5.04.2019

CHP Halk Marketleri Kuracak



CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yeni devraldıkları belediyelerde 45 gün içerisinde “Mevcut Durum Raporu” hazırlanacağını ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Torun: “Üretim ve tüketim kooperatiflerinin oluşturulmasına ve faaliyetlerine öncülük edilecek, halk marketler kurularak sağlıklı gıda ucuz fiyata yurttaşlara sunulacaktır.” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yeni devraldıkları belediyelerde 45 gün içinde “Mevcut Durum Raporu” hazırlanacağını açıkladı. Başkanlar belediyeyi hangi koşullarda devir aldıklarını, devam eden projeleri, belediyenin varlıklarını, borçlarını ve mali durumu kamuoyu ile paylaşacak.

“Stratejik Eylem Planı” da ortaya koyacaklarını dile getiren CHP’li Torun, şu bilgileri verdi: “Ekonomik yapının tüm boyutları ile sağlıklı biçimde tespit edilmesi ardından kısa (100 gün), orta (500 gün ve uzun (5 yıl ve ötesi) vadede yapılacak gerçekçi işlerin kaynakları da ortaya koyulmak suretiyle hayata geçirilmesine yönelik bir ‘stratejik eylem planı’ hazırlanacaktır.”

Torun, sosyal belediyecilik politikalarıyla sorunları çözeceklerini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, kazandıkları belediyelerde öncelikli hedeflerinin “ekonomi, şeffaflık, istihdam, liyakat, çevre ve yeşil alan” gibi konular olduğunu belirtti.

Gıda fiyatlarını azaltacak tedbirler alınacak

Hayat pahalılığına karşı tedbir alacaklarını da ifade eden Torun: “Gıda fiyatlarını azaltacak tedbirler alınacaktır; bunun için üretim ve tüketim kooperatiflerinin oluşturulmasına ve faaliyetlerine öncülük edilecek, halk marketler kurularak sağlıklı gıda ucuz fiyata yurttaşlara sunulacaktır. Toplu taşımayı ucuzlatan ve ücretsiz toplu taşıma olanaklarını genişleten uygulamalar, hiç zaman kaybetmeden yaşama geçirilecektir.” dedi.

Torun, belediyelerinin istihdam programı hazırlayacaklarına da dikkat çekti: “Büyükşehir Belediyelerimiz ilk 100 gün içerisinde ilgili tüm paydaşların katılımıyla hazırlayacakları İstihdam Yol Haritasını kamuoyuna açıklayacaktır. Belediyelerimiz, işsiz insanlarımızın çalışma olanakları bulmaları için, gerekli bilgiyi ve beceriyi geliştirmelerine olanak sağlayacaktır.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda