19.03.2018

Türkiye'nin En İyi Bal Markaları



Ülkemizde tüketiciler tarafından tercih edilen bir çok markada ve kalitede Bal bulunmaktadırçLakin bazı markalar var ki,yıllar geçse bile tüketicilerin alışveriş deneyiminde oldukça önemli bir yer alıyor ve alternatiflerine yönlendirmek çok zor.

Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir. Nektar bala çevrilirken arılar sağladıkları invertaz enzimi sayesinde sakkarozu inversiyona uğratarak fruktoz ve glikozşeklinde basit şekerlere dönüştürür ve fermantasyonun meydana gelmesini önleyecek miktarda suyunu uçururlar. Kovandaki hücrelere yerleştirilen ve üzeri mumdan bir kapakla örtülen bal arılarca sağlanan özel havalandırma sistemi sayesinde bildiğimiz tat ve kıvama gelir.

Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Balın kokusunu, çiçeklerdeki aromalı uçucu yağlar verir ki bu aynı zamanda çiçeklerin kokularını sağlayan yağdır.

Bal üretiminde ½ kg ham nektarı toplamak için 900 bin arının bir gün boyunca çalışması gerekir. Toplanan bu nektarın ise ancak bir kısmı bala çevrilebilir. Elde edilen balın miktarı getirilen nektarın şeker konsantresine bağlıdır. Bal; nem, güneş ışığı, kaynatma gibi sıra dışı bir etkiye maruz kalmadıkça bozulmaz ve zaman faktöründen etkilenmez.


Bal hakkında bu kısa bilgileri verdikten sonra,ülkemizde tüketiciler tarafından tercih edilen en iyi Bal markalarına geçelim.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ BAL MARKALARI

Bal Köşküm
Marketlerde bulmanız pekte mümkün olmasa,internet üzerinden resmi sitesi ile satış yapan bir bal markasıdır.Firma her ne kadar reklam yapmasa da,40 yılı aşkın bir süredir katkısız şekilde Bal ürettiğini belirtmemizde fayda var.Denemediyseniz Bal Köşküm'ü kesinlikle denemelisiniz.

Marmaris Balcısı
Yine gizli bir marka.Marketlerde pekte görmenizin mümkün olmadığı bir firma Marmaris Balcısı.Kendisinin adını taşıyan internet sitesi ile,Balın neredeyse her çeşidinin satışını yapmaktadır.Firma sektörde oldukça eskidir.Marmaris Balcısının Balını deneyenlerin oldukça memnun kaldığını belirtelim.

Anavarza Bal
Hemen hemen her markette bulabileceğiniz ülkemizin lider markalarından biridir.Bal adına bir tüketicinin ihtiyaç duyabileceği,her çeşidin üretimini yapan firmanın,ürünleri oldukça kaliteli ve hijyenik ortamlarda üretilmektedir.Ürünlerinden kesinlikle memnun kalacağınızı belirtelim.

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Balı
Ankaralıların bu konuda oldukça şanslı olduğunu belirtelim.Zira AOÇ Balları Ankara da üretilip,çok nadir başka illerde satışı yapılıyor olsa da,Ankara da daha yoğun bir şekilde satılmaktadır.AOÇ'nin her ürününde olduğu gibi kalite ve lezzet en üst seviyede.Şayet imkanınız olursa mutlaka deneyin bu tadı.

Binboğa Bal
Binboğa Bal Kooperatifi 1973 yılında arıcı ailelerin oluşturmuş olduğu bir topluluk ile kurulmuştur.Okuduğunuz gibi firma 45 yıllık bir tecrübe ile Bal üretmektedir.Binboğa Balı neredeyse her marketten temin etmeniz mümkün.Tüketicinin tercih ettiği Bal markaları arasındadır.

Bal Anzer
Adından da  anlaşılacağı gibi,başta Anzer balı olmak üzere bir çok bal çeşidinin üretimini yapan bir firmadır Bal Anzer.Marketlerden almanız pek mümkün olmasa,firma internet üzerinden ülkemizin her yerine satış yapmaktadır.Kesinlikle denemelisiniz bu markayı.

Balparmak Bal
Ve ülkemizde yıllardır zirveye oynayan bir marka Balparmak.Hem ülkemizde hem de yurt dışında oldukça prestijli bir firma.Zira ürünleri neredeyse ülkemizin her alanında hizmet veren market raflarında,her daim en başta yer alıyor.Balparmak Bal'ın kalitesi ve lezzeti tartışmasız üst seviyede.Hatta firma markasını benimsemiş tüketicileri alternatif bir ürüne yönlendirmek oldukça zor.

25 yorum :

  1. Bu saydınız balların nerdeyse hepsi ni denedim hiç biri de iyi değil size bunları reklam yapsın die mi yazdıŕdılar desenize beleş bal yiyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. efendim birde organik hakkari balını deneyin www.nehrisemdinli.com

      Sil
  2. Neye göre en iyi hiç bir kriter yok! markette satılıp satılmaması mı kriter?

    YanıtlaSil
  3. Türkiye kalkınma vakfı balınıda tavsiye ederim yiyince kesin memnun kalırsınız..

    YanıtlaSil
  4. Demek ki hepsini denemediniz deneseydiniz böyle yazmazdınız.

    YanıtlaSil
  5. Binbogayi denedim gayet guzel...simdi anzer bali deneyecegim

    YanıtlaSil
  6. Valla bu yazılan markalardan 3 tanesini denedik, marketlerde peynirciler de satılıyor. Diğerlerine bir şey diyemem. Fakat reklam gibi algılanmasın ama eğri çayır markasının hem organik hemde iyi olduğu söyleniyor, bu sefer onu deneyeceğim İstanbul'da ki satış mağazasına gidip araştıracağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman eğirçayırı deneyerek paranızı çöpe atmayın..sırf şeker .. reklamı göz alıyor..ama hikaye

      Sil
  7. Yılardır balparmak kullanıyordum anavaraza balı çicek kulanmaya başladım çam balı kaven ve kekik en güzeli kaven kekik şimdi kooperatif binboğa balı tarım kredinin balını dengemi söylediler binden uygun fiyatlardan aldım ve deneyecem ve beğenirsem binboğa koparetif kaven ve kemik balını deneyecem kalitesi nasıl ben de ilk deneyecem sizlerinde deneyime bildiğiniz kaliteli bal olursa yazın deneriz

    YanıtlaSil
  8. Arıya şeker şerbeti yedirip bal yapanda şekersiz bal varmı merak ediyorum

    YanıtlaSil
  9. Balparmak,Binboğa ve Anavarza Bal.
    Kaliteli.Fiyatları uygundur.

    YanıtlaSil
  10. aksu vital nizye yok listede.liste şaibeli

    YanıtlaSil
  11. "Aksu vital" Tarım bakanlığının sahte ballar listesine girdiği için olmasın :)

    YanıtlaSil
  12. bu liste kime göre neye göre düzenlenmiştir tat ve güzellik göreceli kavramlardır.

    YanıtlaSil
  13. BALEGRA balı tavsiye ederim tat ve kalite bakımından çok iyi

    YanıtlaSil
  14. Ovacık balı muhakkak deneyin şimdiye kadar yediğim en iyi bal 4 kez kilolarca sıpariş verdim tadanlar da spariş verdi

    YanıtlaSil
  15. Munzur un diğer tarafından Kemaliye yaylasından, doğal balımızı deneyiniz.

    YanıtlaSil
  16. nerede satılır bu Kemaliye yayla balı?

    YanıtlaSil
  17. Ödüllü marka olan eğri çayır balini deneyebilirsiniz pişman olmazsınız yediğinizde boğazınizi yakıyor o kadar muhteşem bir bal .

    YanıtlaSil
  18. Kessinlikle PERBAL'I deneyin derim siirt pervari karakovan balını satıyor yediğim en kaliteli karakovan balı bir sene önce aldım ve sürekli artık ordan alıyorum.

    YanıtlaSil
  19. Benim market bali tavsiyem Anavarza Balparmak binboga balı 3 de kaliteli ball

    YanıtlaSil
  20. Türkiye den dünyanın en iyi balı seçilen Eğriçayır Balı nıda listenizde görmek isterdim. www.egricayir.com

    YanıtlaSil
  21. Ben tarım krediden Atatürk orman çiftliği balı alıyorum çok güzel tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda