklarini söylediler.Yani 2-3 gün içinde çağırmalari gerekmez mi eğer 2-3 günde bir mülakat görüşmeleri yapiyorlarsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle söylemek daha doğru olur.Yani hafta genelde en az 2 mülakat oluyor,lakin sizi bir sonrakine mi,yoksa iki hafta sonrakine mi çağırırlar bu konuda kesin konuş çok zor.Şayet tekrar dönmezler ise,bir kez daha başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  51. Merhaba. Görüşmeye gitmistim iki gün içinde olumlu olduğuna dair mesaj geldi maaşım 2100 oldugunu söylediler. Fakat yol parası 3 ay sonra vereceklermiş boyle bir şey mümkün mu? Birde bu ay çalıştığımin maaşını diğer ayın sonunda vereceklermiş yani her ayın sonunda önceki ayın maaşı.ben 3 ay çalışıp çıkmayı düşünüyorum ücretim içerde kalir mi ve beni yol parası hakkında bilgilendirir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işkur üzerinden girdiyseniz veya reyon/kasiyer daha doğrusu tezgahtar değilseniz 3 ay sonra tam haklarınızı alacağınız doğrudur.Ve eklemek gerekirse,60 günlük deneme sürecinden sonra istifa edeceğinizi 15 gün önceden haber vermek koşulu ile,içeride kesinlikle paranız kalmaz.

      Sil
  52. merhaba gorusmeye cagırıldım .Fakat daha once bır ıste calısmadıgım ıcın referansınm yok .referansta sıkıntı cıkarırlar mı bu sıkıntıyı nasıl gıderırım

    YanıtlaSil
  53. Ben haftaya salı günü full time unlu mamüller bölümünde işe başlıcam. 3 ay işkurlu olucam. Ne zaman yol parası ve diğer sendika haklarını alabilirim?

    YanıtlaSil
  54. Merhaba, ben 1 sene önce lisans eğitimimi tamamladım. Mezun olduğum dönemden bu yana (1 senedir) Migros'a kurumsal kariyer sitesinden (https://www.migroskurumsal.com) başvuruda bulunuyorum. Başvurumu aldıklarına dair mail dışında 1 senedir hiçbir olumlu yanıt alamadım. Migros şubeleri genel olarak elden cv kabul etmiyor, bulunduğum şehirde elden CV kabul eden tek şube olarak yönlendirilen şubeye gidip CV verdim hala bir geri dönüş yok. Zaten bu elden CV verme, kariyer sitesinden başvuru dışında geriye İŞKUR kalıyor onda da takip ettiğim dönemlerde hiçbir alımına rastlamadım. Nasıl başvurmam daha doğru olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz gereken şekillerde başvurunuzu yapmışsınız,bu saatten sonra size ancak sağlam bir referans yardımcı olabilir.

      Sil
  55. Merhaba.Migros a elden cv verdim.Kac gün oldu geri dönüş olmadı.Ne e-posta nede aradılar.Tahmini ne zaman geri dönüş sağlarlar olumlu yada olumsuz?

    YanıtlaSil
  56. Merhaba migrosa işe alindim sezonluk satış elemanı olarak.Ögrenci olduğum için işkur üzerinden baslatacaklarini soylediler.Ne kadar maaş alacağım yani aylık olarak???

    YanıtlaSil
  57. Merhabalar..
    Haftaya cuma evrakları teslim edecegimi ve teslim ettigim gün sözleşme imzalayacagimi soylediler. Sözleşme imzaladiktan sonra hemen işe baslayacak miyim ?? (Sezonluk İşkur üzerinden girecegim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sözleşme imzaladıktan bir gün sonra işe başlarsınız.Size şimdiden hayırlı olsun.

      Sil
  58. Merhabagida teknikeri mezunuyum migrosda işe başlasam ortalama maaşım ne olur bilgilendirirseniz sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,hangi bölüme başlamayı düşünüyorsunuz?

      Sil
  59. merhaba kolay gelsin şarküteri part time calisiyorum yeni girdim 2 ay oluyor 26 snda yatan avans maasin yarisimi nasil hesablaniyor yol parasi+ avans+ maas toplam kac tl yi bulur yani aylik kac alirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,her şey dahil yaklaşık 1700 TL geçmesi gerekiyor elinize.Tabiki bir miktae altı veya üstü olabilir.

      Sil
  60. Merhaba
    Yaklasik 2 yil farkli marketlerde calistim suanda yaz donemi icin bimde calismaktayim 2 ay sonra cikacagim. Farkli bir sehirde universite okuyorum. 2 ay sonra okul icin gittigim sehirde migrosda part time calismak istiyorum. Is basvurularina gec döndüklerini göz önüne alirsak simdiden 2 ay sonrasi icin basvurmali miyim ? Veya sizce ne zaman basvurmaliyim ? Birde agzinda tel olan birini almazlar mı ? Dis gorunuse onem veriyorlar ise almazlar diye dusunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,tel konusunda sorun yaşamazsınız.Başvuru sonrası görüşmeye giderseniz güleryüzlü ve temiz olun yeter.Bir ay.önceden başvuru yapsanız yeterli.

      Sil
  61. part time sarkuterideyim dun yazmistim size ne kadar maas alirim diye 1700 bulur demstiniz bana kimi calisanlarda 1400 verirler dedi belki daha fazla dedi calisan biride pek bilgim avans 826 yatti mesala galiba 6 ay iskur veriyormus peki personel bonosu veriyorlarmi ve en az kac olur maaşım net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim verdiğimiz rakam alacağınız ücret ve yan haklarınızın tamamı ile bulabileceğiniz rakamdır.İlk üç ay yaklaşık 1500 TL olabilir.Üçüncü ayınızdan sonra bizim verdiğimiz rakama yaklaşık bir ücret alacaksınız.

      Sil
  62. Migrosda gida teknikerine ortalama ne gibi bir maaş verilmektedir?

    YanıtlaSil
  63. Merhaba
    Yaz donemi icin bimde calismaktayim 2 ay sonra cikacagim sehir dışında okuyorum oraya gidince ise migrosda part time calişmak istiyorum. Basvurulara geri dönme sürelerinin uzun oldugunu dusunursek sizce simdiden basvurmali miyim ? Ve agzinda tel olan biri sizce işe alınmaz mi ? Dis gorunuse cok onem veriyorlar ya hani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunuza başka bir konu başlığının altında cevap verildi.

      Sil
  64. part time sarkuteri anladim 1500 olur yol parasi falan ilk 3 ay yani sonra cikarmi

    YanıtlaSil
  65. Merhaba migrosa iş başvurusu yapmak istiyorum ama başörtülü almıyorlar diye bişey duydum doğrumudur acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışırken şapka ile çalışmanız mümkün.Başörtüsü ile çalışan görmedik.

      Sil
  66. Yönetici maaşları ne kadardır

    YanıtlaSil
  67. Merhabalar..
    Maaşımin bir kısmı migros Bir kismi iskur tarafından verileceği soylendi hangi tarihlerde migrostan hangi tarihlerde iskurdan alacagim.(iskurdan verilen maas halk bankasina migrostan verilen maas garanti bankasina yatacagi soylendi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,iskur ayın 10-15'i arası,Migros ise,ayın 1-5'i arası maaş öder.Bankalar ismini verdiğiniz şekildedir.

      Sil
  68. Merhabalar 3 gun once Migrosta iş başvurusuna gittim lise mevzunu olmadıgım için açık oğretimden belge aldım geldim kaydımı 21inde yenilitcem agustosun Mudur beye verdım tüm bilgilerimi aldı dedi onlar sizi 3 5 gun içerisinde arıcaklar ve aradılar uc gun ıcerısınde bu arada yaşım 18 3 senedir bu işteyim tecrubemde var mudurbeyede dedim beni yenibosnada insan kaynaklarına çağırdılar randevu oluşturdular Kesin ne olur sonuç alınırmıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlattığınıza göre işe alınmaya yaklaşmışsınız.Çağırdılar ise,büyük ihtimal olumlu olacaktır.

      Sil
  69. Merhaba ben 10 unda İŞKUR kapsamında işe gireceğim verilen kağıtta İŞKUR üzerinden ödemeler her ayın 25-30 u arasında yapıldığı yönünde. Ben 10 unda başlayacağım için Temmuz 25-30 arasında ücret alabiliyor muyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki,siz Temmuzda maaş alamayacaksınız.İlk maaşınızı Ağustos ayının sonunda alacaksınız.

      Sil
  70. onceki Arkadaşın dediği gibi temmuzda calistigimiz günleri agustosta ek olarak alacağız değil mi yani calistigimiz gunler araya kaynamayacak??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kaynamaz bu konuda endişeniz olmasın.

      Sil
  71. Merhabalar Bundan 3 gun once migros gorusmeye cagırdı insan haklarına bende bugun gittim 11 de randevum vardı neyse forum falan doldurdum orda Forumdan sonra hanfendi beni Odaya cagırdı 1 saat iş hakkında konuştuk zor sorular sordular bn zorlanmadan cevapladım Bana sonra dediki email adresımı aldı 1 hafta içinde arıcaz Olumluysa Arcz Degılse Email atcaz Yasım 18 Tecrubeli oldugumu Soyledim Bana nereyı hangı şubeyı secersin diye sordu bnde ddm tek sorunum Açık lisede kaydım silinik agustosun 21inde yeniletcem bu bana Engel Olurmu Hangendi Yoksa Arar Cagırırlarmı Tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şayet acil personel alımı varsa lise diploması sorun olmazhemen alabilirer,lakin acil bir durum söz konusu değilse,tercihen lise seçiyorlar.Sizin anlattıklarınıza göre alınma olasılığınız yüksek.İki hafta içinde arayacaklardır.

      Sil
  72. İşkur kapsamında gireceğim bende işe bu işkur çizelgesi varmış yoklama adı altında geçen bir kağıt sanırsam bu kağıdı biz mi tedarik etmeliyiz yoksa mağaza müdürü mü ?

    2.sorum ise bu çizelge her hafta işkura gitmesi gerekiyormuş bunların koşturmasını çalışanlar mı yapacak bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bu konuda size en sağlıklı bilgiyi mağaza yöneticiniz verecektir.Ancak bilmenizde yarar var,sizin işe başladığınızı ve puantaj bilgisini yöneticiler takip etmektedir.

      Sil
  73. Merhabalar ben satış elemanı olarak ise alindim. Satış elemanı ile magaza personeli arasındaki farklar nedir yani satış elemani tam olarak ne yapar migrosta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,hangi departman da işe başladınız?Unlu mamuller mi?

      Sil
  74. Gıda dışı satış elemanı dendi.Urunlerin etiketlerini falan değistiriyoruz.Sari etiket yapıştiriyoruz falan.Stajin ilk gününde bunlari yaptık.Gida dışı sagus elemanı bu mu oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin maaşınız ve çalışma koşullarınız reyon personeli ile aynıdır.Rahat edebileceğiniz bir iştir.

      Sil
  75. Merhaba ben sezonluk satış elamnınolarak alındım ve sendikal haklardan sadece yol parasınalabiliyormusum tam olarak doğrumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğru diğer haklardan yararlanamıyorsunuz.

      Sil
  76. iyi aksamlar ben part timr sarkutor de calsym 2 ay oldu maasim kac lira hala anlamis degilim ayri ayri yatiyor 26 si 11 i bide yol parasi 1500 olur demstiniz peki bu kesintilet falan var devlete bu paranın icindenmi kesiliyor bana kac lira kalir aylik biraz aydinlatrnz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin için şu an vergi kesintisi olmaz.Elinizr 1400-1600 TL arasın da bir rakam geçecektir.

      Sil
  77. Migrosa 2017 eylul ayinda askerlik sebebiyle butun haklarimi alip askere gittim tekrardan 2018 nisan ayinda basvurdum suan icin ihtiyaclari olmadigini soylediler mesajda tekrardan basvursam alinirmiyim acaba suan baska perakende sirketinde calisiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölge müdürü gibi bir referans bulmadan zor.Zira Migros'un tazminat alıp çıka personeli,tekrar işe almamak gibi bir huyu var.

      Sil
  78. peki bono ilk giren partlara ne kadar gida ceki yatar ne zman yatar bu ay detarjan yardimi kesintisi yapmislar ama bono yoktu ne zman verirler bono

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonolar ilk 3 ayı doldurduktan ve sendikaya kaydınızı yaptıktab sonra yatar.Partlar bildiğimiz kadarı ile 100-150 arasında bir bono alıyor.

      Sil
  79. Merhaba ben 2 aylık sözleşmeye imza attım başka bir kurumda çalışıyorum benzer bir parakende çünkü sizden bilgi almak adına yazma gereği hissettim. 2 aylık deneme sürecim geçti nerdeyse 80 gün olacak 79. Gunum oldu ise devam ediyorum. Kadroya alındım diyebilir miyim yoksa deneme süreci uzayabilir mi veya bana herhangi bir evrak imza falan da gelmedi nedir akibetim bilgi verebilir mısınız 2 ay deneme süreci ve 80 gün olması ise devam ediyor olmam icim rahat olsun istiyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,size evrak gelmez veya imzalamazsınız.Mağaza sorumlunuz hakkınızda imtiyaz kullanır.Deneme süreniz dolmuş,ve hala devam.ettiğinize göre sorun yok.Başarılar dileriz.

      Sil
  80. Merhaba 31 yaşındayım.7 yıllık parekende mağazacılık geçmişim mevcuttur. Başvuru yapsam alırlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an alımlar açıķ.Başvurunuzu geç olmadan yapın.

      Sil
  81. Merhaba üniversite öğrencisiyim geçtiğimiz bayramın ardından yani 1 ay önce internet üzerinden başvuru yaptım v sirayla 3-4 gün sonra 2 tane mail geldi ve ikisinde de "basvurunuz degerlendirmeye alınmıştır" yaziyordu fakat hâlâ olumlu olumsuz bir yanıt gelmedi.

    Bugün evime yakın Migros şubesine gittim form doldurmak için ama yetkili kişi Yenibosna ya gidip oraya form doldurmam gerektiğini söyledi.

    Gelen mail her basvurana atılan standart bir mail mi?Yani bunun bir anlamı var mı?Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otomatik bir mail.Genelde başvuru ellerine ulaştığı zaman atıyorlar.Bizzat başvuru yapmanızda da yarar var.

      Sil
  82. İşkur üzerinden girenlerin hakları neler oluyor kac saat çalışıyorlar ve kac gün tatil yapıyolar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışma şartlarında değişiklik yok.Lakin sendikal hakları almanız 3-6 ay arasını bulabilir.Maaş konusuna gelirsek asgari ücret.

      Sil
  83. Merhaba ;
    İstanbul anadolu yakasında kadıköy maltepe kartal bölgelerinde bulunan bir çok migros şubesine giderek elden cv bıraktım . Genel müdürlük bölgesine giderek cv bıraktım ve kariyer.com'dan bir çok başvuru yaptım bütün bu başvurularım sonucu bana dönüş yapılır mı ortalama kaç günde yapılır. Çok sayıda başvuru yapmak işe yarar mı dikkat çeker mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi için ayrı ayrı dönmezler bir tanesini dikkate alıp,3-25 gün içinde dönüş yaparlar.Çok başvuru yapmak sizi işe kesin olarak adırmasa da bir adım önde tutar.Bol şans dileriz.

      Sil
  84. Migros personalinin Bayramda kac gün izni oluyor ve bunlar nasil ayarlaniyor... Mesela bayramin hangi günleri izinli olacagim

    YanıtlaSil
  85. ben migrosa basvurdum hem kendi sayfalrindan hemde subeden ne zmaan donus yapiyorlar 2 hafta dir bekliyorum 1 yillik ta market tecrubem var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ara özellikle dönüşler uzun sürebiliyor.Bir ayı bulabilir.

      Sil
  86. işkur üzerinden alınanlar işkur süreci dolunca (3 ay yada 6 ay )sonra işten çıkartılıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmanızdan memnun kalırlarsa kadrolu olarak devam ediyorsunuz.

      Sil
  87. MİGROSA kariyer sitesinden başvura bulunmuştum. uzun bir süre önce. bağşvuruda bulunduğum ilan yayından kaldırıldı. bana geri dönüş olmadı. 1 ayı geçti. ne yapmak lazım acaba ? Herhangi bir mağazadan iş başvurusunda bulunsak direk o mağazadamı yoksa başka biryerde mi çalışmaya başlarız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bu aralar çok nadirdr olsa 50 günde bile döndükleri olabiliyor.Dilerseniz mağazalardan da genel başvuruda bulunabilirsiniz.

      Sil
  88. Değerli Adayımız,
    Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.

    Başvurunuz değerlendirmeye alınmış olup, niteliklerinizin aranılan pozisyonlara uygun olması halinde, sizinle irtibata geçeceğimizi belirtir, başarılarla dolu bir çalışma yaşamı dileriz.

    Saygılarımızla,
    Migros İnsan Kaynakları

    Böyle mail geldi.İhtimal ne acaba herkese geliyormu bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu robotik bir mail neredeyse başvuru yapan herkese gider.İnşallah işe alınırsınız,zira bizim temennimiz bu sayfaya yazan ve işe ihtiyacı olan her kişinin bir an öne iş başı yapmasıdır.

      Sil
  89. Merhaba migros da çalışmaya başlıcağım ama depo temizlik tarafın da çalışacağım galiba haklarım nelerdir onu bilmek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir reyon personeli ne hakka sahipse sizde aynı haklara sahip olacaksınız.

      Sil
  90. merhaba ben magazaya gidip basvuru yapacagim ama bu basvuru sadece o magaza icin mi gecerli oluyor, yoksa genel mi sayiliyor? ayrica 18 yasindayim, hic deneyimim yok ve gecici calisacagim. bunlar alinmami engeller mi? tesekkur ederim simdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Migros genç ve deneyimsiz kişileri deneyim sahibi yapmayı ve çalıştırmayı seven bir firma.Sezonluk olarak işe alabilirler sizi.Herhangi bir mağazadan yapacağınız başvuru genel bir başvuru sayılır.Yani o mağaza ve her mağaza için yapmış sayılırsınız.

      Sil
  91. Merhaba benim 15 aylik bir migros tezgahtarlik tecrubem oldu askerlik nedeniyle isten tazminatimi alarak ciktim askerlik
    bitti ve tekrardan basvurdum manav olarak ve ise kabul edildim iskur uzerinden mi alirlar yoksa kadrolu sekilde mi alirlar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için tüm alımlar işkur üzerinden diye biliyoruz.Lakin acil işe aldılarsa,kadrolu olarakta başlamış olabilirsiniz.

      Sil
  92. Merhaba. Ben geçen hafta işkur'dan başvuru yapmıştım. Gittiim herhangi mağazaya ama başvurular kabul edilmiyormuş mağazalarda. Genel müdürlük ve internetten başvuru yapacaksın dediler. Ertesi gün Ataşehir genel müdürlüğe gittim bu sefer de ordaki güvenlikteki sekreter insan kaynakları ümraniye meydan avm 5m migrosa taşındı dedi. Çıktım ordan gittim dedikleri yere. Migros içinde güvenlik var ama sadece insan kaynakları içinde. Dedim işkur'dan başvuru yapmıştım. Güvenlik insan kaynaklarını aradı ama telefonu bana verdi. Dedim işkur'dan başvuru yaptım. Bana ordan güvenlikten başvuru yapacaksın dedi. Başvuruyu güvenlikten yaptım güvenlik bana seni arayacaklar dedi ama hala aramadılar. Ne kadar sürüyor aramaları? Bir de işkur üzerinden yapılan başvuruları değerlendirmiyorlar mı? Dikkate almıyorlar mı? Bu kadar uzun sürmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,şu an neredeyse tüm alımlar İşkur üzerinden yapılıyor.Önceden 3-25 gün içinde dönüş yapılıyordu.Lakin şimdi İşkur üzerinden alımlardan dolayı bazen 40 günde dahi aradıkları oluyor.Biraz sabretmenizi tavsiye ederiz.

      Sil
    2. Peki, bayramda eleman eksiliği olup da ararlar mı? Bir de diğer marketler (a101, bim, şok) için burdaki kişiler işkur'dan başvuru yaptığını söylemiş. Ama işkur'daki memur bana a101, bim, şok gibi marketlerin başvuruları burdan yapılmıyor, mağazalarından veya internet sitelerinden yapacaksın dedi. Bu nasıl iş anlamadım gitti? Ayrıca, o marketlerin internet sitelerinden de başvuru yapmıştım. Aramadılar bile.

      Sil
  93. Merhabalar ben migrosa 15 gun önce başvuru yaptim görüşmeye gittim olumlu dönüş yaptilar dün telefonla. Evrak listesini mailinize göndereceğiz dediler cumaya kadar teslim edin salı günü de işbaşı yaparsınız dediler ancak evrak listesini hala mail adresime yollamadılar. Önceki mailleri ayni mail adresim üstünden almıştım bi yanlışlık da olduğunu düşünmüyorum. Insan kaynaklarını aradim ancak operatöre baglanamadim dün de mail attim evraklar ulaşmadı diye acaba bi sorun mu var?
    Bir diğer sorum da işkur üstünden işe alındığım için en yakin iskura müracaat edin dedi bu evrakrali götürdükten sonra mi yapılıyor.
    Son sorum da işkur süreci bittikten sonra sendikal haklarimdan yararlanabilmek için bi sendikaya üye olmam gerktiğini söyledi nasil üye olunur hangisine üye olmak gerekir. Yanitlarsaniz teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,olumlu döndüler ve evrak listesi gönderilecek dedilerse genelde 3-10 gün içinde size liste gönderirler.Alımların yavaş olmasının sebebi İşkur'dan kaynaklanıyor.Evrakları götürmeden önce de müracaat edebilirsiniz.

      E-devlet üzerinden Tez-koop sendikasına üye olmanız yeterli.

      Sil
  94. İşkurlular bayramda çalışmak zorunda mi yada calişsa bile mesai girmek zorundalar değil mi .bayramda iskurlulara ressmi tatil diye biliyorum ama net bilgi verir misiniz.

    YanıtlaSil
  95. kolay gelsin part time calisyrm benden 10 gun onra full time kasap girdi gireli b3n 3 ay oldu sendika kaydımizi yaptik ama bana bono yatmadi kasap arkadaşa yatti bono anlamadim bana neden yatmadi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sendikaya kaydınızı yaptınız mı?Birde kasapları bu durumlarda biraz daha ayrı tutuyorlar,yani haklarını daha çabuk verebiliyorlar.

      Sil
  96. 5 MMM migrosta fultime olarak
    manavda işe baslayacagim minimum maaşım ne kadar olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Manavların maaşı genelde 2200-2600 TL arasında değişiyor.

      Sil
  97. bugün ilk olarak işkurun internet sitesinden iş başvurusunda bulundum. sonrasında da 5m migros mağazasından başvuruda bulundum. mülakata çağrılma durumu varmıdır varsa ne kadar sürede çağırırlar ? ( daha önce kariyer sitesinden başvuruda bulunmuştum defalarca çağrılmadımda )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-25 gün içinde dönüş yapılıyor.Sezonluk personeller çıkacağı için çağırma olasılığı var.

      Sil
  98. Migros yilda kac kez maaşa zam yapiyor bildigim kadariyla 2 ? dogru mu ?

    YanıtlaSil
  99. Merhaba haziran ayının ilk günlerinde İnternet üzerinden başvurmuştum ama hâlâ olumlu olumsuz bir yanıt gelmedi.Diger cevaplarda 50 günden bahsetmissiniz fakat 60 gün oldu.Temmuz başından ekim başına kadar çalışmaya düşünüyordum ama yaz tatili bitti neredeyse.Oturdugum muhitte çok Migros şubesi var.Sizce çağırma ihtimalleri hâlâ var mıdır?

    YanıtlaSil
  100. Usta manavci nasil olunuyor maaşi nedir ?

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda