27.04.2018

Migros Hakkında Sorular 2018



Lider perakendeci Migros hakkında bir çok soru soruluyor.İş başvurusu ve daha sonrası için,aklınıza takılan ve hiç bir yerde cevap bulamadığınız sorularınız için,bu konuyu kullanabilirsiniz.

Yorum bölümünden sorularınızı çekinmeden yazabilir,ve sorularınıza en samimi şekilde cevap vereceğimizden emin olabilirsiniz.

Çalışma şartları: Migros 2019 Çalışma Şartları/Maaşları

İş Başvurusu: Migros İş Başvurusu

294 yorum :

  1. Merhaba 34 yasındayım lise mezunuyum, açıktan üniversite okuyorum son sınıftayım.7 yıllık market sektöründe tecrübem var.4 ay önce Migros genel merkezden başvuru yaptım fakat aramadılar.1 ay öncede hem migrosun sitesinden hem de kariyernet den reyon, satış bölümüne başvuru yaptım aramadılar. Sizce neden aramıyorlar? Şok markete mağaza müdürü olarak çağırdılar. Migrosu beklesem mi yoksa şoka mağaza müdürü olarak başlasam mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,4 ay uzun bir süre muhtemelen olumsuz olarak değerlendirilmiştir başvurunuz.Kasap,manav ve şarküteri reyonları dışında kalan bölümler için,bazen yaş sorun olabiliyor.

      Şok market'in teklifini geri çevirmemelisiniz.

      Sil
  2. Sezonluk olarak işe alındım. Iskur üzerinden. 3 ay onlar ödeyecekmis.Ne kadar alacağız. Yol deterjan yemek hakkı bize verilecek mi? 8 saat dışında bizi çalıştırabilirler mi? Calıstirirlarsa maas farki olarak odeme yapiyorlar mi Hafta da kaç gün tatil hakkımız var.Simdiden teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 aylık sürede sadece yemek hakkında faydalanabilirsiniz.Bunun dışında kalan sendikal haklar daha sonraki süreçte size tanınır.8,5 saatten fazla çalışmanız söz konusu olabilir,mesai ödemesi olarak değilde denkleştirme yaparak karşılığını alırsınız.Yani fazla çalıştığınız saat kadar,alacaklı olursunuz.Hafta da 1 gün izin hakkınız var.İyi çalışmalar dileriz.

      Sil
  3. 19 nisan da Yonetici Adayligi icin basvurdum migrosun kendi sitesinden hala bir donus yapilmadi normal mi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetici başvurularına dönüş yapmaları bazen 1 ayı bile geçebiliyor.İş aciliyetiniz yoksa bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  4. Merhaba 9 mayısta şarküteri olarak ise başlayacağım.Migros ik elime geçecek maaş için 2150 dedi ancak buna herşey dahil mi anlayamadım.Soramadimda.Net para olarak elime ne geçecek bu aciklarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet her şey dahil.Lakin mağaza primleri bunun dışındadır.Satışa göre 150-500 TL arasında prim alan mağazalar var.Siz en düşük alabileceğiniz primi de hesaba kadarsanız 2150 + 150 2300 TL gibi bir rakam yapar.Bu maaşta şarküteri maaş piyasasına göre gayet iyi.

      Sil
  5. Merhaba eflasyon zam 10.85 tl olmus bizde zamdan alcakmiyoz macro.center calisani olarak bu 2080 tl brut oluyor bordroda zam alirsak nr kadar aliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki örgütlü sendika Tez-koop'un personel adına alabildiği zam,beklenilenin altında rakamlardan ibaret.Ne zaman işçinin hakkını,işçi gibi savunabilecek bir sendika olur,işte o zaman Migros personeli hakkı olan zammı alır.Lakin bu haliyle alınabilecek nihai zam ortada.

      Sil
  6. Merhaba hafta içi egitime gidecegim.
    görüşmede ilk 6 ay deneme süresi dendi. Sendikal ve yan haklardan 6 aydan sonra mı faydalanmaya başlayacagım .kısaca bu deneme süresi boyunca elime net nekadar geçer. Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet 6 ay sonra sendikal haklardan faydalanacaksınız.Maaşınız mesleğiniz ve çalışacağınız bölüme göre değişir.Net maaş bilgisini size vermiş olmaları gerekiyor.

      Sil
  7. Anladim lakim biz migros bunyesinde macro center elemani olarak bu zam mayis 11 yansiyacakmi bordrada 2100 alacagimiz yere 2200 2300 tl.mi olcak yada ona yakin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bizim net bir cevap vermemiz çok zor.Zira Migros şu an hayli karışık Kipa birleşmesi,Uyum satın alması Açıkcası Macro Center personeline zam yaparlar mı bilemiyoruz.

      Sil
  8. Gecen yaz 4 ay mjette calistim fakat okul nedeniyle ayrilmak zorunda kaldim tekrardan ise alinma imkanim var midir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bir sezon çalışanları daha sonraları da çalıştırıyorlar.İşten çıkarken okul mazeretini belirttiyseniz,büyük olasılık tekrar işe alacaklardır sizi.

      Sil
  9. İş başvurusu yaptım cevap geldi olumsuz cevap geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumsuz olmasının bir çok sebebi olabilir.İkamet ettiğiniz bölgede personel eksikliği olmayabilir,tecrübenizi eksik görmüş olabilirler,o en değerlendirme yapan yetkili,diğer adaylara öncelik vermiş olabilir daha bir çok şey.Zaman kaybetmeden başka marketlere iş başvurusu yapmanızı tavsiye ederiz.

      Sil
  10. Ben migrosta çalışmak için başvuru yaptım çağırdılar görüşmeye gittim part time olarak basliycaktim evraklarimi tamamladım ve teslim ettim ve 1 haftadan beri aramalarini bekliyom ve herhangi bir dönüş yapmadiler ne zaman dönüş yaparlar ve ısı almama gibi birşeyler olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evrak teslimi yaptıysanız kesin olarak işbaşı yapacaksınız demektir.Muhtemelen sizi bir kaç gün sonra işbaşı yaptıracaklardır.Çarşamba günü başlamanız muhtemel.

      Sil
  11. Sezonluk çalışma için magazadan basvuru yaptım ne zaman dönüş olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 7 ile 20 gün arasında dönüş yapılıyor.

      Sil
  12. Marhaba 17 yaşındayım ama 18 olmama 1.5 ay kaldı başvuru yaptım görüşmek için çağırdılar fakat ağabeyimde migrosta çalışıyor sizce olumlu yanıt alır mıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor bir ihtimal lakin belki işe alınabilirsiniz.Genelde her aileden sadece bir kişi calışabiliyor.

      Sil
  13. Migrosta maaş zamları ne zaman yapılır ve kimler faydalanabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zam oranları Toplu İş Sözleşmesi ile belirlenir.Her ocak ayında zamlı olarak çalışılır.Tüm çalışanlar zam'dan yararlanır.

      Sil
  14. Merhaba bugün merkez şube müdürüyle mülakatım vardı olumlu geçti işkur aracılığı ile değil normal girişim olucak evrak listesi verdi önce sezonluk olarak söyledi sonra devamlılığı olan bir mağazada başlatma kararı aldı sağolsun çok iyi ilgilendiler ilk 3 ay asgari ücret+yol parası dendi şimdi öğrenmek istediğim kadro olayı nasıldır ( geçiş süresi,hakedişleri vs. )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. ayın sonunda kadroya geçersiniz.Tabi ki sizden memnun kalmaları gerekiyor.Kadroya geçip,sendikaya kaydolursanız sendikal haklara sahip olursunuz.Sendikal haklar ise iş kolu ve yıla göre değişiyor.

      Sil
  15. Ben Migrosda çalışmayı çok istiyorum fakat başvuruyu yapmıyorum şimdilik çünkü 2 ay sonra kardeşimin düğünü var izin alamazsam diye korkuyorum cumartesi pazar olmak üzere 2 günlük izin almam lazım. VERİRLER Mİ ACABA İZİN. izin vereceklerini bilsem hemen başvuru yapcam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni başladıysanız,ilk aylarda izin sıkıntı olabilir.Düğünden sonra başvurmak en mantıklısı.

      Sil
  16. 2 aylık elemanım acaba kadroya ne zaman geçiş yaptırırlar kriterleri nedir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-6 ay içinde sizden memnun kalırlarsa kadroya geçersiniz.

      Sil
  17. Sezonluk alımları ne zaman başlar?

    YanıtlaSil
  18. bugün migros ik ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdim meyve sebze bölümü için el testine girmem gerektiğini bunun için randevu alıp bana haber vericeklerini söylediler haber vermeleri ne kadar sürer ve suan metro markette meyve sebze bölümünde çalıştığım için işe alınma olasılığım nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-7 Gün içinde haber verirler.Başka bir yerde çalışıyor olmanız işe alınmanıza mani değil.El testini geçerseniz büyük olasılık işe alınırsınız.

      Sil
  19. Meyve sebze bölümünde çalışan birisi net ne kadar ücret alır acaba

    YanıtlaSil
  20. Merhaba ben sözleşmeli girdim 2 ay deneme süresi var demişlerdi toplam 6 aylık sözleşmeydi. 2 ay dolduğu gibi neden söylemeden dalga geçer gibi çıkardılar beni. Alacak ücret olarakta bir bilgi vermediler. Sizden öğrenmek istediğim şey benim bu ay içindeki yol ücretimi 4 ünde ödeyecekler mi ve ihbar süresi beklemeden çıkardıkları için tazminat ödenecek mi yoksa deneme süresi diye ödenmeyecek mi ihbar tazminatı. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,size tüm alacaklarınızı maaş günü ödeyeceklerdir.Zira yol parasının yatacağı tarihte alacağınız ödemede,maaşına dahil edilebilir.60 günlük deneme süreniz dolduysa,size 14 günlük bir ihbar ücreti ödemeleri gerekiyor.

      Sil
  21. Migrosta kasiyer olarak çalışıyorum3yil dir. İşimi seviyorum.ama kışın parta geçiriyorlar.haklarımı tam olarak kullanamıyorum. Tekrardan parta geçmemek için napalıyım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,istemediğiniz süre böyle bir uygulamanın yapılmaması gerekiyor.İş sözleşmenizdeki maddeleri inceleyin,zira part çalışma ile ilgili bir madde yoksa,durumu sendika temsilcisine bildirirseniz,sizin için gerekenleri yapacaklardır.

      Sil
  22. Abi ben 21 yasindayim. Migrosta her ay basvuru yapiyorum 1 kere bile aranmadim. Askerligin 2020ye kadar tecilli diye mi acaba. Bir de tipe cokmu onem veriyolar. Benm hic sansim yok o zaman :((

    YanıtlaSil
  23. merhaba şarküteri reyonunda yeni işe başlayacağım haziranın 14ünde ay sonu elime geçecek olan net maaş ne kadar olur? bir de prim almak için sendikaya geçmiş olmam gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda net rakam vermek zor olur.Zira çalışanlar farklı maaşlar ile başlayabiliyor.Lakin büyük ihtimal elinize 2100-2200 TL arasında bir rakam geçecek.Prim almak için ikinci ayınızı beklemeniz gerekiyor.Sendikanın prim ile ilgisi yok.

      Sil
  24. Bono eksik yatmış neden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda ik ile görüşmeniz gerekiyor.Bazen eksik yatma olabiliyor.

      Sil
  25. Migros 1 elemani en fazla kac kere ise alir yani bu yaz sezonluk işe girsem bi dahaki yaza da girebilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli olarak her sezon alma ihtimalleri vardır.Bu raddede önemli olan sizin çalışmanızdan memnun kalmalarıdır.Şayet memnun kalınırsa,her sezon işiniz garanti olur.

      Sil
  26. Merhaba benim sormak istediğim migrosta herkez kendi işini mi yapıyor yani kasiyer raf düzenliyor mu yada reyon görevlisi kasaya bakıyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük mağazalarda zaman zaman herkes birbirine yardım edebilir.Büyüm 5m-3m'lerde genelde herkes kendini işini yapar,başka işe karışmaz.

      Sil
  27. Merhaba, ben bugün Migros kariyer sitesinden iş başvurusunda bulundum, geri dönüş kaç gün içerisinde olur? Ve T.C . vatandaşı degilim, bu yüzden askerlik yapamıyorum. Bu durumda askerlikten muaf mi oluyorum? Ve bu durum işe alinmami etkilermi? Ayni zamanda rusça dil seviyem çok iyi. Gelecekte Migrosta diş ticaret gibi işler yapmamda yarar sağlarmi? Ilginiz için teşekkür ederim!

    YanıtlaSil
  28. Merhaba,genelde dönüş yapmaları 5-30 gün arasında gerçekleşebiliyor.TC vatandaşı olmadığınızı belirttiyseniz askerlik konusunda sıkıntı çekmezsiniz.Askerliğin çalışmanıza bir etkisi olmaz,personel ihtiyacı varsa ve sizi uygun görürlerse işe alırlar.Yabancı dilin etkisi olabilir,lakin büyük bir beklentiniz olmasın.Eğitimli,kibar ve çalışkan biriyseniz zaten göze çarpar,kısa sürede kariyar yapmaya başlarsınız.

    YanıtlaSil
  29. Bana iş görüşmesine gittiğimde evrak listesi verdiler ve bunları hemen getirmemi çünkü haftaya işe başlatıcaklarını söylediler. Evraklarımı teslim ettiğimde ise biz sizi aricaz dediler. Ne zaman ararlar acaba beni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 3 gün içinde sizi arayacaklardır.Evrak teslimi yaptıysanız kesin olarak işbaşı yapacaksınız demektir.

      Sil
  30. Merhabalar.
    Migros için başvuru yaptım ve mülakata çağrıldım. Mülakatta ne yapmam gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temiz ve sade giyinin,ayrıca görüşmede güler yüzlü olmanızı tavsiye ederiz.Bunun dışında bir şey yapmanıza gerek yok.

      Sil
  31. Kasap olarak işe Başlayacagım şuanda gatem e gitme aşamasındayım maaş konusunda tam net bişey söylemediler kasabın kadroya girmesi diğer personele göre daha mı kolay işini yapıyorsa ? Yükselmede üniversite mezunu olmanın etkisi oluyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasap,diğerlerine göre her açıdan avanjlıdır.Üçüncü ayınızın sonunda 2250-2600 TL arasında bir ücret geçecek elinize.Tahsilin değil,çalışma şeklinizin yükselmenizde faydası olur.

      Sil
  32. Sevgili admin herkese sabırla cevap verdiğin için sağol. Bana evraklarımı teslim ettikten sonra 3 güne ararlar demiştin fakat 1 hafta oldu arayan yok. Sence ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  33. Sevgili admin herkese sabırla cevap verdiğin için sağol. Bana evraklarımı teslim ettikten sonra 3 güne ararlar demiştin fakat 1 hafta oldu arayan yok. Sence ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde sağolun.Evrak teslim ettiyseniz,kesin işe başlarsınız.Bu konuda içinde şüphe olmasın.Bir mağaza açılışı veya genel bir personel mağaza değişikliği yapılıyor olabilir.Bir hafta daha bekleyip,daha sonra İnsan Kaynaklarını aramanızı tavsiye ederiz.

      Sil
  34. Merhabalar ben makro calisaniydim migros elemanların yarisini işe aldı yarısından fazlası işsiz kaldı bende dahil önce şuan size olumlu cevap veremiyoruz dediler 1 hafta sonra tekrar form verdim ama bu kez dönüş yapmadılar ben aradım insan kaynakları olumlusunuz dedi sevindim fakat ne zaman cagirlar mağaza eksiği ne zaman olur onun bilgisini veremem dedi.ise de çok ihtiyacım var bende Carrefour saya da form vermistim bir hafta önce yarın görüşmeye çağırdılar fakat ben migrosu istiyorum😞
    Çalıştığım makro şubesi 3 temmuzda açılıyor evimin dibi acaba evim yakın diye beni o şubeye alirlarmi olumlu dediler başka bilgi vermediler lütfen bilginiz varsa içimi rahatlatin😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu da net bir şey söylemek imkansız.Migros,bazen
      Bir yıl sonra bile dönüş yapabiliyor.Carrefoursa'nin da şartları iyidir.Acil iş ihtiyacınız varsa,beklemeyin derim.Bu ara da evinize yakın şubeye verip,vermemek onlara kalmış.

      Sil
  35. Reyon görevlisi olarak ise başlamış olsam 1600tl maaş +%5 zam ile 1680 TL 266 TL ikramiye ve yol parası 225 TL ve 150 TL gıda çeki toplam 2421 TL yapıyor bu maaşımı alacaz peki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe başlama şeklinize bağlı.İşkur üzerinden başladıysanız 6 ay sonra,Migros üzerinden başladıysanız 3 ay sonra elinize geçecek rakamlar,yukarıda yazdığınız gibi olur.

      Sil
  36. Merhaba migrosta iş görüşmesine gittim sonra arıyıp evraklarım istediler biz sizi arıcaz dediler benim evraklarımı aldı ama 2 hafta oldu hala beni aramadı evraklarımı geri alma şansım varmıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrak verdiyseniz kesin olarak işe başlarsınız,bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  37. İş başvurusu yaptım görüşme yaptım kapalı bi bayanım bunun sorun olurmu diye sordum ve bana kapalı olmanız bizim için sorun değil size haber vericek dediler 1 2 hafta oldu nerdeyse daha haber gelmedi lütfen bu konuda bılgılendırın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Migros oldukça geç dönen bir firmadır.Zira çok fazla başvuru oldugu için hepsini incelemeleri zaman alabiliyor.Bir,iki hafta daha beklemenizi tavsiye ederiz.

      Sil
  38. Tezgahtar olarak işe başladım 2 aydır tezgahtarım .kasap bölümüne geçiş yapmak istiyorum böyle birşey mümkünmüdür nasıl bir yol izlemeliyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor imkansız değil.İlk önce mağaza müdürünüze konuyu açmalısınız.O uygun görürse yardımcı olabilir.

      Sil
  39. bugün işe başladım tezgahtar olarak staj haftam var 1 hafta sezonluk girdim ne kadar ücret alırım peki net maaş????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonluk başladıysanız asgari ücret ve yol ücreti alırsınız.Tahminince 1850 TL gibi bit maaş geçer elinize.

      Sil
  40. Merabalar öncelikle sorulara cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim kendi adıma Allah sizden razı olsun..Migrosta çalışan aracılığıyla başvuru yaptım ve mülakata çağrıldım.33 yaşındayım 25 felan gösteriyorum ortaokul mezunuyum. Hiç market tecrübem de yok ve hangi pozisyonda iş isticem konusunda hiçbir fikrim yok bna bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin cümlemizden.Size taviyemiz tezgahtar veya reyoncu olarak başvuru yapmanızdan yanadır.Kasap ve şarkuteri olmadığı sürece,tecrübe konusunu sorun yapan bir firma değildir Migros.Bu ara da bayansanız kesinlike kasiyer olarak başvuru yapın.

      Bahtınız açık olsun.

      Sil
  41. Teşekkür ederim bayanım evet. Peki tezgahtar ve reyoncunun görevleri nelerdir acaba? Kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum gerçekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tezgahtarın görevi çalıştığı tezgahın düzeni ve müşteri ile ilgilenmektir.Reyoncunun görevi ise teşhir yapmak ve reyonlardaki ürünlerin düzeni ve devamlılığını sağlamaktır.İşinizi severek yaptığınız sürece ikisi de kolaydır.

      Sil
  42. Neden migros a girmek şans ben eski makro calisaniydim migros makroyu devir aldı bizim iş hakkimiza son verildi ve herkes siz işinize devam edersiniz migros sizi de alır deyip durdular fakat 5 defa form vermeme rağmen internet üzerinden defalarca başvurma ma rağmen bana olumsuz geçmiş görüşmeniz dediler bide 7 yıllık market tecrübem olmasına rağmen yaş 23 olmasına rağmen beni almadı sırf migros beni alicak umuduyla 3 ay iş aramadım 1.form da olumsuz msj geldi 2.form da olumlu bulunmussunuz ama ne zaman dönüş yaparlar bilemem dediler 3.form da tekrar olumsuz dediler 4.ve5.formda ses yok ne yaptıklarını bilmiyorlar.

    YanıtlaSil
  43. Migrosta reyon görevlisi olarak çalışarak ne kadar sürede kaç yılda yükselebilirim iktisat lisans öğrencisiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 ile 5 yıl arasında kademe kademe yükselmeniz mümkün.

      Sil
  44. Merhaba.Migrosta tecrübesiz muhasebe elemanı ne kadar maaş alıyor? Net maaş dışında idari birimlerin ne gibi yan hakları vardır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yan hak yok.Maaşlar ise 2250-3000 TL arasında değişiyor.

      Sil
  45. Merhaba migrosun genel müdürlüğünden iş başvurusu yapmam dahilinde geri dönüş ne zaman olur ve diğer mağazalara gidip cv birakmama gerek varmıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde geri dönmeleri 3-20 günü bulabiliyor.

      Sil
  46. merhaba migrosta işe 4 ay önce başladım 3 ay işkurdan maaş aldım sezonluk olarak devam edeceğimi söylediler.
    Herhangi bir imza vs gerekiyormu diye söyledim olursa söyleriz dedi müdür
    Galiba sezonluk işçilerde avans işi filan olmuyor bugün ayın 26 sı yol maaş vs hiçbirşey yatmadı maaş konusunda sıkıntı yaratmazlar diye düşünüyorum

    Benim asıl sorum başka MJET şubesinde çalışıyorum bu yüzden araçtan mal almak kasiyerlik temizlik reyon vs herşeyi öğrettiler
    1 ayda yaklaşık 5 eleman değişti hem yoğun yer hemde müdür yardımcısının egoist tavırları yüzünden kimse kalmak istemiyor mağazada tek erkek eleman ben varım bütün ağır işleri kamyon çekmeyi ben yapıyorum bunlara eyvallah diyip çalışıyorum ama buna rağmen müdür yardımcısı bayanın sürekli gelen erkek elemanlara karşı ayrımcılık yaptığını düşünüyorum ben dahil

    YAZI BİRAZ UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN
    yaklaşık 10-12 sayıma gittim 4 mağazanın müdürüyle konuştum müdür yardımcılarıyla konuştum kadroya girmeden mağazanı değiştiremezsin dediler çalışanlarda hep 1 yıl bu çileyi çekip dilekçe yazıp mağazadan ayrılmışlar
    Kısaca ben bu mağazada sezonluk eleman olarak devam ederken başka mağazaya transferimi insan kaynaklarına dilekçe olarak yazarsam transfer imkanım olurmu sizde bilirsinizki böyle birşey çalıştığım şubedekilerin kulağına giderse bana işkence çektirirler bu seferde
    Cevabınızı cidden bekliyorum iş hayatında pek tecrübem olmadığı için buraya fikir danışmak istedim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gökhan,

      Şimdi sana perakende sektörü hakkında biraz bilgi vereyim.Bu sektörde bazen bir personel mağaza müdüründen daha fazla söz sahibi olabiliyor.Nasıl dersen,bir şirkette uzun süre çalışarak.Yani senin bir şeyleri dillendirmen ve birilerinin seni dinlemesi,çalışmış olduğun yıl ve tecrübene paraleldir.

      Bu sektörde ne yazık ki,sürekli personel kaybı yaşanmaktadır.En büyük nedenlerinden birisi ise,çalışan ve yöneticilerin birbirini yeterince tanımayıp,kısa sürede birbirleri hakkında kararlar vermesinden kaynaklanmaktadır.

      Mağazanızı kadroya geçtikten sonra değiştirebilirsiniz.Lakin benim size tavsiyem bir süre daha sabretmenizden yanadır.Zira kadroya geçip,sendikal haklarınızı da aldığınızda size davranışları değişecektir.Bir nevi siz şu an da,çaylak personel olarak görülüyorsunuz.

      Başarılar diler,işinize sahip çıkacağınızı umarız...

      Sil
  47. Merabalar öncelikle kolay gelsin... Temmuz ayının 16sında mülakata girdim. Mülakattaki beyfendi olumlu geçti arıcaklar sizi dedi. Doldurduğum formun üstüne de şarküteri yazdı.. Bayanım bn ama daha ne aradılar nede mail attılar. Bnm sorum şu işe alınıp yada alınmadığımı bildirirler mi kesin yani olumlu yada olumsuz bilgilendirirler mi bni acaba ? 2 haftayı geçti çünkü �� Bu arada çok saolun herkese yardımcı oluyosunuz cidden cvp vererek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bazen geri dönmeleri bir ayı bile bulabiliyor.Bazende olası personel eksikliği için başvuru biriktiriyorlar.Başvurunuz olumlu olursa ararlar,şayet olumsuz olur veya daha sonra sizin ile çalışmak isterlerse aramazlar.Bizim tavsiyemiz bir süre daha beklemeniz.Özellikle bir süre daha beklemeniz,tabi bu esnada başka işleri de değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

      Sil
  48. Merhaba Geçen ayın 19 unda migros'da işe başladım işkur adı altında bugun yol parası yatıyor ama benim hesabıma yatmadı bu işkur ile girdiğim için mi yoksa ev yakın falan diyemi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşkur üzerinden başladığınız için size 3 ay boyunca yatmayacaktır.

      Sil
  49. Merhaba benim eşim kipada çalışıyor. Daha önce migrosta sezonluk çalışıyordum ve bırakmak zorunda kaldım tutanak geldi bana şimdi başvuru yapsam ise Alinma ihtimalim varmı? Cevaplarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük olasılık işe almayacaklardır fakat şansınızı denemenizi tavsiye ederiz.

      Sil
  50. Merhaba benim eşim kipada çalışıyor. Beni migros ise almazmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için tam olarak birleşme sağlanmadı.Şansınızı denemenizi tavsiye ederiz.Yani alma ihtimalleri var.

      Sil
  51. Merhaba ben macro center reyon gorevlisiyim kasayi ogrendik baskasinin sifresine girmekdense kendi sifremi istedim kasada kendi sifremle musteri aliyorum kredi kart ile nakit kasiyerler aldigindan ogrenmek istedigim şudur kasa tazminati vs gibi seylerden faydalaniyormuyum bilginiz varmi avantaji nelerdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet faydalanabiliyorsunuz.Avantajı şu,açıksız çalışırsanız kasa tazminatı her ay cebinize kar olarak kalır.

      Sil
  52. Migros ta part time Elemanlar haftada 30 saatten fazla çalistirilirmi ? Haftalık part time çalışma saati kaçtır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır çalıştırılması söz konusu değil.Ancak mesai ödemesi yapılması koşulu ile çalıştırılabilir.

      Sil
  53. Carrefoura ditek bünyesinde başlayabiliyorum migrosa ise işkurla sizce hangisini tercih etmeliyim

    YanıtlaSil
  54. merhaba, 8ay bim 1,5 sene yerel bi markette tecrubem var. aylar once kariyet sitesi uzerinden migrosa basvuru yapmistim. 2 gun once hic beklemedigim anda arandim p.tesi gorusmeye cagrildim. ve arandigimda bana gorusme olumlu sonuclanirsa 16 agustosta isbasi yapabilirmisiniz diye sordular evet baslayabilirim ddm. p.tesi gorusme olumlu olursa 2 gun sonra isbasi yapmam gercekten mumkun olacakmidir sizce? basortulu olmam sorun olurmu diye merak ediyorum ayrica. ilk etapta alacagim maas 1850 civarinda sanirim. kac ay sonra kadrolu olup sendikal haklardan yararlanabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ne yazık ki başörtünüz ile sizi mağazada çalıştırmayabilirler.Mağaza da saçınız açık çalışmanız gerekebilir ki,şu ana kadar Migros'un tesettürlü bir bir bayan çalıştırdığını görmedik.Bunu bilmenizde yarar var.

      Sil
  55. bende oyle biliyodum ancak kariyer sitesinde cvmde resmim mevcut ve gorerek aradilar. bugun gorusmeye gittigimde de sorma geregi duymadim aklima gelmedi. gorusmeyi yaptik olumlu olursa telefonla aranip evrak listesi bilgisi verilecegi olumsuz olursa mail yoluyla bilgi verilecegi soylendi. ve migros uzerinden basvuru yaptigim halde siz iskurlular 6 ay sonra migros uzerinden girenler 3 ay sonra kadroya girebilir bilgisi vermistiniz ancak insan kaynaklarinin veridgi bilgi su sekilde.. 6 ay sozlesmeli calisma sonunda kadroya gecis. bu 6 aylik surectede ucret asgari ucret+205tl yol parasi seklindeymis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şayet çalışmaya başlarsanız Migros'ta bir ilk olabilirsiniz.Tüm samimiyetimiz ile bir an önce iş başı yapmanızı isteriz.Ola ki yakın zamanda işbaşı yaparsanız bize haber vermenizi bekliyoruz.Şartlar sizin yazdığınız gibidir.

      Size şimdiden bol şans dileriz.

      Sil
  56. tekrardan merhaba size iş hakkında birkaç şey sormuştum saolun cevap vermiştiniz işe hala devam ediyorum fakat şu kesintileri gördüm neden bu kadar kesilmiş anlamadım yardımcı olabilirmisiniz
    net kazancım : 1825 lira olarak görünüyor yol parası ekstra mesai olsun 9 saat envanter olsun toplamı bu
    Ama nedense şu vergiler yüzünden 1400 lira alıyorum
    Gelir Vergisi(AGİ Öncesi) 234,23
    SGK İşsizlik Payı (%1) * 17,62
    SGK İşçi Payı * 246,66
    Damga Vergisi (%o7.59) 13,86
    neden asgari ücret alamıyorum vergi kaçıranları şimdi daha iyi anlıyorum galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki sektörde çalışan personelin baş belası vergiler.Özellikle bu aydan sonra birde toplamda geliriniz 13 bin TL'nin üzerine çıktıysa,kümülatif vergisini ekleyeceksiniz.Bu konuda çalışanın elinden bir şey gelmiyor.Umarız ileride düzelir.

      Sil
  57. İyi çalışmalar.
    Ben işe 20 yaşında başladım 45 yaşına geldığimde fizikler kuvvetım düştüğü için işten cıkarılma durumu nedir çünkü daha once 40 lı yaşlarda calısan hiç görmedım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 40 yaş üstü çalışanlarda var.Lakin 20-25 yıl bir iş yerinde çalışanlar genelde tazminatını alarak ayrılmayı tercih ediyor.Migros,bir işçiyi emekli olana kadar çalıştıran bir firmadır.

      Sil
  58. Selam,mülakatlara sakal saç bıyık traşı olarak nasıl gitmemizi tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle saç ve sakal traşınızı olun.Mülakatlarda ayrıca alçak sesli ve güler yüzlü olmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  59. Merhaba. İşkur sözleşmesi ile Migrosa başvurdum. Macro Center da kasiyerlik için çağırıldım. 3 ay dolmadan bir hafta kala ayrıldım. Başka iş bulma gerekçesi ile. Fakat işim olmadı Macroya tekrar geri dönmek istiyorum. Nereye basvurmam gerekli. Genel merkeze mi? Tekrar girme imkanım var mı? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük olasılık almazlar.lakin genel merkez üzerinden tekrar form verebilirsiniz.

      Sil
  60. Merhaba ben 3 ay çalıştım fazla mesaim de oldu full yaptığımda 9 unda işten ayrıldım fazla mesai parası alır mıyım birde maaş ne zaman yatar içerden yatıyormuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tüm haklarınızı ödeme zamanı alırsınız.

      Sil
    2. 26 sında yatması gerekmiyor muydu yoksa 4 veya 11 de mi yatar

      Sil
    3. Hocam ben yazdım ama hala yatmadı ne yapmam lazım çalıştığım yerden sordum tarih veremiyorlar

      Sil
  61. Eylül ayının 11'inde yatması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  62. Merhaba ben 7 haziranda magazadan basvurdum fakat fotografim eksikti ertesi gun fotograf goturdum ama cv me eklemediklerinden supheleniyorum. 30 haziranda internet uzerinden basvuru yaptim. 18 agustosta mail geldi basvurunuz degerlendirmeye alindi size uygun bir pozisyon oldugunda ulasilacaktir gibi . Ama donus olmadi hala. Tekrar basvurmali miyim? Ne yapmaliyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ara alımları biraz yavaşlattılar.Sezonluk çalışanlar bir kaç haftaya kadar çıkmaya başlıyacak.Muhtemelen başvurunuzu değerlendireceklerdir.

      Sil
  63. Merhaba eğitim günü tam olarak ne oluyor neler yapılıyor detaylı bir bilgi bulamadım hiç bir yerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde müşteri ve satış hakkında bilgiler ve eğitimler veriliyor.

      Sil
  64. Merhaba, İşkur ile işe girince asgari ücret almada bir değişiklik oluyor mu? Şöyle sorayım Migros değil de İşkur üzerinden işe başlasak yan hakları 6 ay alamıyoruz galiba peki asgari ücret verecekler mi? Teşekkürler şimdiden cevap için :)

    YanıtlaSil
  65. benım 20 gun falan oldu ayın 4 u bugun yol parası yatmadı yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  66. Ben reyoncu olarak macrocenter da işe başlayacağım.Fakat ben işkurdan başvuru yapmadığım halde neden işkur kapdamındayım acaba yanlışlık mı yapıldı .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devletten destek almak için tüm firmalar bu yöntemi kullanıyor.3 ay sabredip kadoruya geçmeyi bekleyeceksiniz.

      Sil
  67. Merhaba benimde eşim kasap olarak iş başvurusu yaptı evraklar hazırlandı ve teslim etti 1 hafta içinde açıklık nerede ise oradan cagrilacaksiniz dendi bugün de el testine gitti bir şey soylememisler ama eşim sanki begenmediler dedi olumsuz olur mu evrakları verdikten sonra böyle bir şey mümkün mü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrakları verdiyse eninde sonunda iş başı yapacak demektir.Genelde 10 gün içinde iş başı yaptırıyorlar.Bir süra bekleyin.

      Sil
  68. Merhaba migrosa başvuru yaptım olumlu dönüş yapıldı evrakları da teslim ettik bir hafta sonra haber ederler bilgi için dediler ama bir gün sonra makrocenter dan aradılar el testi için ve olumsuz dediler migros için evrakları tamamlamistik ama bir sorun olur mu dönüş yapmazlardı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrakları verdiyseniz iş başı yapacaksınızdır.Hem.olumsuz deyip,hem de sizden evrak istemezler.

      Sil
  69. Mağazadan başvuru yapmak istiyorum. İnsan kaynaklarına nasıl gideceğim? Kime ne diyeceğim Migros'a girdiğimde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağaza yöneticisine başvuru yapmak istediğinizi söylemeniz yeterli.

      Sil
  70. 31 ağustos'ta tezgahtarlık için mağazadan başvuru yaptım önlisans mezunuyum hiç geri dönen olmadı nedendir acaba. Bir de şeyi sorabilir miyim işkur üzerinden alırlarsa normal tezgahtar maaşı alamaz mıyım sadece ve sadece asgari ücret mi alırım teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde dönmelerinbir ayı bulabiliyor bu aralar.Tezgahtar maaşı alırsınız.Asgari ücreti işkur,fazlasını migros öder.

      Sil
  71. Merhaba ben işkur bünyesinde 2 Ağustos'ta 3 ay sözleşmeli olarak başladım.
    Maaşım ne zaman yatar acaba ?

    YanıtlaSil
  72. Başvurunuzu gidip sürekli güncelleyin diyolar hep en üstteki cv'yi alıp arıyolarmış doğrumudur bu? 1 ayı geçti bizde diyoz ki ilk sıraya gelmişizdir adamların yaptığına bak

    YanıtlaSil
  73. Merhaba.Ben 18 yaşımdayım ve üniversite sınavına hazırlanıyorum.Bu zamanı da boş geçirmemek için bir işte çalışmak istiyorum.Şu an bi okula devam etmiyorum bu sene liseden mezun oldum.Bi okula devam etmeden part time şeklinde çalışabilir miyim?Bir de diğer marketlerdeki gibi 1 gün izne karşılık 1 gün full yapma gibi şartları var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet part çalışmanız mümkün.Migrs genç istihdamına önem veriyor.Yani işe alma ihtimalleri çok yüksek.Bir gün izin için öyle bir şart yok.

      Sil
  74. Merhaba sabırla herkese cvp verdiğiniz için teşekkürler benimde sorum kasap olarak başlayacağım pazartesi günü eğitim var floryada dediler kaç gün sürer ve neler yapiliyor simdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  75. ne kadar sürede dönüş yaparlar 2 kez başvurdum 1 ay ara ile mail atıyolar değerlendirmeye alındı pozisyon olduğunda aranacaksınız diye fakat geri dönüş felan yapıldığı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar bazı kişilere 3 ay sonra bile döndükleri olabiliyor.Şu an için personel eksikliği olmayabilir.

      Sil
  76. Kasap olarak başvuran okuyucumuz,genelde eğitimler 3 ile 14 gün arası sürüyor.Eğitim de şirket,müşteri ve çalışma koşulları hakkında bilgiler veriliyor.

    YanıtlaSil
  77. Merhaba 19 eylülde görüşmeye gittim bizim için olumlusunuz evrakları 2 gün içerisinde teslim etmen gerekiyor dendi 21 eylül de subeye gidip teslim ettim. Biz sizi arayıp eğitim gün saatini bilgilendirme yapıcaz denildi kaç gün içinde dönüş yapılır. Birde yol ücretini ilk ay sonundan başlayıp alabiliyor muyuz? Yoksa sendikayamı bağlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 5 gün içinde ararlar sizi.Yani haftaya eğitime başlamış olursunuz.Yol ücretini ilk aydan sonraki ay alırsınız.

      Sil
    2. Bugün mesaj geldi migros ik dan işkur sözleşmesini imzalamam için

      Sil
  78. merhaba evraklarımı tamamlayıp teslim ettim fakat listede 5 adet resim ( eğitim sırasında verilecektir. ) yazıyordu evrakların içerisine resim eklemedim bir sorun olmaz umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha sonra sizden isterler.Herhangi bir sorun yok,lakin ne kadar erkan verirseniz o kadar iyi olur.

      Sil
  79. evraklarımı teslim ettim fakat işkur ile işe gireceğimi söylediler öğrenci olarak e devlette gözüküyor. Devam etmiyorum kaydımı 3 yıldır yenilemedim işkur sözleşmesini imzaladıktan sonra da okulu kapatsam sorun olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir sorun olmaz.Lakin siz yinede bir işkur şubesinden durumu doğrulayın.

      Sil
    2. Okul kaydıyla Migrosa işe girerseniz birşey olmaz okula gitme imkanınız varsa aradaki farkı Migros yatırıyor

      Sil
    3. önümüzdeki hafta olucak eğitim bu hafta içi pazartesi okula gidip kaydımı kapatıcam daha önceden kayıtların oldugu zaman gitmiştim kayıtlar var yoğunluk var denmişti kayıtlardan sonra gel dediler

      Sil
  80. iyi günler işkur programından yararlanmak için ne kadar süre işsiz olmak gerekir. son 1 aydır işsizim işkurdan yararlabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara 6 ay şeklinde bir sınır vardı,lakin yakın zamanda bu kural kalktı şeklinde söylentiler var.Siz bu konu hakkınds işkur ile görüşün.

      Sil
  81. Merhaba macro cnter calisaniyim is kurallari uyan takim lideri olmak icin cabalayan her nederlerse tamamdiyen sineye ceken biriyim mal kabul kasiyerlik bilgi sahibi iken magazada tehdit ve ikaz tutanak vs gibi durumlar soz ediniyor konusmalari kabalasiyor reyoncular ciddi sekilde hakarete maruz kaliniyor bunu yapan takim lideri yoneticiler napcagimizi bilmiyoruz egolari icin kariyerlerimizle oynanmalarini istemiyoruz bu durumda ne yapmak lazim bilgilendirirmisiniz magazada kariyerimizle oynanmasini istemiyoruz

    YanıtlaSil
  82. Merhaba Ben işkurla baglantılı olarak gorusme yaptım 5 aydır işsizdim, işkurla calısırsam eger ki maas Ne kadar soylemıslerdı unuttum 3 ay sonra kadroya gecme hakkım varmıs işkurla baglı olursam ama işkur yol parası vermiyormus ben ne kadar maaş alırım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk üç ay asgari ücret alırsınız.Şayet kadroya geçerseniz çalışma şartlarınız Migros'a göre şekillenir.Şartlar için sitemizde olan yazıyı okuyabilirsiniz.

      Sil
  83. İyi akşamlar sizce bim de çalışmak mı yoksa migros da çalışmak mı daha iyi

    YanıtlaSil
  84. Mrb migrosta çalışıyorum 1temmuzdan beri kadrodayim aylık günlük ciromuzda yukseldigi halde henüz prim almadım nedenini ogrenebilirmym

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prim konularında yöneticilerinizden bilgi almanızda yarar var.Zira bazen primler bir kaç ay geriden gelebiliyor.

      Sil
  85. Merhaba hayırlı akşamlar ben ik mobilden giriş yapamıyorum hep hata oluştu yada kullanıcı adı veya şifre yanlıştır diyor eğitimleri tamamlamam lazım nasıl yapmaliyim 2 gün giriyorum 2 günden sonra hata diyor yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda pek yapılacak bir sey yok.Lakin avans ve maaş günleri dışında deneyin.Zira o günlerde çok giriş olduğundan dolayı hata veriyor olabilir.

      Sil
  86. Migrosta evlilik izni kac gun?

    YanıtlaSil
  87. Merhaba yaklaşık 8 aydır çalışıyorum migrosta sezonluk eleman olarak hala devam ediyorum ama bu ay maaşlar düştü herhangi bir bilginiz varmı acaba normalde yol parası envanter sayım ücreti ekstra mesailerle 2 bin altına inmezdim bu ay 1800 alabildim yol parası vs dahil şekilde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vergi kesintisi başlamıştır.Yıl sonuna kadar böyle gider.

      Sil
  88. Merhaba migrosta işe başladım 3 günlük stajdan sonra stajım onaylanmadı fakat staj ücretimin ödeneceği söylendi istifa dilekcemi de verdim staj ücreti yatar mı ve ne zaman yatar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ay cıktıysanız,geleceknayın 10'nuna kadar yatar.

      Sil
  89. merhaba anladığım kadarıyla şartlar sürekli değişiyor migrosa sözleşmeli olarak bugün başlayan birinin tam olarak hakları nelerdir sendikaya üye olabilirmi deterjan yardımı bono cocuk yardımı vs..bazı kaynaklar 6 ay sonra diyo bazıları 3 ay bazıları hemen ..şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  90. merhaba, telefondan olumlu olarak geri dönüldü direk kadrolu başlayacaksınız dendi sonra konuşma sırasında 3 ay lafı geçti evraklar için mail atacağım denildi o evraklardan bir tanesi işkur iş arayan belgesi. ne yapmak istediklerini gerçekten anlamadım bilgi verir misiniz telefonda bana güzel maaş+yol+yemek parası söylediler. işkurdan alıp 1600 tl mi verecekler ilk 3 ay? üstüne bir de deneme süresi bu demesinler ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı durumu yaşıyoruz banada 1-2 gün eğitim göreceksin dediler simdide 1 hafta eğitim sonrada staj mağazası diyolar 2 hafta falanmıdır yardimci olur musun admin bize teşekkürler

      Sil
  91. Fatoş hanım güncel şartlae sitemizde mevcut.İşkur ile işe başlarsanız 6,Migros kadrosu ile başlarsanız 3 ay sonra,sendikal haklardan faydalabilirsiniz.

    Bir sonraki soruyu soran Arkaďaşım,evet dediğinjz gibi ilk üç ay asgari ücrey ve deneme süresi olacak.Zira daha sonra Migros kadrosuna geçerseniz haklarınızı tam alacaksınız.

    YanıtlaSil
  92. Ahmet bey,genelde 14-20 gün sonra kendi mağazanızda çalışmaya başlarsınız.Oryantasyon süreci bazen 20 günü bulabiliyor.

    YanıtlaSil
  93. Merhaba migrosa 1hafta önce migros için mülakata çağırıldım. Mülakatım güzel geçti. Beni arayacaklarini söylediler. Bir arkadaşımda basvuruda bulunmuş o aranmış ve evrakları istenmiş. 2 gün sonra eğitime gidecek. Beni ararlar mı.yoksa elendim mi?

    YanıtlaSil
  94. Merhaba,bazen iki haftayı bulur aramaları.Şu an da ümitsizliğe kapılmanıza gerek yok.Bir süre bekleyin.

    YanıtlaSil
  95. Slm 2bucuk yıldır sarkuterlik yapıyorum net maşı nedir ve calışma şartları neredir
    1 cocuk var
    Yol parası yardım gibi hakları varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba şartküterilerin maaşları her şey dahil 2150-2350 TL arasında değişmektedir.

      Sil
  96. Merhaba.30 günlük rapor süresince yol parası ve bono yatmaya devam ediyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bono yatar lakin yol parası yatmayabilir.

      Sil
  97. Ben yaklaşık 1 senedir migrosta çalışıyordum isten çıktım 26sinda yaticak olan para hayla yatması neden acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size alacaklarınız kasım ayın da ödenir.Yani endişe etmenize gerek yok.

      Sil
  98. 4 ekim persembe staj ile basladım asıl magazama 10 eylül itibari ile basladım ödeme 26-31 arası yazıyordu işkur kagıdında. Henüz bir ödeme almadım. garantiden hesap açıldı. iskurlu oldugum için halkbanktan alıcagımı söylediler.Halkbanka gittiğimde hesap açılmamış sizin adınıza deniliyor. Nüfus kagıdımı gosterip alamazmıyım yoksa kasım 26 damı alıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nüfus kağıdınız ile ücretinizi çekebilirsiniz.

      Sil
  99. Kasaplık belgemi nasıl alabilirim işten ayrıldım çünki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda size ancak inssn kaynakları birimi yardımcı olabilir.

      Sil
  100. Merhaba ben 10 Ekim de Migros ta görev almaya başladım tezgahtar ama görev almaya başladıktan kısa bir süre sonra evime yakın bir mesafede alışveriş merkezine 3M açıldı ve oraya gitmek gibi niyetim var ama benim otonet şifrem daha belli değil başka türlü nasıl yapabilirim mağazalar arası geçişi yapmak için bir de yemek molalarında setcard kullanılıyor o da gelmedi bana daha firma karşılıyor deniliyor onun herhangi bir kesintisi olmaz demi Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,size tavsiyem mağaza değişikliği için acele etmemenizdir.Zira sendikal haklarınızı aldıktan sonra,durumu işyerinde sendika temsilcisine iletirseniz,daha hızlı ve kesin çözüme ulaşabilirsiniz.Ve set kartınız bu ayın içinde kesin olarak gelecektir.

      Sil
  101. Merhabalar dun migros insan kaynaklarindan sarkuteri icin basvurdum. Bu aksam aradilar yarin sabah el testine cagirdilar. El testi nasil oluyor acaba bilginiz varmidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geneldr reyona ürün dizme veya tulum-eski kaşar kesme şeklinde oluyor.Yani sizi zorlayacak bir test değil.

      Sil
    2. Evet dediginiz gibi oldu bekkemedeyiz bakalim sonuc ne olcak aricaklarmi. Tesekkurler

      Sil
  102. Merhaba size bolca soru sorarak işe girdim başta işkur sonra sezonluk eleman sonra ft eleman olarak kadroya girdim ne kadar işyerinde hala sinir tipler olsada bir şekilde çalışıyoruz brmim sorum bono almak için sendika gerekliymiş hangi sendikaya başvuracaz acaba bilginiz varmı tez koop iş sendikasınamı yoksa başka bir sendikayamı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, e-devletten tez-kop'a kaydolabilirsiniz.Başka bir sendikaya kaydolmayınız.

      Sil
  103. Merhaba bu çarşamba gunu stajyer olarak görevime başlayacagim merak ettigim konu Full time Migros calisanlarinin bayram izni her ozel sektorde oldugu gibi 2 gun mudur ve bayram tatili gunlerimizi akraba ziyaretlerinden oturu esimizin bayram tatili gunleriyle ayni ayni gun olmasini istememizde bir sakinca vardir ?

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda