18.06.2020

Starbucks 2020 Çalışma Şartları/Maaşları



Kahve denilince aklıma gelen en büyük isimlerin başında şüphesiz Starbucks vardır.Firma dünya çapında adeta işleyen bir lokomotif gibi.Dünya da Starbucks 'un kahve satabilmesi için bazı ülkelerin sadece bu firma için,kahve ürettiği bize gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Ayrıca son dönemler de istihdama yaptığı olumlu katkılara karşın,aynı zaman da mülteci çalıştırma kararı almasıyla da dünya genelin de olumlu eleştiriler alan Starbucks,en büyük gıda perakendecilerinden biridir.Starbucks ülkemiz de Arap asıllı bir şirket tarafından yönetilmektedir.Firmanın ülkemiz de,farklı bir şirketçe yönetilmesi sizi herhangi bir kuşkuya düşürmesin.Çalışma şartları olarak emin olun,İngiltere ve Amerika da bulunan işletmecilerden farkı bulunmamaktadır.

STARBUCKS 2020 ÇALIŞMA ŞARTLARI

Gelelim çalışma şartlarına.Starbucks günlük mesai saati 8,30 saattir.Bu 8,30 saatin 1 saati dakikası yemek molasıdır.Hafta da bir kez izin ve yılınızı doldurmanız durumun da,bir çok firma da olduğu gibi yıllık 14+2 izin kullanma hakkınız bulunmaktadır.Vardiyalı çalışma sistemin de bir işleyiş ile haftalık rutin olarak vardiyalar değişmektedir.Cafeler geç kapandığı için kapanışa kalan personel,evine servis ile bırakılmaktadır.

Starbucks firma olarak yöneticilerinin personelleri hakkındaki düşüncelerine önem vermektedir.Dolayısıyla Müdürünüzün sizden memnun olmaması halin de,işten çıkarılmanız veya iş veriminin yükselmesi açısından başka bir Cafeye gönderilmeniz muhtemeldir.Firmada fazla çalışmanız söz konusu değildir,bundan dolayı resmi bayramlar dışın da mesai ödemesi yapılmamaktadır.

STARBUCK 2020 MAAŞLARI

Ücret konusuna gelirsek,yeni başlayan bir personel Asgari Ücrettem %20 daha fazla maaş almaktadır.Buna ek olarak yemek ücreti ve prim sistemi ile personel ödüllendirilmektedir.Özetlemek gerekirse: Maaş + Yemek Ücreti + Akşamcılar için Servis + Prim şeklin de bir tablo çıkmaktadır karşımıza.

Maaş konusunda rakamsal oranlar verelim.Personelin maaşı 2020 yılı itibari ile 2750-3000 TL arasında değişmektedir.Bu rakama gıda çeki ve primi dahil değildir.Gıda çeki yani yemek parası her ay maaşına ek olarak yemek kartına yaklaşık 400-500 TL arasında bir rakam olarak yatar.Ayrıca hedef ciroların aşılması durumunda maaşınız yüzde 5-10'u kadar prim alırsınız.

Ve bu çalışan yorumunu da okumanızı tavsiye ederiz.

" Ben 2014 yılında çalıştım.4 ay 1.250 lira toplam maaş alıyordum bankaya yatan maaşım.Ssk var ve setcarta aylık 300 lira para yatırıyolardı.2 haftada bi 150 lira para yükleniyordu.İsterseniz bunu nakit parayada çevirebiliyorsunuz.Kapanışta servis var normalde yok kendi imkanınıza gidiyorsunuz.Bide bahşiş şöyle oluyor kutu var normal kasanın orda.Müşteriler isterse oraya para koyuyolar.Bunu belli vakit geçtikten sonra vardiya müdürü dahil herkes para alıyor vardiya müdür dağıtıyor parayı.Vardiya müdür olmak için en az 2-3 yıl çalışmanız lazım genelde 3 yıl çalışmış olmanız lazım.2 ay deneme süreleri vardır.Beğenmedikleri durumunda işten atılırsınız.Eğitim ise devamlı vardır.Bi eğitim 5 saat ise o günkü vardiyanızın 8 saatini 5 saatini çalışmış olarak gözükürsünüz kalan 3 saati mağaza müdürüne bağlıdır sizi arayıp vardiyaya girmenizi isteyebilir genelde çalışmanı lazım çünkü vardiya saatinizi tamamlamınız şart.

Mola ise toplam molanız 1 saattir.Genelde biz 45 dakika yemek molası kullanıyorduk 15 dakikayı ise kahve içiyorduk.Yemek molasında bi tane ve normal kahve molasında 15 dakika molamızda içiyorduk toplam günde tall boy 2 tane kahve içme hakkınız var şirket tarafından verilen haktır.Personelin herhangi gibi arkadaşlarına filan ikram ısmarlaması (bedavaya yani)yasaktır ancak kendi cebinizden veya maaş kartınızla ödemeniz gerekir tabi mağaza müdürü iyidir ona söylerseniz 1 seferlikte olsa arkadaşlarınız kahveyi bedavaya verebilirsiniz ama genelde yasaktır.Temizlik konusunda ise cafe turu vardır.Cafe turunu sadece baristalar yapar.Boşları toplarlar boşları topladığımız şeyin adıda baskettir.Basketle fincanları tepsileri çatal bıçakları tabakları içilen kahvelerin bardaklarını atarız normal plastik olanları tabi.Çöpleri konteyıra boşaltırız.Kahvenin temizliği baristalardan sorumludur.

Her yer temiz olmak zorundadır.Bi şey dökülürse baristalar temizlerler genelde.Vardiya müdürleride temizlerler ama çok ama çok yoğun olması lazım yada baristalar azken vardiya müdürleri yaparlar.Normalde vardiya müdürleri yapmaz cafe turu filan yasaktır vardiya müdürlerine.Giydiğiniz kıyafetler.Pantolon cepsizdir veya dikili olmak zorundadır.Genelde kıyafeti şirket veriyorsa hiç cepi yoktur.Bunun sebebi hırsızlık yapan baristalar yüzünden böyle politika izlemektedirler.Çalışma koşulları iyidir maaşı olsun yemek konusunda olsun kapanışta evinize yakın veya evinizin önüne kadar servis iyidir.Genelde vardiya müdürleri iyi değildir ama benim vardiya müdürleri iyidi mağaza müdürümde iyiydi ama ayrıldım.Genel olarak starbucks böyledir arkadaşlar.Sorusu olan varsa yorum atabilir . "

28 yorum :

  1. Tesettürlü çalıştırılıyor mu bilginiz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu konuda artık sorun yaşatan firma kalmadı.

      Sil
  2. Merhaba, daha önce Starbucks da çalışıp, kendi isteği ile ayrılan personelin tekrar işe alım süreci olmadığı söylendi. Doğruluğu var mıdır?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, mağaza yer tuvalet temizliği falanda baristalar mı yapıyor acaba:/ teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. İyi günler kolay gelsin Mardin'de yeni açılacak mağazaya başlayacam 2021 4 günlük yasaktan hemen sonra. Maaş sizce ne kadar olur. Ve 1 aylık eğitim süreci nasıl oluyor. Otelde aynı odadami kalacaz yoksa ayrı ayrı mı? Birde yıllık zam asgari ücrete göremiyo oluyor yoksa her sene için daha fazla zammı oluyor örneğin ben bu yıl çalıştım seneye yeni eleman aldıkları zaman benimle aynı ücreti mi alacak acaba teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,öncelikle hayırlı olsun.Gayet iyi bir işiniz olacak.Maaş hakkında şu an net rakam vermek yanlış olur,çünkü yeni yılda zamlanacak.Lakin elinize her şey değil 3200-3500 arası bir para geçecektir.Maaşlar sistematik olarak devletin verdiği zama göre artar.Yönetici ve yardımcı dışındaysanız herkes eşit maaş alacak.

      Otel odası konusunda net bilgimiz yok.

      Sil
  5. Sağolun teşekkürler ederim verdiğiniz bilgiler için. Bütün yorumlarınızi okudum sayenizde çok insan Bilgi kazandı.benim anladığım kadarıyla burda asgari ücret veriyorlar, asgariden yüzde yirmi fazlasını vermiyorlar öyle söylendi bana bugün. Ama yinede bu tarafa göre çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,şehire göre maaşlar farklılık gösterebiliyor.Ankara ve İstanbul'un maaşlarını baz alıyoruz.Sektördeki firmalara nazaran iyidir Starbuck.

      Sil
  6. Bu arada bir aylık eğitim göreceğiz bunun için diyeceğiniz birşey varmı acaba. Sizden Bilgi almak yararli olacaktir. Heyecan ve biraz korkuda var okadar kahve çeşidini ya bir ayda öğrenemezsem diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmanıza gerek yok.Öğrenmeye açık olun,öğrenme isteğinizi mantıklı sorular ile destekleyin ve öğrenin.Bildiğiniz bir konu olsa dahi karşınızdakini sonuna kadar dinleyin ve en önemlisi güler yüzlü ve sakin bir şekilde çalışmaya özen gösterin.

      Kısa sürede adapte olacaksınız işinize hiç meraklanmayın.Ve hatta bir kaç ay sonra buradaki yorumlarınıza bakıp tebessüm edeceksiniz. :)

      Şimdiden iyi şanslar size.

      Sil
  7. Çok teşekkür ederim inşallah o günleride görüp tekrar size gülücükler atacağım hayırlı günler dilerim size :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Starbucks ta hangi yemek karti geçiyor accaba. Ve dikili pantolon ilemi sürekli çalışacağız yoksa iki aydan sonra normal olacak mı ? Bide telefonlarımızı kasaya mi vereceğiz yoksa bizde kalıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sodexo olması lazım.Evet pantolon konusunda dediğiniz şekilde çalışacaksınız.Telefonlarınız sizde kalıyor,bu konuda sorun yaşamazsınız.

      Sil
  9. Çalışma izini olan yabancılara Starbucks’da çalışabilir mi ? Ve çalışma yaş sınırı var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet çalışabilir.Genelde 40 yaşına kadar alım yapılıyor.

      Sil
  10. Merhaba eğitim sürecinde maaş veriliyor değil mi

    YanıtlaSil
  11. Merhaba bir sene çalıştım içerde yıllık iznim kaldı ne olacak?

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,haklı fesih varsa ücretiniz ödenir.Lakin siz istifa ettiyseniz ihbar sürenize sayılır.

    YanıtlaSil
  13. merhaba,üniversite öğrencisi alıyorlar mı?

    YanıtlaSil
  14. yıl olarak 18 yaşını doldurdum fakat gün olarak doldurmadım bu işe başlarken bir sorun olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba yıl olarak doldurduysanız sorun yaşamazsınız

      Sil
  15. Merhaba bişey soracaktım maaşlarınız hangi bankaya yatıyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba en son garanti bankasıyla anlaşmaları vardı

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda