17.01.2018

Real İşçilerinin Direnişi Devam Ediyor



Yaklaşık 5 aydır alamadıklarını haklarını almak için,sosyal medya dahil hayatın her aşamasını direniş alanına çeviren Real Market Emektarları,yağmur çamur dinlemiyor.

2014 yılında alman Metro Ag tarafından,Kayserili Beğendik grubuna devrolan ve 2017 yılının üçüncü çeyreğinde iflası açıklanan Real Hipermarketler zinciri ardında bir çok soru ve haklarını alamamış yüzlerce çalışan bıraktı.İşte o çalışanlar iflasın açıklandığı ilk günkü istek ve dirençle haklarını alana kadar eylemlerin devam edeceğini vurguluyor.Üstelik yağmur,kar,çamur dinlemiyorlar.

Sadece Eylem Değil,Aynı Zamanda Bir Çağrı

Yasal olarak 2014 yılına kadar olan tüm hakları vermekle sorumlu olan Metro Ag'nın neredeyse her mağazasının önünde,haftanın belirli günleri eylemler yapılıyor.Tabi bununla da kalmıyor.Metro'nun kadim ve ülkemizin seçkin işletmeleri olan müşterilerini,durum hakkında bilgilendiriyor ve Metro'nun yasal hakları ödemeyi kabul edene kadar,alışveriş yapmamaya çağrılıyor.

Direnişin öncülerinden olan Şenol Ağca sitemize konuştu: "Bizler bu olayların asla bu raddeye gelmesini istemedik.Hem Metro,hemde Beğendik grubu ile onlarca kez konuşmak istedik ama nafile,iki tarafta kaçak dövüşmeyi tercih etti.Belkide bizleri bir gün sonra pes eder ve dağılırlar diye düşündüler,fakat biz geçen günlerde dağılmak yerine aksine daha da güçlendik.Eylem alanlarımız sadece Metro mağazaları ile sınırlı değil.Biz Metro'dan alışveriş yapan işletmeler dahil,tüm halkımızı yapılan bu haksızlığa karşı,Metrodan Alışveriş Yapmamaya Davet Ettik.Tabi bu çağrının da karşılıksız kalmadığını görüyor ve biliyoruz.

Bakın Metro şu son bir ayda reklama ayırdığı bütçeyi belki yıllardır ayırmıyor.Nedeni ne diye sorarsanız tabi ki,bizim onurlu direnişimiz.Çünkü biz ne kadar halkımızı yapılanlar hakkında bilgilendirmeye çalışıyorsak,Metro o kadar reklam ile halkımızın gözünü boyamaya çalışıyor.

Fakat bu hak kaybına neden olan her kim varsa,bu direnişin ancak tüm işçilerin haklarını almasıyla son bulacağını bilmesini isteriz." Diyen Ağca eylemlerin gün geçtikçe çoğalacağını ve şekil değiştireceğini de sözlerine ekledi.

İşletmelere Direniş Ziyareti

Real emektarları gün geçtikçe eylemlerinin alanını genişletiyor.İşçiler Metro'nun en eski müşterileri olan Hilton Otel,Midpoint,Divan Pastaneleri,Sofa,Maltepe Üniversitesi ve Sheraton Oteli ziyaret edip direniş hakkında bilgilendirme yaptılar.İşletme yetkililerine hem yazılı hemde sözlü bilgilendirme yapan işçilere,konu hakkında gereken araştırmanın yapılacağı sözü verildi.

Nakliyat İş Varsa Zafer Yakındır

Disk'e bağlı Nakliyat-iş'in büyük desteklerini alan işçiler,çok yakın bir zamanda eylemlerin zafer ile sonuçlanacağına inanıyor.Zira Nakliyat-iş'in geçmiş dönemde bir çok işçinin hakkını almasında etkin rol aldığı biliniyor.Real işçilerinin her eyleminde yanlarında olan Nakliyat-iş başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu her fırsatta,işçiler haklarına alana kadar eylemerin devam edeceğini söylüyor ve bizzat eylemlerde bulunuyor.

Direniş Sosyal Medyada Büyüyor

Real market işçileri,hem direniyor hem de sosyal medyanın gücünü çok iyi kullanıyor.Emekçiler facebook'da kurdukları Real İşçileri Direnecek Kazanacak adlı grupta,eylemlerden canlı yayın yapıyor.

Perakende Kulis Yorumu
Sektörün en büyük hak kaybının yaşanmasına neden olan Real İflasını ve ahirinde gelişen olayları üzüntü ile takip ediyoruz.Perakende büyük bir sektör,bugün itibari ile sektör hakkında güncel haber yapan onlarca site mevcut.Her fırsatta firmaların açılış,büyüme,karlılık ve daha nice haberlerini yapan bu seçkin yayın organlarının,Real Çalışanlarının direnişini bir kez dahi gündemine almayışını eshefle kınıyoruz.

1 yorum :

  1. çalışanlar nasıl oluyorda maaşlarını ve tazminatlarını alamıyor
    atanan kayyımlar hiç mi birşey yapmadı
    real e kayyım atandığında borcu 700 bin tl iken kayyım atandıktan sonra 200 milyon tl borçla iflas etti
    Soruyorum real bir tane mağaza mı açtı başka yatırım mı yaptı da bu kadar borçlu olarak iflas etti
    Maalesef çalışanlar yine mağdur
    sektör için de çok kötü bi örnek oldu
    Türkiye de sektör böyle mi gelişcek böyle mi büyük küresel şirketler çıkaracağız
    yazık yazık gerçekten çok yazık
    aynı durumun beğendik çalışanlarının da başına gelmeyeceği ne malum
    çalışanları yine zorlu günler bekliyor

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda