17.11.2020

CarrefourSA SabancıDx ile Gelirlerini Arttırıyor



Yeni nesil teknolojilere dayanan katma değerli çözümlerle Türkiye’de şirketlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak için çalışan SabancıDx, CarrefourSA’nın halihazırda müşterilerine yolladığı promosyon bilgilerini içeren kısa mesajları veri analitiği ışığında kişiselleştirdi. Yaratılan çözümle her bir CarrefourSA müşterisinin en çok ilgisini çekecek kampanya belirleniyor ve ilgili duyuru, kısa mesaj yoluyla müşteriyle paylaşılıyor.

CarrefourSA müşterilerinin market ziyaret sayılarını ve oluşacak toplam cironun artırılmasına yönelik bir makine öğrenmesi ve karar optimizasyonu uygulaması tasarlayan SabancıDx, bu projeyi geçmiş alışverişlerde alınan ürünlerin bilgilerini kullanarak mevcut kampanyalı ürünlerin gelecek alışverişlerde alınma olasılığını kestiren bir istatistiksel modele dayandırarak hayata geçirdi. Dijital dönüşümde doğru bir yol haritası oluşturmanın veriyi anlamlandırmak ve bunu iş stratejilerine uygulamak olduğu görüşünün dikkat çekici bir uygulaması olan projeyle SabancıDx, CarrefourSA’nın yıllık cirosunu 20-25 milyon TL artırmayı hedefliyor.


Birden fazla teknolojinin kullanıldığı projede, sahip olduğu bilgi birikimi ve kadrosu sayesinde front-end tasarımı dışındaki analiz, modelleme, yazılım ve veri tabanı tasarımı gibi tüm faaliyetleri kendi bünyesinde geliştiren SabancıDx, çözüm ve uygulama geliştirme süresini 4,5 ay gibi kısa bir süreye indirmesinin yanı sıra, Sabancı Üniversitesi ile olan akademik iş birliği ile doğru çözüm metodolojinin belirlenmesi konusunda hızlı bir ilerleme kaydetti.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda